Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Hej dziewczyny:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeMay 19th 2009
     permalink
    Moja Ania potrafi tak mieć i po wysmaraniu sie smaruje maścią (o nazwę nie pytaj bo nie pamiętam - będę w łazience to popatrzę :) )
    --
  2.  permalink
    dzien dobry we wtorek...:)P podoga nadal do bani...ale mam nadizeje ze juz nie dlugo

AND tez jestem z Ciebie dumna....moja sterta ciagle rosnie...:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wróciłam z urzędu :)
    28.05 mam się zgłosić po decyzję.
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ja dopiero wstałam, młody godzine temu ale ganiał z tatą.Dziś chłodno i ponuro.
    Ania ja nie miałam czegoś takiego chociaż nieraz pryszczek wędrowniczej własnie sobie tam gniazdko zrobi i masakra, teraz od tego kataru mam rane i strupek w nosi i co się zagoi to na nowo rana.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas dziś ciepełko :)
    a miało padać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dziewczyny jak mija dzień? :P
    Ja umyłam okna i i co ... pada deszcz wrr ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ledwo wystawiłam telefon na aukcję, a po minucie już był sprzedany. :) jaja jak berety.
    AUKCJA
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    No to gratuluję.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Hmm jakie rześkie powietrze u mnie po deszczu :P
    I nawet słonko wyszło :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talka to tylko się cieszyć - "grosz" zawsze się przyda :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Laski żyjecie?
    Znowu nas mało na forumie buuu ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas rano duszno, później chmury ciemne i zimny wiatr, chmury bez deszczu przeszły i znów ciepełko :p
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja walcze z allegro. trzeba w koncu pozbyc sie zalegajacych kartonow i moze jakas kasa wpadnie :)
  3.  permalink
    Ja wkuwam ustawy:D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a po co ci to???
  4.  permalink
    Przeszłam etap wstępny naboru na stanowisko urzędnicze w ROPS WOjewództwa Śląskiego, no i we wtorek mam "zaproszenie" na test...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    eee nie mam pojecia co to jest ROPS
  5.  permalink
    Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej.
    Heh, jak ja nie lubię takiego wkuwania bezsensownego..
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    oj wierze... miejmy tylko nadzieje ze jest sens tego wkuwania i powalisz ich na kolana no i oczywiscie prace zgarniesz :))
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny a czy ktoras z was sie orientuje jak to w MOPSie jest z rodzinnym? czy jesli ja od wrzesnia wracam do pracy a dochod za 2008 mielismy marnote bo ja na wychowawczym bylam to dalej mozemy dostawac rodzinne czy skoro ja do pracy pojde to moje pobory i R przewyzsza te 504??
  6.  permalink
    Nie chcę zbyt entuzjastycznie do tego podchodzić, zobaczymy, co będzie, poza tym, nie wiem ile jeszcze etapów ma ta rekrutacja..

