Mój mąż strasznie lubi kłaść panele, nauczył się jak u nas robilismy remont i tak naprawdę tylko to mu dobrze wyszło:)) Stwierdziłam już po wszystkim, że nigdy więcej nie chcę słuchać jak on cos sam robi, bo nerwowo się robi w domu;)
Nie miała możliwości przyjazdu, bo siostra mojego męża w tym samym czasie też urodziła dziecko, a ona jest bardzo młoda i już jednego synka ma. No i mieszka z mamą, strasznie skomplikowana sytuacja. Tak więc babcia Gabrysi pomaga swojej córce w opiece nad dwójką dzieciaków. Nie ma jak się wyrwać, bo boi się ją zostawić samą.
Ech te rodzinne sytucje... Czasem trudne do zrozumienia... Tak sobie myslę,że jak beda się rodziły moje wnuki to nie bedzie siły, która by mnie zatrzymała aby nie poleciec do nich :)
W sobotę moja siostra cioteczna urodziła bobasa. Już mnie korci,zeby tam jechać ( 100km) ale powstrzymuja mnie resztki zdrowego rozsądku- wiem,ze muszą dojść do siebie, zaklimatyzowac się i nacieszyć sobą
Po tym moim nieszczęsnym porodzie myślałam, ze długo nie bedę chciała następnego. Ale jakoś mi przeszło :) A moja siostra jak się napatrzyła na Gabrysię zaczęła myśleć o kolejnym, ona ma tylko jedno dziecko i już się martwi, że jej córa szybko pójdzie z domu i chyba to to jest głównym powodem myślenia o kolejnym.
Mój pierwszy poród był nie teges Drugi całkiiem inny- ale to przede wszystkim zasługa dobrej położnej, która mi bardzo pomogła. Mężu tez się spisał. A Ty miałas z Gabi cieżki poród?
Nawet nie chce mi się go wspominać. Najpierw mnie położył na patologii, bo ciśnienie mu sie nie podobało ( leżąc w szpitalu miałam wzorcowe a bywało że i za niskie) i trochę białka w moczu. Położył mnie w terminie porodu, a termin był na 20 stycznia. Gabi zaś urodziła się 2 lutego, więc trochę tam poleżałam. Nie chciałam żadnych przyspieszacy więc tak czekaliśmy. Na 3 dni przed porodem zaczęły mi wody odchodzić i miałam lekkie skurcze. W nocy z 1 na 2 luty skurcze się nasiliły i szyjka otworzyła się do 7 cm, po czym przystopowało. Rano zdecydowliśmy wspólnie o cesarce. Nie miałam już sił, a poród nie postępował. Do tej pory mam wrażenie, że mnie moje ciało zawiodło ;) Tą cesarkę też jakoś dziwnie robili, bo dostałam znieczulenie w kręgosłup, a później narkozę. Dopiero niedawno zaczęłam czuć sie całkowicie normalnie, to znaczy żadnych słabości ani bóli już nie doświadczam. Ale drugi raz tego samego przeżywać bym nie chciała.
Aa, no i na cały obsługę szpitalną był jeden miły lekarz, ten mój i jedna przyjemna położna, ale ona trafiła mi się dopiero po cięciu, jak pomagała mi się uruchomić.
No to nie dziwię się,że wspomnienia masz traumatyczne ... Moja Hanna przeterminowała się o tydzień- ale ja bardzo miło wspominam ten czas. Poród zresztą też :)
kupiłam na allegro dywan i połozyam go w tym saloniku-strzał w dziesiatke! Piotrus cały dzien lezy na nim i bawi sie samochodami bo mu sie lepiej koła krecą niz na tych płaytkach cena 115 zł za dywan o wymiarach 1,8 na 2,5 to chyba niezła co? nie miałam czasu popatrzec u nas w marketach "domowych"
jakiego domu Aga? te zero mam isc fotografowac? szkoda wogole tam jechac zeby sie nie denerwowac foty wam nie zrobie bo nam aparat umarł ale moge wam z allegro pokazac fote
wiem ze cudo to nie jest ale ciepło nam pod nogami no i kolorystycznie mi pasuje do reszty
ja juz po zakupach. nowy cyckonosz kupiony i juz w nim po domu smigam bo jest booooski :) ciekawe czy maz zauwazy roznice bo zapowiadalam ze mu dopiero poznym wieczorem zrobie demonstracje ale mysle ze sie na razie rozdziewala nie bede :)
Ciacho dywan mysle ze sie sprawdzi, masz racje wybierajac praktyczne wzoroy i kolory, przy dzieciach jak znalazl... ja na poczatku zalowalam ze kupowalam aby tani i ogolnie pasujacy ale teraz wiem jedno ze ta taniosc mnie uratowala. inaczej przeplakalabym penwie wiele dni nad tymi wylanymi jogurtami sokami czy wklejona plastelina :d
Ania ja teraz najpierw ide do fryzjera w sobotę , monsz z fuszki mi da a bieliznę następnym razom sobie sprezentuję :D No chłopcy wrócili z podwórka miałam dobre 2 godzinki luzu a teraz grają w gre u Jakuba więc nawet kakw ciepła będzie wypita :D
