Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJul 29th 2012
     permalink
    Megi- 3mam kciuki za jutro :)

Venus - no i masz suwaczek :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja testuje,ale nie po clo :-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Bonim - w takim razie za Ciebie rowniez :) i wszystkie inne testujace :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dzieki, ja dopiero mam 10 dfl ,jutro moze byc za wczesnie,tempka zadecyduje

Treść doklejona: 29.07.12 22:18
    Qrde madzik pamietam jak sie staralas,a tu juz 25 tc :-)
  1.  permalink
    Czas leci strasznie szybko, pamietam, ze razem z Madzia tutaj nadawalysmy ostro...a u mnie juz koncowka :P

Treść doklejona: 29.07.12 22:20
    Madzia a Ty nie masz czasem 100dniowki?:P czy to pozniej?:P
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ciebie tez pamietam :-) oj czas leci :-)
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeJul 29th 2012 zmieniony
     permalink
    Bonim - no ten czas leci ;) 25tydzien juz skonczony, zaczelam 26 i niedlugo juz bedzie 3ci trymestr :)

Kuleczka - no ja rowniez pamietam jak pisalas o swoich starankach :)

Ja zobacze jak bedzie po porodzie, maly podrosnie i mozliwe, ze bedziemy sie starac o siostrzyczke dla synusia ;) kto wie. Najpierw musze byc happy po porodzie ;) i gotowa na powtorke ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Pewnie,trzeba sie starac jak tylko sie da,bo to nie takie proste
  2.  permalink
    Niestety.... iektorym to sie wydaje ot tak hop siup (swego czasu ja tak myslalam) ale najlepiej przekonuje sie na wlasnej skorze.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    W 1 ciaze zaszlam w 1 cyklu,ale mialam wtedy 9 lat mniej :-) nigdy nie sadzilam ze moge poronic,ze jest to obce i mnie nie dotyczy,a jednak..
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeJul 30th 2012 zmieniony
     permalink
    Dzisiaj rano znów zrobiłam test i zaryzykuję, bez wyniku beta hcg, umieścić go na wykresie jako pozytywny test ciążowy:wink: (fotka tak jak wcześniej) Mężowi narazie nic nie powiem, najpierw potwierdzę to badaniem z krwi. Poczekam do jutra z wieściami, bo akurat mamy 2. rocznicę ślubu:wink: Będzie miał niespodziankę:wink:
    •  
      CommentAuthorSony85
    • CommentTimeJul 30th 2012
     permalink
    Gratuluję.
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Nie obraźcie się, ale narazie nie będę dziękować, żeby nie zapeszać:wink: Muszę to potwierdzić beta hcg.
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Megi,podziwiam za stalowe nerwy i stoicki spokój,ja bym już nie wytrzymała i wszystko mężuśkowi wypaplała.
    Ale zrobisz super prezent rocznicowy,wyjątkowy i bezcenny :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.07.12 07:36</span>
    U nas też cykl rocznicowy,zobaczymy czy będzie równie owocny jak Wasz :smile:
    --
  3.  permalink
    megi82_23: Muszę to potwierdzić beta hcg.

U mnie tez tak bylo, chociaz u mnie to wyszly dwie tluste krechy na tescie :)
    w kazdym badz razie na zapas zycze spokojnych 9 miesiecy :)
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    bonim takie teksty mnie trochę przerażają. bo mi któryś lekarz kiedyś powiedział, że w moim przypadku to po 25rż to już równia pochyła i wcześniej byłoby łatwiej..

trochę jednak mam tego doła, że @ przyszła..

Megi to po cichu gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Wow Megi gratuluję :)))
    No i Cytrynko - widzisz jak się super udało :DDDDDDDD Gratulacje :)))
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No hej megi czekamy na wieści, jak test wyszedł pozytywny i to kolejny to musi być ciąża :bigsmile: nie ma bata. Ja też pamiętam jak dziewczyny się starały a ja zaczynałam pisać dopiero z Wami, i to jest najpiękniejsze, teraz patrzymy i czytamy jak każdej po kolei się udaję a drugiej już bliziutko do porodu :bigsmile:

