Zuzka na allegro nie ma i nie sadze zeby byly bo juz do kilku sklepow nawet pisalam, u nas maja przywiezc ale kiedy i jaki kolor to sie okaze, cena 50zl za ten wiekszy rozmiar mi sie podoba cos takiego jak ma brevi i taki bym najchetniej kupila ale cena nie na nasza kieszen bo na stelazu 280zl a jak naawet uzywane znalazlam to tez sporo kosztuja :( sama zobacz http://ssl.allegro.pl/item191747387_duzy_przewijak_na_wanne_lub_lozeczko_.html czy http://ssl.allegro.pl/item192528803_uniwersany_przewijak_na_stelazu.html albo http://ssl.allegro.pl/item191750071_wygodny_przewijak_na_lozeczko_lub_komode_.html dla mnie nie sa warte tej ceny
o taki bym baaardzo chciala: !!
a bedziemy mieli tak jak zwykly tyle ze oprocz tego zabezpieczenia ciut wyzej klin po bokach bedzie taki sam i z tylu http://ssl.allegro.pl/item190822410_2o2_przewijak_na_lozeczko_nadstawka_promocja.html
Kubusiasty jest przeuroczy, moja Gabrysia byłaby nim zachwycona :) Pościeli dla dzidzi nie będę kupować, bo mam tą pod którą śpi Gabryśka, ale muszę kupić coś na podmiankę dla niej, jakąś dużą kołdrę i pościel, ale pościel w dziecięce motywy chyba odpada bo musiałabym wymienić pozostałym dzieciakom, zaś wydatek około 300zł na pościele teraz mi jakoś za nic nie pasuje :D. Przewijak mam taki zwykły nakładany na łóżeczko, ale planuję sobie kupić łłózio Vox-a z komodą i przewijakiem przerabiane na tapczanik dla starszego bobasa, ale jeszcze się wacham lekko nad tym. Sama jeszcze nie wiem gdzie dam bobasa i jak porozstawiamy dzieci po pokojach, jak jest to facet to najlepiej będzie dziewczynki ulokować w 1 pokoju a chłopców w drugim, no ale jak rośnie se babeczka to już gorzej. Wiadomo że na początku i tak będzie łóżeczko w naszej sypialni, ale w pokoju "dzieci" wstawimy już kojec. Gdy mieszkaliśmy w maleńkim mieszkanku nie było tego problemu bo tylko 2 pokoje były, a teraz przy 4 pokoikach już sama nie wiem gdzie ulokować bobasa (1 pokoik jest tylko gościnny a zarazem pełni funkcję pokoju jadalnego i telewizyjnego). Się rozpisałam bladym świtem, coś spać nie mogłam i wstałam po 5 a teraz to już muszę dzieciaczki do przedszkola szykować i za pracę się brać :D Miłego dnia Babeczki
no to wczoraj allegrowo poszalalam, kupilam te art. u galiano o ktorych wczesniej pisalam i sobie bluzeczke z krotkim rekawkiem. poluje dzisiaj na podgrzewacz i sterylizator do aventu, uzywane sa za 1/3ceny albo i taniej nawet wiec moze moze mi sie uda kupic.
Kfiatuszku posciel idealnie pasujaca pod mamunie czyli i malenstwu sie spodoba :)
And moja bratowa miala takie lozko z komoda i przewijakiem ale nie wiem z jakij firmy no i niestety sobie nie chwalila. tapczanik byl jednak slabej jakosci i jak mala miala niecale 3 latka to kupili jej normalny bo tamtemu cos odlecialo. w sumie VOX to dobra firma wiec jest szansa ze szajsu nie sprzedadza.
