WOW!!! Gratulacje abortaW. Ja cos ostatnio zaniedbałam sie w wysylaniu kartek światecznych. Powinnam tez do tego wrocic. Wkoncu bardzo mi sie podoba tradycja wysylania kartek pocztowych papierowych, a nie tylko wysyłania smsa...
noangel78 gratulacje !!!! i dzięki za słowa otuchy jesteście z anderką kochane u mnie niestety wczoraj ujemny test i tempki w dół i czekam na krwawą Mery małpa ruda oczywiście jeszcze tli się jeszcze we mnie resztka nadziei a może jednak nie przyjdzie ...
wrozkafuksia - TRZYMAM TEŻ ZA CIEBIE KCIUKI!!! Nie trać nadziei, bo dopóki @ nie przyszła to nadal jest szansa na zielony cykl. :-) ___________ diabeł - ja wlasnie zaczelam czytac książke tydzien temu, gdzie napisane jest o akupunkturze i jej super działaniu. Tak wiec MOZE WLASNIE TO pomoże u Ciebie zafasolkować. :-) Czego życzę Ci z całego serca.
No ale jest pewien problem. Akupunkturę powinno się wykonać w trzech kolejnych dniach bezpośrednio poprzedzających owulację. Ja mam cykle książkowe ze skokiem najpóźniej 16dc. Więc wyliczyłam sobie, że 13, 14 i 15dc to będą TE NAJODPOWIEDNIEJSZE dni .. a tu taka niespodzianka - jest 20 dc a skoku ani widu ani słychu
kobiety, własnie wróciłam od endo i zakręcona jestm totalnie.. Poszłam tam rozwalona, ryczec mi sie chciało u niej, bo w drodze na wizyte miałam czas poskładac wszytskie nadchodzące objawy PMSu mojego, w dodatku mąż poza domem nie miałam się do kogo przytulic na uspokojenie.. No więc jak gadałam z nią, to jeszcze bardziej sie zdołowałam, bo dostałam zalecenia w razie ewentualnej ciąży. I niby juz nadziei nie miałam na 2 kreski jak wchodziłam do niej, a po wyjściu nic nie wiem i chce mi się wyyyyyyć. Bo TSH mocno spada tez jak sie jest w ciązy, a ja mam dziwnie niskie. No ale przecież większa dawke leku miałam brac ostatnio. Wiem, pewnie nic nie rozuiecie z tego mojego wywodu, ale co tam wygadac się chciałam
Dziewialtka wdech wydech :) a teraz spokojnie owszem TSH spada lub rośnie ( zależy od organizmu) wraz z rosnącą betą, ale może to też być wynik taki ze względu na zwiększenie dawki a ile tygodni temu zwiększałaś dawkę i z jakiej na jaką ?
kochana ale ty od razu przeskoczyłaś z 25 na 100 ? powinno się zwiększać max 25 mcg w odstępach co dwa tygodnie a nie tak nagle bo to może wywołać szok pamiętaj o tym
Ja chyba z Wami nie porozmawiam o TSH, bo ja mam w normie i nie mam pojęcia jakie leki i jakie dawki... Tak wiec tutaj nie pomogę :-/
dziewialtka - mam nadzieję, że tak jak aborta wprowadziła dodatkowy wdech i wydech dzisiaj już czujesz sie lepiej. Najważniejsze to na spokojnie wszystko przeanalizować. Nie możesz sie denerwować, zwlaszcza że nie ma tam obok Ciebie męża, który by Cię przytulił i otarł łzy. Ale w razie czego możesz sie przytulić wirtualnie do nas!!! My tez potrafimy ukoić, gorzej z tym otarciem łez. ;-)
Ja za chwile lece po Matiego do szkoły i zwalniam go z 2 lekcji - musimy jechac do ortodonty na 10:30. Mam nadzieje, że w 2 godziny zdążę obrócić w dwie strony... Tak wiec bede później... MILEGO DNIA DLA KAŻDEJ Z WAS!!!
Kobiety dzis mi lepiej. Wiem na czym stoję - dostałam @, więc nie ma temtu do świrowania, ale do bólu brzucha. Nowa dawka leku wprowadzana była stopniowo, wczoraj nie myslałam do końca racjonalnie. Wczoraj trochę popłakałam, trochę sie pomodliłam i od razu @ przyszła. Tylko trochę smutno..
AniaBB to ładnie przeciągłaś zanim zrobiłaś testSzkoda że nie masz wypełnionego wykresu, lubie podglądać co gdzie i kiedy :)) gratuluję jeszcze raz :))
Powiem Ci - owulacje miewam ok. 11-12 dc. Podobnie było teraz, sądząc po bólu brzucha. Później rozchorowałam się i miałam stale stan podgorączkowy i gorączkę, teraz się wyjaśniło, dlaczego antybiotyk nie zbił mi jej... A raczej zbił, ale do 37 - 37,3.
A przeciągnęłam, bo po tylu rozczarowaniach i bez wyjątkowych starań, nie myślałam o ciąży. Nie było niczego, co by to sugerowało. Dopiero kiedy okres nie pojawił się w weekend, jedyne co mnie zastanowiło, to szyjka, która poszła w górę. Dziś pomyślałam, że może jednak odważę się na test.
Wstawiłam orientacyjną fazę lutealną na wykres. Tak by to wychodziło.
Po tylu latach, kiedy ani razu cienia kreski nie widziałam, nie wiem co z sobą zrobić. Nie jestem przesądna, ale póki co wstrzymam się z zakładaniem kart ciąży itd. Jutro muszę jechać na zajęcia, poproszę szefa o przeniesienie mikroskopu... Jego córka ma 35 lat i też jest w ciąży! Nie powiem mu jeszcze, poczekam na betkę. W poniedziałek zrobię. O ile będzie dobrze.
A ja wlasnie wrocilam od ortodonty. Bylam z Matim w prywatnej klinice dentystycznej, ktora robi aparaty dla dzieci na NFZ. Nawet długo nie czekalam na wizyte, bo ok.3 tyg. Teraz mamy zadzwnic po 15.XII i zapisać na kolejną wizytę. Wtedy Matiemu zrobią pantomogram i odciski do aparatu.
Anderka ja w tym cyklu zaciążę :)) przecież jestem jedna z pierwszych na liście, nie mogę obciachu robić :))musze dawać przykład młodszym i zarrrrażać Was
łóśćń - jestes pierwsza na liście ale o 1 dzien dalej w cyklu. ;-))) hihi Ale mozemy zrobic tescior tego samego dnia, coby równo wypisac się z listy staraczek. WKONCU W TYM CYKLU ZACHODZIMY W CIĄŻĘ !!!! :-)))) _______ Andreka - to może zwolnij sie do domu i przeleż to choróbsko. Natomiast pewnie psychicznie bedzie Ci wtedy ciężej, bo... bedziesz za dużo myslala. Tak źle i tak niedobrze. Ale jakby CI sie udało jutro zostac w domu i zrobic sobie dluzszy weekend mysle, że szybciej zwalczylabys te wirusy. DUZO ZDRÓWKA !!!!!
To dobrze skarbie :)) no mnie tez coś chyba bierze, z nosa krew sie leje mi, i to tak bez przyczyny,nachylę się i leci.A lekarst nie mogę brać za bardzo, bo jestem alergikiem i puchnę po lekarstwach mówie Ci koszmar pod tym względem
agenieshika - a może lepiej "jak nie urok to ...ZAPALENIE GARDŁA" niż '...SRACZKA'... :-))) Przepraszam za brzydkie słowa, ale ja TYLKO CYTUJE ZNANE POWIEDZENIE ... ;-) hihi