Ja kauflanda nie lubię jakoś. Mam do niego i daleko i nie po drodze i kilkakrotnie jak tam byłam nic nie było Zresztą ostatnio idę do marketu jak bardzo muszę i to też w ostateczności
a my w kauflandzie robimy zakupy spozywcze. woda mineralna (cisowianka i kazimierska) oraz nabial (m.in piatnica i jogobella) sa bez porownania tansze jesli brac pod uwage sklepy kolo nas (mieszkam w centrum miasta). poza tym chemia jest tansza niz w rossmanie a wiele rzeczy jest tansze nawet niz w biedronce (chociazby bebiko). robimy objazd raz w tygodniu kaufland a w drodze powrotnej rossmann i biedronka (przejezdzamy kolo nich zeby do domu dojechac) i co gdzie tansze tam kupujemy. miesiecznie mozna niezla sumke uzbierac zwazywszy ze roznice sa od kilkudziesieciu groszy po kilka zl na sztuce...
Beatko w lidlu u nas basenow nie ma, kolezanka dzisaij mi sprawdzila. zostaje nadzieja na pepco. w promocji w gazetce jest taki wypasiony 270x175cm za 55zl ale na co nam az taki wielki...
bry Ciacho jak tam nocka? mam nadzieje ze Piotrus juz nie poplakiwal.
moj maz juz do pracy dawno powedrowal bo... 'szef prosil' ehhh frajer daje sie wykorzystywac chociaz dzisia sugerowalam mu zeby pogadal ze skoro rano chodzi to moze z godzine by wczesniej wrocil... marzenia scietej glowy ale pomarzyc mozna :))
czesc,dzisiaj juz nocka była lepiej chociaz pił tylko herbate z melisą czyli to co pije czesto .mysle ze juz mu tak nie dokucza to dziasło chociaz jeszcze jakis obrzękk jest ale nie ma goraczki. Nocka zaczeła sie o 20.30 i trwała do 6.30 wiec nie było źle
pogoda u nas taka sobie ,niby swieci słonce ale tak jakby nie mogło,musze z rana pojechac do szwagierki mam nadzieje ze padac nie bedzie bo ona ma miesieczne dziecko i nie bedzie chciała wyjsc z nim na dwór a ja wole jak siedzimy na ogrodzie bo przynajmniej Piotrus sie zabawi a ja moge spokojnie pogadac i wypic herbate.
to dobrze ze juz lepiej. moje dzieci lwasnie sie budza. oczywiscie Krzysio podryptal do Gaby i ja glaszcze z tekstem Gaba nie spij wypowiadane bardziej nie pij :P i dodaje Ksisi kladzie i sie z dupina do niej laduje :D
MOPS mnie do szewskiej pasji doprowadzi chyba... znowu nie ma kasy na koncie - co miesiac przysylaja inaczej 3miesiace temu bylo 10, 2 - 19go, w zeslzym 23go. ciekawe do ktorego teraz bede czekala
Ania u mnie też jeszcze rodzinnego nie ma i wkurzają mnie w zeszłym miesiącu było 12 i zawsze koło tego a w tym , a ja nic na koncie wrrr ale tym sie baby w takich urzędach nie przejmują
udalo mi sie dorwac basen, cena jak na allegro 35zl taniej niz w hurtowniach maja, szkoda ze rozowy ale jakos przezyje :)) w czwartek bedziemy moczyc dupska u tesciow w ogrodku :)))
Hoga moja kolezanka sie dowiadywala w mopsie i powiedzieli jej ze od czerwca zmienily sie literki i kolejnosc wysylania kasy jest inna niz byla i ci na pozniejsze litery dostaja kase pozniej.. fakt rok temu tez mialam platne dopiero ok 23-25.
