Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJun 11th 2009
     permalink
    AGA ,ale chodzi mi o wielkosc tylko ,czy teoretycznie cos sie tam by zmiescilo,bo sprzedaje sie tu 500mkw i tak sie zastanawiam czy nie za malo...
  1.  permalink
    mały domek sie zmieści- ale tak jak Ci napisałam- zanim kupisz to upewnij się , czy w ogóle dasz radę coś wybudowac.
    Ja mam 707 m- ale miejsca za domem jest naprawde sporo.
  2.  permalink
    Hej dziewczyny:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
  3.  permalink
    Hej Aniu :)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    R mówię jak należy;) Pracowałam w firmie, której właścicielem był Francuz, mówiliśmy w pracy głównie po francusku.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    spadam paaa ...
  4.  permalink
    Aga- wiesz chodziło mi o wymawianie tego franccuskiego" r" :)

Milion lat temu byłam nauczycielka w zerówce. Miałam chłopca- Francuza, który przyjechał z rodzicami do Polaski na 3 lata. Bardzo szybko nauczył się polskiego i mówił naprawdę dobrze. Poszedł do szkoły i.... skierowali go do logopedy, bo żle "r" wymawiał :confused:
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Wiem A ga, wiem:)
    Ja odkąd siedzę w domu zaczęłam trochę zerkać w TV, czasem puszczają nawet niezłe filmy:)
    A francuski to moja słabość od dawna, uważam, że to najpiękniejszy język:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aga nie mogę już wytrzymać z moją mamą. tata nadal w hospicjum. powiem Wam tylko, że moja kochana mama przepiła pieniądze na zapłacenie za hospicjum :confused:
    --
  5.  permalink
    Talkuś, przykro mi bardzo z powodu Twojej zachowania Twojej mamy....

Mi też się bardzo francuski podoba,ale jakoś nie miałam okazji się nauczyć...
  6.  permalink
    O kurcze Talko...... Strasznie mi przykro :( Nie wiem co powiedziec :(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no... w tydzień przepiła 800 zł :shocked:
    po prostu już nie mam siły... moge spłacać jej długi, bo tak czy siak one przejda na mnie pozniej, ale nie mam zamiaru jej znosic.... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Współczuję Talko
  7.  permalink
    Nie - mamy długi nie są Twoimi długami Talka.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ale po jej śmierci przecież przechodzą na mnie...
    --
  8.  permalink
    Nie. Jezeli mama umrze a Ty złozysz oświadczenie o odrzuceniu spadku, to nie przejda na Ciebie. Ale jeżeli mama ma np mieszkanie własnościowe to równiez go nie dostaniesz.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no właśnie. a mama ma.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie wiedziałam o tym Aga, całkiem dobre rozwiązanie.
    She, na naukę nigdy nie jest za późno:))
  9.  permalink
    Więc postaraj sie, aby przepisała je na Ciebie- teraz.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    będę musiała, bo ona w jednej chwili mówi, że mi je da, w innej, że je sprzxeda... ale w sumie jeśli jestem jedynaczką to przecież tylko ja po niej dziedziczę?
    --
  10.  permalink
    Nie. Nie tylko Ty- uprawnieni do spadku sa wstepni i zstepni.
    Uwazam,że jezeli mama jest chora osobą, to musisz zrobić wszystko, aby doprowadzić do notarialnego przepisania mieszkania na Ciebie. Jezli bedziesz miała jakies pytania w tej kwestii to słuze pomocą.

Natalia- MUSISZ wziac swoje życie w swoje ręce. Nie mozesz zyc w zawieszeniu. Znajdz pracę ( chociazby na poczatek taką, która nie satysfakcjonuje Cię do konca). Opiekuj się dziecmi, sprzataj, pracuj firycznie- ale usamodzielnij się! Jestes dorosła- nie możesz załamywać rąk nad mamą i zyc wyłącznie życiem swojego chlopaka.

Mam nadzieję,ze Cie nie uraziłam. Nie chciałam Ci powiedziec nic przykrego- uwazam jedynie,ze TRACISZ CZAS.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szukam pracy rękoma i nogami... wysyłam setki CV ii nie dostaję odpowiedzi!!!! :shocked::shocked:

jak tylko znajdę pracę to się stąd wynoszę, jeśli nie uda się przenieść do R...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a co do spadku, to moja babcia nie bedzie chciala nic po mamie, dziadek nie zyje, a dziecko to ma tylko mnie... jeszcze komus sie nalezy ?
    --
  11.  permalink
    Aga dzieki za gratki
    wkrótce pokaze Wam moja chrześnice
    Talka nie iwem jak Cie pocieszyc-i tak jestes dzielna.Ale Aga ma racje-zacznij zyc swoim zyciem i życze szybkiego znalezienia pracy
    --
  12.  permalink
    Talka- to moze na poczatek chociaz jakas wakacyjna praca? Mieszkasz w dobrym regionie.......
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Zamiast wysyłać może lepiej osobiście pobiegać po firmach czy zakladach, w których byc może jest praca. .Wydaje mi się, że prędzej w taki sposób znajdzie się jakieś zaczepienie.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    moja babcia i tak jest lepsza w ogole - bo ona ma gorne mieszkanie w naszym domu i polowe dzialki (+ pol strychu i pol piwnicy) ale nic z tego nie jest podzielone procz rozdzielenia mieszkan. i moja babcia nikomu tego nie przepisze i mowi - cytuje : "mnie to nie nie obchodzi, bijcie sie po mojej smierci"
    --
  13.  permalink
    to szkoda ze babcia nie pomoze wnuczce-moze pogadaj z nia tak od serca?
    --
  14.  permalink
    Talka- Rodzeńtwu mamy