dziewcyzny z innego forum polecaly najtańsza hurtownia art. dzieciecych we wrocałwiu to Bajka na Długosza 2-6. w tygodniu otwarta jest do 17:00, w weekend do 13:00 albo 14:00 moze sie ktorejs mamie z Wroclawia czy okolic przyda, pisaly ze ceny takie jak na allegro albo i nizsze wiec moze warto sprawdzic :)
cześć dziewczyny! Ania M - ja byłam już w BAJCE, ale muszę przyznać, że postawili na rzeczy z niższej półki, tych lepszej jakości i z lepszych firm u nich brak! Tak więc tylko obeszłam cały sklep i nic nie kupilm! Ja jednak na Wrocław i okolice polecam hurtownie ASKOT na ul. Sztabowej , a przede wszystkim na skrzyżowaniu ul. Hubskiej i ul. Św. Jerzego! Świetne wyposażenie mają - jak dla mnie! Pozatym np. jeżeli któraś z was upatrzyła sobie coś z GLUCKA to w nowo otwartej galerii PASAŻ GRUNWALDZKI, GLUCK ma swój sklep - świetnie wyposażony i wogóle fajny, bo są aranżacje pokoików w osobnych boksach więc np. miałam okazję zobaczyć swój wybór jak wygląda w całości! Pozatym są tam takie sklepy z ubrankami jak moje ulubione COCCODRILLO, WÓJCIK, 5-10-15, SMYK!
IWA no ale nie kazda mama ma tyle kasy zeby postawic na rzeczy z wyzszej polki i jednak olbrzymia czesc spoleczenstwa kupuje te tansze wlasnie z nizszej i ze sredniej, no i o to chodzi wlasnie z taka hurtownia ze jest na kieszen wsyzstkich bo wiadomo jak sie ma kase to kupuje sie w sklepach. ja akurat nie jestem amatorka firmowek i taka hurtownia w okolicy szalenie by mi sie przydala.
Iwa- nie gniewaj się - ale ania wyraźnie napisała,ze bajka to NAJTAŃSZA hurtownia, a nie hurtowania z firmówkami. Ludzie maja różne potrzeby,różne upowdobania i różne możliwości finansowe.
Muszę zamówić w koncu pościel do łóżeczka... Dzisiaj mi się niunia śniła wrociliśmy już z nią do domu i pościeli do łóżeczka nie miałam ani łóżeczka nie zdąrzyłam odebrać hihihihi jakieś zchizy łapię. Ale pamiętam że syn też mi się śnił jak miałam jakiś trudny okres będąc z nim w ciąży albo jak się o niego martwilam jakby chciał mi powiedzieć -"Mamusiu u mnie wszystko gra bez stresu..." Teraz te wody płodowe mnie gnębią ale dziś usg więc się dowiem wszystkiego aż mnie nosi z ciekawości a to dopiero na 19.20.....
Magg to bedziemy czekaly na wiesci po wizytce... wybralas juz jakas konkretna posciel czy ciagle sie wahasz? ja mam w tej chwili 3 zmiany i mysle ze starczy. sis cos mowila ze jakas jeszcze wysyla ale ciekawe czy na nasze lozeczko bedzie pasowalo, odliczanie do przyjscia paczek czas zaczac :D
Ehh napisze juz tutaj :) Byłam dzis po receptę na no-spe i przy okazji miałam USG. Dzidzi rośnie, jest pośladkowo i nie pokazuje co ma w sekretnym i intymnym miekscu i to co najważniejsze - beboki z łożyska się wchłonęły i jest ono w końcu normalne !!!!! Dzika radość !!!! zdaniem Pani dr mam schować strach do kieszeni bo nic nam nie zagrażą :) oby miała rację. Niestety mam brzydkie wyniki, wysokie leukocyty i niska hemoglobina, jutro jeszcze mam zrobic CRP no i chyba bedzie antybiotyk :( moje zdanie ze to moze od zębów (mam 2 do usunięcia) nie wystarczają pani dr.
Ciesze się że jest dobrze z Dzidziulkiem, bardzo !!! albo jeszcze bardziej :) teraz tylko czekamy na nie, niech rośnie i nabiera sił jak najdłużej... Z coraz większym optymizmem wierzę że będziemy je mieć...
