Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 23rd 2009
     permalink
    u mojej doktórki 70 zł standardowa wizta (w tym usg czy cytologia czy co tam chcesz) - a ostatnio miałam usg i ogólne badanie i zapłaciłam 50 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    U nas z kolei wizyta 100,- w tym bezpłatne usg, jeśli pacjenta jest w ciąży. Jeśli nie jest, to 10,- więcej.
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeSep 23rd 2009 zmieniony
     permalink
    Aga i co? Przyśniło Ci się coś miłego? :P
    Jak tam nastrój dzisiaj? ;D
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    u nas przecietny doktorek bierze też 100 zł., ale profesorek to niestety juz nie
  1.  permalink
    mój bierze 70 zł a Profesorki po 150 minimum
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Dopiero teraz zrozumiałam, po co na karcie ciąży wprowadzono rubrykę "koszty". Ma któraś może podsumowanie, ile ją kosztowały w Polsce same wizyty i badania w trakcie jednej ciąży?
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    Fiufiu - u mnie tak:
    laboratorium - 750 zł.
    wizyty - 4000 zł. - musze chodzic często do gina
    leki - 1000 zł. - non stop coś musze łykać

normalnie to chyba wizyta 100 zł. raz w miesiącu czyli jakieś 800-900 zł.
    laboratorium - 7 razy po 15 zł. - 105 zł.
  2.  permalink
    ja tez mam zapisane
    wizyty lekarskie- 840 zł
    leki(witaminy i podtrzymujace na poczatku i pod koniec )-około 300 zł
    laboratorium-60 zł

niektóre drogie badanie robili mi wszpitalu wiec za nie nie zapłaciłam
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    To jednak nie da się ukryć: opłaca się być w ciąży za Odrą...

Wydatki w ciąży z Mają (oba na własną prośbę):
    75 euro za USG 4D
    test ciążowy ok. 12 euro

To tyle.
    --
    •  
      CommentAuthorScorpi
     permalink
    Fiufiu, jak ciąża jest OK, to koszty da się przeżyć chodząc prywatnie, u mnie jest drogo, bo musze być pod obserwacją
    jak się chodzi państwowo, to za nic nie płacisz, no chyba, że test 9,50 zł., no i jakieś witaminki, ale z górka to nie wyjdziesz po za 300 zł.
    jak prywatnie to już koszty się mnożą oj mnożą
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    E, Fiu fiu strasznie tanio Ci wyszedł ten "interes" ;-)
    --
  3.  permalink
    w Norwegii dziewczyny tez za nic nie płacą-mało tego dostaja na dzieci taki socjal ,że u nas to mozemy pomarzyc-ten 1000 zł to nawet na wózek nieraz nie wystarczy.i potem sie mamy zbieraja w takim centrum ,dzieci w lepszych wózkach a one kawke,ciasteczko ploty-życ nie umierać
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Fiu ja za "karierę ciążową, dubeltową" zapłaciłam 1230,- w tym wszystkie badania i wizyty, bo ja chodziłam prywatnie.
    No i zgadzam się z Skorpionką - jak ciąża bez problemowa jak to mawiają lekarze to koszty są faktycznie dużo mniejsze.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Oczywiście nie ważne w tym momencie były dla mnie pieniądze, tylko zdrowie maluchów. Ale przecież są ludzie, którzy sytuację finansową mają bardzo trudną. To wszystko składa się na obraz jak Państwo dba o obywateli - tych najmniejszych, nie wspominając już o służbie zdrowia.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Izunia79: Ale przecież są ludzie, którzy sytuację finansową mają bardzo trudną.

wtedy na wizyty idą z NFZ.... (chociaż ta nasza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia.....)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talinka, ale czasem wymagane są badania czy konsultacje, które NFZ nie refunduje.
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Izunia79: tych najmniejszych, nie wspominając już o służbie zdrowia.
    Wiele jeszcze zależy od województwa niestety :/ U nas by zrobić USG główki czy bioderek trzeba iść prywatnie to uczynić a i tak nie ma pewności czy lekarz zechce to zobaczyć... Dziecięcych neurologów na kasę chorych u nas nie będzie od listopada :/ Okulista od retinopatii niby jest ale tak naprawdę nie zna sie na fachu....
    Prawdziwą troskę o dzieci przejawia nieliczne grono lekarzy ...

