Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeJun 20th 2009
     permalink
    cześć dziewczyny...
    czy u was też tak szaro, buro i ponuro?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ale mi z samego rana ludzie podniesli cisnienie :devil: poszlam z Krzysiem po zakupy do osiedlowego miesnego tak po 8ej (wtedy najwiekszy wybor) a jakies stare baby dawaj komentowac jak to dziecko tak rano biedne ze isc do sklepu musialo, w koncu nie wyutrzymalam i stwierdzilam ze owszem mogl zostac sam w domu ewentualnie do poniedzialku nic nie jesc i na koniec zapytalam czy ktoras jest chetna dorobienia nam zakupow. znajomy sklepowy tylko zaczal sie smiac bo nagle nastala ciiiisza
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    oj jak mnie denerwuje to pokolenie...
    nie maja swoich problemów to muszą wpychać nochal w nie swoje interesy...
    a potem jeszcze mówią: jaka ta młodzież dzisiaj nie wychowana...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u mnie tak średnio... ni to jasno, ni to ciemno :D

a ja oglądam "Pokutę"
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Cześć:)
    Ja sobie podnoszę ciśnienie kawą, bo pobudka zaraz po 6 była:)
    A do sklepu posłałam Krzysia ( męża mojego). Oj, ja niedobra;)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Nie znam Pokuty. Warto obejrzec?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agnieszka moj maz na 7.30 do pracy pomaszerowal, normalnie jak on w domu to chodze sama

wiecie mam dosc moich lekow, glowa mnie po nich tak napieprza jakbym wieczna migrene miala tyle ze bez swiatlowstretu i nie czolo a skronie i czubek glowy... wiem ze bez nich nie dam rady ale do cholery to mialo byc przejsciowe a juz prawie 2tyg trwa!!!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mi się podoba póki co :)
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Moj weekendy ma zawsze wolne, za to wyjeżdża czesto w delegacje i średnio 3 dni w tygodniu zostajemy same:)
    Może co do leków warto by się skonsultować z lekarzem i moze trzeba zmienic dawke?
    Ja sama jak czytam ulotki i skutki uboczne lekarstw to zazwyczaj rezygnuje z brania:)
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    ja też zaraz jadę do Tesco na większe zakupki bo lodówka pusta...
    mnie coś dzisiaj od rana brzuch boli tak jakoś nisko jak na @@... czym psuje mi skutecznie samopoczucie :(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    masakrycznie zimno u nas.... :shocked:
    wczoraj wieczorem było cieplej niż teraz jest :confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    godzinę temu u nas było jakieś 14 stopni
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    no to w ten smutny deszczowy poranek może tak słoneczne Karaiby :)

http://republika.pl/blog_ho_3834863/4927601/sz/karaiby.jpg
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej kobitki,dzis wolne,jade z VEVE na zakupy spozywcze...u nas natomiast upal...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ewa zamień się :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    dwa lata temu chodziłam po tej plaży... może uda mi sie we wrześniu powtórzyć to...

http://bi.gazeta.pl/im/4/4973/z4973694X.jpg
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :shocked: wow!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja chcę pojechać tutaj - MIĘDZYZDROJE

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agnieszko nie bardzo moge zrezygnowac z lekow bo to sterydy, od alergii mam spore zmiany astmatyczne i bez lekow wiem ze bylo nieciakwie. bol glowy to jest pikus w porownaniu z duszeniem sie i mega zapaleniem spojowek ze przez ponad tydzien ropa mi z oczu jak lzy leciala...