A rodzinne wydaje mi sie, że powinnaś dostać.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ma ktoras z was internet z tpsy? kurcze nasza neostrada tak paskudnie wolno chodzi ze szalu dostaje. mamy 512 placimy kupe kasy a przesyly sa 24Mb/s ... jeszcze rok umowe mamy, kurde ze tez nie mozna jej wypowiedziec :cry:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej kobitki,u nas upaly ,jutro plaza...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania rodzinny próg jest już teraz wyższy bo chyba ponad 570 złotych, i do pażdziernika a mysle, ze powinno być przyznane bo przecież wymagaja zaświadczeń za rok poprzedni. Bynajmniej ja raczej nigdy jesli brałam rodzinne nie miałam problemu z tym ze pracuję. Chyba, ze za dobrze jak na nasze państwo zarabiałam i przekroczyłam 10 złotych to wtedy już nie dawali, ale to zawsze w kolejnym roku.
    \dostałaś z mopsu taką decyzję, że przesuwają rodzinne do 31 pażdziernika i wnioski teraz składać bedzie trzeba od wrzesnia tylko nie jestem pewna do kiedy ale zawsze były 3 miesiące więc pewnie do listopada
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tak tak dostalam ze bede miala rodzinne jeszcze w pazdzierniku wyplacone bo wychwoawczy ostatni placa mi w sierpniu. chce od razu na poczatki wrzesnia zlozyc bo przeciez Gabrysia do szkoly idzie wiec akurat ten szkolny jeszcze dostaniemy. w sumie ciekawe jak oni to rozwiaza bo przeciez w okresie zasilkowym mozna raz dostac to na szkole a przeciez teraz bedzie to 2krotne bo za poprzedni okres i za ten juz nastepny. w kazdym badz razie musze przy okazji skoczyc po papiery do skarbowki zeby pozniej w wakacje w jakis kolejkach gigantach nie stac
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nie wiem czy już na pewno jest wyższy ale ma być. Pit za 2008r trzeba (to zaśw ze skarbówki) Ale żeby dostać te 100zł dodatkowe na szkołę to trzeba papiery złożyć we wrześniu a ogólnie to czas jest wydłużony.
    No i do dochodu dolicza się ta ulga pro wiec jeśli dostało sie ją w roku 2008 (za 2007) to musisz ja Aniu też sobie policzyć (skarbówka zrobi to sama ale chodzi mi o to wstępne liczenie "czy dostane")
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja rozmawiałam o tym szkolnym, i jeśli w obecnym cyklu było wypłacone (we wrześniu2008) to bedzie wypłacone "zaliczkowo" we wrześniu 2009, ale gdy tak jak u mnie dla Gabi bedzie pierwszy raz to musze złożyć na początku września papiery
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to ciekawe jak to u mnie rozwiaza. my dla Gabrysi juz we wrzesniu 2008 dostalismy.

And ja nie mam obawy czy dostane - dochody mojego meza sa na tyle smieszne ze nie mielismy problemow z dostaniem wychwoawczego nawet wtedy gdy odpisalismy za 2dzieci. w tym roku udalo sie tylko za jedno
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ooo podnieśli już próg?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Izunia z tego co ja czytalam to sa takie przymiarki. co z tego - w zeszlym roku tez byly :devil:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Niby tak ale nie znalazłam oficjalnego komunikatu na ten temat.
    Aniu jak dostałaś to nie powinno być żadnych problemów teraz. Ponoć...
    Ja i tak musze się sprężyć i jak najszybciej złożyć papiery by nie było tak że jestem m-c bez dochodu. Ciekawe czy przejdzie zwiększenie innych świadczeń poza rodzinnym - tych dodatków i pielęgnacyjnych
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Wyższa będzie jedynie kwota zasiłku rodzinnego. Ma wzrosnąć z 48 zł na dziecko w wieku 0-5 lat, 64 zł w wieku 6-18 lat i 68 zł w wieku 19-24 lata do odpowiednio 68 zł, 91 zł i 98 zł. Nie będzie za to podniesienia kryterium dochodowego uprawniającego do świadczeń ani dodatków do zasiłków.... Gazeta prawna
    wg mnie dowiemy sie dopiero w sierpniu jak to bedzie :( Wg Ministerstwa Data najbliższej weryfikacji przypada na dzień 1 listopada 2009 r więc to chyba będzie podane tradycyjnie w ostatniej chwili
    --
  7.  permalink
    czesc kochane :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ehhh ja i tak się nie łapię ...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    And ja juz nie weirze w te ich obietnice ze kwoty wzrosna... powtarzaja to od lat i figa z makiem...
    szkoda ze to od wrzesnia mozna skaldac bo do pracy wracam i bedzie ciezko mi sie juz wybrac a mam do osrodka ok 4km i zerowa komunikacje miejska w tamtym kierunku... no nic trzeba bedzie meza zatrudnic albo tescia do podwiezienia.
    a swoaj droga to mialam stresa w tym miesiacu bo zawsze 10go dostawalam wychowawczy a tu nagle cisza i puchy na koncie a kase dzieci wydalam na przecenach na jesienne umundurowanie juz wiec i awaryjnego zabezpieczenia nie bylo.... na szczescie dzisiaj pieniadze wplynely. dziwnie tak jakos bo zadnego pisma nie bylo ze sie zmieniaja terminy wyplaty swiadczen
  8.  permalink
    Kwoty zasiłków rodzinny rozpierdzielja normalnie :/ można sobie poszaleć- nie ma co :/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hjelol Aga, co slychowaC?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga dokładnie!
    Ciekawe kto wymyśla te kwoty :devil:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Tak w ogóle witaj :DD
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Iza ktos kto nie ma dzieci... pewnie jakas stara panna albo zgorzknialy kawaler i mysli ze to jest jak z kotkiem czy pieskiem
  9.  permalink
    A witajcie, witajcie :)

