Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorewa74
    • CommentTimeAug 22nd 2009
     permalink
    no tak ,ale za 3 tyg juz koniec ,moze dobrze bo bede miala wiecej czasu dla VEVE...w kwietniu pewnie po mnie znòw zadzwonia a przezimuje w knajpie...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewa a to pralnia tylko sezonowo czynna? ciekawe czy uda ci sie wrocic do tej knajpy w ktorej niedawno pracowalas. chyba bylas zadowolona...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ANIA szef po mnie dzwoni i pyta kiedy wròce,bo to praca extra tylko na soboty i niedziele,pralnie otwarta przez caly rok ,ale na sezon zatrudniaja dodatkowy personel,potem dostane zasilek ,to zawsze jakis grosz...
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    ogladam Sopot...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a my juz nie mamy TV, polegl w czasie remontu - mezowi spadla polka i diagnoza pobita matryca :(
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    uuuu Aniu
    Ja oglądam Mazurską noc kabaretową i co chwila są salwy śmiechu

Macie pomysł jak "przezimować" kabaczka? pokrojony w kostkę do zamrażalnika ale obgotowany czy surowy?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja cukinie surowa mrozilam, mozna tez zrobic w zalewie octowej ja jednak wolalam mrozona bo mozna do zupy bylo dorzucic

And uuu i to wielkie UUUU bo jeszcze mamy kilka miesiecy splacac raty za niego - wzielismy na 20rat i nie zdazylismy sie nim nacieszyc :(
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Antosia
    Po kliknięciu na obrazku przeniesie na wrzutę i pełzaka :) Chwalę się bo dla nas to wielki sukces :) Antosia ma 9 miesięcy i powoli zaczyna pełzać!!
    --
  1.  permalink
    czzescv w niedziele
    mam nadzieje ze u nas sie mocno ociepli do popołudnia i pojedziemy nad jezioro bo mi sie nie chce w domu siedziec
    --
  2.  permalink
    ja tez sie witam niedzielnie o masakrycznej porze...:)
    dzis pierwszy dzien mam u siebie malutka Izę....:) no i zaspalam....ale wstyd....miejmy nadzieje ze to tylko zle dobrego poczatki...poki co malutka spi...a ja nareszcie wiem kiedy i jak sie uporac z ta gora prasowania ktora na mnie czeka....:)

Ciacho no to trzymam kciuki za pogode...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 23rd 2009
     permalink
    W tym cyklu śluz od 16 do 29 dc włącznie był zakłócony globulkami na zapalenie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    hjelol, czy u was tez tak zimno?? strasznie sie ochlodzilo i na termometrze tylko 14stopni, normalnie nad ranem to mi zimno pod letnia koldra bylo :confused:

