Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 9th 2009
     permalink
    o kurde, w pracy byl??? mam nadzieje ze nie bedzie mial z tego powodu klopotow
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho to temu szwagrowi prawko powinni na stale zabrac. a powiedz utrzymujecie z nim normalny kontakt? bo ja bym chyba go za prog nie wpuscila
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ania, niestety w pracy.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ciacho, ja bym do szwagra w takiej sytuacji też bym się pewnie nie odezwała, dopóki by w zębach kasy za samochód nie przyniósł.
    --
  1.  permalink
    haha na tyle na ile znam Ciasteczko to pewnie niezle nagadala temu szwagrowi hehe:))
    --
  2.  permalink
    no ba! nie gadam z nim!
    on juz raz miał zabrane prawko za punkty-na rok,potem zdawał egzamin i dostał z powrotem
    szczerze dziewczyny to miałam nadzieje ze mu zabiora...za ta akcje
    to jest swir on nie sie wyłądowuje w trakcie jazdy,ja go nieraz widziałam
    on raz nawet skasował samochód swojego klienta!

czekam na pieniadze cały czas.Uezpieczyciel wycenił szkode na 15 tys-zrobienie auta kosztowało nas jakies 5 tys -wiadomo po kosztach,z uyzwanych czesci,po znajomosci.
    --
  3.  permalink
    aaa wiecie co było najlepsze? ze jak to sie stalo to ja tyle co wróciłam ze szpitala w ciazy(co byłam z tym krwawieniem na podtrzymaniu) i idiota zadzwonił do mnie i powiedział"niech no M przyjedzie tam i tam bo miałem wypadek pa"

bałam sie ze poronie.a M próbował sytuacje ratowac zartami ze pewnie w słupek walnał czy cos,samochód pokazali mi dopiero po miesiacu .tragedia,cały bok skasowany

wtedy powiedziełam szwagrowi ze niestety musi nam teraz dac swoje auto bo ja musiałam jeżdzic czyms do pracy-dał bo nie miał wyjscia ale szybko go oddalismy bo by nas zbankrutowal na paliwo
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale ze mnie rozdziawa na maxa jest.... zapomnialam ze nie zjadlam sniadania jeszcze!
    zadzwonil telefon domowy, wchodze do Gaby do pokoiku zeby go wziac z ladowarki patrze a tam talerzyk z moim jedzeniem na polce stoi. a ja sie zastanawiam co mi sie tak w glowie jaks dziwnie kreci i w zoladku ssie :shamed:
  4.  permalink
    hehe co do rozbijania samochodow to znam przypadek z myjni przy moim domu...facet zostawil nowe subaru impreza do umycia...i jednemu z kolesi cos odbilo i postanowil sie nim przejechac...nie zdarzyl do konca z myjni wyjechac i juz po aucie bylo...:D
    --
  5.  permalink
    hahah to Aniu zakrecona jestes dzisiaj
    a jak pogoda ? bedzie grillowanie?
    Pati no to koleż miał pecha-nawet sobie nie poszalał
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho pogoda jest ale spory wiatr wieje a Krzysko jeszcze przeziebiony a Gaba do niego dolaczyla dzisaij wiec sobie odpuszczamy bo troche sie boje. mlody mial w czwartek zmiany osluchowe i tylko inhalatorem i syropem malia sie ratujemy zeby antybiotyku nie podawac. w poenidzialek czeka nas wyjazd do lekarza z mama wiec musi dziec byc zdrowy na wojaze
  6.  permalink
    ciacho no i chyba dluuuugo bedzie to subaru splacal...szczegolnie ze pracujac na myjce duzo nie zarobi...szef oczywiscie pokryl wszystkie koszty....
    --
  7.  permalink
    ja mam opory przed braniem cudzego auta.no chyba ze to M albo ojca to nie ale wole nie ryxykowac