Megi daj znać co i jak, ja badania przełożyłam na jutro bo dziś się strasznie słabo czuje, nawet omdlenia występują u mnie. Przeszły wymioty a przyszły omdlenia :neutral:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 30.07.12 13:02</span>
    A Cutrynko jak tam u Ciebie?? Bonim daj znać co i jak :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    pandora- no niestety takie zycie,tez mnie to rozwala :(
    • CommentAuthordagam
     permalink
    dziewczyny pomóżcie!
    staramy się o baby od pół roku. mam 31 lat, już rodziłam. słyszałam,że w moim wieku można jajeczkować nawet co 3 mce, ja jajeczkuję co miesiąc, monitoruję cykl na usg. mam piękne pęcherzyki, które pękają!!! ale w ciąże nie zachodzę! endo miałam w tym miesiącu 9, w poprzednich nie wiem. co jest ze mną nie tak! czuję, że się nie sprawdzam.... poradźcie!!!
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kochana ja tez mialam monitoringi ,tez mam pecherzyki,30l i tez pękają ,a w ciaze nie zachodze,jest nas tu wiele wiele.. :( staramy sie dlużej niz TY ,tak wiec spokojnie,do roku czasu zdrowe pary mają czas
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Dziewczyny właśnie mam najdłuższą godzinę w moim życiu:-( Serce wali jak młot. Chyba zwariuje. Kurcze, że nie można odbierać wyników z krwi szybciej:-(

Treść doklejona: 30.07.12 14:22
    Dagam, bonim ma rację. A poza tym, może przyczyna tkwi nie w Tobie...
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Megi - jestem z Toba :) beta bedzie pozytywna zobaczysz :) piekny ten dzisiejszy test :) bede wieczorem sprawdzic info o becie :) powodzonka!
    --
    • CommentAuthordagam
     permalink
    badania nasienia nie robiliśmy, luby ma 2 dzieci z poprzedniego związku, mój ginekolog mówił, że jeśli od tego czasu nie "chorował na jąderka" albo nie doznał urazu, to nie ma takiej potrzeby. w przeszłości zdarzały mi się zaburzenia mięsiączkowania, raz nie miałam @ nawet 6 mcy, ponoć PCO. teraz co mięsiąc robiłam poziomy hormonów wszystkich, łacznie z tarczycowymi i anty TPO i prolaktyną i płciowymi, są w normie! troszkę już mi psychika szwankuje. a koleżanka mnie też ostatnio pocieszyła. powiedziała mi, że ona po odstawieniu tabletek anty o drugie dziecko też się musiała starać, chyba 4 lub 5 miesięcy!!! czujecie klimat? bez monitoringu, badań hormonalnych, bez clo, aż 4 - 5 miesięcy!!! myślałam ,że się rozpłaczę. życzę wszystkim pragnącym dwóch kreseczek......
  4.  permalink
    to Cię pocieszę bo ja się staram 14 cykl - i to jest masakra. 4,5 M-CY TO PIKUŚ
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    dagam - spokojnie, 4-5 miesiecy to naprawde nie jest dlugo.. jest tu pelno dziewczyn na forum, ktore staraja sie rok, dwa, trzy a nawet wiecej. Niestety trzeba miec dobrego lekarza i spokojnie do tego podchodzic. Nam np. sie udalo po roku i 7 miesiacach.. co uwazam za sredni wynik, nie jest zle. Naprawde jest wiele par, ktore staraja sie latami. Kilka miesiecy to tzw. pikus - nie urazajac nikogo. Wiadomo, ze kazdy chcialby zajsc w ciaze za pierwszym razem, niestety rzeczywistosc jest inna.
    --
  5.  permalink
    dagam: bez monitoringu, badań hormonalnych, bez clo, aż 4 - 5 miesięcy!!!

Ja sie staralam 9 miesiecy, w tym 2 cykle z Clo, na to nie ma reguły...rozumiem Twoja frustracje doskonale, ale czasami tez trzeba sobie poprzestawiac w psychice zeby sie udalo.
    --
    • CommentAuthordagam
     permalink
    ja staram się już 6 cykl, ale ta koleżanka moja tak mnie "pocieszyła", że ona się starał 4-5 cykli, jak ja bym tak chciała!!!! dzięki za wsparcie.

Treść doklejona: 30.07.12 14:55
    czy clo przepisywane jest jedynie przy cyklach bezowulacyjnych?
    czy jest możliwe, że mimo iż mam ovu lekarz przepisze mi clo?
  6.  permalink
    Daga niestety, niektorym sie udaje, niektorym nie...ja sama pamietam jak reagowalam jak ktos mi wyskoczyl z nowina, ze jest w ciazy. ..na Was tez przyjdzie czas :)
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Beta hcg 388,97:-) Aż się popłakałam ze szczęścia w tym Laboratorium:-)
    • CommentAuthordagam
     permalink
    megi gratulacje!!!!!!! rozsiej te ciążowe fluidy, proszę!!!!!

