Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeAug 9th 2009
     permalink
    Dobranoc:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 10th 2009
     permalink
    no co tu sie dzieje.... cala niedziele mnie nie bylo.... a tu <strong>tylko</strong> 21 wiadsomosci.... :(
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Talinka oj cud miód pogoda to ja z dzieciarnia nad wodą, dzis ciepło ale nie tak słonecznie i dziś odpoczynek od wody :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 10th 2009 zmieniony
     permalink
    my byliśmy w tych Chałupach, a wczoraj cugiem w Ustce.... a tam to... ludź na ludziu :sad:
    ale i tak było fajnie! :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Właśnie dostrzegłam, że dzisiaj mija 1,5 roku z NPR! :)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Witam :)
    Trochę byłam odcięta od sieci, ale wiele wskazuje na to, że to minęło :)
    --
  1.  permalink
    a ja wczoraj u tych tesciów byłam-nic specjalnego tylko mnie cholera zawijany pokusił i go pożarłam wrecz
    mały oczywiscie chciał byc tylko na dworze wiec ja razem z nim sobie siedziałam potem do mnie dołaczyło pare ludziów
    tesciowa nierozmowna-wcale sie nie dziwie,otóz w jeden dzien była u niej wnuczka(3 l) a ona zawsze mówi:"przywiźcie mi wnuki bla bla bla"
    ni i ta wnuczka nieraz u nich spedzała całe dnie ,ja Piotruszki nigdy nie zostawiłam bo on taki maminy to by sie zapłakał
    a tesciowa troche widziałam opieke olewała bo zawsze miała jeszcze 1000 rzeczy do zrobienia innych-jak to na wsi
    i oczywiscie kilka dni temu Ewuniawylała na siebie kawe która tesciowa gdzies postawiła na jej drodze
    i mała ma cała poparzona noge od kolana w dół
    je,zdza codziennie na zmiane opatrunku a wyglada to strasznie.Biedna ...i teraz tesciowa ma poprostu wyrzuty sumienia,j awiem ze to mogło sie zdarzyc kazdemu i nawet w domu ale wiem tez ze oni naprawde dzieci nie pilnuja
    teraz M zrozumiał dlaczego ja tam dziecka nie zostawiam-dopiero jak cos sie stało
    --
  2.  permalink
    Czesc dziewczynki :)
    NR- witaj :)
    Ciacho- biedna mała... A swoja drogą... Jak mam pod opieką cudze dzieci to pilnuję 100 razy uwazniej, niz swoich.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Heloł baby, ja też jestem - Ciacho a w czym poszłaś? ;)
    Wiecie co, M chce parterówkę i ja chyba coraz bardziej jestem skłonna wziąć taki projekt.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mam wyniki PRL i PRG... są... dziwne :(
    <strong>Prolaktyna – 466,3 mIU/l</strong>
    <strong>Progesteron – 0,78 nmol/l</strong>
    wartości ref :
    33,0-580,0
    0,6-4,2 mężczyźni
    1,21-2,98 kobiety faza folikularna
    <strong>24,0-85,0 kobiety faza lutealna</strong>
    0,6-1,6 kobiety menopauza
    39,0-256,0 – ciąża I trymestr
    62,0-245,0 – ciążą II trymestr
    200,0-782,0 – ciąża III trymestr
    --
  3.  permalink
    jemma- parterówka to swietne rozwiązanie- jezeli tylko ma się spora działkę.

talka- może trzeba powtórzyć te badania?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Talinka, ja tam sie na takich wynikach zupełnie nie znam. Nie mam pojęcia co to znaczy.
  4.  permalink
    A pokazesz nam ten projekt? :cool:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    nie, no własnie szukam, ale nic mnie nie zadowala w 100% - a wydawało mi się, że wymagania mam małe :wink:
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    I ja się witam..
    ojej, ale się narobiło z tą kawą..

ale powiem Wam że czasem i tak się zdarza;( niestety..ja też miałam przygodę z kawą:((( byłam pod opieką babci i wujka (byliśmy u cioci) zawsze pilnowali mnie jak oka w głowie, zresztą byłam ich oczkiem w głowie;) i co:(( tak kochałam wujka że chcialam się przytulić do niego siedząć mu na kolanach i zahaczyłam o łyżeczkę i wylałam na siebie kawę, wtedy była na czasie elastyczne rajstopy wszystko mi się przykleiło do nogi, odeszło razem ze skórą, mięsem, i cała resztą, noga była w fatalnym stanie, straszyli martwicą, przeszczepami skóry..naszczęście mama mi ją uratowała, zrywała mi to wszystko (te narośla) po kilka -kilkanaście razy dziennie, ten ból do dziś czuję, i na nodze praktycznie śladu nie ma;)))