ja czekam az sie młody obudzi i jade do tej babci na wies ogarnac samochód
    --
  8.  permalink
    ciacho ja nie mam takiego problemu...ani ja ani polowek nie mamy prawa jazdy...:)
    no ja tez sie ubieram i lece na jakies zakupy...a pozniej szykowanko na imprezke...:)
    --
  9.  permalink
    ooo imprezka ale fajnie Pati baw sie dobrze
    my mamy prawko oboje ale nie znosze jeździc z M on uwaza sie za najlepszego kierowce i robi mi przepisy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aniu na razie nie byłam bo u nas kasy zero, wczoraj i dziś kumpele mi jedznei naznosiły, żeby było czym dzieci nakarmić, inne mi podobno wpłaciły na konto troszkę grosza dlatego do lekarza idę w poniedziałek .Zresztą zastrzegły , że mam iśc i z kasy która dostanę wykupić leki.

Posadziłam kalafior ciekawe czy mi toto wyrośnie. Bób już slicznie popuszczał liście tak samo kabaczek, kalarepka, koperek mam i cebulkę a i chyba ruszyły buraki

Pati miłej i udanej zabawy
    --
  10.  permalink
    Hogatko, trzymam kciuki, żeby Wasze problemy się rozwiązały szybko...
    Ja nie mam prawka więc póki co nie jeżdżę, ale mój brat ma świeżo zdobyte prawko i przyznam, za czasami boję się z nim wsiadać - jazdy po mieście w godzinach szczytu nie ma jeszcze opanowanej, łatwo się wkurza i jeździ jak mały dzikus, nie mówiąc już o tym, że sprzęgło chyba zbytnio go nie kocha;-)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
  11.  permalink
    Pati, baw się dobrze:))
    •  
      CommentAuthorHogatka
    • CommentTimeMay 9th 2009 zmieniony
     permalink
    She ja tez mam taka nadzieję, bo każdy dzień to coś okropnego myslec co tu dać jeść Hubiemu, bo Jakub jak w szpitalu to ma więcej posiłków w jeden dzień niz my w tydzień.

Przespałam całe popołudnie a teraz ide podlewać ogródki
    --
  12.  permalink
    Hoga wierze ze Wam ciezko-może jakos możemy Ci pomóc? zrobimy jakas zrzute dla Was.Prosze Cie powiedz tylko słowo
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    udalo nam sie dzisaij z R spedzic troche czasu tylko we dwoje. dzieci sprzedalismy do mamy i w prawdzie w planach byly zakupy lub spacer ale ostatecznie ten tego, jakos nam nie wyszlo wyjscie z domu :D

Pati pewnie juz szaleje. takiej to dobrze :)

Hoga no to faktycznie macie okropna sytuacje :((( a dorywczo mezu cos z tymi remontami nei znajdzie? u nas ciagle szukaja fachowcow przy remontach wiec jakby konkurencyjne ceny zrobil to moze by mu cos wpadlo tylko to oglosic sie trzeba
  13.  permalink
    my bylismy u babci umyc ten samochód-no teraz mam błysk
    Piotrus w swoim żywiole podwórko woda samochody ,góra piasku
    ja miałam ochote na mizerie wiec sobie zrobiłam i czekam az mały pójdzie spać żey sie do niej dobrac
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,milego wieczoru ja teraz wròcilam,ze spaceru i lece pod prysznic i do wyrka ,bo jutro do pracy...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    hej baby, pogadałabym a tu wisi nade mna oczywiście jakaś szkolna robota :cry: trzymajcie kciuki, bo jutro mam 2 koła
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    trzymamy Jemma...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania u nas teraz wszystko stoi , znaczy remonty, podłogi wszystko ma ruszyć, ludziom transze kredytów pozawieszali. Mój obdzwinił wszystkich znajomych i u nich w firmach to samo.Dorabiał wczesniej u kumpla jako ogrodnik, znaczy rozsypywał torf, kostke brukowa kładł i łapał wszystko co mu wpadło a ostatnia kase jaka przyniósł to 3 tygodnie temu 200 złotych. Ja to czasami juz wysiadam psychicznie. W sklepie ma już takie luzy że idzie ogłoszenia spisuje i dzwoni, teraz czekamy na odzew faceta , może być że się odezwie, inny miał odezwać się na początku maja i dalej cisza. Ja dlatego w kwietniu złozyłam podanie do pracy ale też może koniec maja albo dopiero w czercu wrócę a na wypłatę czekać trzeba cały miesiąc.
    Generalnie od marca pomagają mi ludzie dokładnie dziewczyny z e-mama.A ostatnie 2 tygodnie to sąsiedzi za drobne prace w ogrodzie dostaje to kasze to chleb to jakies owoce.Teraz Aneta ta co mi dzis reklamówek z naniosła jeszcze mi napisała, ze właściwie to jeszcze mogła cos podrzucić

