Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeAug 12th 2012
     permalink
    Byłam w pt. u gina i powiedział, żeby odczekać na spokojnie ten cykl, a w kolejnym znów spróbujemy z Clo i Encortonem. Zlecił jakieś dodatkowe badania. Ale stwierdził, że to dobry znak, że w miarę szybko nam się udało. No to czekamy do następnego cyklu... Oby ten szybko zleciał:wink:
    •  
      CommentAuthorkarla84
     permalink
    MK28dni z badaniem dożności to Madziauk ma absolutną rację. Zabieg hsg nie jest skomplikowany ani bolesny, a przy starankach dłuższych niż rok wydaje mi się, że jest konieczny. Dużo dziewczyn po lekkim przepchaniu jajowodów kontrastem zachodzi w ciążę, ja nie zaszłam, ale przynajmniej mam pewność, że są drożne i szukam przyczyny dalej.
    --
    • CommentAuthorma_wa
     permalink
    no chyba tak:) dziewczyny jestem poczatkujaca w leczeniu wiec dlatego te pytania:)
    • CommentAuthorMysiorek80
     permalink
    madziauk- na początku miałam mnóstwo badań, jakie(?) już sama nie wiem, nie myślałam, ze ciaza to taki problem i nie wczuwałam sie w to. Rozmawiałam teraz z lekarzem i mówi, ze wszytkie badania hormonów były i , ze wszystko jest w normie.
    Podejrzewał, że albo mam problem z nadmiarem męskich chormonów albo z prolaktyną, to jednak wykluczył.
    Czytam, ze niektóre chormony powinno badać się w róznych fazach a tego nie miałam.
    Lekarz mówi,że raczej u mnie chodzi o to by obudzić jajniki bo słabo pracują. Czasami zaczynają one działać po odstawieniu clo. Tak mysle, ze jak teraz sie nie uda to w następnym cyklu tez spróbuje podwójną dawke clo a potem przerwa. Jeżeli wtedy nie będzie efektów to chyba bede musiała pomysleć o innym lekarzu choć ten do którego chodze jest jednym z bardziej cenionych u nas w mieście. Na siłe też się nie stresuje bo wiem że na wszystko trzeba czasu.
    Jaki jest inny lek który dział jak clo ale jest mocniejszy i czy komuś pomógł?
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeAug 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Mysiorek80 - ja mysle, ze nie ma co brac clo jezeli nie wiesz w czym jest problem. Moze skonsultuj sie z innym lekarzem?
    Mozesz zapytac tego do ktorego chodzisz, jakie badania mialas robione i jakie masz wyniki? Choc pewnie jezeli zdecydowalabys sie na nowego lekarza, to polecil by Ci zrobic badania w roznych fazach tego samego cyklu. Byly by najbardziej akutalne. Mysle, ze warto znalezc przyczyne najpierw a pozniej leczyc. Choc wiele lekarzy w Polsce idzie na latwizne, i od razu przepisuje clo jako "zloty srodek" + do tego czesto progesteron na druga faze (moim zdaniem takich lekarzy trzeba omijac). :devil: Jeszcze sa niektorzy tacy agenci, ze monitoringu cyklu nie prowadza.
    Ja bym radzila taka kolejnosc: badania hormonalne Twoje, nasienia partnera, droznosci jajowodow + diagnoza lekarza i wtedy ewentualne leczenie clo badz tez czyms innym - w zaleznosci co jest nie tak. Im szybciej dojdziecie do tego w czym tkwi problem, tym szybciej bedziecie zblizac sie do upragnionego celu. Wiadomo, ze kazda z nas chciala by szybko zajsc w ciaze. Ale czasami warto byc cierpliwym i robic wszystko po kolei. Bo takie leczenie nie potrzebne - bez diagnozy, moze wiecej szkod narobic niz nam sie wydaje + wydluzyc czas oczekiwania na maluszka..:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Laski,
    8 dni po podaniu w pupsko Pregnylu 5000j.m. i mam delikatną kreseczkę na teście porannym, ale to dopiero ok 6-7dpo więc na fasolkę chyba za wcześnie, nie?... Efekt Pregnylu?
