Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    No własnie ja zazwyczaj sama się leczę :) mam bardzo ograniczone zaufanie do lekarzy.
    Dziś jedna paniusia też mnie wkurzyła. MOja Hania ma od długiego czasu takie jakby otarcie na brodzie, które nie chce się zagoić. Wg lekarzy najprościej dać steryd albo zepchnąc to na alergię :/ Dziś się dowiedziałam,że zapalenie ucha, które Hanna miała w wieku 6 miesięcy na bank było alergiczne . Wrrrrrrrrrrrr
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeOct 10th 2009
     permalink
    Aga, ale jak to stwierdzić?
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Pora na mnie. Gabrysia pewnie jeszcze nie wie, ze jutro niedziela i chciałoby się dłużej pospać:)
    Dobrej nocy życzę :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Agga dobrej i dla Was ;D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ja też zmykam, do następnego :P
  2.  permalink
    Izunia- no do mnie to co powiedziała mi dzisiaj lekarka zupełnie nie przemawia. MOże i zastanawiałabym się nad tym, gdyby te zapalenia uszu nawracały. A ona miała RAZ. Młody przyniósł zarazę do domu, a że była jeszcze lezącym bobasem to katar poszedł sobie do uszu. I tyle. Wg mnie oczywiście.
  3.  permalink
    To jak Wy idziecie to i ja się zbieram.
    Dobranoc kochane :)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Bez sensu Aga. Nie wierzę.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    No pa.
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeOct 11th 2009
     permalink
    no nie i znowu pustki:( heh muszę sobie dzień przeprogramować żeby na was trafić:tooth:
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    witam na niedzielnej kawie
    No ja do lekarza też mam pod górkę ale będę już musiała iść bo kaszel i katar męczą coraz bardziej i drapanie gardła dobija
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewcyzny czy ktoras z was ma podzielniki ciepla takie te cieczowe? normalnie sie podlamalam bo zawse mielismy zwrot i w domu spokojnie 22stopnie bylo przy oszczedzaniu ale zeszlej zimy oszczedzalismy i nie bylo cieplej niz te 20-21 i co??? i jeszcze bedziemy doplacac musieli :cry::cry: najgorsze jest to ze te podzielniki oszukuja. w kuchni caly okrafgly rok grzejnik zakrecony a bylo zuzyte 12 jednostek (cale mieszkanie 64jednostki), zmienili wklad cieczowy w maju i tak patrzylam dzisiaj i juz mam kolejne 4jednostki naciagniete :( ludzie czyms je owijaja i tak ponoc nie ciagnie ale nie znam nikogo kto to robil i czy to dziala
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    Ania bo nawet jak nie grzejesz to to odparowuje , kładzenie ubrań do wyschnięcia wietrzenie mieszkania przy odkręconych.A sposobów na ominięcie nie znam
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Hmm, ale to jest tak, że jest jakiś zapas, który ma prawo odparować i za który nie płacisz... Może obniżyli Ci stawkę za ogrzewanie, skoro zawsze mieliście zwroty?
    U nas jest podzielnik w pokoju i w kuchni, tego w kuchni w ogóle nie odkręcamy, bo i tak jest wiecznie zapowietrzony... Też odparowuje.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    A tak w ogóle, to mam 1000 stronę. Wiem, że może się nie ma co chwalić, ale mam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    NR u nas wszyscy w tej spoldzielni wsciekli bo ludzie mieli zwroty co roku a tu nagle doplaty maja. u nas zwykle bylo ok 200-300 zwrotu a w tym roku ponad 130 doplacic musimy. kolezanka ktora w zeszlym roku miala 500zwrotu w poprzednim sezonie tez oszczedzala i zwrotu ma juz tylko 80. spoldzielnia tlumaczy ze to na skutek podwyzszenia cen za podgrzanie wody :devil:
    a te jednostki u nas to juz nie z tych "nadliczbowych: 3 kreseczek tylko kolejne i normalnie liczone do zuzycia :cry:

