Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jakoś inne z uczestniczek tej dyskusji nie odebrały tego tak,że nazywam je krowami, baranami, osiołkami...
Podkreslam raz jeszcze- 28dni jest PORTALEM SPOŁECZNOŚCIOWYM
A jest forum Spiralki? Albo Prezerwatywki?
Można by było kogoś tam posłać ;)
Moim zdaniem osoba, ktora chce promowac NPR a wyjezdza z tekstami, ze pigulka zabija sama sobie odbiera wiarygodnosc
Interesują mnie fakty i z miłą chęcią posłucham gdy ktoś ma do przedstawienia rzetelną wiedzę.
rozumiem że chodzi Ci o ich potencjalne działanie wczesnoporonne
Moja babcia od lat 70 cierpi z powodu skutkow wylewu na tabletkach. Mialam znajoma, ktora z powodu zakrzepicy w wieku 32lat zmarla. Dla mnie wystarczy to, aby byc bardzo sceptycznym wzgledem tego, ze pigulka nie zabija.
Jesli chodzi o to, co odebralam za zjadliwe ataki:
1. Kpiny z tego, ze ktos osmiela sie wykazywac skutki uboczne anty (danap o "wklejaniu linkow")
Wydaje mi się że i tutaj (28 dni) nie ma zbyt duzo miejsca na dialog(...) Wystarczy spojrzeć na ten wątek ponad 20 stron a tam jedna przez druga wklejaja "bzdury i fakty..." czasem nawet bez komentarza, dla mnie to takie nakręcanie się właśnie na poziomie Pani N.
2. Sugerowanie, ze odklada sie skutecznie z NPR bo sie jest bezplodnym (skorpionka, dla mnie to bylo totalne przegiecie paly w tej dyskusji, czegos takiego jeszcze nie bylo na tym forum).
8. Nigdy, przenigdy nie spotkałam się z taką nietolerancją jak tu. Az kipi od nienawiści do tych INNYCH.
4. Mój syn ma 14 lat. To chyba niewiele mniej niż 19, prawda?
Zostałam wywołana do tablicy, więc pozwolę sobie odpowiedzieć.
1.Zimne ryby były odnośnikiem piwa, do których porównano kobiety. Rozumiem,że pierwsze jest okresleniem obrażliwym, tak?
2. Nie powiedziałam,że ktokolwiek jest kwoką. Tak jak nie powiedziałam,że ktoś jest świnią, osłem czy krową. Zacytowany wierszyk dotyczył pouczania nt dobrego wychowania.
3. Czy młody wiek naprawdę jest czymś strasznym? Odnosze wrazenie, że Was to najbardziej ubodło. Tak- Femme, Irjanko- uwazam,że jesteście młode i jeszcze niewiele w związkach przeżyłyscie. Własnie w racji swojego wieku.
4. Mój syn ma 14 lat. To chyba niewiele mniej niż 19, prawda?
Wydaje mi się że i tutaj (28 dni) nie ma zbyt duzo miejsca na dialog(...) Wystarczy spojrzeć na ten wątek ponad 20 stron a tam jedna przez druga wklejaja "bzdury i fakty..." czasem nawet bez komentarza, dla mnie to takie nakręcanie się właśnie na poziomie Pani N.