No ja miałam zawsze w okolicy 18-19 a teraz po 21 :( najpóźniej miałam 25
Macie pomysł na menu urodzinkowej nasiadówki ?? Będzie torcik kawa herbata a co do tego hihihi Jaja i roladki z szynki serowe na pewno bo przypadły do gustu a co dalej? Weny i pomysłu brak
Kurcze odpisałam a wiad nie ma :O U nas wyjdzie rodzinna impreza - msza jest za Weroni i całą rodzinę, i po kolei - ur Weroni, im Kuby i Ani i ur Anda (24.25.26 i 29 lipca) Powiedzmy ze po 19 zwalimy do domu więc jednak pora kolacyjna Lody odpadają bo nie mam w czym podać - zamiast chyba bedzie sałatka owocowa bo mi szalenie smakuje ostatnio
no to moze "leczo" z cukinii? nie jest wystawne ale wiekszosci smakuje no i jest dosc tanie :) z szybkich i niedrogich to jeszcze jakies zawijasy kurczakowe/indorowe nawet w szybkim sosie z serii pomysl na :) wszystko zalezy jak bardzo ma to byc wystawne :)
ja sie wlasnie zastanawiam zeby cukiniowe leczo zamiast z kielbaska zrobic z piersia kurczaka, ciekawe czy dobre wyjdzie... no ale rodzinie pewnie tradycyjnie zrobie z kielbasa a dla siebie dietowo odrzuce i piers kuraka wkroje. ale jutro bedzie wyzerka mniaaaaam :D
Skorpio przepis byl na mniam mniamie forumowym ale wkleje ci tez tutaj
1 duza cukinia a najlepiej 2 mniejsze bo smaczniejsze (pokroic w slupki a nastepnie w plasterki) 5pomidorow sparzyc skorke i pokroic w kosteczke 2 duze cebule (kroje na cwiartki a pozniej w piorka) ok 0,5kg kielbasy lub wiecej jesli lubi sie miesiwo (w kostke) jesli pomidory sa malo czerwone to dodaje 2 lyzki ketchupu lub lyzke koncentratu pomidorowego ale tylko i wylacznie LOWICZ (innych nie lubimy) sol pieprz slodka papryka do smaku
jutro tez zrobie z piersia kurczaka na sprobowanie tyle ze obgotowana i sowicie papryka oproszona.. zobaczymy jak bedzie smakowalo
wiecie co... umieram normalnie - zezarlam ok 2kg ogorkow, odkad wrocilam do domu nie potrafilam sie opanowac i zarlam zarlam zarlam az zniknal ostatni. zapilam mineralna bo oczywiscie sol morska w ruch tez poszla w nieprzyzwoitych ilosciach. tak mnie wzdelo ze chyba z 5cm mi wskoczylo w obwodach :D
cześc i czołem, ja też mam dzisiaj dzień niedopełnionego żołądka ;) na leczo każdy ma swój przepis, znam rózne kombinacje, u mnie jest obowiązkowo z papryką "żywą", dużą ilościa czerwonej papryki i chilli i ogólnie na pikantnie :D no i czasem z parówka zamiast kiełbachy a tradycyjne leczo chyba jest zupełnie bez mięsa
Jemma u mnie papryka odpada bo o ile Gabrysia sie juz przekonala i lubi to krzysko ma na papryke uczulenie :| zreszta cukinia gryzie mi sie tak samo z papryka jak i z pieczarkami. na baklazana przepisu nie mam, jadlam jakiegos w panierce i z piekarnika ale ogolnie baklazany mi nie smakuja
Ania, bo to jest chyba taki przepis, który każdy może przerobic troche pod siebie. Teściowa np. w ogóle nie daje pomidorów a w sumie tez jest smaczne. Mówisz Ewa, że dobre? Spróbuję, nigdy nie jadłam. A jak cukinie, ze skórą? W ogóle to dawaj jakies ciekawe, proste włoskie przepisy, chętnie cos ściągne do wypróbowania
dobre dobre ale w jajku i bulce tartej jeszcze lepsze :)) w szczegolnosci jak sie ma taka mala cukinie nie grubsza niz reka w nadgarstku,dobrze umyc i ze skorka w plastry takie hmm ok 3mm, uzywalam do tego przyprawy do warzyw z grilla albo zwyczajnie soli i pieprzu, pozniej jajo i bula i na patelnie. mniaaaaaaam
olej zwykly na patelnie,plasterki cukini troche grubsze niz na mizerie pomoczyc w ytm ciescie z rozbitego jajka calego i maki i wrzucac na olej,chwileczke posmazyc posolic i gotowe...
Ewa, to u was chyba codziennie cukinia? Cukinie zawsze podjadam przy krojeniu do leczo. Ja dla mnie mało wyrazista, ale z sosem czosnkowym to wsunę wszystko
baklazan jest bardzo dobry,tez w plastry pokroic i na grilu upiec potem oliwa z oliwek polac,czosnek,pietruszka posiekana,sòl pieprz i gotowe ,mozna tez te plastry bez tluszczu piec na patelni tej specialnej,do pieczenia bez tluszczu
zròb sobie tzw ,chrostini...kromki chleba podpiecz na patelni na takie chrupiace ,do miski posiekaj drobno pomidory,troche czosnku,potargaj bazylie polej oliwa z oliwek ,sòl i pieprz,jak nie lubisz bazylii to moze byc oregano, nakladaj to na te kromki i jedz cieple,pycha...
No prosze - czyli nie tylko ja mam dziś głodujący zoładek :D Wsunełam ogromna porcję sushi( samam- bo nikt w domu nie lubi) a teraz dopycham sie czeresniami
ja ogolnie uwielbiam grillowane warzywa, najlepiej pikantnie doprawione :)
co do pomidorwo to raz zrobilam chipsy pomidorowe i szlak mnie trafial bo z 2kg pomidorow niewiele jedzenia bylo. no i trzeba na temp w piecu uwazac ale pychota sa (cienkie plastry obsypujesz pieprzem/chilli/ziolami) no i jakie zdrowe :)
a robilas pomidory nadziewane bialym serem i cebula dymka? ja lubie na sniadanie :)
hmm... nie, nie słyszałam; cięzko mi to jakos sobie wyobrazić :) i wiesz co, nigdy nie jadłam spagetti ze świeżymi pomidorami, zawsze jakieś "przetworzone"