And bedzie wszystko dobrze, a wyniczki coooooz ja te za niskie przerabiam od kilku miesiecy juz i sie nie daje wiec glowa do gory, powoli mysle ze zakupowo mozesz szalec :)
And pisalas ze bys brala wozeczek uzywany - zerknij czy ta cena by cie nie satysfakcjonowala... moze nie bedzie jakis mega drogi przy koncu aukcji http://www.allegro.pl/item191716768_wozek_gleboki_peg_perego_spiworek.html
A ja własnie odebrałam przesyłkę od kuriera - przywiózł mi już kosz wiklinowy na kółeczkach! Teraz piorę pościelkę co by była pachnąca i czyściutka, a jutro wyprasuję! Jak ubiore pościelkę to zrobię zdjątko i wam wkleję! Bardzo się cieszę, że tak szybko przyszedł, bo bałam sie, że nie zdąrzą! Zostało tylko odebrać wózek z fotelikiem i wszystko gotowe!
Magg no jasne ze dobrze :) mi sie nie udalo dzisiaj upolowac podgrzewacza na allegro. stwierdzilam ze jak za uzywany mam zaplacic z przesylka 85zl to wole kupic za 130nowy na gwarancji. jak sie cos trafi do 60zl z przesylka to wezme jak drozej to mysle ze sie nie opyla, co sadzicie???
Iwa aż zazdroszcze :) ale u nas te 10 tyg szybko minie i też bedę się szykować juz solidnie :) Aniu tego wózia obserwuje sobie ale podobają mi się te nowsze modele i widzę że wózki Roan są na ten sam styl robione gdyby ta aukcja była pod koniec czerwca nie wachałabym się www.allegro.pl/item193379551_wozek_roan_podgrzewacz_avent_gratis_.html póki co poczekam (nie)cierpliwie do 2 połowy czerwca albo nawet bliżej końca czerwca. Z zakupowymi szaleństwami też będę troszkę zwlekać bo pojawiają się maluchy w okolicy (w czwartek koleżanka ma mieć cesarkę - babeczka waży 4,600 i wielka jest już 10dni po terminie więc nie będą czekać dalej) wiem już że maleńkie będzie oddawać a taki smok raczej w rozmiarze 50-56 nie pochodzi :). Powolutku zbieram rzeczy w rozmiarze 46-50 bo moje poprzednie dzieci były maleństwa - super bedzie jak ten Bobas nas zaskoczy, no ale muszę się przygotować i na te maleńkie bo wiem że jak są potrzebne na juz to ich nie ma w sklepach. Jak coś widzę na allegro w rozsądnej cenie to kupuję, ale też nie mam zamiaru płacić po 10zł za śpiocha + przesyłka, bo w tej cenie mam nowe w sklepie - tylko trza się nałazić
And faktycznie niezla oferta i wozek w dobrym stanie... ja sie uparlam ze nie wiem co to nie bedzie wozka z koszem drutowym bo jakos mam obawy co do pakunkow pod nim :D jesli idzie o drobiazgi dla szkrabow na rozmiar 50 to polecam PEPCO, tam i body i spioszki i kaftaniki na 50 spokojnie kupisz a ceny juz chyba widzialas jakie sa kozrystne :) na allegro niestety takich tycich nie ma za wiele a jak sa to bardzo drogie i moim zdaniem totalnie nie oplacalne. chociaz moze to i dobrze dla nas, pozniej bedziemy mogly w dobrych cenach nasza drobnice odsprzedac :D
:) do Pepco pójdę po wypłacie bo spodobały mi się śpioszki 1 i muuuuszę je mieć hahaha no a jak pójdę sama bez dzieci to będę mogła "pobuszować" ciut dłużej. Co do koszy drutowego, jakoś takiego nie miałam i jestem przerażona jego płytkością i maleńkością no ale niestety coś za coś. Niedaleko mnie jest komis wózkowy, może podjadę tam któregoś dnia, no i mam jeszcze giełdę, tyle że ja mam pecha i jak jade na nią to nigdy nic nie ma. Ehh masa czasu jeszcze przede mną :) Może poznam płeć dzidzi i będę wiedziała chociaż jakie kolorki wybierać :)
Ps co do naszej drobnicy nie wiem jak Wy ale ja jestem za tym by między sobą najpierw powymieniać się zdjęciami i cenami :D może uda się najpierw cos odsprzedać między sobą a potem dopiero "przebrane" puścić na allegro...