And brawa dla Toski
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    :) Aniu dzięki
    Jestem zwłok. Zasnęłam po 3 i wstałam po 9 ale wcale się nie wyspałam :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas ciepło ... chyba :D
    --
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    tu upl ,30 stopni ,ja wròcilam z pracy i leze ,nic nie robie dzis a na obiad do tesciowej ide,VEVE zajmie sie M...MUSZE ODPOCZAC...
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Bry
    And pełzaka obejrzę jutro jak będę sama z dziećmi, a kabaczka jak obieram, kroje na drobne kawałki podduszam na maśle, jak już jest miękki dodaję pociętą w paseczki paprykę i takie uduszone zamrażam. Potem zima odmrażam dorzucam pieczarki, cebulę, ogórek kiszony i pomidory w puszcze albo takie moje domowe i po doprawieniu jest zajedobre leczo
    U nas słońce niesmiało sie przebija a od jutra znowu mają być upały więc pewnie o 9 juz wyruszę nad jeziorko :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u nas jednak 16 stopni...brrr :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzisiaj pierwszy raz poczulam w powietrzu... jesien...
    kurcze latem sie czlowiek nie zdazyl nacieszyc a tu slota idzie. no i za 8 dni do skzoly ide, Gbarysia zaczyna 1 klase a Krzychu zlobkowanie...aaa swiat sie przewroci do gory nogami normalnie!!!
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeAug 23rd 2009 zmieniony
     permalink
    1 klasę? ależ te dzieciaki rosną!:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Talinka aj rosną mój Jakub 6 klasę.
    Ania no to masz totalna rewolucje w domu :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    o kurczę... :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mam 4dni zeby postawic mloda na nogi. zaflukala sie straszliwie a w sobote weselicho. w piatek ma byc proba w kosciele a ze Gabrysia niesie poduche to musi byc juz zdrowa. w tygodniu jeszcze pewnie z 2 przymiarki do kiecki ja czekaja wiec tez bym wolala zeby byla w formie. no i od jutra z Krzysiem zaczynam przyzwyczajanie do zlobka... normalnie nie wiem juz jak to wszystko ogarnac
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ciężko... :(
    współczuję Aniu
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dzisiaj korzystam ze R w domu i zajmuje sie dzieciakami i wystawiam aukcje. trzeba pozbyc sie za malych dzieckowych ciuchow to jakas kasa moze na dzieckowe buty na jesien wpadnie
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no pewnie, trzeba kombinowac :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie niby słonecznie ale chłodno. Podłączyłam laptopa pod TV i dzieciaki bajkują się dzisiaj - wcześniej na to nie wpadłam tylko ubolewałam że nie mam żadnego DVD do TV :D
    --
  3.  permalink
    a u mnie nawet ciepło tak ze nad jezioro moglismy jecac ale nie jedziey bo mały jeszcze spi-a o 17 nie pojade wiec pójdziey tylko na rynek na jakies lody
    Aniu a jak bedziesz Krzysia przyzwyczajała do złobka?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho bede z nim na poczatku razem chodzila zeby go zapoznac z dzieciakami i paniami. mam zamiar z nim troche pobyc a pozniej moze w srode zostawic na chwile ale nie wychodzac z przedszkola. od 1go wrzesnia nie mamy wyjscia i maly bedzie tam sam. jeszcze nie wiem na ile godzin (zpaisany jest na caly dzien) bo wszystko zalezy jak mi plan uloza
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    uff uporalam sie wreszcie z kolejna parcja allegro. czesc wystawilam czesc obmierzylam i porobilam foty, teraz "tylko" je obrobic zostalo.. musze sie sprezac zeby w tym tygodniu jak najwiecej zrobic bo jak sie rok szkolny zacznie to czasu bedzie jak na lekarstwo.

swoja droga dostalam 2klasy technikum i troche mam pietra bo to chlopstwo 18-19lat (3 i 4klasa) chociaz jak z gimnazjalistami sobie radzilam to moze i ci mnie nie "zjedza"
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    no ANIA jak zaczniesz prace ,to tez pewnie malo bedziesz na forum...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Cześć baby.
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    hej JEMMA.M poszedl z VEVE do sasiada na ploty a ja TV ogladam...
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewa zalezy jak mi plan lekcji uloza bo na razie mam bardzo malo godzin i na dobra sprawe nawet 3h dziennie mi nie wychodzi. :confused:
    • CommentAuthorewa74
     permalink
    bo to ppoczatek,potem sie rozkreci...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Słyszałyście o takiej roslinie stevia? moja siostra to zioło skądś skombinowała i dała mi spróbować jak miałam @ opuchliznę, że niby fajnie ściąga wodę. A przy okazji jest strasznie słodka i może zastępować cukier. Chociaż kawa z tym była ochydna - mdła i zalatująca jakimś zielskiem. Teraz szukam o tym informacji na necie i w sumie to ta roslina jest taka dobrze nie przebadana. Zastanawiam się, czy odradzić ją siostrze.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ewa w szkole sie nie rozkreca, jak dostajesz przydzial to juz na caly rok. bede miala 2/3etatu tylko :(
    chyba ze mi jakies kurs wpadnie ale jakos nie ludze sie bo jak chodzilam pytalam i szukalam to bylo ze maja obsade lektorow zapewniona.

