Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeSep 29th 2009
     permalink
    Witam ;]

Kazdy ma prawo miec swoje zdanie. Ja tez bralam anty hormonalne, ale zmienilam o tym zdanie i zrezygnowalam z nich. Choc nie powiem, wielka to wygoda
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    A oglądałyście wczoraj Lisa? Było o Alicji Tysiąc. Ja muszę powiedzieć, że mam mieszane uczucia. Bo chodź razi mnie prasowa nagonka Gościa Niedzielnego na ta kobietę to nie uważam, żeby można było komus zabronić twierdzenia, że usunięcie płodu jest zabiciem dziecka. Sama tak nie uważam, ale jednak troche mnie dziwi, że można prawnie zakazac takiego pisania. Jak myslicie? Macie swoje zdanie na ten temat?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    programu nie oglądałam i nie śledzę jej historii... hmm wg mnie każdy ma prawo do swojego zdania i nikt nie ma prawa zabronić takiego stwierdzenia czy nazwania aborcji - morderstwem, zabiciem itd dopóki jest wolność słowa - a ponoć jest

Tyle że mam świadomość że tylu ilu jest zwolenników tylu i przeciwników...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Damazy stworzył 28dni dla tych, które chcą się obserwować. Taki był cel.
    Każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Ja oglądałam ten program.
    Najbardziej w tym wszystkim zdziwiły mnie dwie rzeczy.
    Że pan Lis zachowywał się jak początkujący dziennikarz (pauzy, mmmruczenia).
    I że pani Tysiąc jest taka gruba.
    Reszta programu była dla mnie przewidywalna, nikt niczym nie zaskoczył. Strony wciąż biją się na te same, wyświechtane argumenty.
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Witam wieczorową porą;))

a ja tam opłacam konto;)) wcześniej się obserwowałam, póki co nie, ale napewno do tego wrócę;)) a z "takich" psiapsiółek napewno bym nie zrezygnowała;))hehe
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Amazonko, napisałam co czuję i myślę. Nie widzę, żeby było coś o cenzurze w moim poście.
    Dzieci niechciane występują u osób stosujących antykoncepcję, która zawodzi - to miałaś na myśli? A u tych, którzy jej nie stosują, nie dochodzi do niechcianych ciąż? Ciekawa teoria, ale ile w niej prawdy? :)
    Zawsze mi się wydawało, że antykoncepcja jest po to, żeby zapobiegać ciąży i prawidłowo stosowana sprawdza się zazwyczaj. To, że ma skutki uboczne i szkodzi organizmowi kobiety, to druga strona medalu.
  1.  permalink
    wiec póki mnie Damazy stad nie wywali to nie zmieniam na żadne Hormonki bo tu nie chodzi o samo forum jak napisała Skorpionka ale o Ludzi którzy tu sa i fajnie sie z nimi rozmawia,gdzie ja znajde takie fajne dziewczyny?
    igdzie nie ide poza tym fakt to nie miejsce na takie rozmowy .Moze kiedys bede sie obserwowac,narazie nie widze sensu
    Każda ma swój wybór-ja nie naskakuje na dziewczyny któe sie obserwuja-sa zdyscyplinowane,maja jakas wiedze o tym wiec ok.
    Jesli martwicie sie o moje zdrowie to dziekuje bardzo ale nie w taki sposób
    Ama zdaje mi sie ze czytasz poprostu każde posty i czekasz do czego sie tu przyczepic
    moze i nie jestem taka obyta w tym temacie jak Ty czy Talka
    bo widze ze z waszych postów aż kipi od ironii

