Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAgunia05
    • CommentTimeSep 27th 2009
     permalink
    Jej ale mi dooobrze :) Ania wykąpała Weronikę -> wyjec nie daje mi umyć głowy a Ani nawet nie zakwęka
    Już po 1wszej kolacji, odpoczywamy powoli :) Jeszcze tylko Anka spać i wolne od rodzicielstwa, chyba że znów Antosia stwierdzi że trzeba pomarudzić od północy do 3 :/ teraz kluska się jeszcze bawi ale ostatnie noce to koszmar
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho ja tam jestem zdania ze jak sie uda to w to wchodz. u nas takie domowe przedszkole to koszt za miesiac 800zl sniadanie i obiad
    powiem ci ze kilka godzin bez dziecia w ciagu dnia czyni cuda :D
  1.  permalink
    no my z M tez jestesmy za.Jemu brakuje towarzystwa ,dzieci,innych ludzi innego miejsca
    troche sie obawiam jedzenia ,jesli bedzie tam podawane np sniadanie a nie przynoszone z domu to obawiam sie ze on nic nie tknie
    ale i to jakos rozwiązemy,napewno tu Wam skrobne co i jak
    najlepiej moja mama wystrzeliła "a ty co bedziesz wtedy robic? odpoczywac moze co?"
    Boże no a co ona myslała??? jak sie uda i Pit zaakceptuje to nawet do pracy wróce na 4 h zeby tylko do ludzi isc,narazie bede sie delektowac spokojnymi zakupami i gotowaniem obiadu
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho niezla mama :confused: ja to zawsze mowie ze nie wiem co za debil okreslil macierzynski i wychowawczy "siedzeniem w domu"
    a jesli idzie o sniadanie - moze akurat moglby cos w domu przed wyjsciem zjadac?
  2.  permalink
    Jesteście jeszcze, kobitki?
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    jesteśmy:)))

Ciacho, bardzo dobry pomysł z tym przedszkolem, u nas koszt takiego przedszkola to tak miedzy 700-1000 zależy w której części miastam jest ich kilka
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aniu, no żebyś wiedziała,że nie wiem co za idiota, stwerdził, że zajmowanie się dzieckiem to odpoczynek i nic nie robienie..wrrr..napewno był to facet:wink:
  3.  permalink
    Czesc Beata :)
    U nas też koszt podobny- ale przy całodziennym zostawianiu dziecka. Na godziny z pewnością bedzie taniej

Beata- przeprowadziliście się już?
  4.  permalink
    włąsnie tam jest na godziny o ile sie nie myle,nie ma potrzeby zeby zostawał tam na spanie
    tak ze byłby prowadzony na 8 do 11.30
    --
  5.  permalink
    Ciacho- to świetny pomysł- tym bardziej ,że jesteś sama 24h/dobę.
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aga, u nas jest tak, że musisz zapłacić całość, ich to nie interesuje na ile przyporwadzasz dziecko..za posiłki trzeba dopłacić 150-250 zł miesięcznie..kiedyś się dopytywałam, bo chciałam Hanię zostawiać na 2-3 godziny, a tak to mi się nie opłaca kompletnie;)tymbardziej że to an drugim końcu miasta;(

jeszcze mieszkamy u rodziców, wstępnie mamy projekt kuchni, jesli się uda to w grudniu zrobią (czekamy na wsiśnięcie nas na termin montażu na grudzień, bo terminy niestety zostały już na luty:((..no i myślę, że maks koniec grudnia, 2 stycznia będziemy już u siebie;)
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    net mi się tragicznie muli..tragicznie to za łagodnie powiedziane:devil::devil::devil:
  6.  permalink
    Ooo- a pochwalisz się tym projektem? Ja już zleciłam wykonianie 1 kuchni i chciałabym pooglądac jakieś inspiracje na drugą :)
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aga, a jak tam u Was prace wykończeniowe?? dacie radę do Świąt, tak jak chciałaś:bigsmile:
  7.  permalink
    Musi się udac. Z wykonczeniówki jeszcze nie zrobiliśmy nic- na parterze mamy mokre tynki :devil:
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aga projektu nie mam do ręki, bo kosztuje 300zł..a to zawsze 300zł..projekty robimy ale nie chcemy dla siebie, 90% firm ala "kuchnie" robią u nas projekty za darmo, część wogóle nawet za kasę nie daje projektu, a część za 300-500zł..mamy porównania i weźmiemy ten co nam się podoba i spełni moje że tak powiem wymagania;)))

