Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
tak się zastanawiam... Pierwsze posiłki są nieskomplikowane bo to i tak zabawa i niewiele będzie zjedzone. Więc zapewne nie warto skupiać się nad jakimiś daniami np. pieczonymi.
Jedynie brokuł, ziemniak i po części jabłko mu podchodzi.
) . Tylko jeszcze sprawdź czy tacka jest na takiej wysokości, żeby Kacperek mógł sobie swobodnie łokcie położyć na blacie, bo inaczej będzie mu niewygodnie ( u nas do tej pory podkładam Adasiowi książkę pod pupę
bo on drobny jest i wciąż ta tacka za wysoko dla niego ).
Ale dawałam mu go i tak do posiłków i po kilkunastu próbach zasmakował w tym warzywku i teraz to jest jedno z jego ulubionych 
Myślę, że jak od czasu do czasu dasz Kacperkowi coś z łyżeczki, to nic się nie stanie
Ale jeśli zależy Ci na BLW - nie traktuj tego jako główny sposób karmienia, raczej jako uzupełnienie, w większości, niech jednak Kacperek je sam 
Dziewczyny jak wygląda wasz rozkład dnia posiłkowy
)
On mnie w zupełności przekonał
Z tym, że on nie siedzi samodzielnie dlatego go nie sadzałam tak...
czyli rozumiem, że nie zaszkodzi, jak go posadzę na samo jedzenie?
Ale co mam zrobić, jeśli on powiedzmy tylko będzie walił w tacę, jak teraz w talerzyk i wszystko wyląduje na podłodze? Mam to traktować jako zaliczony posiłek BLW?

a jak Ty sadzałaś i nic się nie działo to i ja spróbuję

Jeśli Kacperek będzie należał do tej drugiej grupy, to na razie jednak ogranicz mu czas posiłków do tych 5-10 minut, a jak już będzie samodzielnie siedział, to pozwolisz mu na tak długie jedzenie jak sobie będzie chciał

są też takie, które i z pół godziny mogłyby grzebać się w posiłkuNo właśnie, nasze posiłki ostatnio trwają pół godziny, godzinę
Ale Lilka cały czas raczej je :) Tylko potrzebuje dużo czasu.
A nie możesz przygotować obiadu podczas Marcelka pierwszej drzemki między 8:00 a 11:00 ?
Będziesz miała gotowy

chociaż i tak jest zwolennikiem brokułów
No chyba, że coś źle robię, ale i tak tego jajka to zjadł tyle co nicWiecie co, to mnie najbardziej właśnie przekonywało do BLW, że dziecko je wszystko, ale w małych ilościach, dzięki czemu organizm spokojnie, powoli uczy się tolerować wszystkie pokarmy. Bo przy papkach dzieci o wiele szybciej zjadają większe ilości, a w BLW to wszystko dzieje się jakoś bardziej naturalnie.
Trzymał je w łapce ale nie wkładał do buzi. Tylko pare razy pokazałam mu jak to się robi i trochę połknąłbo dzieciaki to mądre bestyje sąA tak to wolał chlebek

i przemycam w sezonie mężowi gdzie mogę
a i tak skubaniec ją wyczuje i kręci nosem ... typowe dziecko Mamy "zjedz bo to witaminki są ..."
a my dzisiaj zaliczyliśmy placuszki owsiane, nie wierzyłam, że coś z tego śniadania będzie, a jednak Tadek dał radę

Oranda, ja myślałam w pierwszej chwili, ze Marcelek zwraca

O jaaaa, Oranda, to jak z horroru wyglada :-) :-) :-) Jak flaki

[/url
Chlebek i warzywka już wcześniej dostawała do rączek, celem zmasakrowania ich
Jadła też tarte i ze słoiczków (z powodzeniem nawet) ale chyba wolę, żeby uczyła się jeść samodzielnie i miała większy wybór smaków
Ja jestem niepanikująca, a reszta rodziny musi zamykać oczy ("ona się zaraz udusi tą kluską!")
[/URL]Super! A te placuszki to: mleko, otręby/płatki, jako i olej? Czy jakoś inaczej?

ale go rozebrałam profilaktycznie i jadł tylko w pieluszce