Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

łącznie 25 metrów. To będzie dekoracja na urodziny Haneczki, a potem część z nich będzie dekorować pokój dziecinny.

Madzia, polecam Ci kanał Drops Garnstudio na Vimeo - świetne, łopatologiczne filmiki.
Dziewczyny, a z jakiej włóczki najlepiej zrobić np. kardigan? Generalnie na co powinno sie zwrócić uwagę przy wyborze włóczki odzieżowej. Myśle o takim sweterku zamiast lekkiej kurtki wiosennej.
), za to grzeją bardziej niż sama wełna. Alaska to owcza wełna, wg mnie niegryząca, ale jak ktoś jest bardzo, bardzo wrażliwy, to Big Merino bym polecała w ciemno.

Takie kamizelki wyprodukowałam ostatnio dziewczynom:
).
      2. Rozumiem, ze do szerokich wyrobów trzeba mieć druty z żyłką, tak?

Na jakiej grubości drutów to robiłaś?
1. Lepsze bambusowe czy teflonowe?
2. Rozumiem, ze do szerokich wyrobów trzeba mieć druty z żyłką, tak?
na urodziny zamówiłam sobie zestaw knit pro i teraz nie pamiętam jak to się robiło na długich drutach bez żyłki :)
      z jakiej włóczki najlepiej zrobić np. kardigan?

Zresztą na poduszkę to kup sobie jakąś tańszą mieszankę z akrylem (np. właśnie Alize, albo Yarn Art), bo przecież grzać Cię nie musi
to się wezmę za prosty kardigan z Drops Paris, czyli z tej bawełnianej włóczki.
No weź pod uwagę, że na takich grubych drutach może i robi się szybko, ale ciężko - bolą paluchy i nadgarstki.
A ja bym na początek polecała jednak coś z wełny.
 )
      tak w ogóle to ja gorąco polecam rejestrację na ravelry. Na pierwszy rzut oka może się wydawać skomplikowane

Gratulacje! 

_hydro_ dzięki za namiar, właśnie wyhaczyłam wzór ażurowego szala dla siebie :))
 więc będę drżała co by nic nie schrzanić, gdyż moje doświadczenie jest bliskie zeru.