Ciacho a mój od miesiąca panicznie boi się samochodów, jak tylko zobaczy to zaraz mówi "mama boi bum, bum" nawet nie podejdzie do pustego a wczesniej byś go nawet siłą nie odciągnęła.

jemma my kciuki trzymamy
    --
  14.  permalink
    pewnie ze trzymamy Jemma

ja zaraz sie ewakuuje do spania
    nie mam planów na jutro kurcze i mam nadzieje ze nie będziemy sie nudzic
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania w Olsztynie konkurencyjna cena to musiałby byc chyba po kosztach, tu za sam parkiet ułożenie na gotowo jak powiesz 50 złotych z metra to oczy jak 5 złotych bo sa tacy co robią za 20 złotych a za taką cenę to mój nie pójdzie z tej prostej przyczyny, że wypożyczenie maszyny , papiery i wszytko jak odliczysz to właściwie trzeba jeszcze do roboty dołozyc.
    generalnie na fuszkach mój bierze od 35 do 50 ale to tez ostanio jakos nie idzie.Ludzie kasy nie majaa to podłóg nie robią a panele wola sami kłaść.
    Dobra babeczki nie smędzę, musze pomyśleć jak napisac prośbe o pomoc bo mam zgode na e-mamie.

A wiecie obeszłam wszelkie instytucje Państwowe i stwierdziłam, że w naszym kochanym prorodzinnym kraju warto zostać brynolem i alkoholikiem bo tacy pija, nie płacą, nie pracuja a z opieki siatami noszą a człowiek jak na miesiąc może dwa potrzebuje doraźnej pomocy to co nie dostanie.

Spokojnego wieczorku
    --
  15.  permalink
    Heh tak to niestety u nad jest Hogatko:(, znam ludzi, którzy maja całkiem niezłe emerytury, a chodzą na obiadki dla osób w trudnej sytuacji, a jak ktoś naprawdę potrzebuje pomocy to ciężko na jakiekolwiek instytucje liczyć:(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobranoc! :cool:
    --
  16.  permalink
    Hoga- uwierz w to,ze przyjdą lepsze dni...
    Wrzuc w szepta swój adres- postaram Ci się jakoś pomóc jak wrócę z delegacji
  17.  permalink
    czesc w deszczowa niedziele
    mielismy dzis pojechac do Jeziorek to taka mała miejscowosc w której jest taki dworek a w nim fajny park ,zwierzeta chodza sobie luzem,sa konie,restauracyjka i co? i dooopa ni epojade w taką pogode to bezsensu,ale nie mam zamiaru siedziec w domu-chociaz połaże po okolicy
    a moze sie rozpogodzi
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
    • CommentTimeMay 10th 2009
     permalink
    Ciacho to u mnie upał i słonce od rana zero deszczu
    Właśnie wstalismy, wstawiłam pranie to za oknem szybciutko mi wyschnie , bo przecież Jakuba jutro znowu muszę oddelegować
    --
  18.  permalink
    moje dziecko odziedziczyło po swoim ojcu umiejetnosc robienia bajzlu w 3 minuty

wyglada na to ze sie rozpogodzi ,,ja sprzatam bo niedziela to jest taki dzien w którym nie wiadomo czy ktos nie zawita
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    To u mnie wyjatkowo nawet Hubcio nie zdazył totalnie zaśmiecić więc jak pójdzie z tatą na spacer to ogarne tylko w dużym pokoju. Teraz bawi się swoimi autami u siebie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    witajcie nedzielnie
    mezu jeszcze dosypia a ja juz od 2hj na nogach. Gabrysia tak strasnzie kaslala ze az wstalam, nie ma czerwonego gardla, nie boli ja i ogolnie radosna tylko ten kaszel trzyma :( dzisiaj zostaje na noc u tesciow a tam jest polroczne dziecko i cholera az mam wyrzuty sumienia... z drugiej strony oni u nas byli jak wszyscy mieli wirusa wiec moze nie powinnam sie przejmowac...

