no to u mnie ceny lodów gałkowych z W-wy :/ poniżej 1,5 nie ma. Pyszne są w 1 punkcie "kręcone" włoskie czy amerykańskie i tam mały kosztuje 1,5 ale jest jak w innych punktach duży ale o wiele wiele smaczniejszy niz gdzieś indziej
Ja rzadko chodzę na lody wolę kupić nawet i algidy duże bo to taniej wychodzi. No i często robię mrożone musy owocowe lub tak jak dzisiaj wsadziłam do lodówki truskawki zmiksowane ze śmietaną i cukrem. Super się sprawdzają takie pojemniczki do mrożenia
ja tez kupuje lody do domu bo to taniej wychodzi ale wiadomo to juz nie taka frajda dla dzieciakow. niezle i dosc tanie lody mozna kupic w LIDLu - jak jest promocja to za 6rozkow placi sie ok 6.50, w biedronce maja niezle w pudelkach i takie po prostu porcjowalam galkownica sama... ciekawe swoja droga czy Krzys by sobie poradzil z lodem wloskim, praktykowalyscie na swoich dzieciakach? u nas sa znacznie tansze
Hoga no to u was to juz w ogole piorunsko drogo... nie wiem jak teraz ale jeszcze niedawno Grycan (moje ukochane lody) w warszawie w CH kosztowal 1.80 za galke a smak przedni...
Talka u nas w ccc obsada zmienia sie co miesiac, z tego co slyszalam szefostwo miewa problemy z platnosciami no i pracujesz na papierze na 3/4 etatu za najnizsza krajowa a w rzeczywistosci robisz 10h dziennie... przelicz czy staz w tej budowlanej ci sie bardziej nie oplaca
Cześć baby :) Ale mi się za wami tęskniło :) Po tygodniu bez internetu, po 4 interwencjach (ostatniej juz trochę mało uprzejmej z mojej strony) w końcu jest. "Kochana" TP :/
oj ja tez nie lubię takiego odwyku ;) a najgorsze, że przez niego, zamiast wziąc się za naukę to nadrabiam zaległości na forum :) - ale będę jutro żałować... ;) a co do maty, to już widzę jak mój M ma ubaw z mojego ruszania dupą w takt muzyki ;)
ale zośliwość widzę się szerzy na forum oj baby ... straszne jesteście ;) NR - wiesz, hmmm... chyba masz jednak gorzej, masz cały weekend dodatkowo zjazd ?
AniuM oczywiście że woli CIACHA :) jak znam zycie to jutro tu będa pustki i w niedziele tez ... a wiecie co moja babcia dała sie naciagnac...ehhh konbieta ma 80 lat ale jeszcze wszytsko spoko jak to sie mówi"na chodzie" nikomu nie powiedziała ze sobie załozyc chce cyfrowy polsat,załozyla i my z bratem u niej bylismy i wiecie na jaki zestaw ja naciagneli .Na HD N! za 499 zł instalacja! a babcia ma telewizor stary i na co jej takie HD!? ojciec jest wsciekły i wraca w niedziele i cos czuje ze zrobi tam niezł,a jazde
a moze by tak.... uczcic poczatek weekendu i wakacji ? 50 ml jasnego, kubańskiego rumu 20 ml soku z limony 15 ml syropu cukrowego 100 ml wody gazowanej 4-5 listków mięty 1 plasterek limony 5-6 kostek lodu
Kostki lodu wkładamy do shakera i wlewamy rum, sok z limony oraz syrop cukrowy. Zamykamy i energicznie mieszamy przez kilka sekund. Koktajl przelewamy do szklanki typu highball i dolewamy wodę gazowaną. Wkładamy na koniec plasterek limony, dekorujemy listkami mięty i zaraz podajemy.
prawda ze brzmi ciekawie? chociaz za diabla nie wiem co to jest syrop cukrowy :))
Ania a co tamsie bedziesz zastanawiała co to jest,pijmy szybciej bo nam inni wypiją ja chetna chetna
nie wiem czy moze zwrócic ale chetnie sie dowiem:) Aga zazdroszcze ja cos nie mam wenyz eby wam skany zrobic tej naszej hacjendy...bo ze zdjec to kiepsko bedzie widac i nawet nie podyskutujemy