AnD ja licze ze w przyszlym tygodniu jak mi lekarze powiedza jakiej wielkosci jest maluch i moze co nie co plciowo to tez jeszcze pepco zalicze :) sa tam niektore rzeczy ktorym sie nie moge oprzec ale maz stopuje wiec najlepiej byloby skoczyc bez niego a to znowu niewykonalne bo sama z domu nie wylaze... no ale z reguly na te 2-3rzeczy raz na jakis czas sie zgadza wiec moze i teraz co do wozka kupowanego pod plec ja na poczatku tez tak myslalam ale stwierdzilam ze kupie unisex bo bedzie latwiej sprzedac, wiem podejscie materialistyczne ale coooooz.... myslalam o czerwonym ale corka powiedziala ze nie ma mowy i z czerownym na spacery chodzila nie bedzie wiec sie zdecydowalismy na taki: !! podoba nam sie jeszcze braz z pomaranczem ale jakby byla dziewczynka to baaardzo bedzie sie to ze wszystkimi rozami i fiolkami gryzlo :)
Aniu niestety teraz ja też patrzę materialiście na zakupki bo chyba nie muszę mówić ile kosztuje ubranie 3 dzieciaczków, a koszty wyprawki tak naprawdę są chorendalne, niestety liczę też na dziewczyny które teraz mają szkrabiki i nie chcą narazie kolejnego. Najzabawniejsze jest to że 89% rzeczy po moich dzieciach oddawałam na bierząco - ODDAWAŁAM - a jak byłam w ciąży z kolejnym kupowałam... no cóż taka jestem i chyba się nie zmienię :) W czerwcu oddałam wszystko maleńkie co miałam w domu dla malucha,łącznie z wózlem głębokim, w październiku podczas przeprowadzki oddałam to co miałam małe na dzieci w suszarni i łóżeczko z gadżetami, a teraz biegam powoli po allegro i wysyłam sms-ki do znajomych czy nie robią pożądków w małych ciuszkach - zobaczymy - będę się tym martwić w czerwcu, a narazie jak coś widzę taniego w sklepie to kupuje (a to skarpeteczki, czapusie, śpioszki i tak powolutku się robi wyprawka do szpitala w wielkim rozmiarze 50-56). Zastanawiam się też nad tym czy tzw "becikowego" nie przeznaczyć na wózek, ale z tego co słyszałam ono jest płacone ponad miesiąc po urodzeniu się bobasa, więc chyba aż tyle nie będe czekać :( Niewiem hehehe może ktoś mnie dosponsoruje - tylko jeszcze nie wiem kto - muszę poszukać kofanka
And ja tez patrze materialistycznie a mam tylko 1 szkraba i sporo pomaga mi kuzynka za stenow. Wiekszosc zakupow jakie do tej pory poczynilam to w pepco troche na allegro ale tak staram sie nie szalec. Jesli idzie o oddawanie to u mnie znajomi sa nastawienie na robienie kariery i tylko jedni maja miec maluszka w polowie lipca a dalej to cisza. W rodzinie to sis ze stanow ma dziecko (synek bedzie mial roczek) no i troche rzeczy dostane po nim a jesli bedzie chlopiec to wtedy wiecej niz troche :) jest jeszcze kilkumiesieczny szkrab u jednej z kuzynek ale to w takiej czesci rodziny z ktora nie utrzymujemy kontaktu wiec tu tez na nic nie liczymy. Ja po maluszku planuje pozniej wszystko sprzedac bo dzieciaczkow wiecej nie planujemy a przynajmniej bedzie kasa na biezaco zeby nowe rzeczy kupowac. My wozek planujemy kupic z pieniazkow z ubezpieczenia bo babka ze szkoly mowila ze jej siostra na wyplate becikowego to az 3miesiace czekala!!! orientowalas sie czy nie nalezy ci sie ten dodatkowy zasilek porodowy? jesli masz dochod mniej niz 504 (do 509 jak sie nie myle) na czlonka rodziny (z maluszkiem juz wliczajac) to jeszcze dostalabys kolejny 1000 z miasta, no i dziewcyzny pisaly ze w niektorych miastach jest jeszcze gminne czy miejskie becikowe w postaci kolejnego tysiaca... dowiedz sie co ci sie nalezy bo niby czemu przepuszczac ...