ide do garow. kupilam lopatke i musze mielonych narobic. dzieci juz sie ciesza na robienie klopsikow :)
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja juz po zakupach,robie sos do ziemniakòw i mizerie...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Bry
    a ja dzis poszłam na prawie normalne zakupy, fakt skromne ale kupiłam rybę na obiad bo juz za nami chodziło troszkę mięsa i mielone bo jutro zrobie gołąbku.
    Młody śpi.
    Aga no to nie moge się doczekać fotek domku, mój wczoraj wrócił z tygodniowego pobytu w Wawie a dzis pojechał na fuchę i jutro też i tyle mam z chłopa potem dwa dni roboty na miejscu i potem znowu 3 dni ale w Iławie. Ale grunt że się rusyło a fuchy też teraz będą więc może i ja będę mieć wakacje, myślę żeby zadzwonić do ciotki i pogadać czy by mi kuzyni taniej kwatery nie załatwili w Stegnie ,jantarze albo krynicy bo mają tam swoje .
    Popołudniu tylko do apteki po leki Jakubowe bo zamówiła pani magister i przyciąc trawkę w ogródku
    --
  1.  permalink
    czesc dziewczyny....
    no i chyba popisalam...baterie w klawiaturze padaja...:(
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej babki,VEVE jeszcze spi ,wiec pisze.Do pracy w pralni juz sie przyzwyczailam,ale pierwszy tydzien byl ciezki,umowe mam do wrzesnia a potem lece do PL,ZAMAWIAM POLSKA ZLOTA JESIEN NA CALY PAZDZIERNIK...
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    jakaś do bani ta pogoda dzisiaj, czuję się tak jakby mnie ktoś zjadł i oddała naturze
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas jest ładnie... tylko wieje.
    --
  2.  permalink
    U mnie strasznie senna pogoda, cały dzień mi tak leniwie mija...
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    U mnie chłodno, ale poza tym pogoda ładna.
    --
  3.  permalink
    u nas łądnie ale mimo to sennie
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    jutro w Krakowie jest jarmark świętojański, jak będzie pogoda to się wybiorę
  4.  permalink
    ewa dolaczam sie do zamowienia na pogode...w pazdzierniku i ja wybieram sie do PL...moja babcia z dziadkiem maja zlote wesele...wyobrazacie sobie 50 lat razem???? :)
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no to fajnie a skad jestes? ja Krakòw...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    jutro pierwszy dzien lata i tak sie zastanawiam czy to lato w ogole do nas dotrze... u nas w krotkim rekawku mozna wyjsc ale jak slonko swieci bo jak sie schowa to juz chlodno :confused:
  5.  permalink
    Czesc kochane :)
    lato dotrze za tydzień- zobaczycie :) Bo ja na urlop idę :)

Hoga- strasznie się cieszę ,że Wam się układa:) Najwazniejsze,ze mąż się zaczepił- teraz już bedzie z górki. To tylko potwierdza tezę,ze jak się chce to się może :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga no z twoim fuksem to i pogoda na mazurach bedzie :P
  6.  permalink
    Bedzie :0) Musi :)

Aniu- mezu pracuje?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    sprzata :P
  7.  permalink
    Myslałam,że tabelkuje :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    tzn kazal Gabie czegos tam poszukac i Mloda tak zaczela szukac ze zrobila jeszcze wiekszy balagan... ja kazalam im zniknac mi z oczu bo sil na rodzine dzisiaj juz nie mam wiec tylko wypelnie "misje" i ide spac
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Gumy w czasie starań o Piotrusia?

Gumy to też anty.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wcinam wlasnie zebre jogurtowa - calkiem smaczne, tanie i dosc dietetyczne rozwiazanie :))
    potrzeba tylko jogrt naturalny , troche kakao i zelatyne :) w wersji dla neidietujacych lub odkurzaczy co to jedza i nie tyja mozna robic z galaretkami kolorowa tecze
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    znalazłam na allegro worek sako, drogi jest jak cholera...
    używała, któraś tego wynalazku?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    heloł,
    macie jakieś domowe sposoby na zapalenie pęcherza? tak , żeby móc bez korzystania z toalety jutro spędzić godzinę w samochodzie ;)
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    o taki...
    http://www.fatty.pl/data/katalog/image_1215500694175.jpg
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Skorpi chyba Patrycja ma dla Mimika...
    ja pare razy na takowym siedzialam u kolezanki i moim zdaniem swietna sprawa zwlaszcza przy dziecku i dla dziecka
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma nospa furaginum urosept i witamina c. mi zawsze pomaga
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    JEMMA - znalazłam takie info:

Lekcja pierwszej pomocy

Często już po trzech, czterech dniach kuracji dolegliwości ustępują. Wtedy wizyta u lekarza nie będzie konieczna.

