Witam na porannej kawie ... wyszłam z domu po 7 i właśnie wróciłam ale prawie wszystko załatwiłam (jupi) Weronika jest straszna :/ zrzęda i maruda nie umiała zasnąć w wózku i po raz pierwszy od dawna wracałam na syrenie do domu. Byłam sobie dowiedzieć sie jak wygląda sprawa z rodzinnym i becikowym i spokojnie mogę teraz złożyć a pesel doniosę - nawet mi to doradziła babeczka stamtąd że jak tak zrobię to będę miała wyrównane za listopad (decyduje data złożenia wniosku nawet niekompletnego) Głowa mi pęka - mam nadzieje że Tosi kawa sypana nie zaszkodzi :/ nie chcę brać tabletki
Hoga- super,że masz wsparcie w nauczycielce. To w dzisiejszych czasach nieczesto się zdarza:( Stój za młodym murem. Nie dziwię się,że go bronisz- przeciez my mamuśki- od tego jesteśmy :)
dziewczyny zadzwoniłam do pediatry i kazała mi podawacv eurespal 2razy po 10 ml i kazała brac dalej drosetux jak nie ma goraczki to mówiła ze nie marttwic sie a jak sie pojawi to nurofen ,moge zrobic tez syrop z cebuli no i Cebion oczywiscie jak do pon nie bede widziała zadnej poprawy to do lekarza Iwa tak mam te krople do nosa Euphorbium juz od jakiegos czasu uzywam ich zamiast Nasivinu bo uwazam ,że sa lepsze
acha a co do lekarza- jest tu pediatra nie ma problemu z dogadaniem sie czy kosztami wiec jak zajdzie potrzeba to napewno sie wybiore
najgorsze ze moje dziecko jak jest nawet tylko zakatarzone to cały czas prawie marudzi i płacze spac nie chce bo płacze bawi sie tylko chwile a wyglada jakby nie wiem jaki był chory bo katar leci mu oczami nawet,no ale co zrobic jakos musze przezyc ten okres
Ciacho oklepuj go koniecznie, a może masz jeszcze mucosolvan albo coś na wykrztuszenie wydzieliny to też młodemu dawaj :) A ja dzisiaj robie porządki w szafach oczywiście Tola dzielnie mi pomaga == dwa razy więcej roboty!!! Hoga rozumiem Cię doskonale mój syn też czasami popada w jakieś dziwne stany że on najgorszy, że niegrzeczny, że nic mu się nie udaje więc po co ma to robić.... czasami mi ręce opadają... ale zauważyłam że pochwały to dla niego najlepsze lekarstwo , zmotywuję go czymś -uda mu się - pochwalę i syn lata pod sufitem z radości :) Ale powiem Wam że coś jest w tym powiedzeniu "małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot"
Ciacho zdrówka dla Piotrusia, niech nie choruje. Hoga no to masz pomagiera, pilnuje mamę co by nie zapomniała posprzątać. Magg co do porządków w szafie to wczoraj chłopaki mi wywalili wszystko z szafy - tzn. tylko ciuchy M, wcale ich o to nie prosiłam, ale pozwoliłam im się w tej stercie ubrań wytarmosić, jakiż mieli ubaw :D
Magg żeby pochwały działały na wszystkich było by git własnie wróciłam bo znowu dzwonili ze szkoły, młody spac nie chce ale połozyłam go może zaśnie bo ja musze naładowac baterię,
Ciacho ja Hubertowi zrobiłam ostatnio syrop z cebuli i do dwóch cebul dodałam jeszcze 3 ząbki czosnku zasypałam cukrem lekko ubiłam zeby puściło sok, i jak już się taki zrobił podawałam mu przez 5 dni 3 razy dziennie. Pomogło a kaszel to miał taki jakby mu tam chlupało doslownie. Tylko koopony mogłabym arabom sprzedawać jako naturalną broń chemiczną. Na katar euforbium i wieczorem pulmex na klatke piersiową
Fryzjerka już pojechała a Ja mam odświeżone blondy :) i proste włoski :) i delikatnie przystrzyżone przy buzi bo tyły zapuszczam :) czuję się jak świeżynka :)
Ja od dwóch lat ie farbuję, ale chyba zacznę płukać włosy w rumianku, bo strasznie mi ściemniały. Włosy zapuszczam, a końcówki podcina mi przyjaciółka, więc muszę przyznać, że na fryzjerze ostatnio oszczędzam:)
dzieki dziewczyny za wszystkie rady bede oklepywac chociaz ładnie sie odrywa ,moze ten eurespal da rade.no to zmykam bo gotuje warzywka dla małego naszczescie apetyt mu nie zmalał
Ja wróciłam z Oliwka ze spacerku jakąs godzinke temu, już zupkę zjadłyśmy i zaraz mala kładzie się na drzemkę. Kupiłyśmy dzisiaj zimowe, skórzane buciki z KORNECKEGO! Także wszystko na zimę już mamy i mrozy nam nie straszne!
a jak pogoda u was? u nas 3 stopnie w dzien bylo i mgla a momentami mzawka popadywala. przelazilam z dzieciakami tylko godzine z haczykiem i nawialam do domu. tak sie skalda ze nie mam jeszcze zimowej kurtki wiec z deka mi sie zmarzlo
U mnie szaro, ale nie pada ... IWA Oliwia drzemie Ci o tej godz? Moje drzemkę tną o 12 do 14 później już ich nie kładę bo by mi nie zasnęły o 20-20:30. Lady mnie kusi bardzo ściąć włosy na chłopczycę :P
Aniu - u nas rano była mgła, a jak opadła to wyszło śliczne słoneczko, było 8 stopni i nie b yło wiatru także pospacerowałyśmy coś ok. godzinki!
Izunia tak Oliwka własnie teraz śpi tak do 17.00 (16.45) i chodzi spać wieczorem ok. 20.30 (czasami 21.00). Rano śpi od 10.00 do 11.00 (dzisiaj do 11.30) . Tak śpi no to cóż nie będę jej tego zmieniać. Wieczorem i tak nie ma problemu z zaśnięciem!
Rozumię Izunia - rozumię cię! Gdyby był problem z zaśnięciem wieczrorem to ja też pozbawiłabym ją tego spania w dzień, ale narazie nie ma to tak jest! Moja mama ma chwilkę na przygotowanie obiadu, a jak ja wracam to ona wstaje!
Moje włosy tak by się nie ukłądały! Pozatym już raz byłam na chłopaka i powiedziałam sobie - NIGDY WIĘCEJ! Ale ty Izunia chyba masz poddatne włoski?! To nie będzie problemu!
Ale chyba pozostanę przy mocnym cieniowaniu - choć zobaczymy jak usiądę na fotel :P Ja wiem, że te modelki są wyczesane więc biorę na każde strzyżenie poprawkę :D
IWA ja wiem czy podatne mam włosy ... chodzi o to, że nie chce mi się ich nigdy układać, teraz po domu je związuję w kitkę. Wbrew pozorom mam ich dużo i przerzedzanie i cieniowanie jest u mnie wskazane! No i moja fryzjerka odradzała mi, abym miała je równej długości.