koniec tematu
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Czemu miałabyś naskakiwać na odkładające bez anty? Nie są wcale takie zdyscyplinowane, jak Ci się wydaje i jak gdzieś musiałaś wyczytać. Na Ciebie nikt nie naskakuje, prędzej chce Ci pomóc.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    NR, jesteś niemozliwa ze swoimi komentarzami :)
    Witam wieczornie, wpada dzisiaj któraś na plotki?
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Ama..daj spokój, to nie ten wątek..tu ma być miło i przyjemnie..
  2.  permalink
    Jemma ooo na ploty przyszłas
    ja jestem ale z doskoku bo Pit urzadza strajki wieczorne i co chwile wychodzi złózka
    --
  3.  permalink
    wiecie jaka u as była dzisiaj dosłownie przez minute wichura
    myslałam ze w nas uderzy drzewo jeszcze nigdy sie tak nie bałam
    schodze na dół do auta zapinam Pita i nagle zaczełio tak wiac ze łamały sie takie małe drzewka koło nas wiec ja szybko wskoczyłam do auta na miejsce pasazere bo mysle"w aucie bezpieczniej"
    a wcale nie bo od smietnika zaczeły wylatywac te klapy co je zamykaja i zaczeły mi fruwac wiec ja szpula na miejsce kierowcy i szybko odjechałąm
    ale serce w gardle a nogi z waty
    --
    •  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeSep 29th 2009 zmieniony
     permalink
    A mój syn dzisiaj "zajarzył", że fajnie sie wychodzi z łóżeczka górą. Czasem mu wychodzi a czesam leci prosto na głowę :/ Moja wina, bo mu biłam brawo, że sam wyszedł z łóżeczka - taka byłam z niego dumna :neutral:
    O rany Ciacho, mam nadzieję, że nie idzie na nas ta wichura, bo to w sumie nie tak daleko.
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Jemma, dlaczego niemożliwa?
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Oj, bo piszesz czasem w taki sposób, ze boki zrywam. I jakos tak ci to zawsze zgrabnie wychodzi. Nie ważne co piszesz ale styl masz "niemozliwy" ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ciasteczko1984: moze i nie jestem taka obyta w tym temacie jak Ty czy Talka
    bo widze ze z waszych postów aż kipi od ironii

nie jestem obyta w temacie, mam taką wiedzę jak każda kobieta,która zażywa anty powinna mieć.
    Ciacho to Twoja decyzja i szanuję ją. Nie zabronisz mi jednak chyba wyrażać mojej opinii na ten temat? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    wszystko jest przeciwko mnie
    nie dość, że suwak się popsuł to jeszcze tak net wolno działa, że to hańba po prostu, że ktoś każe sobie za to płacić...
    jutro przychodzi pan od netu, wielki przedsiębiorca.
    mam nadzieję, że coś zaradzi

a tak btw, to chyba zdecydowaliśmy z mężem, że porzucamy nasze mikre mieszkanie na rzecz miejskiego, większego... większość osób, które znają naszą sytuację doradza zamianę.
    --
  4.  permalink
    Jestem ostatnia która tu czegos komukolwiek zabrania

Jemma oby nie było u Was ,znaczy sie u zadnej z Was bo my drzewka połamane,jutro jade na działke zobaczyc czy wszystko na swoim miejscu ,mielismy tam jakies deski oby tam jeszcze były bo naprawde fruwało wszystko co mozliwe ,jak siedzielismy w aucie to nie wiedziałąm czy sie modlic czy uciekac
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Spoko loco Ciacho :)
    A teraz... lecę do spania, jutro znów trzeba wstać o 6... ;)
    --
  5.  permalink
    NR a teraz jaki macie metraż?
    i na jaki zamienicie
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A u nas tylko pada, wiatru nie widać ani nie słychać. Za to leje od samego rana prawie.
  6.  permalink
    Moje dziecko padło wreszcie
    z trudem zasnał widze ze ida mu dwie dolne trójki pewnie go drażnia

M wraca niedługo nawet nie wiecie jak sie ciesze ,pójde sobie do fryzjera,do miasta i wogóle odpoczne troche.mamy tez pare imprez rodzinnych-imieniny tesciowej,rocznice nasza i imieniny chrzesnicy M
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Przyda się trochę odpoczynku, co nie Ciacho:)))

NR, no właśnie jaki macie metraż??
  7.  permalink
    Beata nooo
    wiecie co ja sie strasznie martwie o to ze tesciowa bedzie po mnie jechała za to przedszkole dla Pita
    wiecie ja juz nawet wiem co ona bedzie mówic:"no tak mąż haruje (?) za granica ,dziecko w przedszkolu to ona sobie kogos znajdzie i bedzie miec wolna chate albo pieniadze Jego wydawac"
    stara spiewka
    --
  8.  permalink
    Ciacho no to witam w klubie z tymi dolnymi trojkami...:)
    mam nadzieje ze wichura i do nas nie dotrze...bo szczerze mowiac dostane na leb w tej mojej wsi....w sumie tutaj sie wychowalam ale prawie nikogo nie znam....nie czuje sie tutaj "u siebie"....wiekszosc znajomych mam w Katowicach...a tam raczej w wichure z mlodym sie nie wybiore.... :/