Wiecie co- zmieniając temat- ostatnio kupilam Hannie buty- wiosenne. Dzis mów do mnie,ze "ogi bolom". Ja patrzę- a palce już na skraju :/ Rany- mam nadzieję,że noga jej nie uroście tak jak bratu :/
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kurcze to jakis miesiac temu chyba bylo co?
    Krzysiowi nozka rosnie powoli, dalej w 22 z ecco chodzi a w 23 ma luzy
  10.  permalink
    Ja nie wiem, czy taka kwota to nawet na zwierzaka wystarczy :( Moja mama ma psine - staruszkę. Dziś wykupiłam dla niej dwa lekarstwa- za 150zł :shocked:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    co jeszcze znalazłam:
    Wzrośnie zasiłek rodzinny. Podwyższenie go jest jednak ustawowym obowiązkiem: od 1 listopada 2009 r. nie może być niższy niż 40 proc. wartości koszyka żywnościowego dla danej grupy wieku ustalonej w badaniach progu wsparcia dochodowego rodzin. Koszyk wynosi 167,68 zł (dziecko 0 – 5 lat), 227,07 zł (6 – 18 lat), 244,09 zł (19 – 24 lata). Minimalna wysokość zasiłku zaproponowana przez rząd to odpowiednio: 68 zł, 91 zł i 98 zł (obecnie: 48, 64, 68 zł).
    Pozostałe kwoty świadczeń i progów dochodowych nie są jeszcze przesądzone. Do 15 maja rząd musi je przedstawić Komisji Trójstronnej. Ta uzgodni wysokości kryteriów oraz świadczeń do 15 czerwca. Jeśli się to nie uda, rząd ustali kwoty sam. Będą znane najpóźniej do 15 sierpnia.
    --
  11.  permalink
    Aniu- no pewnie z miesiąc z kawałkiem- ale sporo luzu było:confused:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Cześć Aguś i Izuń :)

Jak podwyższą będe zadowolona i to bardzo jak nie nic nie zrobię bo co? Nadal będę słuchała ze jestem pasożytem i nierobem bo dostaję pieniądze od państwa na dzieci... i nie ważne jak to będzie kwota :D
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie no sorry... Krzys zjada wiecej niz za 170zl, a o Gabrysi zarloku kochanym juz nei wspomne :D
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dobra baby ja uciekam bo mam propozycje nie do odrzucenia :wink:
  12.  permalink
    Czesc And :)

Koszyk jest rzeczywiście boski :)
    A co do zasiłków ... Wiesz - ja myslę,że kazdy rozumie,ze w zyciu sa przejsciowe sytuacje związane z mniejszymi dochodami- chociażby własnie urlop wychowawczy. Ale jak mam być szczera to szlag mnie trafia jak przychodzą do mnie mamuśki i twierdza,ze NALEŻy im się zasiłek stały, okresowy, zapomoga, miejsce w przedszkolu- bo one MAJĄ dzieci. No zesz......:devil:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.