Jemma slyszalam i nawet kupic chcialam ale cenowo porazka. na allegro mozna kupic w proszku, ta jest lepsza niz suszona ktora sie rozkrusza. z tego co czytalam na dieta.pl to pare dziewczyn stosujacych protal z niej korzysta no a w niemczech chyba jest dosc popularna bo jak sie nie myle wiekszosc z nich wlasnie stamtad byla
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Moja siostra miała taką w suszu. Trzeba było ją z 10 min gotowac, żeby wyszła taka esencja. Nie wiem skąd miała (chociaż chyba się domyslam) i ile kosztowała, Muszę zapytać. Jeżeli nie miałaby skutków ubocznych to była by doskonała dla mojego taty: obniża ciśnienie i obniża poziom cukru!
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    na tej stronie jest cena 9 zł. za 50g, to nie jest tak źle.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    stevia mozna stosowac na dietach przeroznych bo ma zero kalorii ale z tego co kiedys o niej czytalam to lepsza jest jzu ta oczyszczona i proszkowana a tutaj cena juz powala
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Proszek pewnie wygodniejszy i może mniej "trawiasty" w smaku ale faktycznie drogi :shocked: Ja chyba jednak zamówię przez siostrę zielsko dla siebie a tate będe namawiać, żeby od czasu do czasu zaparzył sobie ziółko :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja uzywam slodziku ale tylko do twarogu i pieczenia ciast. kawe od lat pijam gorzka lub z cola a nic innego nie dosladzam
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Taaak, kawa tylko czarna, mocna i gorzka :cool:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    to do czego bedziesz stevie uzywala? :)

ja sie probowalam przekonac do zielonej herbaty po raz nie wiem ktory ale potwierdzilo sie ze moje jelita jej nie lubia. dostaje takiego skretu kiszek ze kwadrans do pol godziny po wypiciu kubka zaczynam okupowac kibelek ze lzami w oczach :devil:
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Odchudzam się. Zgapiam trochę z przepisów Ducana. Próbowałam różne wymysły ze słodzikiem syntetycznym ale coś mi dziwnie smakuje, tak podejrzanie gorzko. Jakoś tak czuję wewnętrznie, że to jakieś trujące gówno. No i przypomniałam sobie, że na wczasach siostra częstowała mnie tym wynalazkiem ziołowym.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bo nie kazdy slodzik jest zjadliwy. ja juz wyprobowalam przerozniaste i tylko jeden mi nie przeszkadza w smaku. juz go kiedys tutaj wklejalam ale jeszcze raz wrzuce - u nas do kupienia tylko w kauflandzie
    ds
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Poszukam jak będę w Oleśnicy. Chociaż troche się boję takiej chemii. Wolałabym chyba kombinować z tą stevią. Ochydne to w smaku, w prawdzie, ale może zdrowsze?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wszystko zalezy chyba od ilosci jaka bedziesz uzywac. u mnie jakby wliczyc ciacha ktore pieke raz na 2-3tygodnie to pewnie i lyzka od zupy dziennie nie wyjdzie. nie mam potrzeby dosladzania, w ramach slodkosci mam jogobelle light, cole light i sporadycznie jakas galaretke :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    a ja dzisiaj zrobiłam jakiś sernik na zimno (zero cukru, zero tłuszczu :cool:) i dodalam chyba z 40 tabletek słodziku, bo nie wiedziałam ile i sam sernik jest dobry a po przełknięciu mam wrażenie, że mi ten słodzik taką goryczą w ustach zostaje
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    o matko to jakos strasznie duzo tych tabletek dalas. mysle ze 10rozgniecionych by wystarczylo - wszystko zalezy jakiej ilosci cukru odpowiada 1tabletka. ze slodzikiem to jest tak ze jak sie da za duzo to mozna juz wywalic ciacho do smieci bo bedzie gorzkie i w gardlo bedzie palilo
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    no niby 1 tabletka =6g cukru, więc 40 tabletek = szlanka cukru, może faktycznie przegięłam :confused:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.