a tak ogolnie to wpadam powiedziec DOBRANOC o tak nietypowej dla mnie porze...:) moje dziecko przechodzi samego siebie...i codzien wstaje wczesniej niz dnia poprzedniego...hmmm moze tak strasznie nie moze sie doczekac jakie to znowu atrakcje mama mu zafunduje ze zrywa sie skoro swit???
    --
  9.  permalink
    Ciacho na serio prze(cenzura) masz z ta tesciowa....
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Heh..no ja już nie zaczynam wątku z teściową..hehehehe..u mnie pod wykresem jest tego duuuuużo...heheheh

ale podejrzewam, z tego co piszesz, że może tak zrzędzić;(

olej ją, szkoda zdrowia, takich jak ona już nic nie zmieni...a tak pozatym..to tak jak ty tutaj, tak i twój M tam może sobie kogoś znaleźć..szkoda że Twojem M tak nie truje..ty non stop z dzieckiem, a on po pracy luz;) powiedz jej tak,zatka ją chociaż na chwilę:wink:
  10.  permalink
    Jej syn napewno jest swiety...każdy
    tak tylko przynajmniej 3 z nich wcale tego nie ukrywa że sobie uzywaja do woli

w kazdym razie musze sobie albo łyknac cos na uspokojenie jak do niej pojade albo sobie wypic :)
    tylko diety mi szkoda na alko
    ale cos wymysle zeby sie nie stresowac

Beatko wiem ze u Ciebie dyskusje sa o tesciowej-mi tam to wcale nieprzeszkadza ja wiem co to znaczy miec jędze i jeszcze do niej mówiec:mamo::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    dobrze, ze chociaż ty wiesz o co mi chodzi;))hihihihihihihi

heh, te teściowe;)) nie wiem, czy alkohol albo coś na uspokojenie pomoże;)heh

jak ja nienawidzę, jak rodzice zakładają,że ich dzieci są zawsze święte, chociaż rogami o niebo zahaczają..:devil::devil::devil:
  11.  permalink
    Dokłądnie tak
    ja juz ide do łózka ,wlacze sobie Miodowe lata ,ciekawe czy syn tez dzisiaj do mnie przyjdzie w nocy wiecie jak sie wystraszyłam dzisiaj
    w sypialni stoi jego kon na biegunach bo juz w jego pokoju na niego miejsca nie ma
    jak nadusi mu sie na uszy to rży i mój wspaniałomyslny syn przyszedł do sypialni i zamiast wleź do wyra to sobie właczył konia a ja jak sie zerwałam myslałam ze zawału dostane
    :)
    dzieci sa niemozliwe i nieprzewidywalne
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ciacho jak mój teść warczał na przedszkole - ja odparłam że to dla dobra dziecka by nie był tak uzależniony od nas jak mój mąż od tatusia.... podziałąło :D
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Agunia, dobre dobre:))heheh
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeSep 29th 2009 zmieniony
     permalink
    Ciacho, spoko, moja dzisiaj rano jak wstała..(zlazłam do niej bo popłakiwała i już tam zostałam do rana) założyła sobie torbę papierową (te co teraz sąekologiczne) na głowę, ja śpie a ona wskoczyła na mnie w tej torbie i woła "KUUUUUKUUUUU" i śmieje się w niebogłosy:bigsmile:..a ja mało nie zeszłam na zawał..
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja mam teściową super - taka 2 mama, teść niestety to taka teściowa z kawałów :/ ale po 8 latach już coraz mniej się kłócimy... tyle że ja zaczęłam mówić jak wkraczał na "ruchome piaski" chcesz się kłócić? i teraz to wystarcza - nie zawsze ale jednak spięć jest mniej
    --
  12.  permalink
    ooo to musze zapamietac:) a własnie niedawno słyszałam jak narzekali ze ich wnuki to takie mamusine,ciagle tylko mama.
    jedna bratanica jest w przedszkolu ma 3 latka i radzi sobie całkiem nieźle a zostaje na 9 godzin
    --
  13.  permalink
    ja do tesciowej czuje dystans-nie potrafie z nia rozmawiac juz tak jak kiedys
    od kiedy M pracuje w NO i lepiej nam sie zyje zamiast sie cieszyc ona zaczeła nas odpychac
    Najbardziej mnie ruszyło co powiedział M ze kiedy beda umierać juz to beda ryczeć ze tak sie zachowywali ale tego juz nie cofna
    i ma racje,tesciowa mojej tesciowej :) była ponoc dla niej straszna i kiedys sie moja zarzekała ze nigdy taka nie bedzie i co
    jest taka sama
    wiecie ze bracia M mieli równo żony w ciazy.Jednej tesciowa wysyłąła paczki z owocami,jeździła kupowała co tylko usłyszała ze ma ochote-drugiej si e nawet nie zapytała jak sie czuje czy jej pomóc.Tak sie nie zachowuje dobra tesciowa.
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    czyli, że tak powiem "typowa" teściowa..heh..skoda gadać..
  14.  permalink
    no niestety
    tescia tez mam udanego
    o niekórych powalonych braciach M nie wspomne
    ehhh ale weszłamw rodzinke ale jaja :) a ponoc taka burzuazja na wsi:)
    (O Matko dobrze ze mnie nie czytaja:P)
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    ciacho, a kto wie;))hihi może czytają;))

