Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    no ja myslę :) uczcimy nasze małe sukcesiki, które karmic będziemy soczkami :)

*Spidermenka* a zaproprokuj plis, kiedy zaciążę? zdążę do spotkania wielkanocnego? wiesz, musze sie zabrac do roboty z eMkiem :shamed:
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
  2.  permalink
    dziewialtka - to umówmy sie TAK: Ty bierzesz się za robotę z eMem, a ja zaczynam czarować... :-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeNov 30th 2011
     permalink
    no ok dziewczyny to wy będziecie brzuchatki :) a ja będę super laska po moich fitnesach :D
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    uffffffff zaadresowałam i wymyśliłam 36 życzeń do 36 kartek świątecznych ;) ehhhh moja rączka :(
  3.  permalink
    WOW!!! Gratulacje abortaW. Ja cos ostatnio zaniedbałam sie w wysylaniu kartek światecznych. Powinnam tez do tego wrocic. Wkoncu bardzo mi sie podoba tradycja wysylania kartek pocztowych papierowych, a nie tylko wysyłania smsa...
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Kartki są personalne sms dla mnie taki bezosobowy, już chyba lepiej zadzwonić :)
  4.  permalink
    Zgadzam się. Ale mnie zmotywowałaś... Jutro usiąde i zacznę robić sama kartki świąteczne, a potem je wszystkie wypiszę... :-) Dzieki abortaW! :-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    no mi bozia poskąpiła talentu i ja nie umiem zrobić sama :) ale wierszyki pisze sama :)
  5.  permalink
    oooo...to mozemy razem współpracować... ;-) Ja bede robiła kartki, a Ty bedziesz pisała wierszyki ;-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    chętnie zacznę taką współpracę od świąt wielkanocnych :)
  6.  permalink
    Ja też ;-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    No to jesteśmy umówione :)
    •  
      CommentAuthorspidermanka
    • CommentTimeNov 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Oczywiście, że znamy TE zaklęcia. Musisz non stop powtarzac naszą mantrę: W TYM CYKLU ZACHODZĘ W CIĄŻĘ !!! :-)))))))))
    -- ___
  7.  permalink
    noangel78 gratulacje !!!! i dzięki za słowa otuchy jesteście z anderką kochane :heartsabove:
    u mnie niestety wczoraj ujemny test i tempki w dół :fierce: i czekam na krwawą Mery :devil: małpa ruda :devil: oczywiście jeszcze tli się jeszcze we mnie resztka nadziei :bigsmile: a może jednak nie przyjdzie ... :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorDiabeł
     permalink
    Któraś tu pytała o akupunkturę ... no więc ja w tym cyklu na takową poszłam .... czy coś da? zobaczymy za dni kilka :wink:
  8.  permalink
    wrozkafuksia - TRZYMAM TEŻ ZA CIEBIE KCIUKI!!! Nie trać nadziei, bo dopóki @ nie przyszła to nadal jest szansa na zielony cykl. :-)
    diabeł - ja wlasnie zaczelam czytac książke tydzien temu, gdzie napisane jest o akupunkturze i jej super działaniu. Tak wiec MOZE WLASNIE TO pomoże u Ciebie zafasolkować. :-) Czego życzę Ci z całego serca.
    -- ___
    •  
      CommentAuthorDiabeł
     permalink
    No ale jest pewien problem. Akupunkturę powinno się wykonać w trzech kolejnych dniach bezpośrednio poprzedzających owulację. Ja mam cykle książkowe ze skokiem najpóźniej 16dc. Więc wyliczyłam sobie, że 13, 14 i 15dc to będą TE NAJODPOWIEDNIEJSZE dni .. a tu taka niespodzianka - jest 20 dc a skoku ani widu ani słychu :bigsmile:
  9.  permalink
    kobiety, własnie wróciłam od endo i zakręcona jestm totalnie.. Poszłam tam rozwalona, ryczec mi sie chciało u niej, bo w drodze na wizyte miałam czas poskładac wszytskie nadchodzące objawy PMSu mojego, w dodatku mąż poza domem nie miałam się do kogo przytulic na uspokojenie.. No więc jak gadałam z nią, to jeszcze bardziej sie zdołowałam, bo dostałam zalecenia w razie ewentualnej ciąży. I niby juz nadziei nie miałam na 2 kreski jak wchodziłam do niej, a po wyjściu nic nie wiem i chce mi się wyyyyyyć. Bo TSH mocno spada tez jak sie jest w ciązy, a ja mam dziwnie niskie. No ale przecież większa dawke leku miałam brac ostatnio. Wiem, pewnie nic nie rozuiecie z tego mojego wywodu, ale co tam wygadac się chciałam
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewialtka wdech wydech :) a teraz spokojnie owszem TSH spada lub rośnie ( zależy od organizmu) wraz z rosnącą betą, ale może to też być wynik taki ze względu na zwiększenie dawki a ile tygodni temu zwiększałaś dawkę i z jakiej na jaką ?
  10.  permalink
    od 27 października - więc spokojnie miało czas, zeby spaśc po lekach. wczęsniej brałam 25 potem 100 przez ok 5 dni potem zeszłam na 75. I tak do dziś
  11.  permalink
    dobre pytanie mi zadałaś, bo przynajmniej pomyślę, a nie emocjonalnie dzis wciąż..:sad:
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    kochana ale ty od razu przeskoczyłaś z 25 na 100 ? powinno się zwiększać max 25 mcg w odstępach co dwa tygodnie a nie tak nagle bo to może wywołać szok pamiętaj o tym
  12.  permalink
    Ja chyba z Wami nie porozmawiam o TSH, bo ja mam w normie i nie mam pojęcia jakie leki i jakie dawki... Tak wiec tutaj nie pomogę :-/

