Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMay 19th 2009
     permalink
    I co wszystkie dostały propozycję nie do odrzucenia :P
  1.  permalink
    Izunie - ja nie dostałam :(
    Pójde chyba złożyc :cry:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja ostatnio z M ,mam maly kryzys ,przez moja prace...wiec w domu ciche dni...
  2.  permalink
    Ewa- a czemu M nie lubi Twojej pracy? Chce ambitnie sam zarabiac na rodzine czy nie lubi z małą zostawac?
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Hahaha Aga :P
    No u mnie też nie ma, ale mam pauzę na 5dni :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Nic, ale jestem skonana ...
    Dobrej nocy dziewczynki.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Izunia79: I co wszystkie dostały propozycję nie do odrzucenia :P

ja dostałam i przyjęłam :p hehehe
    miłego wieczorku, idę czytać :)
    --
  3.  permalink
    Eee tam - a po co ta pauza ;)

Ja tez idę poodpoczywać w wannie. Dziś wpadłam po pracy do domu na 10 minut i wróciłam o 21. Zwariowane to zycie
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    AGA ,nie wiem o co mu chodzi, ale jest meczacy strasznie ,bo wypomina codziennie i kaze szukac ,czegos innego a mi ta praca bardzo odpowiada...mòwi ,ze spedza sam sobote i niedziele...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja wyspalam sie popoludniu ,teraz M i VEVE spi a ja sie relaksuje...
    • CommentAuthorewa74
    • CommentTimeMay 19th 2009 zmieniony
     permalink
    no to pa ,ide zerknac na tv...i zjem kanapke z szynka i ogòreczkiem swiezym...
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    aga1976: A co do zasiłków ... Wiesz - ja myslę,że kazdy rozumie,ze w zyciu sa przejsciowe sytuacje związane z mniejszymi dochodami- chociażby własnie urlop wychowawczy. Ale jak mam być szczera to szlag mnie trafia jak przychodzą do mnie mamuśki i twierdza,ze NALEŻy im się zasiłek stały, okresowy, zapomoga, miejsce w przedszkolu- bo one MAJĄ dzieci. No zesz......:devil:
    Aga ja cie po części rozumiem... Gdybym miała pracę i opiekę do dzieci to bym do niej poszła bez zastanowienia się. Nie mam wychowawczego i Antosia jest pierwszym dzieckiem na które miałam macierzyński a teraz mam świadczenie pielęgnacyjne. Jednak gdyby ktoś mi dał teraz pracę za 1500zł poszłabym bo więcej by mi zostało po opłaceniu kogoś do dzieciów niż mam z zasiłku. Jeśli mówię że mi się należy rodzinne to wg przepisów a nie dla tego że MUSZĘ to mieć czy też nigdy nic nie załatwiałam na zasadzie MUSZĘ BO MAM DzIECI niezależnie czy to była 2 czy tak jak teraz 5dzieciów

Idę do łóżka może rano będę mniejszy zwłok tylko oby zasnąć szybko!
    --
  4.  permalink
    Znowu przegapiłam pogaduszki:(
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeMay 20th 2009
     permalink
    Witam środowo!
    Aga no pauza od czasu do czasu się przyda. Nie zawsze, ale przyda :P
    Ja już kawę siorbię, maluchy śpią ... a mężu już wyszedł do pracy i zobaczymy się jutro.

A gdzie się podziewa nasze Ciacho? :DD
  5.  permalink
    Heloł :) A ja juz jestem w pracy :)
    Izunia- Ciacho chyba z mezem się intergruje ;)

