Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

tak się zastanawiam... Pierwsze posiłki są nieskomplikowane bo to i tak zabawa i niewiele będzie zjedzone. Więc zapewne nie warto skupiać się nad jakimiś daniami np. pieczonymi.
Jedynie brokuł, ziemniak i po części jabłko mu podchodzi.
 ) . Tylko jeszcze sprawdź czy tacka jest na takiej wysokości, żeby Kacperek mógł sobie swobodnie łokcie położyć na blacie, bo inaczej będzie mu niewygodnie ( u nas do tej pory podkładam Adasiowi książkę pod pupę
 ) . Tylko jeszcze sprawdź czy tacka jest na takiej wysokości, żeby Kacperek mógł sobie swobodnie łokcie położyć na blacie, bo inaczej będzie mu niewygodnie ( u nas do tej pory podkładam Adasiowi książkę pod pupę  bo on drobny jest i wciąż ta tacka za wysoko dla niego ).
 bo on drobny jest i wciąż ta tacka za wysoko dla niego ). Ale dawałam mu go i tak do posiłków i po kilkunastu próbach zasmakował w tym warzywku i teraz to jest jedno z jego ulubionych
 Ale dawałam mu go i tak do posiłków i po kilkunastu próbach zasmakował w tym warzywku i teraz to jest jedno z jego ulubionych 
 Myślę, że jak od czasu do czasu dasz Kacperkowi coś z łyżeczki, to nic się nie stanie
 Myślę, że jak od czasu do czasu dasz Kacperkowi coś z łyżeczki, to nic się nie stanie  Ale jeśli zależy Ci na BLW - nie traktuj tego jako główny sposób karmienia, raczej jako uzupełnienie, w większości, niech jednak Kacperek je sam
 Ale jeśli zależy Ci na BLW - nie traktuj tego jako główny sposób karmienia, raczej jako uzupełnienie, w większości, niech jednak Kacperek je sam 
Dziewczyny jak wygląda wasz rozkład dnia posiłkowy
 )
 )
 On mnie w zupełności przekonał
 On mnie w zupełności przekonał
Z tym, że on nie siedzi samodzielnie dlatego go nie sadzałam tak...
czyli rozumiem, że nie zaszkodzi, jak go posadzę na samo jedzenie?

Ale co mam zrobić, jeśli on powiedzmy tylko będzie walił w tacę, jak teraz w talerzyk i wszystko wyląduje na podłodze? Mam to traktować jako zaliczony posiłek BLW?

a jak Ty sadzałaś i nic się nie działo to i ja spróbuję

Jeśli Kacperek będzie należał do tej drugiej grupy, to na razie jednak ogranicz mu czas posiłków do tych 5-10 minut, a jak już będzie samodzielnie siedział, to pozwolisz mu na tak długie jedzenie jak sobie będzie chciał
 Jeśli Kacperek będzie należał do tej drugiej grupy, to na razie jednak ogranicz mu czas posiłków do tych 5-10 minut, a jak już będzie samodzielnie siedział, to pozwolisz mu na tak długie jedzenie jak sobie będzie chciał  

są też takie, które i z pół godziny mogłyby grzebać się w posiłkuNo właśnie, nasze posiłki ostatnio trwają pół godziny, godzinę
 Ale Lilka cały czas raczej je :) Tylko potrzebuje dużo czasu.
 Ale Lilka cały czas raczej je :) Tylko potrzebuje dużo czasu.
      A nie możesz przygotować obiadu podczas Marcelka pierwszej drzemki między 8:00 a 11:00 ?
Będziesz miała gotowy

chociaż i tak jest zwolennikiem brokułów
 chociaż i tak jest zwolennikiem brokułów

No chyba, że coś źle robię, ale i tak tego jajka to zjadł tyle co nicWiecie co, to mnie najbardziej właśnie przekonywało do BLW, że dziecko je wszystko, ale w małych ilościach, dzięki czemu organizm spokojnie, powoli uczy się tolerować wszystkie pokarmy. Bo przy papkach dzieci o wiele szybciej zjadają większe ilości, a w BLW to wszystko dzieje się jakoś bardziej naturalnie.
Trzymał je w łapce ale nie wkładał do buzi. Tylko pare razy pokazałam mu jak to się robi i trochę połknąłbo dzieciaki to mądre bestyje sąA tak to wolał chlebek

i przemycam w sezonie mężowi gdzie mogę
 i przemycam w sezonie mężowi gdzie mogę  a i tak skubaniec ją wyczuje i kręci nosem ... typowe dziecko Mamy "zjedz bo to witaminki są ..."
 a i tak skubaniec ją wyczuje i kręci nosem ... typowe dziecko Mamy "zjedz bo to witaminki są ..."

a my dzisiaj zaliczyliśmy placuszki owsiane, nie wierzyłam, że coś z tego śniadania będzie, a jednak Tadek dał radę

Oranda, ja myślałam w pierwszej chwili, ze Marcelek zwraca

O jaaaa, Oranda, to jak z horroru wyglada :-) :-) :-) Jak flaki

[/url
[/url Chlebek i warzywka już wcześniej dostawała do rączek, celem zmasakrowania ich
 Chlebek i warzywka już wcześniej dostawała do rączek, celem zmasakrowania ich  Jadła też tarte i ze słoiczków (z powodzeniem nawet) ale chyba wolę, żeby uczyła się jeść samodzielnie i miała większy wybór smaków
 Jadła też tarte i ze słoiczków (z powodzeniem nawet) ale chyba wolę, żeby uczyła się jeść samodzielnie i miała większy wybór smaków  Ja jestem niepanikująca, a reszta rodziny musi zamykać oczy ("ona się zaraz udusi tą kluską!")
 Ja jestem niepanikująca, a reszta rodziny musi zamykać oczy ("ona się zaraz udusi tą kluską!")
 [/URL]
[/URL]Super! A te placuszki to: mleko, otręby/płatki, jako i olej? Czy jakoś inaczej?

ale go rozebrałam profilaktycznie i jadł tylko w pieluszce
 ale go rozebrałam profilaktycznie i jadł tylko w pieluszce