No wlasnie mam ten sam problem bo wszystko finansujemy sami tamta stymulacja wyciagnela pelno pieniedzy i bez powodzenia teraz tez wszystko sami ach ciezko podjac decyzje...
Dalia tak jak napisała Kingoskie musicie przemyśleć za i przeciw. Ja nie zdecydowałam się na takie badania nie względów finansowych lecz dlatego że nie chciałabym stanąć przed decyzją czy zabrać do domu mojego syna czy córcie z zespołem Downa, do końca życia zastanawiałabym się czy dobrze zrobiłam. Badania te nie zwiększą skuteczności metody. Wy mieliście robione badania genetyczne? Macie problem który jest wskazaniem do tej metody? To jest chyba tańsza sprawa choć nie orientowałam się. To kolejna usługa na której kliniki chcą dodatkową zarobić jak widać nie mało (koszt kolejnego podejścia a może nic nie wnieść).
Hej Tosik jeśli nie miałabyś nic przeciwko, to napisalabys jak sie czujesz mając w brzuszku( nie jestem pewna- sorry) więcej niż jedno dzieciątko ? Tak krótko , jak to jest emocjonalnie i fizycznie? Przepraszam, wiem każdy jest inny, ale bardzo mnie to ciekawi... Sama zastanawiam sie nad transferem dwóch zarodkow... Dzięki , pozdrawiam tosiczku :)
No właśnie lekarka mówi ze to jest po to by szukać dalej czemu nam nie wychodzi, niby zarodki miałam piękne, badania mamy dobre tylko mam te komórki NK podwyższone dostałam leki i teraz ich poziom jest ok, i stąd decyzja na ta druga stymulację i teraz tak doradził ze może zbadać zarodki ze może są wadliwe itd ale pewności ona nie ma, szuka przyczyny tak mówiła..... i weź tu bądź mądry 😯
Witam sie na tym watku. Z ciekawoscia przeczytalam kilka postow i napewno bede w najblizszym czasie czesto tu zagladac. U nas szybki protokul.Wczoraj bylismy pierwszy raz w klinice i od wczoraj wyciszanie przed IVF.W nasteonym cyklu stymulacja,punkcja i transfer (jesli oczywiscie wszysto pojdzie zgodnie z planem). Ale jestem w temacie nowa takze stad bede chlonac wiedze. Zastanawia mnie tylko czemu mam tak agresywna stymulacje w stosunku do wielu innych kolezanek tutaj.225j.od 2 dc przez 10 dni? Pozdrawiam
Amh nie mialam nigdy robionego.W klinice zadecydowali zeby szybko robic IVF ze wzgledu na moj wiek (37). Jestem po jednym IUI rok temu-nieudane I jedna ciaza-7 tydz.poronienie. Nie mam dzieci. *Kalamburka* gratuluje !!!!
Ratownik AMH super.Ja nie chcialam robic wczesniej z dwoch powodow: * aby sie nie stresowac gdyby sie okazalo niskie oraz * ze wzgledu na koszty.Nie wiem jak w PL ale tu nie jest refundowane i kosztuje 80 euro a z tego co slyszalam jeedno badanie nie wystarczy bo jest niewiarygodne i trzeba za jakis czas powtorzyc.
Hej moncia co u Ciebie? Jak ty sie czujesz? Ty juz chyba z 15 tygodni, wiec twoja kruszynka musi byc spora. Ostatnio mamy niezla pogode w Irlandii, wiec az chce sie zyc..;) Troche sobie odpoczelam od stycznia:mialam pare sesji akupunktury, ktora bardzo wszystkim polecam:dziala baaaardzo odprezajaco i odstresowujaco.Ja mam wizyte w nastepna srode-miejmy nadzieje,ze niebawem bedziemy mogli dokonac transferu. W Irlandii jak sie okazuje jest nie tylko baby boom , ale tez ivf boom i w naszej klinice kolejki, ze tygodniami trzeba czekac na wizyte. W srode bedziemy wiedziec wiecej co i jak. Trzymaj sie cieplo moncia i dawaj znac czasem co u was:) pozdrawiam
Eddie my juz wkroczylismy w 18 tydzien ciazyi czujemy sie cudownie!!Wiadomo mam dolegliwosci ciazowe,ostatnio bardzo dokucza mi zgaga ale fakt,ze pod moim serduchem rosnie nasz Babelek wynagradza wszystkoFaktycznie ostatnio irlandzka pogoda nas rozpieszcza tak jak pisalas az chce sie zyc!!!Ja bardzo czesto tu zagladam i mocno kibicuje kazdej z dziewczyn,i bardzo ucieszyl mnie fakt ze wrocilas do nas,ze nabralas sil do ponownej walki,trzymam mocno kciuki za kolejne podejscieMam nadzieje,ze juz niedlugo bedziemy mogly wymienic sie jakimis ciazowymi doswiadczeniami czego Ci z calego serca zycze!!!!Pozdrawiam
W/g planu profesora ,jesli nic sie nie przesunie mamy zaplanowany na 1.06.Z jednej strony cudowna data bo Dzien Dziecka a z drugiej traumatyczna bo rowno 2 lata temu 1.06. stracilismy naszego maluszka . mrs k dzieki bo juz myslalam ze tylko ja ma taka kosmiczna dawke :-* Milego dnia dziewczyny :-)
Treść doklejona: 18.04.15 06:09 Ratownik to jak bedzie u ciebie wygladac procedura i ile potrwa ?
Gosia ja też mam 225 dawkę, także spokojnie. AMH mam wysokie. Każda ma inną sytuację. Myślę, że lekarz wie co robi Ja płaciłam 180 zł za AMH w Diagnostyce
Bardzo Wam dziękuję za gratulacje:) I trzymam mocno kciuki za Was wszystkie. Gosia, ja miałam max dawki menopuru od początku (300) i przez cały czas i tak jak czytałam forum - wiele z nas tak miało. Tak jak wspomniała Kingoskie - lekarz wie, co robi - zaufaj mu, a jak masz wątpliwości - pytaj go. Ja też borykałam się z brakiem zaufania do lekarza, ale przepracowałam to w sobie.
Bacha, ja miałam transfer 7 kwietnia. Jestem w programie rządowym i tam wskazane jest robienie weryfikacji 3 razy (estradiol, progesteron, BHCG) - wczoraj miałam 3-cią - napisałam Wam wyniki. Za tydzień jadę do Wrocka do kontroli i liczę na pierwsze ważne USG :) Teraz biorę estrofem, lutinus i luteinę.
Zrobiłam dziś test ciążowy i wyszedł mi negatywny. Zdarzało się Wam coś takiego? Czy to przez te leki? Przecież betę mam powyżej 42.
jasminka, mnie test też nie wychodził przy becie 47, zrobilam kolejnego dnia i kreska była ledwo widoczna, nawet przy becie 170 miałam wrazenie, że ledwo ją widać. Wszystko zależy od testu. Najlepiej było widać na pink testach
Jasmi nka ja kupiłam najtańsze testy w Rossmanie firmy facille. Nie doczytałam na opakowaniu o jakiej czułości są, ale wychodzą. Ja do Wrocka jadę 25.04.
Jeszcze nie dzwonili :( ale jedna para z naszej grupy warsztatowej miała już telefon w zeszłym tygodniu:) także mamy nadzieję, że to już wkrótce :)))))