Czasami da się kupić takie gotowe marynaty; a ja smaruję mięso musztardą, pieprzem, ziołami prowansalskim, czosnkiem i smaruję oliwą, i tak zostawiam w lodówce na noc, te przyprawy dodaję w zależności od preferencji smakowych, bo np nie każdy lubi czosnek.
Jak nie mam weny i chęci na marynaty to pieprz i wegeta pluc pokrojone cebula i czosnek - zostawiam w tym mięsiwo na noc i tyle, czasami posypuję ziołowym gotowcem np knora
A mięsa to wydaje mi się, że najlepsze są te trochę tłuste, jak boczek czy karkówka, bo nie stają się suche po upieczeniu. W ogóle boczek to moje ulubione mięsko z grilla:) Wystarczy go dobrze posolić, popieprzyć i zawsze wychodzi smaczny
Hej Aga to super że wyjazd udany a dzieci chyba w kazdym wieku jak dla mnie za szybko sie regenerują. Dzis raz słońce i gorąc raz leje niemiłosierniee, udało mi sie po Jakuba zajśc i wrócić sucho a teraz sie kisimy w domu z Hubim bo co wychodzimy to leje , wracamy słońce
no to i ja dolaczam do szukajacych pracy :( z powodu nizu demograficznego i ciec odgornych przydzialu godzin zredukowano mi godziny. ten pieprzony pech nic a nic nie chce nam odpuscic
Przykro mi ANiu:(( Ja od poniedziałku zaczynam staż w hurtowni papieru, zobaczymy co to będzie, przynajmniej coś będę zarabiać:D, pewnie jakieś 600 zł, ale lepszy rydz niż nic...
Witam w klubie, moja firma upadła jak byłam w ciąży. Za miesiąc skończy mi się urlop macierzyński. A z pracą w naszym regionie niewesoło, jak wszędzie zresztą. Pozostaje wierzyć, że wszystko się ułoży :)
Aga ile młody dostał punktów z testu? My już wiemy i masakra bo 28 :/ No ale średnia na koniec z 6 nawet nawet bo na pewno 4,77 ale nie wszystkie oceny ma pewniackie - mogą być wyższe
Ja zaraz zmykam, bo rano na 8 umówiłam sie do kosmeyczki - chyba mnie pogrzało, żeby w sobotę tak szybko wstawać............ no ale cóż - paznokcie będą zrobione - tym razem stopy!
Iwa, w takim razie kolorowych snów no i miłego robienia się na bóstwo jutro:)) Aga, w sumie nie jest to szczyt moich marzeń, ale zacznę wreszcie coś robić, no i może akurat się okaże, że fajnie będzie:))
Ja lubię kolczyki i to bardzo i kiedyś nosiłam ale od jakiegoś czasu nie ważne co wsadzę w ucho (złoto srebro czy badziew) ucho mi puchnie i ropieje :( i nie mam odwagi spróbować czy przeszło czy nie
Ja się czuję koszmarnie :( Temp nadal i nie spada poniżej 38 no i strasznie boli przy oddychaniu :( Niech tylko antybiotyk zacznie działać to będzie lepiej
Mam wielką radosć dzisiaj - Antosia zdobyła kilka razy lewy boczek sama!! wystarczy przyłożyć jej jej dłoń do podłoża i myk już na boku sama ciut dłużej i więcej nerwów ALE JEST!! teraz czekamy na prawy bok i na brzuszek :)
Aga ja jakoś się też nie cieszę z tego testu :/ a średnia będzie 4,66 lub 4,77 więc spadła (w 5kl było 4,83 ale nie ma w 6klasie 3przedmiotów gdzie z 2 miała 6 :/ więc automatycznie średnia poleciała niestety)