Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeJul 11th 2009
     permalink
    Wiesz Jemma ,ze masz racje ,jakos nie pomyslalam o tym ...ale jakbys sie wybierala to daj znac ,tu jest pelono kartek na domach ,wynajmie sie na lato ,wiec zapytac moge ,a nad samym porzem to najlepiej ,bo przejdziesz przez ulice i juz jestes,,,
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    lece do rodziny ,papa...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    to ja też uciekam, pa dziewczyny
  1.  permalink
    czesc dziewczyny
    nie miałam wczoraj czasu napisac -wybaczcie ale nie wiem teraz narazie co robic
    mały przyjechał z biegunka i wysokoa goraczka,od razu wyladowalismy na pogotowiu w Lesznie a tam bab jaga jakas bez zbadania go wydała wyrok-szpital
    poprosiłam ja zeby zbadała go czy to ne ucho/zeby/gardło.
    Z wielkiej łaski go zbadała i dała nifuroksazyd-dalismy dwie dawki i poprawy nie było ,zadzwoniłam do neonatologa z naszego szpitala kazał nie podawac tego leku tyllko zminic na enterol gdyz tamten jesp ponoc na ostre biegunki a piotrus miał wtedy dopiero dwie takie wodnite
    ale dzisiaj rano zrobił ze śluzem i co podac? na 12 jestesmy umwówieni ztym lekarzem w szpitalu ,strasznie sie boje ze go tam zostawią!
    ale jechac musze,pokazac go gdyz poprawy nie ma
    do tego ta wysoka goraczka ,w nocy musielismy sposoby ze skarpetkami i zimnymi okładami robic bo sam nurofen nie dawał rady
    teraz gotuje mu ziemniaka z marchewka bo przeciez nie moze ani mleka ani nic takiego a on wiadomo apetytu za bardzo nie ma ale ciesze sie z kazdej łyzeczki zjedzonej przez niego
    ale do szpitala pojedzemy.Chyba mozna by było mu zrobic badanie moczu o tym nikt nie pomyslał ,mam nadzieje ze ten neonatolog nam pomoze bo my z M nie mamy juz sił,niewiemy sami co robic,co kupic ,co dawac do jedzenia.Boimy sie popełnic błedy.sory ze tu ale nie chce juz tego kopiowac na rozpakowane.
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeJul 12th 2009 zmieniony
     permalink
    A próbowałaś mu podać to?
    http://www.hipp.pl/index.php?id=180
    Musi dużo pić, żeby się nie odwodnił.
    •  
      CommentAuthorHogatka
    • CommentTimeJul 12th 2009
     permalink
    Bry
    Oj ciacho biedny piotruś oby to tylko jakiś wirus, u mnie też mielismy wszyscy po koleji, dużo piliśmy i wiadomo coś osłonowo dla młodego a starszyzna stoperan dostała
    Pati fajna karuzela i wiesz co pomyślałam, że on sam będze w szoku, po pierwsze do tej pory więcej uzywał rąk, czyli na nowo bedzie odkrywał nogi i poza bólem, to dobrze ze jest taki mały bo mój Jakub po zdjęciu z wyciagu uczył się chodzić a mało tego z ręką obchodził się jak z jajkiem i płakał zeby mu na nowo załozyć gips
    Aguś no my już takich majtek nie potrzebujemy Hubi od 1,5 miesiąca obchodzi się bez pieluszki jeszcze czasami na podwórku jak się zapomni to pocieknie ale tak ładnie pokazuje bądź woła a w domu ma takie luźne majtusie, że sam idzie na nocnik za każdym razem.
    Narobiłam się wczoraj jak głupia 17 słoiczków sałatki z burczków i papryki, 12 z ogórków, ciacho,chleb, pizza na obiad a raczej kolację bo mój ma fuchę i dopiero wieczorem był w domu, dziś kończy tą fuszkę i tyle mam z chłopa :D
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Jedynie mamy pampersa na noc, ale tego też powoli się będziemy pozbywać
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam!! :)
    --
  2.  permalink
    czesc Wam...
    juz jutro wielki dzien...a ja mam dzis wielkiego kaca...wpadlam wieczorem do znajomej...a tam juz kilka dziewczyn siedzialo...pozniej dotarla moja tesciowa...i sciagnelam do domu ok 2 w nocy...heh