ale jak zamontują kuchnię to wkleję zdjecia..
  8.  permalink
    Rozumiem :)
    A z czego robicie fronty szafek?
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    nie robimy z drewna naturalnego bo to wychodzi 50% więcej,a po takim generalnym remoncie już nas na to nie stać... robimy MDF foliowane..lakierowane mi się nie podobają;(

rodzice mają w domku z drewna naturalnego fronty..
  9.  permalink
    Wiem, wiem- ceny mebli kuchenych są chore :/
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Chore Aga, to naprawdę za mało powiedziane..ale teraz wszystko jest chore w tych sklepach..przecież meble są tak drogie-że szok..jak już coś się chce na lata..to koszt powala..a te tanie (nie mówię że z wszystkich firm)- ale zaraz coś z nimi nie tak..
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    A Ty już masz jakiś projekt kuchni??
  10.  permalink
    Mam - tylko ,że nie zeskanowany. Na razie robimy aneks kuchenny- jak forma się sprawdzi to weźmiemy ich też do dużej kuchni
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    a w jakim stylu?? w nowoczesnym czy w klasycznym?? my robimy klasyczną/stylową..

a w tym aneksie kuchennym to co będziecie mieli??
  11.  permalink
    Aneks bedzie dosc tradycyjny- chociaż nie stylowy. Proste szafki z mdf. Ale o co konkretnie pytasz w tym aneksie?

Duża kuchnia bedzie nowoczesna ( przynajmniej takie są założenia- nie wiem czy koszt nas nie powali). Dolne z forniru, górne lakier
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeSep 27th 2009 zmieniony
     permalink
    Koszt może powalić to fakt;))

Aga, chodziło mi o to, czy wasz aneks kuchenny to jest no że tak nazwę przedłużenie kuchni (tak ma moja koleżanka) czy u was aneks to poprostu aneks tak jak to się nasuwa odrazu na myśl:))

no nasza kuchnia też nie będzie jakaś tam stylowa, ale całe mieszkanie mam utrzymane w tonacji, nie nowoczesnej:) tylko bardziej w takiej klasycznej..w że tak nazwę "gościnnym pokoju"chcę kominki/witryny narożnikowe,jedna komoda pod tv i stół no i oczywiście jakaś sofa..wszystko w stylu klasycznym..
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    i w całym domu wszystkie meble z jednego rodzaju drewna, najprawdopodobniej z olchy naturalnej
  12.  permalink
    Nie, nie- u nas aneks kuchenny to zwyczajna kuchnia- tylko,że otwarta na jeden z pokoi.
  13.  permalink
    meble olchowe bardzo mi się podobają- sa takie ... ciepłe. Ale witryn i komód mam już serdecznie dośc. Teraz mam takie i juz patrzeć na nie nie mogę- chyba zmienił mi się gust .
    Ale jak znam życie to bedę musiała zabrać ze sobą te graty, bo nowych sobie nie kupię :/
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeSep 27th 2009 zmieniony
     permalink
    czyli aneks tak jak myślałam:)))
  14.  permalink
    Uciekam - mezu już spi. Dobranoc :)
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    słodkich snów;)
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Mi się marzy komoda z naturalnego drewna taka wielka (min 120cm) ... może kiedyś
    Póki co myślę jak to zrobić by zrobić tanio szafy, i czekam bo otwiera się u mnie castorama (jeszcze w budowie) i moze bedą tam miłe ceny

Dobrej nocy :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 28th 2009
     permalink
    ale mnie gardło od wczoraj boli :((( :confused::neutral::sad:
    --
  15.  permalink
    Talinka hmmm moze to jednak ta angina???? cos masz od dluzszego czasu problemy z gardlem...moze warto skonsultowac to z lekarzem????

a tak na marginesie...czesc....

fajnie poczytac o urzadzaniu i budowniu domow...mam nadzieje ze i mnie kiedys bedzie dane udzielac sie w tym temacie...ehhh pomarzyc dobra rzecz...poki co to nawet nie wiem, w ktorym kraju bym taki domek chciala wybudowac...a co dopiero mowic czy pisac o srodkach na ten cel.....

