Lady - pogoda na mnie źle działa, a do tego jestem niewyspana (późno sie położyłam), no i ten ból wszystkich mięśni - zakwasy! Wczoraj jeszcze mój M razem z Oliwką przegonili mnie na wycieczce rowerowej prawie 2 godzinki. Ale dzisiaj poćwiczę o 18.15 i powinno być już lepiej. Wczoraj mój M rozmasowywal mi mięśnie, ale narazie to nie pomogło! Hihihihihihihi
Nie Lady - Oliwka ma wszystkie 1 i 2 no i 5 ma wszystkie wyobraź sobie, te zabki trzonowe na końcu. Brak 3 i 4 wszystkich. I chyba tyle, bo małe dzieci więcej nie maja z tego co wiem!
qrde a Ja myślałam że zęby idą w kolejności.... Może dlatego Julci wychodzą takie duże bo to nie będą trójki ... sama nie wiem! jak zobaczę to będę wiedziała!!!
Rozwój zębów u dzieci Wróć Zęby u dzieci zaczynają się formować jeszcze przed narodzinami, w około trzecim miesiącu ciąży. Pierwsze z nich wybijają się cztery miesiące po narodzinach. Cztery zęby przednie pojawiają się w wieku od 6 do 12 miesięcy, ale mogą także wybić się przed lub po tym okresie. Pierwsza wizyta dziecka u dentysty powinna mieć miejsce pomiędzy pojawieniem się pierwszego zęba, a pierwszymi urodzinami. Dentysta sprawdzi wówczas czy nie występują problemy z dziąsłami i zębami oraz czy szczęka rozwija się prawidłowo. Wszystkie 20 zębów mlecznych pojawia się u dziecka w ciągu 3 lat od narodzin, ale tempo ich wzrostu i kolejność wybijania się jest bardzo różna. W wieku około 6 lat pojawiają się pierwsze zęby stałe za mlecznymi zębami trzonowymi. Od tego momentu zęby stałe zaczynają stopniowo zastępować zęby mleczne. Trwa to do wieku 12 lub 13 lat. Do tego czasu u Twojego dziecka rozwinie się już 28 z 32 zębów stałych. Ostatnie zęby stałe pojawiają się w wieku około18 lat, ale u niektórych osób nie występują one wcale.
IWA no Ja wiem, że dzieci tyle nie mają hi hi hi piszę tylko, że Ja mam 28 i odbiegłam od ząbków dziecięcych :)) Iwuś wychowałam już jedną ale nie pamiętam wszystkich szczegółów np w jakiej kolejności jej wychodziły i czy tak szybko
U nas panuje jelitówka i w przedszkolu i na mieście :/ już kilka osób jest chorych :/ Jestem po zebraniu u Gabi normalnie padam ze zmęczenia :/ KAWY !!! padam na pysk
Drogą kupna nabyłam w koncu pralkę - uff.. :) I po namyśle jednak Hoover. Może rzeczywiście to nie Bosch ani Miele- ale wygląda w miarę, wsad na 6 kg i wąska- więc przynajmniej nie bedzie zagracała łazienki. No i w Saturnie promocja więc cena super- taniej niż w necie - tylko 1300zł :)
Aga wiem, ja też nie znoszę a szczególnie jak M się zastanawia i kalkuluje ... Za długie przebieranie i wybieranie po prostu zaczyna mnie wkurzać na max'a i szybko rezygnuję z zakupu - taka jestem :P
No pewnie- najczesicej w necie jest duużo taniej. Mi się jednak trafiło :) A Tobie nie przeszkadza to,że tak dużó miejsca pralka zajmuje? Bo ja lubie duże przestrzenie, więc sprzęty minimalizuję jak się da
aga mam takie miejsce na pralkę, że nawet jakbym dała mniejszą to mam dziurę nie do uzupełnienia niczym innym nawet koszem na pranie... pomiędzy ścianą a kabiną! nawet szafka nie wejdzie!