And- postawa rodzczeniowa nie jest proporscjonalna i zalezna od liczby posiadanych dzieci :) Mówie ogólnie - ale co do jednego jestem przekonana- jeżeli ktoś chce , to pracę znajdzie.
    W swoim zyciu robiłam różne rzeczy - opiekowałam się dziećmi, sprzątałam, myłam kible, pracowałam na produkcji wody mineralnej i ciastek, zrywałam truskawki... Mój maz był wtedy operatorem obrabiarki i pracował zimą w hali na której bywało -20stopni. Wiem co to sa wyrzeczenia i cięzka praca. NIc mi z nieba nie spadło- urodziłam Michała na 1 roku studiów- więc naprawdę sama byłam dzieciakiem - i skonczyłam je bez opóźnienia. Tylko ,że ja byłam zdeterminowana:)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga fajnie, że zajrzałaś :P
    Też myślę, że Ciasteczko wita jeszcze męża :DD
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bry
    ja tez juz na nogach, Krzysio nam dzisaij przymusowa zmiane poscieli zarzadzil bo puscil pawia i wiecie co... pierwszy raz nie zalcizylam schizy z tegoz powodu!!! aaaa czyli pierwszy krok do wyzbycia sie gastro-schizy :swingin:
  6.  permalink
    :clap::clap::clap:
    Aniu- ciesze się,że zaczynasz wierzyć, ze to juz za Wami
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no fakt ,jak ktos prace chce znalezc to znajdzie,przyklad ja,czesto kobitki mòwia ze im sie nie oplaca pracowac,ja zawsze bralam co bylo i awansowalam ,albo dostawalam podwyzke ,bo bylam dobra ,oczywiscie kariery nie robie ,ale pracowac musze,dla mojego zdrowia psychicznego...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania :thumbup:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    DO wieczora ,spadam robic kanapki ,bo idziemy nad morze ,no i neta gratis mam do 8 rano(TAKA oferta),wiec sie wylaczam...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewa i to jest wlasciwe podejscie... ja znam wiele mlodych dziewczyn ktore rodzin nie maja i twierdza ze za tysiac do sklepu na 8h nie pojda. znam tez babki ktore maja rodzine na glowie i pracuja za 700zl na zmiany... niesteyt brutalny jest ten swiat i jak dupy nie ruszysz i nie zaczniesz dzialac to sama praca nie przyjdzie
  7.  permalink
    Kurcze- powinnam już się wziąć do pracy...Specjalnie przyszłam godzinę wczesniej a siedze z wami zamiast robić coś konkretnego :/
    Dostałam mailem dowcip od kolegi, który dokładnie obrazuje moje dzisiejsze nastawienie:

Sekretarka dzwoni rano do szefa - Panie dyrektorze, nie będzie mnie dzisiaj w
    biurze.
    - A dlaczego?
    - Mam jaskrę analną.
    - Co pani ma??? Jaskrę analną ????
    - Tak, to znaczy, że dzisiaj nie widzę możliwości żeby ruszyć swoje dupsko do
    pracy ....
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    buehehehe
    a czy to mozna zastosowac do wyczynow kulinarnych? bo ja nie dosc ze nie mam weny co zrobic do zeru to jeszcze nie mam na to sily...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga buahahaaa :P Dobre!
    Ja też mam dziś leniwca takiego, że szok! Aż nie chce mi się wierzyć, że wczoraj te okna pomyłam bo jak dziś patrzę na nie to pukam się w czoło :P
  8.  permalink
    Hej dziewczyny:))
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Iza ja tez mam takie szczescie że jak już pomyje okna to zaraz pada, dlatego bardzo rzadko je myję.
    Aga dobre, tak na zachete co by lenia wygonić.
    Ania oj powoli nauczysz się myśleć że już za wami, najważniejsze że wszystko ok.
    Wiecie ja pierwszą pracę jak po urodzeniu Jakuba szłam do pracy to po odliczeniu biletu tak ok 80 zł miałam na ręke 400 zł i poszłam choć miałam na prawdę obawy i dobrze, bo zanim zaczęłam już okazało się, ze idę na inne stanowisko i za wyższą kasę fakt było to 8 stówek ale zawsze. Tak samo tu jak sie przeprowadziłam nie miałam pracy i znalazłam w pss społem zarobiłam 1200 ale wolne dni były tylko 3 w miesiącu ale jak trzeba było to się robiło, nawet jak mi się jakub połamał i na wyciągu leżał to ja w nocy z nim a w dzień w pracy. Jak sobie przypomnę to brrr.
    A moja kochana dyrekcja w delegacji i zonk musze poczekac. Ale dziś mój będzie rozmawiał z Krzyśkiem u którego zacznie pracę oby to się już skończyło, jak zacznie to wreszcie odetchnę.