    Nadmienię, że przy dawce 10000j.m. w 9dniu po podaniu nie miałam już śladu po tym środku.
    Co myślicie?
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mangaa - w sumie z tego co czytalam to pregnyl moze falszowac wynik, ja bym poczekala kilka dni jeszcze.
    Choc sama mimo, ze mam pregnyl w lodowce ;) nigdy go nie bralam..
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Mangaa trudno powiedziec - ja robiłam Betę 11 dni po Pregnylu - i beta była 6 :cool: wiec malutko - okazało się później, że tojednak Maluszek zagościł pod sercem, ale zobacz jak niska beta była dopiero w 11 dniu po podaniu... n asikańscu napewno nic by jeszcze wtedy nie wyszło - ale u każdej z nas może byc inaczej, inny termin impantacji itp. więc teraz tylko cierpliwość :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeAug 12th 2012 zmieniony
     permalink
    Poczekam oczywiście, choć teraz to nie wiem czy nie zatestuję jutro by sprawdzić czy się nie przyciemniła... lub np nie pojaśniała, czego oczywiście nie chcę.
    Chyba nie wytrzymam do wtorku lub później... :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mangaa: choć teraz to nie wiem czy nie zatestuję jutro by sprawdzić czy się nie przyciemniła... czy np nie pojaśniała.Chyba nie wytrzymam do wtorku lub później...

Wiem jak to jest :wink: ja też codziennie na betę jeździłam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Oj podziwiam - bety to się boję %) Te nerwy przy oczekiwaniu na wynik są masakryczne!
    I pewnie dużo testów zużyję zanim się na nią pokuszę ;) Już miałam akcję pod tytułem bladzioch, przy becie poniżej 0,01 :( Strasznie się zawiodłam, więc z betą to ja się wstrzymam jak nie będę miała wątpliwości ;)
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    mangaa: pod tytułem bladzioch, przy becie poniżej 0,01 :( Strasznie się zawiodłam, więc z betą to ja się wstrzymam jak nie będę miała wątpliwości ;)

Ja własnie przestąłam robić sikańce, bo mi jakos tak w kratke wychodziły i już nerwowwo nie wytrzymywałam ;-) stwierdziłam, ze beta pewniejsza - ale tez nie polecam codziennie i tak dużo bo w paranoje można wpaść, a to akurat nam najmneij potrzebne do szczęścia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie nie, codziennie to ja nie dałabym rady psychicznie bo się boję igieł ;)))
    Ale jak już kiedyś mi wyjdzie taki mocno pozytywny test to betę sprawdzę 2 razy w odstępie 2 dni by zobaczyć przyrost i tyle ;)
    --
    •  
      CommentAuthormegi82_23
    • CommentTimeAug 13th 2012
     permalink
    manga, ja raz miałam zastrzyk z ovitrelle (podobno to jest to samo co pregnyl) i tam na ulotce było napisane, żeby nie robić testu do 10 dnia po zastrzyku, ponieważ może on dawać fałszywo dodatni wynik. Wstrzymaj się kilka dni i wtedy zrób, to będziesz mieć pewność, że to nie żadna pomyłka:wink: Trzymam kciuki, żeby był pozytywny:wink:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Jutro mija 10 dni i chyba zatestuję ;)
    Dziś na szczęście zaspana poszłam sikac i zapomniałam, że chciałam testować hyhy ;)
    --
  1.  permalink
    Mangaa trzymam kciuki:-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Merci :)
    --
    •  
      CommentAuthorlilia86
     permalink
    Hej dziewczyny chciałam poprosic was o rade bo ostatnio dziwne rzeczy sie ze mna dzieja... zaczne od tego ze w poprzednim cylku brałam luteine od 10 dc do 24 dc w 27 dc przyszła @ ale trwała tylko 2-3 dni nie była jakos szczególnie obfita a zawsze sa strasznie potm od 5dc do 10 dc brałam clostibegyt 50mg po 1 tabletce dziennie wczoraj był mój 14 dc i zaczeły bolec mnie piersi i dól brzucha tak jak ból owulacyjny dzisiaj już minal ból brzucha czasem tylko cos zakłuje ale piersi nadal bola okropnie i kreci mi sie w głowie czasem niewiem co to może oznaczac bo to był mój pierwszy cykl z CLO czy wy tez tak miałyscie na CLO? dlaczego tak wczesnie zaczeły bolec mnie piersi nigdy tak nie miałam może cos nie tak pomózcie...