ps. ja mam 1010 strone juz
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    NR brawoooooooo! ;D
    Ja tam chwalę :P
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeOct 11th 2009 zmieniony
     permalink
    Ania, ja Ci już mówiłam. Moi rodzice są na drodze sądowej z firmą, która wcześniej właśnie zakładała takie podzielniki cieczowe. Po wyliczeniu okazało się, że mama ma 500,- zł niedopłaty! Dziś mają podzielniki elektroniczne.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    1010 stronę?!? :P
    Ania no wiesz :tooth:
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    W mieszkaniu , w którym mieszkaliśmy cały ubiegły rok, też było takie gówno. Po wymianie okien, niewielkim zużyciu, mielismy jeszcze dopłatę, a spodziewaliśmy się zwrotu. Do kitu to jest.
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    U mnie teraz 999 :)
    •  
      CommentAuthorHogatka
     permalink
    NR ja tez w końcu mam 1000 stronkę:)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a ktos wie jak jest z wymiana na jakies elektryczne czy automatyczne? jestem ciekawa czy to jest bardziej wiarygodne.
    przy tej cieczy placi sie nie za faktyczne zuzycie ciepla ale za to jak cieple ma sie mieszkanie i np jak duzo sie gotuje i piecze a u mnie gotowanie zupy co drugi dzien, drugiego codziennie i piekarnik z 3x w tygodniu
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cześć Wam... :)
    ja tak chwilowo... kompa mam rozwalonego.... i jestem u R :)
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    U nas po rozliczeniu wody i ogrzewnia mamy taki zwrot, że przez 3 mce nie płacimy czynszu. Mam nadzieję, że to się jakoś drastycznie nie zmieni.
    Dzisiaj byliśmy oglądać mieszkanie.
    Niby nieduże, ale świetne, bombowe antresole.
    Do poważnego zastanowienia.
    --
  4.  permalink
    Ja tez mam 1000:)
    Dawno mnie tutaj nie było, ale mam nadrabiania....
    -- http://cudmania.blox.pl/html
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    A czy znacie jakieś inne strony z ogłoszeniami niż gumtree?
    --
  5.  permalink
    NR, a o jakie ogłoszenia chodzi?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u mnie 999 :D
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Mnie interesuje głównie wymiana nieruchomości.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    NR moja kuzynka znalazla mieszkanie wlasnie przez gumtree mowi ze wg niej najlepsze oferty...
    jesli moge zapytac to jaki u was jest czynsz? bo kurcze u nas to jakeis mega zwroty by u nas wyszly
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Teraz mamy coś koło 356 zł.
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Gumtree przepatrzone wszerz i wzdłuż i na bieżąco...
    Posiedziałabym gdzieś jeszcze.
    Chociażby dla rozrywki.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to w sumie duze oszczednosci macie. my mamy za czynsz ok 250zl, nie pamietam co do grosza.

a nie macie mozliwosci wrzucic ogloszenia do jakiejs gazety? w metro czy w czyms sie nie ukazuja? u nas jest gazeta darmowa i wlasnie tam najwiecje ogloszen sie pojawia i mozna znalezc
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Nie wiem, ale gazety jakoś mnie tak nie cieszą jak komputer ;)
    --
  6.  permalink
    Dzień dobry :)
    NR- popatrz na forach miejskich- tam tez często ukazują się tego typu ogłoszenia.
    A jesteś dalej zdecydowana na zamianę własnościowego na komunalne?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Generalnie nie mamy widoków na większe własnościowe. Tzn na tyle większe, że byłby sens się w to bawić.
    --
  7.  permalink
    To zobacz TU
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    O, dzięki.
    --
  8.  permalink
    Nr, poszukaj na stronach warszawskich, często na takich stronkach są ogłoszenia, mozesz też spróbować na gratce. Ja niestety znam stronki z nieruchomościami na śląsku tylko...
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Cześć kobiety.
    Aniu, to prawda co ci mówią w spółdzielni - koszty ogrzewania rosną, niestety... Elektroniczne podzielniki są sprawiedliwsze choć na tych cieczowych faktycznie, jak pisze NR, jest nadmiar płynu, które ma rekompensować parowanie nie związane z ciepłem kaloryfera. Nie zmienia to jednak faktu, że te podzielniki, które masz są już przestarzałe i warto by było wystąpić do spółdzielni z propozycją wymiany na nowe (sprawiedliwsze). W razie czego, jako córka speca od podzielników, służę pomocą ;)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jemma a to jak mozesz to sie bys podpytala czy na starym typie grzejnikow (zeberkowe) mozna zakladac te nowoczesniejsze podzielniki bo u nas w spoldzielni twierdza ze jest to niemozliwe. pomijam juz ze mi ta ciecz strasznie smierdzi i po zmianie na nowa przez jakis czas mam przez nia bole glowy. najgorzej ze ja sie boje ze ten badziew moze miec jakis wplyw na zdrowie... w naszych kuciametach jest tak "nieustawnie" ze niestety lozka stoja obok grzejnikow i podzielniki sa zaraz obok...

ps. nadmiar cieczy ok tylko to nie fair ze ten nadmiar jest tak maly ze w kuchni mimo zakreconego grzejnika jest az tak duze zuzycie
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Na 100% można na żeberkowych. Są przyklejane i są też przykręcane od wewnętrznej strony na takiej blaszce. Ta ciecz co jest w środku to benzoesan metylu, nie wiem czy jest niebezpieczny ale opary sa faktycznie aż duszące. Zdarzyło mi się być przy wylaniu tej cieczy i masssakra. Sądze, że to nie jest tak zupełnie obojętne dla zdrowia.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a one dzialaja na zasadzie mierzenia faktycznego zuzycia (przelewu) czy tez na podstawie temp otoczenia?
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Zupełnie nie reaguja na temp. otoczenia, jeżeli w kuchni np. masz zawsze wyłączony kaloryfer to odczyt na koniec roku na 100% będzie 0.
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Dzien dobry Wszystkim:))
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Otoczenia dalszego oczywiście. Mierzą ciepło kaloryfera i to dopiero od tam kilkudziesięciu stopni.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    cześć Trisha :)
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ja wlasnie wrocilam z pracy :) Nie zdazylam poczytac postow bo byscie sobie poszly, a jak Wam minela niedziela? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    no ja niestety nd przesiedziałam na uczelni, chociaż teoretycznie byłam u rodziców ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.