Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To może ona po prostu maleńka będzie ?
Do tego stopnia ze spotkany kiedys kolega mojego taty zapytal go czy chodze juz do szkoly.... a ja wtedy bylam w 5tej klasie !!!!

Miki ma stopę (nie but') nr 23![]()
- on juz 24-25 nosi... A co do wzrostu - właśnie lekarze nie patrzą często na rodzinę tylko jadą po siatkach, co jest niewłaściwe.
Aneta, napiszesz coś więcej o tym, że bilans nie jest już obowiązkowy? Jakieś źródło?
Pytam, bo mi na bilans nie po drodze i chętnie bym go olała, chcę pokazać małego tylko naszemu alergologowi, który jest też pediatrą, po prostu nie mam zamiaru się pojawiać w przychodni, fajnie byłoby mieć podkładkę ;)
Byłam taka wściekła, i gdyby nie fakt, że chciałam młodego zmierzyć (bo wiem, że jest mały), od razu byśmy zwiali.
ale rzetelnie przeprowadzony
ja do mojej bratanicy mam dużo spostrzeżeń których nie widzą jej rodzice a na bilansie wszystko ok....
w ogóle wydaje mi się że na bilans powinno iść każde dziecko i każde powinno mieć zlecane podstawowe badanie krwi moczu i kału.... dużo rzeczy gołym okiem nie widać tak samo jak u Kasi skierowanie do ortopedy też powinno być....
Mojego Franka na bieżąco widzi nasza sąsiadka fizjoterapeutka, jak by coś było nie tak, zauważyłaby myślę :) Mnie samej nic nie niepokoi, a jak tak było to szłam od razu do specjalisty, u nas akurat był to laryngolog i alergolog.

bo N. zasuwa w takich skarpetkach ze skorzaną podeszwą i zawsze brudne ma na palcach i pięcie i części zewnętrzej stopy, a nigdy nie od środka
Opierdzieliwszy jednakowoż za gonienie na bosaka i kazała do pantofli przymusić
No i znowu zgłupiałam bo kolega fizjo mówił, że na bosaka zdrowiej....
że po takich rodzicach to inni być zwyczajnie nie mogą

W sumie ja się tam nie martwię, że ona drobna będzie bo lepiej tak niż jakby miała 2 metry w wieku lat 15-stu przekroczyć.

Moja Ninka od roku chodzi w 86 i jest nadal dobre

W pierwszym badaniu wyszły podwyższone eozyofile, co może wskazywać na pasożyty lub alergię
;
sa strasznie wysokie
Mónikha, jak tam u Was? Byłyście na kontroli?

;
le panikowac bo norma jest do 6 a dziecko jest w gornej granicy normy to nie ma po co.
Faktem jest, że wynik TSH = 7 jest już powyżej norm nawet dla niemowląt. A sama mówisz, że z wiekiem spada ten zakres normowy. Więc ja bym się martwiła, gdy kilkulatek wychodzi poza normę nawet dla niemowląt. Tak czy inaczej, to nie jest wynik dobry!