Patrząc na mój udokumentowany dochód (ja pracuje w domku ale "na czarno") to należy mi się. Ale jak mam tyle czekać to pitole. W czerwcu oddaję 1 ważniejszy projekt więc będzie przypływ gotówki, który idzie pewnie w całości na dzieciaczki. a najwięcej na maluszka. Papierki na zasiłki urzędowe napewno poskładam bo nic nie tracę, poza tym "państwo" nie dało mi na zadne z 3 dzieci więc może na 4 da :D A jak nie płakać nie będę Teraz póki co odkładam sobie pieniążki by wyjść z kryzysu jaki nas dopadł po remoncie. Ale już powoli zacznę zbierać kasę na szkraba, wiadomo że na zakupowe szaleństwo lepiej isć z większą kasą :D Co do rzeczy od kogoś to czekam na odpowiedź od znajomej, ale to około 20 maja, myślę więc że do końca maja będę wiedziała czy ktoś będzie coś oddawał czy nie.
Izunia ja piore kolorowe w Loveli a biale w Persil Sensitive, nie uzywalam ani przy malej ani teraz nie uzywam zadnego plynu do plukania.
And no ja czekam na papierki ze skarbowki zeby sprawdzic czy mi sie bedzie nalezalo, obawiam sie czy nie przekrocze bo mialam nagrode dyrektora jesienia a mezowi po 7 latach miesieczne pobory zalegle syndyk upadlosciowy wyplacil :(
Aniu ale możesz z zakładu pracy czy od syndyka wziasc zaświadczenie, ze to bylo jednorazowe. poza tym w tych papierach do becikowego jest takie coś jak "dochód utracony". I ja np składając rok temu dokumenty o zasiłek rodzinny wg pita przekraczalam dochód, ale "dzięki" temu że straciłam dochód - rozwiązałam umowę - mam rodzinne bo nie przekraczam limitów.
Magg sliczniutka poscielka!!! mi sie podobaja takie jasne ale na zasadzie ozdoby bo juz nie praktycznosci hehehe, leniwiec ze mnie i wole bardzije napaciane :D
ja przyznam sie troche sie nad ta falbanka zastanawialam i na razie nie kupilam ale jak mi cos odbije to dokupie :) sis cos mowila ze wyslala posciel z falbanka tylko ciekawe czy z ich lozeczek na nasze bedzie pasowalo... w sumie ta falbanka to fajna sprawa bo zupelnie inaczej wyglada lozeczko... w ogole to ja na poczaktu pod lzoeczkiem to mam zamiar skladzik miec ;) pieluchy jakies kartony z zaduzymi rzeczami etc wiec taka zaslonka by sie nawet przydala :D
Magg no to niezle zaszalalas :) tak sie tylko zastanawiam jak ten ochraniacz funkcjonuje?? czy on jest tylko na dlugi i krotki bok lozeczka czy idzie go tak zalozyc ze na dlugich bokach po kawalku jest na wysokosci glowki dziecka??