ja fryzjera mam na 26 sierpnia umowionego przed weselem. bielizna wzieta na karte kredytowa, w sumie na kredytowke rzadko cos kupujemy ale ja potrzebowalam baaaardzo stanika w moim rozmiarze a 140zl od reki nie ma skad wyjac :| licze ze jak R dostanie jakas premie to mi znowu przytaknie na potrzebe stanika w bieli :P
stanik śliczny a jakiej to firmy bo drooogiii ale ja wiem ze czasem na bielizne warto wydac bo ja mam juz rok stanik samanty i poprostu nic z nim sie nie robi,chocaiz teraz kupiłam jakiejs firmy Alles i był za 60 zł i tez nie mam co narzekac i kupiłam oczywiscie wcale nie D jak myslałam tylko 75 E
co do dywanu to włąsnie tak jest jak piszesz Aniu-te soki jogurty ciastka wdeptane niekiedy nawet siuśki sie moga popuścic-nie bedzie mi go szkoda prac ,a chodziło o to zeby na tych płytkach tak zimno nie było
Hoga fajnie Ci-ja mojego moge odsprzedac czasem bratu bo mały za nim szaleje ale nie moge go ciagle wołac bo wiem ze ma wakacje,swoich kolegów ,kolezanki itd chociaz dzisiaj wybieram sie do kauflandu i jedzie ze mna jako pomoc
aaa ja mam jeden komplet bielizny Kingi i powiem Wam ze stanik mam D ale juz od poczatku mi sie z niego troche cycki wylewały-czekam jeszcze troche i mam nadzieje ze chociaz w połowie diety bedzie mi dobry bo ja to bym jednak chciała miec ciut mniejsze te balony
ale dzisiaj tutaj tłoczno:)) jak na ostatnei czasy:))
Aniu BARDZO dziękuję za wszystkie info:)) wczoraj trochę poczytałam:) jutro kupię tusz bo właśnei zauważyłam że się skończył i sobie wydrukuje to co przesłalaś, jakoś wolę mieć to w "ręce niż w laptopie" :))))
Ciacho, dywan super;)) i cena bardzo oki:))) kolor i wór mi się też podoba, a wiadomo że przy małych to jest najważniejsze;))
Ciacho ten stanik to PANACHE - MASQUERADE. postanowilam ze odpuszczam wszystkie rodzime produkcje i przerzucam sie na brytyjczyki. piekne sa staniki FREYA ale cenowo 160-200zl. no ale wole miec 2 staniki a idealnie dopasowane, raz na pare miesiecy po prostu bedzie mezu musial jakies alko wybryki odpuscic na rzecz cyckonoszy zony :D
Iza ja dziś też byłam u sadysty :/ już kolejny raz wypadł mi wkład koronowo-korzeniowy :/ było naprawiane ale tylko prowizorki i dziś panik dr zrobiła mi to porządnie. Ale było borowanie i zła wiadomość :( cała góra sio nic sięnie da ocalić :/ strzela mi 2 jedynka już borowana ale wg niej długo nie da rady się utrzymać :(
And, no ja już zbliżam się do końca leczenia, raptem zostały mi dwie wizyty (oby! bo wiadomo, że jak się rozwierci to widać lepiej co i jak ...) i mam nadzieję spokój na jakieś 6miesięcy :P A Ty chodzisz prywatnie czy na NFZ? Ja na NFZ, ale mam super lekarkę i oczywiście dopłacam do plomby.
dziewczyny nie ma Jemmy, czy ktoras sie orientuje jak to jest z kodeksem pracy i urlopami.czy pracodawca ma prawo odmowic 2tyg urlopu ciagiem? wlasnie maz wrocil do odmu i oznajmil ze jego podanie o 2tyg ktore od miesiaca lezalo zostalo rozpatrzone na 5dni wolnego
Na wniosek pracownika urlop może być podzielony na części. W takim jednak przypadku co najmniej jedna część wypoczynku powinna trwać nie mniej niż 14 kolejnych dni kalendarzowych.
Iza wiesz ja mam to ciut inaczej... niby chodzę prywatnie - miałam umowę z panią stomatolog hihhi ja jej sprzątałam a ona leczyła nam zęby - jeszcze wówczas mi i Ani a potem Kubie. Teraz co jakiś czas dzwonią po mnie i tak raz w miesiącu tam sprzątam. tam jest protetyk i 2 stomatologów i od protetyka biorę kasę i tak samo od 1 pani dr a od tej naszej nie biorę ale robi mi ząby -> jak dla mnie układ super i mi to pasi jej też więc luzik hihihi
Ja oglądam jednym okiem "Pułkownika Kwiatkowskiego" i podczytuję jakieś ciekawostki dietowe. Niewdługo zostanę specjalistką od diet, bez stosowania jakiejkolwiek:)
Aga czasami teworia sie przydaje wiec doszkalaj sie :))
Shehe pokazywalas u Jemmy stroj, czy to co podaja producenci ze miska jest niby F-G to sie sprawdza? u mnie w miescie nie ma gdzie isc zobaczyc i cokolwiek przymierzyc niestety :(