Hoga przykre to co piszesz :( w mopsie z tego co wiem rzadaja za poprzedni rok ale kiedys znajoma jak stracili obydwoje prace to nosila takie zaswiadczenie z zatrudniaka i dostala jakies paczki z caritasu. poza tym - nie nalezy sie wam rodzinne? co do cen za fuchy to nie wiem jak u nas podlogi ale ukladanie plytek to od 30zl do 50zl/metr za te malutkie. najdrozsze sa jednak gladzie i szpachlowanie... my m.in teraz dlatego bedziemy sami z papirem sciernym dzialali bo nas na ekipe nie stac
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Witajcie niedzielnie.
    Cyryl obudził się w złym nastroju. Ja też nie najlepszym, miałam potworny sen.
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania u nas w urzędzie jesli nawet z niemowlakiem przyjdziesz to musisz wziąć od nich ofertę bo inaczej nie masz nawet sie co rejestrować od ręki cię odrzucą. Rodzinne mam 112 złotych i alimenty na Jakuba 300 złotych. I ja po maciezyńskim poszłam sie rejestrować i wziełam ofertę, myslałam, że trafię na normalna kobietę i ta mi pójdzie na rękę, ze z maym dzieckiem nie jestem dyspozycyjna i na razie nie maja dla mnie przyjęć, ale niestety napisała, że odmówiłam przyjęcia pracy i tym samy zostałam skreślona z listy bezrobotnych. W Dąbrowie np jak mieszkałam nie było kłopotu rejestrowali nie wymuszali podjęcia pracy jesli było małe dziecko a tu nie wiem masakra. A żeby z mopsu dostać musimy być oboje zarejestrowani w urzedzie pracy
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Jak zapytałam wtedy z 4,5 miesięcznym Hubiem czy z dzieckiem na plecach mam pracować to otrzymałam odpowiedż że jak nie przyjme oferty to nawet nie widzi potrzeby wypisywania wniosku. A wtedy Arek pracował a ja nie miałam z kim zostawić młodego. I to mnie najbardziej wkurza.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześc Wam :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hoga ale skreślenie jest na 3m-ce i ponownie możesz się rejestrować
    Ja nawet jak nie chciałam a właściwie nie mogłam iść do pracy to brałam ofertę tyle że u nas na 1 ofertę jest po 30 chętnych jak nie lepiej i tak naprawdę ciężko jest cokolwiek znaleźć za pomocą PUP :sad: Pracodawca najczęściej pyta od kiedy może pani zacząć a ja wtedy mówiłam że potrzebuję kilku dni by rozeznać sie ze żłobkiem czy opiekunką i albo nie spełniałam oczekiwań albo fakt posiadania dzieciów wystarczał by mi podziękować
    --
  19.  permalink
    Ja tez jestem zarejestrowana i czasem dostaje oferte .raz odmówiłam to tez mnie wywalili na 3 mce i jak byłam w Norwegii to za niestawienie sie do podpisu .narazie nic mi nie daja i dobrze bo ja nie chce teraz isc do pracy,ale zarejestrowanie jest mi potrzebne do socjala z Norwegii
    btw tam naprawde dbaja o matki i o rodzine nie to co u nas,musisz sie prosic o kazdy grosz
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
    • CommentTimeMay 10th 2009 zmieniony
     permalink
    And jak byłam ostatnio były oferty na kasy do Tesko, tylko szkopuł w tym że na 1/2 etatu za 500 stówek a to mnie i tak nie ratuje bo opiekę którą mam dla Hubcia od zaraz to muszę tyle dać. Dlatego czekam na odpowiedź od siebie, wiem, że jak tylko dyrekcja pozwoli na nowe zatrudnienia od razu wskakuję a zarobki duzo lepsze bo na dzień dobry mam 1200 a po 3 miesiącach ok 1600 więc byłoby na opieke dla Hubcia jak i coś dla nas. Jak do początku czerwca się nic nie ruszy z moja pracą to sama pójdę do dyrekcji pogadać czy nie wcisnęłaby mnie gdzie bądź, a kobieta jest na prawdę do rany przyłóż.
    A u nas ten urząd pracy jest naprawdę do bani, i to nie tylko moja opinia ale wielu tu osób z którymi nie raz rozmawiałam.
    Ciacho w naszym to nie raz na kiedy ci dadzą ofertę zgodna z twoim profilem , czy kwalifikacjami ale wciskają za każdym razem, nie weźmiesz wylatujesz.
    Nic mnie tak nie denerwuje w tym wszystkim jak to ze jestem bezradna, i choć bym chciała to i tak nie idzie po mojemu.