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się ominąć dawkę CLO ? Wczoraj miałam taka sytuacje że musiałam pilnie wyjść z domu, myślałam ze wróce ale niestety się nie udalo i nie wzięłam tabletki... To była 4tab dziś powinna być 5ta nie wiem czy ją brać :( Co radzicie?
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
    • CommentTimeAug 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Ja bym wzieła. W uletce pisze zeby nie brac dwóch nadrabiając pominiętą więc trudno z tą 4 pominietą, ale kolejną bym wzieła. Zastanawiałabym się czy nie wziąść jeszcze tej piątej nasteopnego dnia. Wyszło by 3 dni 3 tabletki, jeden dzień pominieta i potem dwa dni po tabletce.
    Zawsze możesz też zadzwonić po rade do lekarza.
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Kurcze wlasnie problem mam taki ze nie mam kontaktu z doktor bo jest na urlopie :(
    Chyba zrobie tak że wezme dziś i jutro i wyjdzie 5 tabletek mam nadzieje ze to nie wpłynie negatywnie.
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Myślę że w tym wypadku jest to najlepsze wyjście :)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Eh... Ja to jednak zdolna jestem :-/
    Dzięki
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeAug 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Megi skarbie trzymam za Ciebie kciuki i to mocno:grouphug:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.08.12 19:10</span>
    Mangaa trzymam kciuki za testowanie:thumbup: mam nadzieje, że będzie pozytywny, ale poczekaj jeszcze z dwa dni, lepiej żebyś była pewna :bigsmile:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 13.08.12 19:13</span>
    Lilia może to być nagytwny skutek po braniu tabletek :confused: sama nie brałam, ale dużo dziewczyn opisywało swoje odczucia związane z tym CLO itp. Jak będziesz się tak źle czuła nadal to skontaktuj się z lekarzem...

Stokosia 87 weź tabletkę, rób tak jak mówisz... lepiej wziąć niż nie brać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    venus87 dziękuje, tak też zrobie, co ma byc to bedzie ...
    lilia86 jeśli to jest tylko ból piersi to mysle ze nie ma czym sie martwic mnie bolaly miedzy 8-19dc a potem przed okresem ale jesli beda jakies inne dolegliwosci ktore Ci dokuczaja to zgłoś sie do lekarza tak na wszelki wypadek, wiem ze nie kazdemu odpowiada CLO
    --
    •  
      CommentAuthorlilia86
     permalink
    No wóasnie nie tylko piersi boli mnie kregoslup i jestem strasznie spiaca...CLO odstawiłam 6 dni temu i dopiero wczoraj takie objawy...tak sobie mysle ze w poprzednim cyklu jak brałam luteine od 10 dc-24dc czy mogła ona zablokowac owulacje??? i czy w takim razie owulka mogła byc po odstawieniu luteiny???? i dlatego wtedy ta skapa miesiączka a teraz jest 15dc nie wiem juz sama nie wykombinuje nic... a do lekarza pójsc nie moge bo nie mieszkam w PL a tutaj takich rzeczy nie sprawdzaja... wiec poczekam jeszcze 2 tyg i powinna @przyjsc a jak nie to zrobie test bo cos mi to dziwnie wyglada...
     permalink
    właśnie wróciłam od lekarza, pecherzyk jak miał 10mm w piatek tak ma i dziś 10mm i nic z tego nie będzie w tym miesiacu.