Treść doklejona: 30.07.12 15:15
    kuleczka oby jak najprędzej ten czas nadszedł... tak bym chciała, tak bym mocno chciała!
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeJul 30th 2012 zmieniony
     permalink
    MEGI KOCHANA, BOŻE PŁACZĘ ZE SZCZĘŚCIA TWOJEGO, GRATULACJĘ, WIEDZIAŁAM, ŻE TE TESTY WRÓŻĄ DOBRĄ WIADOMOŚĆ
    :cheer::cheer::cheer::crazy:

POWIEDZ TERAZ TYLKO MĘŻOWI, BOŻE NA PRAWDĘ SIĘ CIESZĘ, DBAJ O SIEBIE I O MALEŃSTWO.
    --
    • CommentAuthordagam
     permalink
    dziewczyny a co powiecie na takie objawy: mam ovu, pęcherzyk pęka i jest ból, ale on mija, potem około 6 dni ciszy. po ciszy czuję się jak przed miesiączką, ból podbrzusza, nerwowatość, wzdęty brzuch i już wiem że się nie udało. potem organizm się wycisza i po 3-4 dniach miesiączka. któraś tak miała?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    dagam: aż 4 - 5 miesięcy!!!

AŻ ???

My się staramy już 25 cykl! Co ja mam powiedzieć? :confused:

Treść doklejona: 30.07.12 15:27
    megi82_23: Beta hcg 388,97:-)

GRATULACJE MEGI :rainbow:
    --
    • CommentAuthordagam
     permalink
    i tak jest w każdym cyklu.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dagam u Ciebie są problemy na tle psychicznym, czyli za dużo o tym myślisz i za bardzo chcesz, dlatego organizm a dokładniej przysadka mózgowa wytwarza hormony, które uniemożliwiają na zapłodnienie, ten hormon to coś na ' B" ale nie pamiętam dokładnie. Jedna z uczestniczek na naszym forum o tym pisała kiedyś, tak samo było u mnie, przez 10 miesięcy się staraliśmy, popadałam w depresję, pretensję do siebie, męża i całego świata...ale w czerwcu miałam dwa wesela, moją obronę i kłopoty w rodzinie i zapomniałam, to od razu w czerwcu zaszłam w ciąże, nawet nie wiedziałam o tym. Mam nadzieje, że Cię nie uraziłam bo nie tego chce, ale taka jest prawda... dużo jest przypadków kiedy kobiety nie mogą zajść w ciąże i doszukują się jakiś chorób u siebie a później u partnera a tak na prawdę wszystko siedzi w naszej psychice. Teraz to wiem... :neutral:
    --
    • CommentAuthordagam
     permalink
    venus nie uraziłaś mnie, ja o tym wiem, ale naprawdę nie wiem jak nie myśleć o zapłodnieniu i o dziecku i o ciąży. a podczas "przytulania" myślę tylko o mym lubym i o jego spełnieniu, bo moje nie jest potrzebne do zapłodnienia. więc już nie pamiętam, kiedy było MI dobrze do końca.. chyba wariuję..
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Dagam,bez urazy,chyba rzeczywiście wariujesz,wyluzuj,dla "pocieszenia"powiem Ci że my staramy się 6 lat,wiec 6 miesięcy to faktycznie pikuś :confused:

Megi,suuuuuuuuuuper,to będziecie mieli przewspamniałą rocznicową niespodzianę,to już chyba czas zakończyć ciche dni z mężuśkiem i przekazać tą wspaniałą nowinę,ciekawe czy wytrzymsz do jutra :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Megi! Gratuluję i przyznam nieśmiało, że troszkę zazdroszczę... :P
    W przyszłym miesiącu mamy rocznicę i chętnie przekazałabym taką informację swojemu mężuchowi...
    Życzę spokojnych ciążowych miesięcy :)))
    .
    Dziewczynki, czy po clo może wydłużyć się cykl?
    --
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Bilia,może i może się wydłużyć,coś mi się kojarzy,że dziewczyny kiedyś o tym pisały,że tak.W każdym razie mnie się nie wydłużał,ale Tobie może się wydłuży do 9 miesięcy :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
     permalink
    Dzięki dziewczyny:-) Ale się cieszę:-) Powiedziałam jednak dzisiaj Mężowi. Nie wytrzymałam już:-) Kupiłam białe skarpetki i przewiazalam je białą wstążka, obok położyłam test z moczu i karteczkę z wynikiem z laboratorium. Mąż na początku nie mógł uwierzyć. Później aż się popłakał. Oczywiście pogodzilismy się:-)