Ciacho dawaj znac co i jak z takim przedszkolem....ja to mysle zeby zrobic w UK kursy i moze sama takie otworzyc....:D
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aga..heh ceny w castoramie u nas to z lekka powalają ostatnio;))

Pati, napewno:)))

Moja mama kiedyś chciała otworzyć domowe przedszkole, ale jej to wybilismy z głowy:)hehe
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pati - od R. się zaraziłam....
    nie mam anginy - zero zaczerwienienia, zero powiększenia migdałów czy nawet węzłów chłonnych....
    --
  16.  permalink
    przedszkole jest suuuppeerrr
    Pani miła jak nie wiem co ,dzieci usmiechniete zadowolone,zadnych płaczów.fajne oddzielone barierkami pomieszczenia dla małych dzieciaczków takich do 1,5 roku i jedna salka dla starszych dzieci.pomieszczenie do spania ,łązieneczki ,jeden pokoik z namiocikami i slizgawka i piłeczkami
    śniadako trzeba przyniesc swoje-co kto lubi czy owoc czy jogurcik cokolwiek
    koszt całego miesiaca czyli 5 godzin dziennie to 300 zł plus 5 zł komitet z którego kupowane sa prezenty na mikołaja i zajaca

podoba mi sie jak .....(cenzura) :)))
    Pit mógłby isc od teraz ale ja wole jak M pojedzie bo przeciez on mi wtedy napewno nie pójdzie
    czyli zacznamy 19 października
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja znowu zostałam sama....
    do koleżanki dzwonili z przedszkola, że jej młodsza (roczek) dostała gorączki 39 stopni i nie może oczek otworzyc..... :(
    no i ona pojechała do szpitala....
    --
  17.  permalink
    o kurcze biedulka ,daj znac potem czy wszystko ok
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    serce za szybko bije i słychać jakieś szmery :((((
    czeka na wyniki badań.....
    --
  18.  permalink
    jejku zeby tylko na strachu sie skonczyło,to wzieli dziewczynke do szpitala?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    tak, Ewelina jest z nią w szpitalu :(((((
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciacho no to mysle ze za tyle nianki do malego bys nie znalazla a tam przeciez i pod opieka i z innymi dziecmi bedzie takze super!!!

a ja mam dzisiaj jakis przekichany dzien, pech za pechem i pechem pogania. musze uwazac zeby mi cegla na glowe z domu drewnianego nie spadla :devil:
  19.  permalink
    Ciacho no to super...i cena bardzo przystepna...tak mi sie przynajmniej wydaje...
    Talinka biedna malutka...oby to nic powaznego....daj znac jak dowiesz sie czegos nowego....a jak tam gardlo??? nadal boli???
    Ania a moze jakies szczegoly??? co to za pechowy dzien???

my wrocilismy z mega dlugiego spaceru po Parku Kultury i Wypoczynku w Chorzowie...do parku poszlismy pieszo...i wrocilismy w ten sam sposob...szkoda takiej pogody na autobusy hihihi...
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ciacho fajnie będzie miał Pit z tym przedszkolem ;D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Bry wieczorem :P
    Moje dzieci już śpią :DD
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeSep 28th 2009 zmieniony
     permalink
    Iza - ale ci dobrze.....
    Moja Oli dopiero zjadła kaszkę - teraz wcina Danonka, bo się uparła, że musi i pewnie dopiero za pół godzinki odpłynie, bo stwierdziła, że:
    "mamusiu jeszcze tylko M jak miłość zobaczę...............!!!"
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Halo ;] Witam Was przy wieczorze ;]

Mam moja sie znalazla! ale dzis juz sie poklocilysmy na noze a w srode wyjezdza wiec nie za fajnie ;]

Ciacho odpoczelabys troche jakby sie to udalo :)

Jest w ogole ktos?
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja jestem, ale zaraz spylam :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    IWA, dobrze to mi dopiero będzie heheh :tooth:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.