życze duuuużo zdrówka tej małej:))) oby udało się jej jak i mnie;))
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    ale Wam zazdroszczę tego że się budujecie, też bym tak chciała;)))) hihi..heh u nas to nie prędko:))
  5.  permalink
    A to kazdemu tak sie wydaje :) Narysuj sobie swój- powaga!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Beata, przerażająca historia... Ale to prawda, że nie mamy na wszystko wpływu, czasem chwila wystarczy; dzieciaki do straszny żywioł.
  6.  permalink
    Beata- jak sie chce to się ma! A poparzenie... brrrr...az mi ciarki przeszły
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Beata, ja się mocno zastanawialam nad tą budową, ale jak szukałam mieszkań o metrażu, który by nas zadowalał, to ceny sa takie kosmiczne, że juz chyba wolę wziąc na siebie tą budowę :wink:
  7.  permalink
    A ja zawsze wiedziałam,że chcę mieć swój kawałek nieba :cool:
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    moja mam jak to wspomina to aż łzy ma w oczach..ale skończyło się dobrze..baaaa bardzo dobrze;) i to najważniejsze:))

ale tu pustki ostatnio:(

kiedyś jak zaglądałam, no normalnie ciężko było nadrobić, a terz raz dwa i wszystko nadrobione;)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A wychowałas się w domku? Bo ja spędziłam w bloku całe swoje życie. Może i ciasno, ale na podwórku zawsze było się z kim bawić i do sąsiadki przez balkon można było przejść na kanapki z cukrem ;) Nie wiem jak wygląda życie na własnych "metrach".
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    ja gdyby nie fakt, że mam mieszkanie to pewnie też wolałabym się budować, chociaż jakiś nieduży domek niż kupować mieszkanie, za kupę kasy:(, po to żeby kiedyś zbierać na domek..bezsensu;(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wg wyniku prolaktyny mam lekką hiperprolaktynemię, ale z tym progesteronem to za cholere nie rozumiem :/
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Jemma, ja np mieszkałam do 13 roku życia w bloku, super sprawa, byłam wściekła na rodziców,ze zabrali mi najlepsze lata na mieszkanie w domku..zero kontaktu z ludźmi, koszmar:(( potem studia i mieszkanie w bloku, teraz pomieszkiwanie w domu u rodziców i potem znowu na swoje stare blokowe śmieci;))

wiecie co zauważyłam, że dzieci w domkach cierpią, naprawdę cierpią..każde siedzi za swoim płotem, jacyś dziwni ludzie są teraz, każdy zamyka się w soich czterech ścianach..dzieciństwa dzieci z bloku wyglądają całkiem inaczej, jest weselsze, dzieci mają ze sobą lepszy kontakt..nie są takie mało otwarte..
  8.  permalink
    jemma- jasne,że w bloku. Ba- nawet powiem więcej- prawdziwe dziecinstwo spędziłam w jednopokojowym mieszkaniu z piecem kaflowym i bez łazienki.
    Co tu dużo gadac- biednie było- wychowywałam się tylko z mamą.
    Tak naprawdę tez nie wiem co to "własne merty". Przedsmak jednak miałam w mieszkaniu, do którego wchodzilo się przez ogródek. To zupełnie inne zycie.
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    co nie zmienai fakty,że w domku mieszka się super;)) wyjdzie się na ogródek kiedy się chce, swój kąt..jak to się mówi i tak źle i tak niedobrze;)
  9.  permalink
    Eee- Beata- to chyba nie jest tak do konca jak mówisz...Mam znajomych , którzy mieszkaja w domach i ich dzieci ganiają do sąsiadów. A mam i takich "blokowych" których pociechy siedza całe dnie przezd kompem. Nie ma reguły
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aga, a pewnie że to zależy od sąsiadów, od tego jakie domy, inaczej jest jak sąsiedzi są młodzi i mają dzieci mniej wiecej w jednym wieku, inaczej jak dookoła mieszkają starsi ludzie..
    ale widzę po sąsiadach u nas, dzieci w jednym wieku a każdy w swoim odródku..momo tego,ze to szeregowce

btw. no i od podejścia rodzcicow, bo jak rodzic nie puści pod blok czy do innych dzieci, tylko trzyma w domu pod kluczem, to nie ma co się dziwić ze dziecko całe dnie przed kompemgnije;(
  10.  permalink
    A ja myslę,ze to kwestia podejscia rodziców. Jezeli sa mrukami to trudno wymagac od dzieci,żeby były mega towarzyskie.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    dobra uciekam, musze jeszcze powybierać zdjęcia dla mamy M
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    hehe chyba pisałyśmy w jednym czasie;))
  11.  permalink
    Chyba tak.
    Ja spadam meza pomolestować :)
    Dobranoc babolki ;)
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    i znowu pustki:(

Ciacho, a ty gdzie dzisiaj??

to i ja się zmywam, jak nikogo nie ma..

słodkich snów;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 11th 2009
     permalink
    czesc z rana :)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Witajcie :)
    Już nie mogę się doczekać powrotu do domu, mam nadzieję, że to będzie już jutro, a nie w czwartek.
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    i ja się witam..

a tu nadal pustki:((

wszystkie się urlopują??
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    pracują ciężko :D
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja tam nie urlopuję.
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ja odsypiam, za oknem pada więc spałam razem z Hubim, jestem normalnie snięta ryba ot co. Nawet super że dziś pada bo ja nie mam nastroju na wyjścia i spacerowanie. Zaraz kolejną kaweczkę sobie zaaplikuję.
    Ponieważ dalej nie umiem tutaj wstawiać linków to podam adres do filmiku mojego kaczuszkowego wariata
    http://www.youtube.com/watch?v=dDxi2g5pq2k
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas leje :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    a u Nas upał i duchota;((
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    U mnie też cały dzień leje :P
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    hejka laseczki,
    właśnie wstałam z popołudniowej drzemki, i chętnie bym się położyła z powrotem, ale w nocy nie będę miała co robić,
    a jeśli chodzi o pogodę to teraz zrobiło się bardzo ładnie i cieplutko :)
  12.  permalink
    Czy jest tu jakas foremka?
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej,hej...
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    I am.
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    a ja wròcilam z pracy ,lece pod prysznic...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    zagladne tu jescze...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.