* Pij dużo płynów. Nie mniej niż 3 l dziennie. W ten sposób łatwiej zapobiegniesz dalszemu rozwojowi infekcji. Przez pierwsze dni co godzinę wypijaj szklankę przegotowanej wody (możesz do niej dodać sok z połówki cytryny). Jeśli nie lubisz kwaśnych płynów, łykaj witaminę C (nie więcej niż 10 tabletek po 200 mg na dobę).
    * Rób nasiadówki. Czasami wystarczy już cieplejsza niż zazwyczaj kąpiel rano i wieczorem. Możesz też do niej dodać napar z ziół (wymieszaj po łyżce kwiatu rumianku, ziela nawłoci i krwawnika oraz liści szałwii, zalej litrem wrzątku i parz pod przykryciem 15 minut). Po przecedzeniu wlej do wanny i dolej tyle gorącej wody, by – kiedy usiądziesz – sięgała ci tylko do talii. Taka nasiadówka powinna trwać 15–20 minut. Przeciwzapalnie i rozkurczowo działają też ziołowe parówki. Możesz je przygotować z kilku ziół (takich jak do nasiadówek). Po odcedzeniu napar wlej do małej miski z gorącą wodą. Najpierw kucnij nad nią (potem możesz usiąść) i od talii przykryj się ręcznikiem. Na taką kąpiel parową zarezerwuj sobie ok. 20 minut. Zarówno do nasiadówek, jak i parówek stosuje się też gotowe mieszanki, dostępne w aptece (Femonisept, Vagolavit, Vagosan).
    * Rozgrzewaj się. Nie wystarczy otulić się puchową kołdrą. Aby rzeczywiście szybko poczuć ulgę, przyłóż ciepły okład na podbrzusze oraz, jeśli będzie to możliwe, równocześnie drugi na dolną część pleców. Użyj do tego poduszek elektrycznych lub termoforów.
    * Sięgnij po zioła. W ciągu dnia staraj się wypić nawet do 1,5 l specjalnych ziołowych herbatek, które działają moczopędnie i łagodzą objawy zapalenia. Mogą to być gotowe mieszanki (Urovit, Urosan, Nefrobonisan) albo napary z wybranego ziela, np. nawłoci, skrzypu, pokrzywy, bratka czy mniszka. Łyżkę ziół (lub ekspresową herbatkę) zalej szklanką wrzątku i parz pod przykryciem przez 15 minut. Podrażniony pęcherz ukoisz, pijąc wyciąg z brzozy, pokrzywy, mniszka albo jeżówki. Takie preparaty również kupisz w aptece.
    * Zaufaj żurawinie. Zakwasza mocz i zapobiega rozwojowi szkodliwych bakterii. Sok czy konfitury nie wystarczą. Lecznicze właściwości mają dostępne bez recepty preparaty z wyciągiem z żurawiny (Uretin, Urinal).
    * Wypróbuj ziołomiody. Pszczoły robią je z podawanych im specjalnych pożywek na bazie soków z roślin. Na zapalenie pęcherza apiterapeuci polecają ziołomiód: pokrzywowy, rumiankowy i z soku brzozowego. Trzeba jeść po łyżeczce 3 razy dziennie.
    * Zażywaj leki ziołowe. W aptece bez recepty kupisz Urosept, Nefrobonisol, Urogran lub Fitolizynę (działają one odkażająco i moczopędnie).
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    Aniu, ja mam od lat problem z kręgosłupem i obawiam się, że jak mi brzuch urośnie to będę cierpieć, więc zastanawiam się nad zakupem
  8.  permalink
    Jemma - ja nie znam- nie miewam takich przypadłości....
    Skorpio- co tzn drogi jak cholera>? One sa raczej w przystepnych cenach... Ja nie posiadam, chociaz swojego czasu miałam ochote na taki- siedziałam u znajomych i był super.
    Ale za to w ciązy miałam duza piłke do siedzenia. jeżeli dokucza Ci ból kręgosłupa- to polecam
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma aha ten moj zestaw to taki "kombajn" jak musze sie tego samego dnia lub na nastepny ranek postawic na nogi...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Aga dzięki, no najważniejsze ze się ruszyło i teraz czekam aż wróci bo jak rano pojechał to jeszcze go nie ma.
    A gdzie dokładnie na mazurach będziesz.
    Ponieważ chłopa w domu ostatnio jak na lekarstwo to sama skosiłam a raczej przystrzygłam trawnik i teraz umieram ale bynajmniej fajniej wygląda
    Aga a gdzie foty okien i drzwi w twojej twierdzy :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.