Ciacho- a podobne te maluchy? Bliźniaczki mojej przyjaciółki są zupełnie rózne :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Talka- to moze na poczatek chociaz jakas wakacyjna praca? Mieszkasz w dobrym regionie.......

juz wiekszosc obstawiona przez maturzystow... poza tym sezonowa to glownie warzywa i owoce a ja nie mam baden z sanepidu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Talka- Rodzeńtwu mamy

yyy ? :shocked::shocked::shocked:
    --
  15.  permalink
    Talka- no ale przeciez badania to nie problem... Nie poddawaj się na starcie...
  16.  permalink
    Co yyy?
    Jezeli mama ma rodzenstwo to oni równiez uprawnieni sa do podziłu majątku. Ale to chyba nieczesto się zdarza, aby rodzenstwo się upominało.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ciasteczko1984: to szkoda ze babcia nie pomoze wnuczce-moze pogadaj z nia tak od serca?

ciacho - moja babcia to jest taka osoba, co uwaza, ze ona od zycia dpostala w kosc i,ze ona miala ciezko.... ostatnio mojego taty kolega mial operacje - raka jelita grubego i teraz do konca zycia bedzie mial rurke w d... a ona tlyko, ze ona na sali operacyjnej miala dwie panie z rakiem co juz umarly, a ona to miala najciezszego raka,a dala sie pociac i jej wycieli i zyje..... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aga1976: Ale to chyba nieczesto się zdarza, aby rodzenstwo się upominało.

jesli tak jest to bedzie cieeeezko! jeden mojej mamy brat to ok, ale drugi to taki wariat, ze on bedzie chcial wszystko :confused:
    --
  17.  permalink
    Aga - dwuowodniowe i całkiem rózne
    "moja" Maja jest mniejsza i bardzo do taty podobna a Pola -większa ,podobna do mamy i troche bardziej"rozbrykana" Obie maja jasniutenkie włoski lekko podchodzace pod rude(mama jest ślicznym rudzielcem)
    --
  18.  permalink
    talka- ale czekaj- sprawdze Ci to dokładnie w poniedziałek jak chcesz. Bo może wprowadzam Cie w błąd. zapytam naszego prawnika- bo ja to się znam śreniawo. Przeprowadzałam tylko darowizne dziadkowie- wnuk
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ooo będę wielce zobowiązana!
    --
  19.  permalink
    Ciasteczko- to tak jak dziewczynki mojej przyjaciółki. Inny wygląd i inne charaktery :)
  20.  permalink
    Dobra- tylko jak cos to się przypomnij. MOja pamięc jest swietna, tylko dosc krótka

No nic - ja zmykam juz dziewczynki.
    Dobrej nocy
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ok-jak nie zapomne to na pewno napisze :D
    milego wieczoru - tez znikam
    --
  21.  permalink
    a ja jeszcze posiedze
    --
  22.  permalink
    Ja też zmykam, bo rano trzeba do pracy wstać...
    Talka a pytałaś w urzędzie pracy o możliwość stażu? Kokosów nie zarobisz, ale zawsze to coś....
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sheherezadah: Talka a pytałaś w urzędzie pracy o możliwość stażu? Kokosów nie zarobisz, ale zawsze to coś....

nie, nie pytałam. będę musiała się dowiedzieć... chociaż przyznam, że potrzebowałabym około 1000 zarobić.... echhhh straszne to życie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeJun 12th 2009
     permalink
    Zabiłby nas a segment :/ Przed 5 obudził mnie rumor i ból nóg. Przewrócił się segment , część ze szkłem. Poleciała nam na nogi. Jeszcze 3 dni temu stało pod nim łóżeczko z Antosią …
    Nie wiem co się stało ale dolna szafka ma przechył. Potem ją zobaczymy ale nie widzę logicznego wytłumaczenia dlaczego ona jest krzywa. wieczorem było ok, segment stał prosto
    To taki stary ciężki segment, dół około 50cm i na to góra ponad 1,5m przeszklone witryny z 5 półkami …
    Mam spuchniętą nogę i napiernicza ale dzięki Bogu że to łóżeczko przestawiliśmy…
    --
  23.  permalink
    And o MaTKO ! Całe szczescie z tym łózeczkiem!
    dobrze ze sie nikomu nic powazngo nie stało a kurcze moze noge zaraz posmaruj czyms na obrzeki?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ta dolna szafka stała na podpórce w formie prostokątu i deski od niego były na całych długościach boków, nie wiem dlaczego ale 1 z desek „złożyła sie”
    Ciacho rozrobiłam ocet i zawinęłam
    z tym łóżeczkiem to "miałam nosa" by je przestawić... Zabieraliśmy się do tego kilka tygodni i wciąż Weronika była za mała na tapczanik, i mi odbiło - robimy to dziś. I tylko dzięki temu przestawiliśmy łóżeczko - bo wyjęliśmy tapczanik. Dzięki Bogu bo zgniotłoby Antosię i nie chcę myśleć jakby się to mogło skończyc
    --
  24.  permalink
    ja tez nawet nie chce myslec o tym ! Miałas nosa czyli dobrze ze postawiłas na swoim
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    And, segment był drewniany?
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
    • CommentTimeJun 12th 2009 zmieniony
     permalink
    Opatrzność nad Wami czuwa. Swoją drogą to niewykluczone, że łóżeczko powstrzymywało regał przed zawaleniem.

Wszystkie regały, jakie mamy, są na górze przywiercone do ściany (wszystkie nadstawki).
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.