kurde a u nas w jednej ze szkol jest potwierdzony przypadek swinskiej grypy...rodzice listy dostali zeby wszystkie dzieci z jakimikolwiek oznakami grypy trzymac z daleka od szkol....
    --
  3.  permalink
    Patusiu, cieszę się, że to już jutro, ciekawe, jak minik zareaguje, jak wreszcie będzie bez gipsu, pewnie będzie zdziwiony na początku:)
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja też jestem ciekawa miny Dominika :)

Ważę z 3kg więcej - zrobiłam wielką blachę pizzy i pochłonęłam jej za dużo. mmmmmmmm miodzio hihihi Teraz tylko deser (lody z owocem i bitą śmietaną) i mogę usatysfakcjonowana iść spać :D
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    cześć wieczorne, ktoś juz jest?
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ja jestem heee,ale jak zwykle z doskoku ,bo VEVE bryka,kupilam sobie dzis fajny garnek bo byla przecena 50% drogi,firmy bialetti,jutro chyba skocze po patelnie...
  4.  permalink
    Ja też jestem, z imprezy wróciłam. brzuch mnie boli, nie służy mi takie imprezowe jedzenie niestety...
    Jak zwykle miałam z babcią scysję na temat związków z arabami/turkami/persami (dla babci to wszystko jedno i to samo:D)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Cześć baby, Ewa ja się na garach nie znam, tym bardziej jakiś firmowych ;) Sheh, jak w pracy, poprawiły się relacje z koleżanką?
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    JEMMA ja tez nie,pierwszy raz kupilam markowy ,bo zawsze mialam zwykle z bazaru no i mi zardzewialy...
  5.  permalink
    czesc dziewczyny!
    Ciacho- daj znać co z małym... Biedulek:sad:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no wlasnie CIacho ,napisz ...
  6.  permalink
    My odwieźlismy dziś starszą pociechę na wakacje na wieś.
    Hania była zachwycona i wcale wracac nie chciała... ja zreszta tez ...
    I co najgorsze- jutro trzeba juz iśc do pracy :cry:
  7.  permalink
    Jestem bo akurat zasnał.
    iec dzisiaj juz ciutke lepiej pod wzgledem goraczki-nie było jej prawie wcale ,młody fikał bieegał tyle ze co jakis czas strzeał kleksa w piluche i odmaiwał jedzenia
    Udało nam sie dac mu troszke zupy z ryzem i ziemniakami a potem samego ziemniaka ale go zwymiotował.cały dzien był na paluszkach no i na kisielu,herbatkavh i wodzie
    naszczescie pije wiec nie ma tragedii lekarz do szpitala na oodział nas nie wział poniewaz powiedził mi prostoi szczerze-ze oni mu tam nic innego nie dadza co ja podaje,nie kwalifikuje sie pod kroplówke
    nie wiem skad ta biegunka-nadal jest i ponoc moze sie utrzymywac dłuzej.jak za dwa dni bedzie tak samo trzeba zrobic badanie kału zeby wykluczyc jakies pasozyty i bakterie
    podaje enterol i lakcid ,do tego próbuje gastrolit ale ochydny w smaku wiec za bardzo go nie chce
    narazie jestem spokojna bo M jest to mi pomaga
    miejmy nadzieje ze kryzys minał i teraz juz tylko czekamy na luźna kupke,własnie zrobiłam mu taki wodnity kisiel w butelce podam mu na spaniu zeby czyms zoładek zapełnic

zaraz wam wrzuce troche fotek
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    No właśnie, jutro znów do pracy, a tam same "przyjemności": korekta vat za kilka lat za samochody i przygotowanie do kontroli UKS :confused: Ehhh... urlop "KCEM"
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ciacho a zrobiliście to badanie moczu? Trzymaj się dziewczyno, oby szybko wszystko wróciło do normy
  8.  permalink
    Ciasteczko- a moze to coś z jedzenia wakacyjnego?

