to ja w norwegii robiam wiekie oczy przy kasie-tam to drożyzna ze mi szkoda było na wszystko
dzisiaj miła pobudka o 8.15:) Ja dzisiaj wyjatkowo bede miec gosci bo jutro Pit ma imieniny i dzisiaj przychodzi moja mama i dorota ,za tydzien chrześni. Jakos tak na raty ale nie moge zaprosic wszystkich naraz bo nie mam tyle siedzen zeby isch jakos usadowic Nie zaprosiłam jeszcze tesciów i szczerze mówiac nie wiem kiedy mam to zrobic bo oni dzisiaj na poprawinach sa,za tydzien juz mam zapanowane wiec nie wiem gdzie ich wcisnac kurde...
talka no nie da sie ukryc ze jest taniej...w szczegolnosci w stosunku do zarobkow...wiesz nie mam tutaj kokosow ale tez idac do sklepu nie musze myslec ze jak kupie jedna rzecz to drugiej bede musiala sobie odmowic (mam na mysli zywnosc)...wezmy naprzyklad takie sloiki dzieckowe w PL cena ok.5zl /szt. tutaj ok.60p... z czego w PL na ten sloik trzeba pracowac prawie godzine...a tutaj za godzinowa stawke (minimalna) mozesz takich sloikow miec 10....
Ciacho a nie mozesz od kogos pozyczyc jakis krzesel??
Ciacho u nas zawsze kazda impreza dziecinna jest na raty, na 2 tury rozkladam bo za male mieszkanie mamy, najgorzej jest ze to 2razy narobic sie trzeba... tyle ze to 2 razy w roku bo my tylko urodziny obchodzimy
Iza a u nas sie zar z nieba leje, normalnie nogi sie na spacer rwa i mimo @ bym sie zwlokla chociaz na plac zabaw ale cholerna alergia mnie powstrzymuje. dzisiaj tylko od otwartego przez caly dzien balkonu mam zapuchniete slepia.
Pati bo ty bardzo madrze przeliczasz - ceny sa niskie w stosunku do zarobkow bo jak pojedzie polak to jemu w przeliczeniu na nasze zarobki w kraju zawsze drogo wychdozi. jak latalam do stanow to tez sie przerzucalam z przeliczaniem - jesli placa ci w dolarach, frankach, koronach, funtach czy euro i w takiej walucie kupuejz to co innego niz bys zarabial w zlotowkach a kupowal na zachodzie...
Pati to fakt. idziesz do skelpu nic nie kupsiz a krocie wydasz moja sis jak przylatuje ze stanow to zawsze twierdzi ze Hawaje czy Karaiby taniej wychodza w hotelu niz przyjazd tutaj i wakacje we wlasnym domu nad jeziorem gdzie kupuje sie zarlo i alkohol :))
moj maz wlasnie sie wymacza, jak obejrzalam foty i filmiki ile tam kurzu bylo to zapowiedzialam mu godzine w wannie nim do lozka przyjdzie, no i ciesze sie ze go machnelam maszynka an ie z owlosieniem pojechal :D
a teraz mile panie.... tylko na chwile i usune ale musze wam to pokazac
Haute couture Lato 2009
od dzisiaj nie chowamy bielizny, po co ja nosic jak nikt nie widzi co mamy na sobie? koniecznie nakladamy na spodnie, spodenki i sukienki pokazujac calemu swiatu traktory pilki motylki i inne desenie :) dla fanow motoryzacji koniecznie przynajmniej 3 modele pojazdow na kazdej z czesci garderoby. na nogi koniecznie buty typu kozak. prosze pamietac ze slonce nawet w zamknietych pomieszczeniach moze sprawic ze palma odbije wiec dobrze miec przy sobie okulary, nawet nie koniecznie na nosie :))) no i trzeba dbac o orzezwienie i uzupelnienie energii - nieodzowne beda mrozone jogurty:))
heheheheheheh hahahahahahahahahah hihihihihihih ale się załapałam na boskie foty - to tak w ramach tych dni w Warszawce dot.mody i urody chyba co???? hihihihihi
czesc baby, nie moglam sie dzisiaj za nic dobudzic, dlugo wczoraj nie siedzialam a dzisaij zgon totalny moze to pogoda - u nas juz 26stopni i piekne slonce wiec czlowiek rozmemlany
no u mnie lato w pelni ale radocha taka se...jestem uziemiona w domu...Połówek mowi ze nawet delikatnie nie zawieje...i ze mam nawet nie myslec o wychodzeniu z Minikiem z domu...bo sie biedak pod gipsem rozplynie...
hmmm to Ty taka wysoka jestes??? ja to mam zawsze problem odwrotny...nie kazda firma ma jeansy w rozmiarze 30 na dlugosc...
ciacho a ktora to randka??? bo jak pierwsza to sie raczej nie rozbieraj...:P a Pietruszka to chyba z Minikiem godzinkami sie zamienil...Minik jak wstawal ok 7 30 to teraz tak godzine wczesniej...pomimo tego ze od kilku dni spi z nami w lozku bo tak placze biedaczek...tez juz chyba ma dosc tego pancerza...a na dokladke znowu zeby ida...
Pati nie pierwsza,któras z kolei wiec spoojnie zrzucam ciuchy bez obaw :))
Randka udana i nawet tania heheh Moj Piotrus od kiedy tak biega po dworze to łądnie spi wiec jak Minik tylko bedzie z TOba mógł juz bez gipsu fikac po dworze to powietrze go zmeczy i tez bedzie Ci ładnie spał.Teraz wiadomo ze troche mu utrudnia ten gips ale i tak jest dzielny! Kupiłam Piotrusiwoi na imieniny taki domek namiot -cieszył sie bardzo ale juz po godzinie bawił sie chyba w tsunami bo wszedł do srodka i go chciał zdemolowac i kup mu potem cos
Ciacho niezle z ta zabawa w tsunami hehehe... talka ja tam bym sie z przyjemnoscia pokapala...z miesiaczka czy bez...tylko ze tutaj nie bardzo jest gdzie...Angole nie kapia sie w rzekach , jeziorach itp...i wszedzie zakazy...:( ale jak pogoda dopisze to za 3 tygodnie wyruszamy nad morze...:) tak na dzien albo i dwa...
witam...:) Ciacho moj Minik jeszcze spi....jak na zlosc hehe..umowilam sie z kolezanka ze bede u niej ok 8-9 bo pozniej z powodu goraca z mlodym sie nigdzie nie ruszam....no i teraz czekam az maly wstanie....:)