Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A niby dlaczego?
wracaj do Polski i probuj TU zyc jak TAM
Tak, jak my nie głosujemy w wyborach w UK, tak i Ci którzy tam głosują nie powinni decydować o tym, kto rządzi w kraju, z którego wyemigrowali
Wystarczy, że słysze od innych i czytam, jak się w Polsce żyje
elfika: wracaj do Polski i probuj TU zyc jak TAM
Nie mam zamiaru próbować, bo w Polsce nigdy nie będzie tak jak w UK. Ale być może teraz zmieni się na tyle, że za jakiś czas będzie można wrócić
Po to napisałam na priv żebyśmy mogły razem obgadać sprawę
i powodzenia w miłości, bo chyba to już kolejna ?
Ty za to publicznie pisałaś o całym swoim życiu pod swoją kartą dostępną dla wszystkich, więc moglybysmy się tak licytować. Swoje smutki także wylewalas, ale najwidoczniej już nie pamiętasz. Przestań się już bronić tylko w końcu bądź szczera.
Ja może i jestem bezpośrednia,ale przynajmniej szczera i pisze publicznie właśnie co o tobie sądzę
widocznie potrzebuje i nie wstydzę się tego,kto chce zawsze pomoże i wesprze dobrym słowem, na prawdę tak cię to razi po oczach, że ktoś może mieć problemy, którymi chce się podzielić?
jak to nie ważne czy pisze miesiąc w miesiąc czy raz na pół roku, sama napisałaś, że ciągle do ciebie pisze.. Gubisz się już i klamiesz po prostu.
zwyczajnie jest mi przykro i zrozumiałe chyba, że nie mam ochoty nic z Tobą obgadywać.
I nie, to pierwszy facet, przed którym zdołałam się otworzyć, po rozstaniu z Michalinki tatą.
Hussy: i powodzenia w miłości, bo chyba to już kolejnakolejną miłość...
Nie jest tak, że będąc wierzącym, zgadzasz się z naukami kościoła bo kościół to ludzie a oni popełniają błędy,
Za takie poglądy (a raczej ich wybór) kościół wyparłby się mnie, ale wierzę, że Bóg nie.
Tylko że jak pojawia się temat in vitro to wszyscy są za " tak, trzeba korzystać z mozliwości jakie dał nam postęp i nauka"
A tutaj jakoś w drugą stronę - " no przecież to prawa natury itd. "...Dziwne rozdwojenie jaźni...
Kościelna maszyna nadal funkcjonuje świetnie, oparta na kłamstwach i przemocy.
A katolicyzm to brak wyboru od narodzin - najpierw chrzest a potem wszystkie inne sakramenty - dopilnowano, żeby owieczki były grzeczne i nie szukały innych dróg, grono wyznawców dzięki temu było stałe bądź rosnące.
Chrześcijaństwo nie powstało dziś, ani wczoraj, funkcjonuje od wieków i trzeba na nie patrzeć w przestrzeni czasu. Ma na swoim koncie wiele zbrodni popełnianych w imię Boga, pomimo tego nadal chce być postrzegany jako czyniący wyłącznie dobro. Ale ludzie nie są ślepi, nie dadzą się mamić wiecznie.
Zupo, nie nie jestem za tym, by sprowadzać rolę kobiety do inkubatora, jak to stale czynisz.
To tylko niewielki wycinek, tak na szybko, jaki widzę, patrząc na KK. A Ty piszesz o machinie kłamstw i przemocy.
Ja z kolei widzę co chwilę afery pedofilskie zamiatane pod dywan, biskupów twierdzących, że to dzieci uwodza dorosłych mężczyzn i zmuszaja ich do bycia pedofilami, księży patrzących na pieniądze i wygłaszających straszne słowa w "imię Boga". Papież Franciszek jest wyjątkiem, tu się zgodzę, ale polski odłam krk nie słucha tego, co on mówi, wręcz uważają, że nie powinni nawet. I jakoś nie widzę, żeby polscy księża sprzedawali swoje samochody, rozdawali swoje dobra. Widzę, że przyjmują bez wyrzutów sumienia pieniądze od państwa, jak ostatnio Rydzyk chociażby. Budują za państwowe pieniądze kolejne wieże Babel, nazywane szumnie świątyniami. Za pieniądze, które mogłyby trafić na pomoc niepełnosprawnym dzieciom w ośrodkach chociażby.
Ja nie twierdzę, że kobieta ma być inkubatorem - to środowisko anti-choice chce kobietę do takiej roli sprowadzić. Ja sprowadzam kobietę do roli inkubatora? ja jestem temu przeciwna!
"zawsze ratuje się oboje"?? Nie zawsze, niestety. A jesli ustawa wejdzie w życie, to będzie to "rzadko".
Wyjaśniłam już jak funkcjonuje system gromadzenia wiernych, Ty uważasz że jest dobrowolny, ja widzę w nim przymus.
Zastanawiałyście się kiedyś kim byliśmy zanim zrobiono z nas chrześcijan? Wiecie, że nasz kraj nazywano Imperium Lechickim? Byliśmy wielkim i silnym państwem, z historią sięgającą nawet 10 000 lat pne. Komuś bardzo zależało, żeby nas osłabić. Z walecznych wilków zrobione bezwolne owieczki.
I to nie są bajki. Powstają nowe książki historyczne opisujące te fakty ( np. "Słowiańscy królowie Lechii" - Bieszka i inne, kto zechce znajdzie). Nasza historia nie zaczęła się wraz z wprowadzeniem chrześcijaństwa i na pewno na nim się nie zakończy. Ale to już całkiem odbiega od tematu dyskusji.
Oooo od: zupazgryzoni