Jemma- ja byłam w zeszłym tygodniu przez moment w pracy i jak zobaczyłam tekę pism na moim biurku to az mi się słabo zrobiło :( A następny dłuższy urlop za rok :(
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    spadam, fajny program na discovery
  9.  permalink
    nie zrobilismy badania moczu,nikt go nie zalecił ale ja je sama zrobie bez zadnego skierowania

Aga moze z jedzenia ,jedismy w hotelu zawsze i mi w jeden dzien tez cos było ale szybko sie pozbyłam,Piotrusiowi biegunka zaczea sie po powrocie
    --
  10.  permalink
    Najwazniejsze,że juz dziś jest lepiej- pewnie jutro bedzie znacząca poprawa! Ucałuj od nas chorutka
  11.  permalink
    Image Hosted by ImageShack.us

--
  12.  permalink
    No dobra- to i ja się zbieram powoli.
    Na zakonczenie, cos co dostałam mailem - CZY UMIECIE SIĘ MALOWAĆ? :)

13.  permalink
    jeszcze pózniej wam cos wrzuce bo cos mi ta zaba dzisiaj nie działa
    poza tym M woła....:bigsmile:

--
    •  
      CommentAuthorHogatka
    • CommentTimeJul 13th 2009
     permalink
    Bry
    Ciacho oj biedny pietruszek ale dobrze że w domu a nie w szpitalu, fotki fajne i poprosze o jeszcze :D
    Młody wczoraj dostał dyspensę na wczesne pójście spać, sam domagał się o 20 ale stwierdziłam że około 21 go położę i co godzina spania przeszła i młody ganiał do prawie 23 i teraz jeszcze śpi :D
    Wczoraj na spacerze tylko sie wpinał po wszelkich pieńkach, że tez ma tyle chęci i siły zmoim się smialismy że my juz dawno byśmy odpuścili
    --
  14.  permalink
    jej Hoga jakie Ty masz tam fajne tereny na spacer...
    dzien dobry tak w ogole....:)

--
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ciacho, Hoga świetne fotki!!! :)
    a ja już w pracy 4 godziny.... achhh ale ciężko było wstać

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    witajcie poniedzialkowo
    dzisiaj moje dzieciaki odmowily spacerowania. po pol godzinie mlody stiwerdzil ze chce do domu spac wiec trzba sie bylo ze spaceru ewakuowac. wczoraj bylismy na wsi to sie dzieciak od rana do wieczora uganial i pewnie jeszcze zmeczony..

Ciacho co tak Cie malo na fotach? Ciastus swietny. mam nadzieje ze dzisiaj go juz chorobsko nie meczy... do kiedy masz meza w domu??

Hoga ja tez jak patrze na dzieci to nei wiem skad tyle sily maja. mlody kilometry wcozraj robil na okolo stolu az sie czlowiek zmeczony czul od samego patrzenia na niego buehehehe

Aga - kurde wedle tego co zlinkowalas za cholere sie malowac nie potrafie :P

15.  permalink
    Aniu bo zazwyczaj ja stoje po drugiej stronie obiektywu ale dzisiaj wam jeszcze dorzuce jakies ciekawe
    Piotrus dzisiaj leeepiej była tylko jedna kupa od rana,zero gorczki,ale apetytu nadal nie m z to pije wszystko co mu podam od kisiellu po minerlake

Maz niestety w srode leci,rozkreca im sie ta firma i narazie musi tam byc
    mam nadzieje ze im sie tam uda bo tyle pieniedzy w nia włozył ze szkod by było naprawde