    Wyć mi się chce, masakra jakaś:cry:
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Mysiorek, nic nie jest przesądzone. Ja mam dziś 20 dc (!) właśnie wróciłam od lekarza i okazuje się że jestem przed owulacją podczas gdy dawno powinnam być po. Pierwszy raz się tak przeciągnęło, ale jak widzisz warto czekać i dalej sprawdzać. Ważne jakie masz endo?
    Dziewczyny przy cyklu niestymulowanym pęcherzyk 21,3 (testy owulacyjne mega pozytywne czyli lada moment powinien ruszyć cały "proces") to już nie za dużo? Endo 10,9 mm
    --
     permalink
    Mam nadzieje, że cos sie ruszy ale jutro wyjeżdzam na tydzień i nie bede miała już monitoringu w tym cyklu, mimo to temperature mierze więc zobaczymy
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Mysiorek80 - ja rowniez tak mialam, i tak mi sie pospieszylo, ze wzielam duphaston na wywolanie okresu. Dostalam plamienia, i owulacji po tym duphastonie..i tylko sobie namieszalam w cyklu. Jakiej dlugosci masz cykle? ja mialam okolo 48-56 dni i owulke powyzej 30dnia cyklu :) a jak widzisz mimo pozniej owulki nam sie udalo i jestem w ciazy. Uszy do gory!

Mk28dni - bardzo ladny masz pecherzyk, lada chwila moze peknac. Wybierasz sie za kilka dni na monitoring by sprawdzic czy pekl? :)

Powodzenia dziewczyny !
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
    • CommentTimeAug 14th 2012
     permalink
    Mangaa, jak wynik testu? Trzymam kciuki!
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    madziauk, tak, chciałabym to sprawdzić na usg. Jedno jest pewne, hsg zrobie w ciągu najbliższych 2 mcy.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki za kciuki ale test 10mIU - negatywny. Czyli, że tamto to Pregnyl był, albo jakiś zaciek :(
    No cóż, jest jeszcze jakaś nadzieja bo to 8-9 dpo - zobaczymy.
    --
    • CommentAuthorrenika1
     permalink
    Cześć dziewczyny. Bardzo chciałabym do was dołączyć. To mój 3 cykl z clo. Pierwszy udał się , ale cóż poroniłam. Drugi nieudany, no a teraz nie wiem, czas pokaże.
    Trzymam kciuki za nas.
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Witaj Renika. Powodzenia.....oby do trzech razy sztuka ;)
    --
    • CommentAuthorrenika1
    • CommentTimeAug 15th 2012
     permalink
    Dziękuję Sony, ale chyba nie będzie tak łatwo. Tym bardziej, że wiek już nie ten... Ale walczyć trzeba:smile:
    Mangaa ja teraz w II cyklu z clo i po ovitrelle (250) test zrobiłam w 11 dpo i wyszedł pozytywnie, oczywiście był to wynik fałszywy, gdyż już następnego dnia beta była zerowa. darmo rozbudzone nadzieje a potem większe rozczarowanie. Lepiej poczekać do tego 14 dpo:neutral:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Witaj Reniko :)
    No wiem, wiem że lepiej poczekać ale po Pregnylu 10000 miałam w 9dpo nagatywny test to myślałam, że po o połowę mniejszej dawce 8dpo będzie ok. A tu chyba może być w każdym cyklu różnie jak się okazuje;):bigsmile:
    --
    • CommentAuthorrenika1
     permalink
    Faktycznie, że każdy cykl to indywidualista, w jednym zachodzi się w ciąże a w innych już nie , choć wszystko jest na tych samych warunkach:smile: (bynajmniej u mnie tak było)
    W I cyklu z clo wystarczyła dawka 1x1 a w drugim małao było 2x1 , więc brałam jeszcze fostimon w brzuch. Teraz do clo też mam fostimon, ale jeszcze jestem przed monitoringiem.
    Dziewczyny, a czy u was po clo owulacja jest ok 14 dnia cyklu, bo u mnie 20 - 22dc:sad:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    U mnie była normalnie jak dla mnie, czyli 14dc. :)
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Ja mam 16 dc z clo i jeszcze jestem przed owulacją, więc pewnie dla każdej bez wzgledu na clo jest inaczej.