Treść doklejona: 30.07.12 17:00
    A teraz modlę się, żeby wszystko pomyślnie się rozwijało, bo bardzo się tym stresuje:-) Dzwoniłam do lekarza. Za tydzień w piątek mam usg pierwsze. Życzę Wam wszystkim szybkiego zafasolkowania;-) :wink:
    • CommentAuthornatalka_kg
     permalink
    dagam, najgorsza w tym wszystkim jest frustracja, ja też tak miałam i nie ukrywam ze czasem wyć mi się chce z bezsilności! Ale za każdym razem jak się nie udawało - mówiłam sobie, jest coraz lepiej, bo przynajmniej była owu! Na pewno następnym razem się uda. I dziś po kolejnej porażce wierze że ten nowy cykl będzie TYM. Co do lubego - mój też ma dzieci z poprzedniego związku, ale jak to skomentował lekarz "to jedynie dowodzi że ma nałożone alimenty". Dla własnego spokoju lepiej zrobić badania. I głowa do góry:)
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    megi82_23: Dzięki dziewczyny:-) Ale się cieszę:-) Powiedziałam jednak dzisiaj Mężowi. Nie wytrzymałam już:-) Kupiłam białe skarpetki i przewiazalam je białą wstążka, obok położyłam test z moczu i karteczkę z wynikiem z laboratorium. Mąż na początku nie mógł uwierzyć. Później aż się popłakał. Oczywiście pogodzilismy się:-)

Fantastycznie to wymyśliłaś :clap:
    Ja się przyznam, że jak czytałam to łezka w oku się zakręciła, wzruszyłam się :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    No ja tez wymiękłam przy tym opisie :))))
    --
  7.  permalink
    Hej dziewczyny, nie bylo mnie tu dobry miesiac, z nicków poznaje tylko Madzie UK, Kuleczke i Megi, która wlasnie dzis zapodala taka wspaniala wiadomosc! Megi, serdeczne gratulacje!!!:bigsmile: W jednym z ostatnich postów pisalam Wam, ze planowalam kolejny, trzeci cykl z Clo polaczyc z preseedem. Jak zaplanowalam tak zrobilam - i zgadnijcie co? Udalo mi sie! W piatek zrobilam pierwszy test, 11 dni po owu, blada kreseczka, ale byla. Dzis powtorzylam, kreska duzo wyrazniejsza.Nawet nie wiecie jak sie ciesze! Mysle, ze ten zel mial w tym swoj udzial, bo clo mialam lekka susze, szczegolnie w drugim i trzecim cyklu. Nawet wiesiolek specjalnie nie pomagal, ani duze ilosci plynów. Trzymajcie za mnie kciuki, bo nadal nie moge w to uwierzyc - to byl raptem czwarty cykl staran, na pierwsza ciaze czekalismy 2.5 roku, takze zapewne wyobrazacie sobie, jak sie czuje - jakbym wygrala w totka! Mam nadzieje, ze dodam Wam tym wpisem otuchy, nastawialam sie znowu na 2 lata a tu troche zelu, pol tabletki clo i jest! Nie poddawajcie sie!

:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    To ja też się przyznam,że baaardzo się wzruszyłam :flowers:
    Pomysł naprawdę świetny,pogodziliście się w bardzo pięknym stylu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Gratuluję wszystkim, które spotkało największe szczęście!! :)
    •  
      CommentAuthormomigj
     permalink
    Normalnie pogrom wspaniałych wiadomości :crazy:
    Może to jakaś epidemia i nas wszystkie dopadnie :bigsmile:
    Dziewczyny wszystkim Wam ogromnie gratuluję :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    megi ....tylko pozazdrościć (pozytywnie) Gratuluję i zdrowia zyczę.
    --
    • CommentAuthorMysiorek80
     permalink
    jestem od niedawna na forum ale jak czytam takie pozytywy to zaczynam wierzyć, ze każdą z nas spotka kiedyś to szczęście.
    Tak to jest, że my kobiety pragniemy być matkami i popadamy w obłęd gdy ze starań nic nie wychodzi.
    Wiem jedno, że stres i usilne myslenie o tym wszytkim bardziej nas oddala niż przybliza do celu.
    Nie wiem czemu ale od kiedy czytam forum odpuściłam bo wiem, że i na mnie i na każdą z nas przyjdzie czas.
    Staramy się 6 miesięcy, teraz będzie 3 cykl z clo ale wyluzowałam na maxa bo nie mogłam sobie z tym poradzić.
    Wiem, żę będzie dobrze, My kobiety jesteśmy silne i zawsze damy rade.
    Dzięki dziewczyny, że jesteście
    .
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.