--
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja niedługo do domu

--
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho jak Krzysko mial jelitowke to lekarz powiedzial ze nawet przez kilka dni po biegunkach lepiej nie podawac nci na sile tylko pic dawac. niech pije rzadki kisiel i mineralna, ewentualnie zupe marchewkowa z ryzem tez taka rzadsza (konsystencji kaszy).grunt zeby sie nie odwodnil a jak zglodnieje to sam przyjdzie :wink:
    jakby wymiotowal to mozesz mu dac odgazowanej coli. tylko uwazaj bo u nas pozniej nie mozna bylo Krzyniowi przetlumaczyc ze cola jest niezdrowa i musialam zrezygnowac z jedynej bezkarnie wypijanej slodkosci na jakis czas :D no i ciesze sie ze moj sposob ze skarpetkami mokrymi na zbicie goraczki sie sprawdzil. szkoda ze musialas to wyprobowac ale dobrze ze podzialalo

•  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    strasznie mnie dziś pieką i łzawią oczy :(((( podejrzewam zapalenie spojówek, jeśli jutro będzie tak samo to ide do okulisty.....
    i jeszcze gardło mnie boli ;(

--
  16.  permalink
    no nie zmuszamy do jedzenia wiem ze nie wolno a mały dzisiaj popołudniu sam przyszedł i wyjadał nam z talerza
    wiec troche podjadł
    poza tym kupiłam sinlac
    A co do coca coli to mały juz zna jej smak niestety i ja chowamy bo kiedys stała szklanka przez noc z cola i on przyszedł sobie po ciuchutku do salonu i ja wypił:shocked:

--
  17.  permalink
    troche zdjec jeszcze

--
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    super zdjęcia Ciacho

18.  permalink
    Świetne zdjęcia dziewczyny:))
    Jemmo, już jest lepiej, tzn. ja się już nią tak nie przejmuję, no i dostało się jej też trochę od szefowej i dziewczyn, i szczerze mówiąc momentami to mi jej nawet żal.

•  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Kupiłam takie "cichobiegi" , ala baletki - super miękkie i wygodne ale że mam wąską stopę klapią mi :/ nie mam pomysłu co z nimi zrobić :( owszem mogę jutro oddać czy wymienić ale to niewiele zmieni bo przymierzyłam dzisiaj z 20par butów i dupa psia wszystkie klapią :/ te się wydawały najwęższe i jak mierzyłam już mało w nich kroków zrobiłam :/ a teraz jestem na siebie zła bo są mega wygodne (takie wrażenie po przymiarce w domu)

--
    •  
      CommentAuthorScorpi
    • CommentTimeJul 13th 2009 zmieniony
     permalink
    And może doczep z tyłu tasiemki i zasznuruj wokół kostki

http://suncarol.blox.pl/resource/Baletki.jpg

albo takie

http://bi.gazeta.pl/im/9/4264/z4264439X.jpg

19.  permalink
    dziewczyny ale tu cisza
    a ja dzisiaj robie M niespodzianke ,robimy sobie randke w domu:wink:
    tylko cos Romeo sie spóźnia hahah i zaraz wyjem całego arbuza co dla niego mam

--
  20.  permalink
    Ej babska obrzydliwe!
    Co jest z Wami?
    Gdzie to nocne, tętniące życiem forum?
    Juz tyle sie wyłamało- nie ma Lady, Magg, NR - inne tez mało zagladaja...
    starzejecie sie, czy jak?

•  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    O, ja przepraszam, ja się nie wyłamałam, tylko jakoś się z czasem nie wyrabiam :P I w ogóle to 2 tygodnie mnie prawie w domu nie było, wyłączając okres okołoegzaminacyjnoprawkowy :tongue:

--
  21.  permalink
    Aguś, ja ostatnio jak już się dowlokę do kompa to padam z nóg, więc na ogół zerkam tylko co naprodukowałyście (ostatnio rzeczywiście tego maleńko jest) i zmykam do łóżka...

22.  permalink
    OOO- jak to mówią- uderz w stół :D
    NR- a gdzies Ty była? Wyjezdzaliscie? :)

SH- masz tak dużo pracy?

23.  permalink
    ja tez jestem wciaz ,ja sie nie starzeje:)

--
  24.  permalink
    I to mnie cieszy, Ciacho :)
    Ja coraz czesciej zagladam na forum muratora- tam to są emocje :)

Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.