dziewialtka - mam nadzieję, że tak jak aborta wprowadziła dodatkowy wdech i wydech dzisiaj już czujesz sie lepiej. Najważniejsze to na spokojnie wszystko przeanalizować. Nie możesz sie denerwować, zwlaszcza że nie ma tam obok Ciebie męża, który by Cię przytulił i otarł łzy. Ale w razie czego możesz sie przytulić wirtualnie do nas!!! My tez potrafimy ukoić, gorzej z tym otarciem łez. ;-)
    -- ___
    •  
      CommentAuthorłóśćń
    • CommentTimeDec 1st 2011
     permalink
    czesc lalunie moje :))
    --
  13.  permalink
    Ja za chwile lece po Matiego do szkoły i zwalniam go z 2 lekcji - musimy jechac do ortodonty na 10:30. Mam nadzieje, że w 2 godziny zdążę obrócić w dwie strony...
    Tak wiec bede później... MILEGO DNIA DLA KAŻDEJ Z WAS!!! :bigsmile:
    -- ___
  14.  permalink
    Kobiety dzis mi lepiej. Wiem na czym stoję - dostałam @, więc nie ma temtu do świrowania, ale do bólu brzucha. Nowa dawka leku wprowadzana była stopniowo, wczoraj nie myslałam do końca racjonalnie. Wczoraj trochę popłakałam, trochę sie pomodliłam i od razu @ przyszła. Tylko trochę smutno..
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Dziewialtka głowa do góry kochana, najważniejsze że wiesz na czym stoisz, a w emocjach kto racjonalnie mysli :))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dzień dobry dziewczynki :*
    •  
      CommentAuthornoangel78
     permalink
    Wynik bety 34,8 mlU/ml
    3 tydzień 5,8-71,2
    4 tydzień 9,5-750
    to w którym ja jestem?????? patrzy się na dolne widełki??
    :):):)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    noangel napisałam Ci pod wykresem :)
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    laseczki...
    mam plusa :)
    33 lata, 4 lata starań, 3 nieudane IUI, a tu naturalsik... szok...

Żadnych objawów.
    Biorąc pod uwagę moje owulacje ok. 11-12 dc, jestem w 21 dfl.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    AniaBB to ładnie przeciągłaś zanim zrobiłaś test:shocked:Szkoda że nie masz wypełnionego wykresu, lubie podglądać co gdzie i kiedy :)) gratuluję jeszcze raz :))
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Powiem Ci - owulacje miewam ok. 11-12 dc. Podobnie było teraz, sądząc po bólu brzucha. Później rozchorowałam się i miałam stale stan podgorączkowy i gorączkę, teraz się wyjaśniło, dlaczego antybiotyk nie zbił mi jej... A raczej zbił, ale do 37 - 37,3.

A przeciągnęłam, bo po tylu rozczarowaniach i bez wyjątkowych starań, nie myślałam o ciąży. Nie było niczego, co by to sugerowało. Dopiero kiedy okres nie pojawił się w weekend, jedyne co mnie zastanowiło, to szyjka, która poszła w górę. Dziś pomyślałam, że może jednak odważę się na test.

