Ja akurat zbieram się w sobie żeby iść do spowiedzi, ale trochę się obawiam, że to będzie długa pielgrzymka w poszukiwaniu księdza, który nie odprawi z kwitkiem. I nie dość, że Wielkanoc idzie, to mam być matką chrzestną mojej siostrzenicy.
Boże dziewczyny w jakim wieku MY żyjemy? W takim, ze nawet księża ,choć przysięgali,wyrzekali się i oni nie rezygnują z tej "przyjemnośći",ja juz widziałam jak to ksiądz jezdził na panienki i to nie jeden tak robi,oni robią wiele, wiele innych świństw! I ja potem mam iść do takiego ksiedza do spowiedzi? I mówić mu że kochałam się z mężczyzną którego baaardzo kocham i planuje z nim ślub?--o NIE!!! Albo co może mam się spowiadać z tego,ze się całuje z miom M ,bo całowanie to też grzech!
bez przesady, rosaa. nikt nie każe sie spowiadać z całowania. a co do księży i tego jak "się prowadzą"- ludzie są różni i księża też, a można iść do takiego księdza, do którego się ma zaufanie, a nie do pierwszego lepszego.
rosaa, to że widziałaś księży jeżdżących na dziwki, nie znaczy, że jest to regułą - wręcz przeciwnie, myślę, że jest to od niej niechlubne odstępstwo. Dlaczego budujesz stereotyp na podstawie kilku przypadków? Czy byłoby OK, gdyby ktoś Ci powiedział - kochałaś się przed ślubem, to na pewno jesteś puszczalska, bo ja widziałam/em takie dziewczyny, co najpierw z miłości ten teges, a potem się puszczały na dyskotekach - byłoby Ci fajnie? Pewnie nie, bo taka nie jesteś. Tak samo wrzucanie wszystkich księży do jednego wora to zbyt daleko idące uproszczenie moim zdaniem. Widzisz - Ty znasz księży, którzy nie przestrzegają celibatu - ja też znam takiego jednego (tzn. podejrzewam go o to), ale znam też kilkunastu, a może nawet kilkudziesięciu takich, którzy nigdy by się nie zhańbili złamaniem ślubów czystości. A co do spowiedzi - tak jak już pisałam, święta nie jestem - przed ślubem przyszłam do spowiedzi pierwszy raz od.... nawet nie wiem od kiedy, ale pewnie od 10 lat, jeśli nie więcej i dostałam rozgrzeszenie z mojego wcześniejszego życia oraz naukę i wiarę, że tak samo jak spowiednik był wyrozumiały, tak będzie dla mnie Bóg. Bo to przed nim się spowiadałam, nie przed człowiekiem w konfesjonale.
Odpowiadając na zadane pytanie tego wątku nam się udało. Czekaliśmy z mężem do ślubu, choć nie powiem było ciężko, ale daliśmy radę i jest to na pewno możliwe :) Podobnie jak Amazonka, my czekaliśmy na III fazę 3 tygodnie.
Może i jest to możliwe ale po co tak czekać,skoro kocham mojego M i mamy ustaloną datę ślubu to dlaczego mamy sobie odmawiać a poza tym to jest nawet niekontrolowane........ Przecież to wychodzi samo z siebie,przecież tego się nie planuje!!!
Przecież sexu się nie planuje! Chyba, że są wyjątki skoro się dziwisz ,że niekontrolowane.... Może Wy planujecie,że dziś o tej o i o tej,przecież tak nie ma.przeciez to wychodzi samoz siebie!
Niekontorolowany to był Twój komentarz! Nic dziwnego,ze nie znasz się na rzeczy skoro nigdy tego jeszcze nie robiłaś. To jak to jest z tymi pokojami jednoosobowymi?
Rosaa nie wynajmowaliśmy osobnych pokoi ;) A co Cię tak dziwi? I nikt tu nie mówi o żadnym planowaniu Jeśli ktoś chce poczekać z tym do ślubu to czemu nie? Nie uważam, że nie jesteśmy spontaniczni, bo to mi zarzucasz ;) Bardzo ważna była dla nas czystość przedmałżeńska. Jest to dar dany przez Boga tylko małżonkom, więc dlaczego go niszczyć przed ślubem? Jeżeli dla Ciebie są ważne inne wartości to ok! Ja niczego nie kwestionuje, nic Ci nie narzucam, wypowiadam tylko swoje zdanie i mówię Ci o własnym doświadczeniu. Więc nie rozumiem skąd tyle złośliwości w Tobie, że tyle czekaliśmy Acha, oczywiście masz rację, że wychodzi to samo z siebie nie inaczej Pozdrawiam
Rosaa nie mam zamiaru tłumaczyć się Tobie jak wyglądały nasze wycieczki, myślę, ze to nie jest Twoja sprawa Widzę, że nie masz żadnych argumentów, bo nie odpowiedziałaś na moje wcześniejsze pytanie
Przepraszam zabraniasz mi się wypowiadać???? Nie rób scen dziewczyno.
Na to: >Rosaa nie wynajmowaliśmy osobnych pokoi ;) A co Cię tak dziwi? <
Już nie powiem kto tu jest wścibski i wysuwa daleko idące wnioski na temat moich relacji seksualnych z przyszłym mężem Bezczelność niektórych osób tutaj po prostu mnie powala. No coments!