Hubiemu tez nogi rosną teraz ma sandałki rozm 23 a do lata pewnie na wieksze trzeba będzie zmienić, gniadosz przytargał swój kosz z zabawkami i teraz bajzel w dużym na całego, a jak sam nadepnie na te swoje klocki to tylko siada, noga do góry i "mama ała"
    --
  9.  permalink
    A chwaliłam się wam,ze jeadę w poniedziałek do Sandomierza? :crazy::swingin::crazy:
  10.  permalink
    NIe chwaliłaś, opowiadaj:)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga znowu szkolenie czy delegacja?
    Co tym razem wykombinowałaś :D
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    hello na kawie. Zaspałam dziś z kretesem :( właśnie popijam kawę jeszcze w szlafroku

Aga ja też pracowałam w różnych miejscach za grosze i jak tak dalej będzie to zrezygnuję z tego świadczenia pielęgnacyjnego i bedę pracować, tyle że Antosia na razie za bardzo mnie potrzebuje. Małż z nią nie poćwiczy, nie pojedzie do Wrocławia i nie zawsze weźmie na ręce :sad: jak ma atak albo czuje się niepewnie to trzyma się z daleka od dziecka. A znów zapłacić opiekunce i ściągać kogoś kto z dzieckiem będzie ćwiczył w domu to nie da się chyba tak bo to przewyższy to co zarobię :( no i jeszcze te wyjazdy i wizyty lekarskie
    --
  11.  permalink
    Jade na 3 dni z Michała klasą. Ciesze się - bo mamy malutko dzieciaków ( 13) i jedzie 5 fajnych, rozrywkowych matek. :D

śpimy tu
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Fajnie Aga, ale nie widzę gdzie śpicie :P
  12.  permalink
    Juz powinno byc ok :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    No teraz widzę, super - podoba mi się bardzo :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Zdjęcia zimowe w galerii mnie normalnie urzekły :P
  13.  permalink
    Ja nigdy nie byłam w sandomierzu, więc bardzo mi się chce jechac :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam :) kawka jest to i ja jestem :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    No ja też nie byłam, ale słyszałam, że jest pięknie no i zdjęcia same przez siebie mówią :P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    taka to ma farta... nie dosc ze malo dzieci do opieki to jeszcze rozrywkowe matki :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Dziewczyny zapytam i tutaj ... mam się jakoś przygotować do tych moich piątkowych testów skórnych?
    Nigdy nie miałam ...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Oczywiście umyję się :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Iza nie wolno nakladac zadnego balsamu mleczka ani nic z tym rzeczy. beda robili naciecia na reku - w zaleznosci na ile alergenow beda cie testowali to na jednej albo na dwoch. od wewn strony przedramienia
  14.  permalink
    Aniu- gdyby jechały paskudy, to ja bym sie wycofała. Nie chciałoby mi się męczyć i dodatkowo za tę męke płacić ;)

Izunia- ja sie nie znam zupełnie.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a co to za testy ? alergiczne ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja chciałam sobie zrobić, bo jestem uczulona na jakiś antybiotyk, a moja mama nie pamieta na jaki :confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a swoja droga nawet gdybym w przyszlosci chciala to bedac nauczycielka to sobie na zadne takie wycieczki nie pojezdze z moim dzieckiem... wiecie bycie belfrem ma sporo plusow ale tez minusy w postaci braku wolnego na zadanie czy urlopu kiedy ci potrzeba :confused:
  15.  permalink
    Eee- no nieraz można to załatwic zastępstwem kolezeńskim :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ania thx. Mam nadzieję, że nie będzie to bolało buahaha :P
    Talka tak alergiczne.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMay 20th 2009 zmieniony
     permalink
    Izunia płaciłaś za nie ? tzn. płacisz ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.