dziewczynky mam pytanko o krem "dupkowy". tormentiol wiadomo w domku bedzie (zreszta zawsze jest bo czasami mi jakis wulkan potrafi wyskoczyc hehehe) ale chcialabym sie zapytac jakie macie doswiadczenia z kremem LINOMAG i czy polecacie. ja przy malej mialam sudocrem i w sumie uzywalam profilaktycznie co "grubsza robota" ale tak sie zastanawiam teraz nad linomagiem, widzialam w koszyku u babek w sklepach ze braly, znajoma tez w ramach wyprawki kupila, w kolejnej gazecie o nim pisza i tak sobie mysle ze moze kupic? koszt bez porownania mniejszy niz sudocrem ktorego 125gram kosztuje ponad 20zl jak macie sprawdzony linomag to napiszcie ktory, a no i jak z jego wydajnoscia??? bo sudocrem to predzej mu sie data waznosci skonczy niz go sie zuzyje :P
Ania ja uzywałam Nivea na odparzenia i byłam bardzo zadowolona , bo wydajny i z konsystencji. Jak Julka się mocno odparzała mogłam pokryc cieniutką wartwa pupę i było ok, a jak kupiłam linomag to mi się jakoś mazał po skórze.
no ja na nivea sie nie zdecyduje bo sama mam uczulenie na te kosmetyki... rewelacyjnie nam sie sprawowal sudocrem ale chcialam o linomagu poznac opinie, jesli jest 'mazacy' to juz odpada w przedbiegach
Ania ja miałam tylko porównanie między linomagiem , sudokremem i nivea i zdecydowanie wole nivea i sudocrem , ale linomag nie jest drogi to może wypróbujesz , moze ci będzie pasował. Dla mnie w stosunku do pozostałych był za marzący , po prostu zdążyłam się przyzwyczaić do dobrej jakości nivea, ten nivea jest hipoalergiczny , myślisz że by zaszkodził maluchowi?
Zuzka nie wiem czy by zaszkodzil ale jakos na proby nie mam ochoty z wiadomych wzgledow. mnie uczulaja chusteczki nivea i kremy ba i nawet balsam, jedynie szampon jest ok. Zreszta mnie nawet seria AA specjalnie dla alergikow uczula wiec najpierw sprawdzam na sobie i jak mi nie podejdzie to dziecku nie dam... teraz niedawno wyprobowalam chusteczki babydream kupowane w rossmanie - bardzo dobra cena, fajny zapach, dobrze nasaczone, bede je uzywala wespol z pampersowymi :)
Aniu ja wiernie pozostane przy sudokremie, linomag nie dośc że mi się mazał to jeszcze nie był tak skuteczny jak sudokrem przynajmniej ns dupce młodego
Co do ochraniacza w pościeli to on jest normalny jak wszystkie inne tylko tak go założyli do zdjęcia czyli zagłówek i do połowy łóżeczka na oba boki. A że zaszalalam noooooooo trochę ale to dlatego że nić więcej nie kupuję bo wszystko mam : kocyli, przewijak na stelarzu, ubranek sporo dostalam więc....
no wlasnie dlatego pytalam o opinie :) tyle sie o tym linomagu slyszy wiec bylam ciekawa jak to w praktyce wyglada :D ja np sudocrem uzywam sama dla siebie na ... opryszczke, pomaga idealnie :)
Magg no jesli masz male wydatki to i szalec mozna :) zreszta ta posciel to az taka droga nie byla chyba porownywalnie z innymi wielokompletowymi co?
Magg za 6 czesci 150zl to bardzo rozsadna cena... przynajmniej ja tak uwazam. przescieradlo warte swojej ceny i sama nie wiem czy nie przyszaleje :) zalezy w jakim kolorze sis mi podesle jeszcze... ja za 3 czesciowa placilam 50zl a ty zobacz ile juz mialas... a co do kukardy... coz nie przepadam za takimi przygwizdami ale to kwestia gustu bardziej :)
100krociu u nas maluszek bedzie w tym samym pokoju co my i podobnie bylo przy malej. Z mebelkow typowo dzieciecych to u nas jedynie lozeczko, pozostale rzeczy to BRW :D