Nie podliczałam ile kosztowały mnie ciaże... najmniej chyba jednak ta prywatna czyli z Kubusiem :devil:
    --
  4.  permalink
    Czesc dziewczynki;)
    izunia - spałam jak kamień.;)
    Mnie ciąża i poród kosztowały ok 5tys
  5.  permalink
    troche zmienie temat
    dziewczny orientujecie sie moze czy wyroby z bursztynu sa drogie?

mam zawieszke na łąncuszek bardzo fajna ale znalazłam paragon i kosztowała 160 zł ,a w planie miałam dokupic sobie kolczykii bransoletke i teraz nie wiem czego sie spodziewac.
    ja myslałam ze to raczej tanie jest a tu wyglada na to ze chyba zamiast do jubilera wejde do sklepu z podróbkami
    --
  6.  permalink
    Ciacho- fajny bursztyn w srebrze jest bardzo drogi. W Gdańsku oglądałam piękna biżu z bursztynów- ale za komplet ok 1000 zł
  7.  permalink
    no a ja w srebrze nie moge-zawieszka ma koncówke złota dlatego mogłamja na złoty łancuszek powiesic
    chyba faktycznie rozgladne sie narazie za małymi kolczykami a moze kiedys tam M mi sprezentuje na cos bransoletke to bede miec komplet
    ale w zyciu bym nie powiedziała ze to takie drogie!
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ciacho czasem bursztyn w srebrze jest droższy niż w złocie :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ooo, Aga masz pauzę w pracy :DD
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ale zimno u nas... :(
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Talinka, gzie w biurze czy na dworze?
    U mnie cieplutko, 21stopni :P
  8.  permalink
    izuniu- taką minutową :( Mam od groma roboty :/
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A ja dziś stwierdziłam, że mam więcej pracy w domu niz miałam pracy w pracy. I efekty pracy domowej są bardzo krótkotrwałe.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    i na dworzu i w biurze..... zamarzamy :confused::confused::confused::confused:
    --
  9.  permalink
    ja dzisaj musze sama do miasta skoczyc wiec zaprowadzammałego do mojej mamy.pierwszy raz tam zostanie,naszczescie bedzie tez mój brat bo inaczej Pit by tam nie został.mam nadzieje ze nie zadzwonią po mnie po pół godzinie ze mam wracac:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Aga nie załapałam się na tą wiadomośc, ale domyłsam sie co i jak - skąd ja to znam :cry::cry::cry:
    I nie martw sie - nie jesteś sama na tym świecie......................:cry:
    W takich sytuacjach koniec świata to za blisko :sad:
    --
  10.  permalink
    Ech- no widzisz... Tylko czasem cięzko się czyta takie wyznania napisane wprost
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Aga zwłaszcza jak nie jest ci to obojetne - co........????????????:sad::cry:
    --
  11.  permalink
    No bo widzisz- głupia jestem. Powinnam patrzec w męza jak w obraz
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Nie głupia, tylko wrażliwa Aga.
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Kochana - ja powinnam do Częstochowy na kolanach iść....................!
    Rozumiem cię.............
    Ale wiesz jak jest...............
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Iza jak zwał tak zwał.............
    --
  12.  permalink
    Izunia- widzisz - ja jestem twarda, silna i zdecydowana. Tylo czasem jakaś wrazliwosc wyłazi- całkiem niepotrzebnie
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Pocieszające dla mnie jest to że nie tylko ja tak mam....