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeAug 16th 2012
     permalink
    Dziewczyny co tak tutaj cicho ??:cry:
    --
    • CommentAuthoran_ma
     permalink
    Ja również witam nowe forumowiczki i staraczki :)
    u mnie 29 dc... bardzo bolą mnie piersi, tak jakby od strony pach :/ nawet trudno mi zasypiac... i mam taki mleczny sluz z pochwy, moze głupio to zabrzmi, ale ide np. wysikać się i podcieram się, to wtedy widać sporo tego śluzu... czy któraś z was tak miała, mi się to zdarza pierwszy raz... wiec troche sie niepokoje... proszę dajcie znac czy któraś z was tak miała i co to było ;)
    Pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    hej dziewczyny, dzis bylam na usg pecherzyk 10mm i 11mm w 10dc, gin powiedziala ze troche slabo? mi sie wydawalo ze ok i sama juz nie wiem, endo mam tez slabe bo 4mm..to jest normalne na ten dzien cyklu czy za male?
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    ja miałam endometrium 8 mm i lekarz zdecydował przez to o zmianie clo na femarę. Dodał wprawdzie, że przy 8 mm endometrium robi się nawet IUI.
    Poziomko, dziewczyny biorą bodajże estrofen na wzmocnienie endometrium.
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    a jest on na recepte?

Treść doklejona: 16.08.12 18:35
    Dziewczyny mam pytanie: czy jak bralam clo od 2-6dc I pecherzyki moje urosly w 10dc 11mm I 10mm to jak bym dzis znowu wziela clo I jutro to by wspomogly rosniecie czy to juz nie mialoby zadnego wplywu?? Usg kolejne mam we wtorek, a obawiam sie ze moga mi sie wchlonac tak jak ostatnio:(
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Poziomka nie bierz dwóch tabletek w ciągu jednego dnia!!! CLO to nie witaminy!!! Możesz pogorszyć sytuację a nie ją poprawić!!!:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Nie chce brac 2 tabletek jednego dnia! :) ja sie tylko pytam czy jak bym je nadal wziela to pecherzyki by mi urosly jeszcze bardziej?
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Poziomka nie bierz już Clo w tym cyklu.Wiem że chciałabys jak najszybciej i żeby były rezultaty bo ja tez tak mam (zastanawiałam się czy sama sobie nie zwiekszyć dawki Clo do 2 tabletek w nastepnym cyklu). Ale możemy sobie same zaszkodzić takim kombinowaniem.
    --
    • CommentAuthorrenika1
    • CommentTimeAug 17th 2012
     permalink
    Poziomko, gdyby można było dobierać sobie clo i w ten sposób wspierać rośnięcie pęcherzyków to lekarze na pewno zlecaliby taki sposób. Nie wolno samemu tego robić i nigdy o takim sposobie nie słyszałam choć od pół roku studiuję wszystko na ten temat i czytam też na forach historie różnych dziewczyn. Ale jest sposób - mnie lekarz dostymulowuje właśnie fostimonem (a nie dodatkowym clo)

Treść doklejona: 17.08.12 09:44
    Poziomko endo słabe jak na 10 dc , ale nie jak na wielkość pęcherzyków. Pęcherzyki zapewne jeszcze urosną i przez ten czas endo też podrośnie. U mnie dojrzałe pęcherzyki są w 20-22 dc:cool:
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeAug 17th 2012
     permalink
    Ja taki przypadek znam-dziewczyna brala clo do 13dc I 14dc odstawila, miala robiony czesty monitoring czy pecherzyki rosna I w odpowiednim momencie odstawila, one pekly a dziewczyna jest teraz w ciazy!!:) I to od nas z forum:) takze moze to jakis sposob jest?
    Poczekam co mi przyniesie ten cykl, jak nic to wtedy bede kombinowac z gin, bo wczoraj twierdzil, ze te clo chyba na mnie nie dziala:/ wiec chyba potrzebuje mocniejszych lekow
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.