Nie wierzymy w to.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Jeszcze raz gratuluję, wieć coś w tym jest- jak sie nie staramy, to zachodzimy :))
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Może, chociaż takich niestaraniowych cykli też miałam sporo.

Ale to mało istotne, teraz siedzę i nie wiem, co czuję, w takim szoku jestem :)
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthornoangel78
     permalink
    Aniu GRATULUJĘ!!!!! no jesteś w wyższej ciąży ode mnie o jakiś tydzień chyba;)
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Wstawiłam orientacyjną fazę lutealną na wykres.
    Tak by to wychodziło.

Po tylu latach, kiedy ani razu cienia kreski nie widziałam, nie wiem co z sobą zrobić.
    Nie jestem przesądna, ale póki co wstrzymam się z zakładaniem kart ciąży itd. Jutro muszę jechać na zajęcia, poproszę szefa o przeniesienie mikroskopu... Jego córka ma 35 lat i też jest w ciąży! Nie powiem mu jeszcze, poczekam na betkę. W poniedziałek zrobię. O ile będzie dobrze.

Moja nadzieja już klapła, a tu taki numer!
    -- serce przestało bić.
  15.  permalink
    ANIU !!! WIELKIE GRATULACJE!!! Oby więcej takich wspaniałych informacji na naszym wątku!!! :-)
    -- ___
  16.  permalink
    A ja wlasnie wrocilam od ortodonty. Bylam z Matim w prywatnej klinice dentystycznej, ktora robi aparaty dla dzieci na NFZ. Nawet długo nie czekalam na wizyte, bo ok.3 tyg. Teraz mamy zadzwnic po 15.XII i zapisać na kolejną wizytę. Wtedy Matiemu zrobią pantomogram i odciski do aparatu.
    -- ___
    •  
      CommentAuthormilkar
     permalink
    noangel78 i AniaBB - Gratulacje ode mnie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    ANiu gratulacje. Wspaniała kolejna informacja. No to teraz kolej na nastepne... spidermanka. ŁÓŚĆŃ, wedmoczka. Dawać dziewczyny.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Anderka ja w tym cyklu zaciążę :)) przecież jestem jedna z pierwszych na liście, nie mogę obciachu robić :))musze dawać przykład młodszym i zarrrrażać Was :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    ooooooczywiście Kasiu. Ja to wiem, ze zaciązysz w tym cyklu:).
    -- ,
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    A jak dzis Twoje samopoczucie kochana ??
    --
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Ogólnie lepiej ale choróbsko wróciło. zżeram antybiotyki, półprzytomna w pracy ale jeśli chodzi o przyczynę wczorajszego doła to lepiej.
    -- ,
  17.  permalink
    łóśćń - jestes pierwsza na liście ale o 1 dzien dalej w cyklu. ;-))) hihi Ale mozemy zrobic tescior tego samego dnia, coby równo wypisac się z listy staraczek. WKONCU W TYM CYKLU ZACHODZIMY W CIĄŻĘ !!!! :-))))
    _______
    Andreka - to może zwolnij sie do domu i przeleż to choróbsko. Natomiast pewnie psychicznie bedzie Ci wtedy ciężej, bo... bedziesz za dużo myslala. Tak źle i tak niedobrze. Ale jakby CI sie udało jutro zostac w domu i zrobic sobie dluzszy weekend mysle, że szybciej zwalczylabys te wirusy. DUZO ZDRÓWKA !!!!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    To dobrze skarbie :)) no mnie tez coś chyba bierze, z nosa krew sie leje mi, i to tak bez przyczyny,nachylę się i leci.A lekarst nie mogę brać za bardzo, bo jestem alergikiem i puchnę po lekarstwach mówie Ci koszmar pod tym względem :bigsmile:
    --
  18.  permalink
    agenieshika - a może lepiej "jak nie urok to ...ZAPALENIE GARDŁA" niż '...SRACZKA'... :-))) Przepraszam za brzydkie słowa, ale ja TYLKO CYTUJE ZNANE POWIEDZENIE ... ;-) hihi
    -- ___
  19.  permalink
    Czyli wygląda na to, że tylko ja uchroniłam się od choróbska... NO DOBRZE - w takim razie bede zarażała Was wszystkie... ZDROWIEM!!!
    -- ___
    •  
      CommentAuthorłóśćń
     permalink
    Spidermanka Ty zarażaj ciążą i zdrowiem.... ale ciążą bardziej :))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.