Mam nerwa dzisiaj :/ Jak składałam wniosek o rodzinne na nowy okres pytałam co z tym dodatkiem szkolnym i bardzo mnie ucieszyło że dostane we wrześniu bo szalenie by mi teraz przydały sie te dodatkowe pieniążki... rodzinne wpłynęło mi na konto ale w normalnej kwocie :/ Dzwonię więc dziś do nich z zapytaniem dlaczego nie dostałam i kiedy wpłacą i usłyszałam że muszę przyjść złożyć jeszcze 1 wniosek! i MOŻE dostane w październiku lub listopadzie :devil: pytam więc że skoro tak to czy muszę przychodzić skoro mam złożony przecież wniosek - tak bo inaczej pani nie otrzyma
    Dupa psia :/ jestem wściekła bo to masa ludzi tam jest i wcale nie chce mi sie strczeć w kolejce i słuchać kłótni :/
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Czesc dziewczyny :)

Aga - nie zalapalam sie na maila, ale sie domyslilam o co chodzi. Przeciez nie jestesmy z kamienia. Nie wiem tylko jak czesto dostajesz te maile... ;/

Hogatka dzieki za rade, to samo powiedzial mi maz: Albo ja albo one! wiec wybieram siebie! ;]

Agunia, ciezko masz tez widze a biurokracja tego nie ulatwia.... :(:(:(:(
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Aga wrazliwosc tez jest potrzebna :]
    --
  13.  permalink
    ja tez powinnam w meza wpatrzona być bo niby jemu nic nie brakuje,mi przy nim też niczego ...niby a mimo to ...samewiecie

Mama poradziła sobie z dzieciem-nie było mnie godzinke tylko ale dali rade,ogladał bajki jadł herbatniki i bawił sie swoim laptopem,chyba była Dorota na chwile ,sadzac po tym że mały pachniał jej perfumami:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ja dzis bylam pierwszy raz w zyciu w SPA...na Jawajskim masazu aromaterapeutycznym calego ciala. To prezent od meza i tesciow na imieniny :D Normalnie bylo ccudownie! 1,5h przyjemnosci ;]

i bylam zrelaksowana wreszcie i dostalam telefon ze jutro w pracy jest wizytacja z Francji i mimo wolnego musze isc na chwile do pracy i teraz znow mam stresa :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    moj Krzys zachowuje sie jak baba w ciazy - zielone oliwki zagryza nutella :tooth:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A ja dziś też nutelle dopadłam :shamed:
    Troszkę :P
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    uuu nutella dobra rzecz ;]

Ja pizze zrobilam dzisiaj ;]:bigsmile:
    --
  14.  permalink
    a ja wieczór pod znakiem ryku-syna
    tak kombinował az w koncu pod moja nieuwage stanał na kartoniku soku 2 l i kartonik pekł wiec mam czerwona klejaca pachnaca plame na dywanie. dostał hałas i poszedł do swojego pokoju-chciałam mu dac krem do spania aon jakos sie tak odwrócił i dostał naszczescie pustym pudełkiem w czoło
    juz był ryk,na koniec podszedł mi pod ramie jak czysciłam ten cholerny dywan i tez jakos sie na łokcia napatoczył,nie no jakis horror z rykiem poszedł spac.ja tez jaka s wsciekła jestem za cała ta sytuacje:cry::angry::angry:
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ciacho taki dzień.
    Mój Filip przedwczoraj zleciał z fotela, skakał na oparciu a pod wieczór ściągnął na siebie TV :shamed::shamed::shamed:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho nie bucz. takie zcarne domowe serie u mnie minimum raz w tygodniu
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    o matko.... :shocked: :)
    --
  15.  permalink
    nie no nie bucze...syn dzisiaj wykorzystał całylimit ryku
    on ma przy tym taka mine jak taka sierotka ,troche mi go zal no ale kurde co on ma za pomysły??i jeszcze tym kremem go walnełam i wiecie co nawet nie miałam ochoty go załowac
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.