And jak miałam Jakuba tylko to byłam w pełni dyspozycyjna bo on jest na tyle samodzielny ze poradził sobie w czasie kiedy mnie nie było ale teraz z Hubciem nawet mając opieke do niego odpadaja mi np nocki a tesco jest otwarte całą dobę.A jesli mój załapie się na ta pracę co dzwonił w piątek , gościu do środy ma oddzwonić to jest to praca na wyjeździe, znaczy wyjazd w niedzielę o 20 a powrót w piątek wieczorem więc na noc nikt mi z młodym nie zostanie. I tak jakoś wszystko pod górkę.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Piosenka mojej koleżanki ładny ma głos, co nie ? :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Hogatko ja Ciebie doskonale rozumiem. Ale jakbyś poszła z oferty do tego Tesco i na rozmowie powiedziała że opiekę masz tylko od 9-13 np lub że miejsc w żłobku nie ma a opiekunka moze przyjść od czerwca i to też tylko w tych godzinach na 90% dali by ci pieczątke czy podpis ze nie spełniasz warunków i nie byłabyś wykreślona
    U nas jest to samo - oferty za grosze z dojazdami itd nie patrzą na to ze są dzieci itd itp
    Mój mąż dostał ofertę na rusztowaniu i jak zaczął mówić że przecież ma epi i nie może kobieta do niego z buzią - to co rezygnuje pan? a on że nie . Wziął i poszedł do pracodawcy - facet o mało nie posikał sie ze śmiechu bo wcześniej był facet bez nogi :/ Debilizm i tyle no ale co zrobić
    --
  20.  permalink
    jestem poimprezowo...weekend zaliczam do jak najbardziej udanych...:) zostalismy u psiapsioly do rana...Minik grzecznie spal a my bawilismy sie w najlepsze...:) jak ogarne ten bajzel, ktory zrobilam wczoraj przed wyjsciem i z ktorym jeszcze sie nie uporalam to wpadne...i oze jakies zdjecia pod wykres wrzuce hehe:)
    --
  21.  permalink
    mój weekend nieudany
    popołudniu zorientowałam sie ze nie widziałam kluczyków od auta i przeryłam cała chate i doszłam do wniosku ze sa zatrzasniete w srodku w torbie
    tak! sa tam
    i przyszedł facet i nie dał rady otworzyc zamka:cry::cry::cry:męczył sie 2 godziny i dupa nie idzie

jutro bedzie mi wybijac tylnia mała szybke i pojade od razu wstawic.Jezu jaki straszny dzien:cry:
    a jaka ja głupia,mogłam nie zamykac drzwi tym swoim sposobem .Poprostu za duzo miałam do wziecia i zakupy i Piotrusia i poprostu zakluczyłam auto jak jedne drzwi jeszcze były otwarte
    i potrm tylko wziełam piotrusia i zatrzasnełam i te kluczyki sa w torbie której z auta nie wyciagnełam:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :sad:
    --
  22.  permalink
    Oj Ciasteczko... :( Nie martw sie mała- takie rzeczy sę zdarzają... A nie masz 2 pary zapasowych kluczyków w domu???
  23.  permalink
    Hej dziewczyny, witam wieczornie:))
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.