Tylko pytanie techniczne - gdzie jest przebieralnia i przyjaciółka? Za nami i hordą? Czy przy kasie z ekspedientką? Czy z boku? Bo niby dobre, ale nadal nie kumam spalonego :D
Frag, spalony jest wtedy jak napastnik przeciwnej druzyny jest sam w polu karnym (tzn pewnie nie do konca ale tak obrazowo) mnie obrazowo ktos kiedys wytlumaczyl tak - jakby nie istnialo cos takiego jak spalony to by sobie bramkarz druzyny A kopnal przec cale boisko do zawodnika druzyny A, ktory stalby pod bramka B i po porstu sobie wkopal ta pilke mijajac tylko bramkarza B. cala gra by stracila sens. A tak pod bramka B musza byc zawodncy B, zeby te gre utrudnic. tak w skrocie
Treść doklejona: 17.06.16 20:56 wiec wlasciwie nie istotne gdzie jest przevbieralnia. wazne zeby kolezanki nas wyprzedzily w biegu do kasy, a potem jak juz zlapiemy kiecke to musimy je okiwac, ominac i wyprzedzic.
Ewasmerf: palony jest wtedy jak napastnik przeciwnej druzyny jest sam w polu karnym
Tego kompletnie nie zrozumiałam, ale druga część ma sens, dużo sensu :D Dzięki, męża zakasuję, bo on też nie wie co to :DDD Czyli trochę jak football amerykański ;)
chodzilo mi o to ze jak napastnik A stoi sam blisko bramki B. i to tez chodzi o to, ze w momencie podawania mu pilki. Bo jak otrzyma pilke majac przed soba dwoch zawodnikow B ale ich ominie i wyprzedzi i wtedy jest sam na sam z bramkarzem A to jest ok.
Treść doklejona: 17.06.16 21:04 zobacz sobie na wikipedii, jest fajnie zobrazowane "Pozycja spalona to sytuacja, gdy piłkarz drużyny atakującej, w momencie kierowania do niego podania, znajduje się na stronie boiska należącej do drużyny przeciwnej i jest bliżej linii bramkowej drużyny przeciwnej niż piłka oraz bliżej niż przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej.
Tak więc w momencie podawania piłki piłkarz, do którego piłka jest podawana, musi mieć przed sobą co najmniej dwóch piłkarzy drużyny przeciwnej"
Ewa - i powiem CI, że byłam pewna, że przytaczając (tak mądrze) co to jest spalony napiszesz to co wszyscy, czyli że w momencie podania piłki trzeba mieć przed sobą jednego piłkarza drużyny przeciwnej. I jak ja zakasowała na pewnej imprezie mężczyzn, kiedy powiedziała, że musi być dwóch. No bezcenne Dodam, że wśród tych facetów był trener piłkarski dzieciaków i zapaleńcy futbolowi. I oczywiście kłócili się ze mną na początku. Aż w końcu zapytałam się ich a co jak bramkarz drużyny przeciwnej wychodzi na boisko, żeby grać razem z piłkarzami (tak się czasem zdarza - ostatnie minuty meczu ostatniej szansy). No i wtedy konsternacja i obdzwanianie połowy trenerów. Nie muszę dodawać jaka byłam z siebie dumna
Nic nie rozumiem. Myślałam, że spalony, to wtedy, kiedy najpierw jest przy bramce zawodnik, a potem piłkę mu ktoś poda, a jednocześnie nie ma zawodników drużyny przeciwnej prócz bramkarza. Nie tak?
-- Szczęście jest decyzją, którą podejmujemy każdego dnia.
Jaca, no tak tak musi byc bramkarz i przynajmniej jeszcze 1 zawodnik druzyny przeciwnej nim pilka zostanie podana przed strzalem na bramke tylko Ewka to tak zaile tlumaczyla ze nawet ja kojarzaca o co w tym wsyztkim chodzi i ogladajaca mecze w pierwszej chwili nie zalapalam
ps. czyli w bramce stoi Niemiec, a jak Lewy podaje pilke Milikowi to przed Milikiem (lub na rowni z nim) musi byc jeszcze ktos z druzyny niemieckiej :P
MrsHyde: czyli w bramce stoi Niemiec, a jak Lewy podaje pilke Milikowi to przed Milikiem (lub na rowni z nim) musi byc jeszcze ktos z druzyny niemieckiej :P