mnie tam moi teście ostatnio doprowadzają do..-nawet nie wiem do czego..wkurzają mnie i tyle..
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    i co doczłapałaś się, zeby zapłącićza konto na 28??
  15.  permalink
    Dobry wieczór.
    Przeczytałam ostatnie posty i jestem lekko zdziwiona.
    Przepraszam- co komu do tego czy Ciacho płaci za konto,żeby poplotkowac czy żeby prowadzić wykres???
    Może dla niektórych jest to niezrozumiałe. Dla mnie tez niezrozumiałe sa postawy niektórych kobiet z tego portalu, które są ŚWIADOME i mają ponoć wiedzę, którą każda kobieta POWINNA mieć.
    Dobranoc
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    AAAAAMEN..aga:wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 30th 2009 zmieniony
     permalink
    Witam się środowo piękną jesienno-słoneczno-mroźną pogodą!
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
    • CommentTimeSep 30th 2009
     permalink
    Witajcie :)
    Mamy 21 mkw, zamienilibysmy sie na 55 (3 pokoje).
    --
  16.  permalink
    NR to spora róznica 21 mkw to ja sobie wyobrazam ze to klitka
    a 55 m ja mam teraz i nie narzekamy jest fajnie

Beata własnie przyszłam do domu,tak dzisiaj zapłąciłam w koncu ,tym razem miałam dobrze wypisane:)
    dzisiaj u nas jest fajne słonce ale ziimmmnnoo!
    spacer zaliczony w kazdym razie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 30th 2009 zmieniony
     permalink
    ja mieszkam w mieszkaniu o pow. 78mkw.
    3 pokoje, kuchnia, łazienka, przedpokój i schowek :wink:
    20 mkw to ja mama salon ;)
    --
  17.  permalink
    bry w sloneczno-mrozna srode...:)

NR no te 21mkw to rzeczywiscie niewiele....tylko po zamianie na wieksze sie nie pogubcie...:)
    Ciacho ze tak zapytam...o ktorej na spacery wychodzisz, ze o tej porze juz jestes po??? ja podreptalam tylko conieco promieni uv w solarium zalapac...a spacer mamy dopiero w planach...tyle ze nie bardzo wiem w co dziecko ubrac...wzielam ze soba tylko bluzy takie zwykle z kapturem i kurtke zimowa...heh na bluze wydaje mi sie za zimno za to na kurtke za cieplo...
    --
  18.  permalink
    aaa i w ogole wszystkiego naj dla naszych forumowych chlopczykow w dniu ich swieta od cioci Pati...:)

i Ciacho...nie badz pewna ze tesciowa nie czyta...ja tez kiedys napisalam cos nie bardzo milego...szwagierka przeczytala..bo akurat na maila dostala reklame 28dni...i zaraz tesciowa wiedziala...dostalam nauczke...i teraz wole sie ugryzc w jezyk...albo palec i nie pisac wszystkiego...ale ja sie urodzilam 13 i tak jakos pech mnie od czasu do czasu nawiedza... :/
    --
  19.  permalink
    moja tesciowa nie umie komputera włączyc a chłopaki raczej na ta strone nie zagladaja ale jesli nawet to...Pozdrawiam:wink:
    wiec Pati ja mam taki stały rytm dnia -chyba ze musze cos jechac załatwic to wiadomo ze nie
    o godz ok 9 wychodzimy z domu ,idziemy po jakies zakupy i do mamy,tam po teletubisiach czyli o 10.30 idziemy do domu.w domu Pit je zupe i do spania sie szykuje, spi 2-3 godzinki zje drugie danie i spadamy na dwór,wracamy ok 19 z tym ze popołudniami to jedziemy gdzies na maisto albo do szwagierki -byle czas szybciej zleciał i jak najwiecej na dworze
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.