Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Judyta a ten zenaro jest na receptę?
:"Dawkę i częstotliwość stosowania leku ustala lekarz. Nie zaleca się stosowania u niemowląt i dzieci poniżej 2 roku życia (brak badań odnośnie bezpieczeństwa stosowania w tej grupie wiekowej)."Po 2 tygodniach wyrzucenia z mojej i Hani diety ryzu,
a Fenistil w kroplach
sprobuj fenistilu w zelu
U nas pediatra mówiła że objawmi alergii (na białko jak i na inne rzeczy) mogą być wysypka, zaczerwieniona szyja - jakby odparzona, "pęknięcia" albo zaczerwienienia za uszami, pod kolanami i w innych zagięciach ciała, ból brzuszka, niechęć do jedzenia, pocieranie rączkami twarzy, drapanie np. po głowie, przesuszenia na skórze np. na łokciach, kolanach, zewnętrznych częściach ud, "brzudka" kupa, czyli ze śluzem albo zielonkawa. Pediatrzy najczęściej każą odstawić matce produkty z nabiałem (jeśli tak będzie u Was to musisz uważać na składy, w wielu produktach jest np. mleko w proszku a niestety małe ilości też mogą uczulać!) ale może to być równie dobrze coś innego jak pomidory albo kakao? Ale może się okazać że u Was to np. podrażnienie skóry na płyn do prania więc nie panikuj
wiem że z takich niespożywczych rzeczy to uczulać mocno może też wełna. Jak coś to pytaj tu Ci dziewczyny poradzą

Tylko że ostatnio czytałam, że alergia na gluten niekoniecznie objawia się wysypką - czasami są to problemy z brzuszkiem i brzydkie kupy.

Muszę koniecznie się za czymś rozejrzać! Chętnie skorzystam z Waszych opinii :-)
Przy wszystkich zmianach skórnych ważne jest, żeby nie moczyć zmienionej chorobowo skóry.
Przecież trzeba je umyć, zwłaszcza przy takim upale, kiedy skóra się poci i jest tyle kurzu i pyłków w powietrzu.
Przy zaognionych zmianach skórnych mycie powinno odbywać się "pod prysznicem"- czyli raz dwa. A u takich maluchów ma to być obmywanie/przemywanie. Za każdym razem dermatolog przypominał nam o tym.
Na szczęście jest już lepiej.