Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJul 15th 2011
     permalink
    no szkoda, że nie miałaś jeszcze jednego USG po IUI, które by potwierdziło że do owulacji doszło
    bo jak nie doszło to pieniądze wyrzucone w błoto skoro do owulacji i tak nie dojdzie....
    --
    • CommentAuthorAgula1073
     permalink
    dziewczyny test robilam wczoraj gdzies o 12 ej dzisiaj zerklam na niego do kosza i widze drugą blada kreche nie wiem co myslec? wczoraj widzialam jedna!
    -- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nie dubluj pytań :wink:
    --
    • CommentAuthorliwia23
     permalink
    Ja miałam IUI 13 lipca , 2 pęcherzyki jeden 25 , drugi 23 - lekarz nic mi nie mówił o usg po... Ale ja jestem po rocznym leczeniu naprotechnologią i od 14 lipca na pewno nie mam śluzu płodnego , więc wygląda że pęcherzyki pękły.Pytanie tylko czy coś z tego wyjdzie .Ból jajników ustał ale zaczeły boleć piersi , taki inny ból niż przed okresem tak raczej kłuje...wiem,że sie nakręcam ale ja jestem przekonana,że sie udało :bigsmile: A ponoć wiara czyni cuda ... Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki 26 - sprawdzam:confused:
    • CommentAuthorkatie86
    • CommentTimeJul 16th 2011
     permalink
    Hej. Czy wie ktos ile kosztuje IVF w Gamecie??
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJul 17th 2011
     permalink
    Melodie - fajny artykuł - dzięki. Jedno mi się tylko nie zgadza " seks jako nieprzyjemny obowiązek". Wydaje mi się, że bez względu na stopień zaangażowania staraniowego, żadna para nie traktuje seksu aż tak negatywnie...
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeJul 18th 2011
     permalink
    Po czym rozróżniacie czy to jeszcze plamienie czy to już okres? 24 dnia cyklu zaczęły mi się pokazywać różowe plamki, teraz 26 dzień i krew ale tylko wtedy jak gdzieś dłużej postoje np. autobus albo szybsze dojście na przystanek.
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
    • CommentTimeJul 24th 2011
     permalink
    agula - no i jak?:surprised:
    •  
      CommentAuthorMelodie
    • CommentTimeJul 24th 2011 zmieniony
     permalink
    "Spożywanie dużych ilości napojów z kofeiną może obniżać kobiecą płodność – wskazują badania amerykańskie. Dzieje się tak, gdyż kofeina zaburza transport komórek jajowych w jajowodach – wynika z artykułu na łamach pisma "British Journal of Pharmacology".
    Artykuł.
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Melodie, właśnie miałam to wrzucic, ale nie mogłam się zdecydowac gdzie. Od jutra zacznę unikac - zobaczymy czy się sprawdzi ;-). Tylko co ja zrobię bez kawy? ;-)
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Bedziesz ziewać, ale w końcu pewnie przywykniesz. :-) Też kiedyś ją odstawiłam i żyję :-P
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Ciekawe ile much zjem przy tym. Muchy nie szkodzą? ;-)
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Jak za dużo zjesz to na nerki, bo one chyba głownie z białka się składają :-P
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    :rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling::rolling:
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Chyba mam pretekst żeby odstawić kawę i colę.
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Czyli można powiedziec, że na dukana przechodzę :))
    •  
      CommentAuthorasia_
    • CommentTimeJul 25th 2011
     permalink
    polecam herbtkę z Hibiskusa. Działa jak kawa a nie ma kofeiny - podnosi ciśnienie jako ciepły napój ,a obniża jako zimny : )
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJul 25th 2011
     permalink
    Hej, wszystko to może obniżać, ale nie musi. Ja od listopada poprzedniego roku nie piję wcale zwykłej herbaty (wyłącznie owocowe)i nigdy nie piłam kawy (nie lubię). Jakoś moja płodność z tego powodu nie wzrosła...
  1.  permalink
    Cześć Dziewczyny!
    Nie przeczytałam wszystkich postów jest tego zbyt wiele ...ale proszę o pomoc i podpowiedź.
    Mianowicie mój mąż nie posiada ani jednego wojownika:cry:,i w zwiazku z tym czeka mnie inseminacja nasieniem z banku.Mieszkam w Łodzi i jest kilka klinik które zajmują się takimi sprawami.Mąż wszystkie dotychaczasowe badanie robił w Salve, jest bardzo zadowolony z relacji z dr Sobkiewiczem i pozostałym personelem.Natomiast mój gin prowadzący polecił mi dr Gontarka, a koleżanka poleca dr Radwana.I tu człowiek moze zgłupieć, grzebiąc w necie na każdego znajdzie się coś ... zawrót głowy...myśl jeszcze taka wpadła by sie udać do Matki Polki i próbowac na Kase Chorych...ale z tego co wyczytałam to w Matce Polce pracuje dr Radwan i tak czy siak kieruje do swojej kliniki Gameta, a pozatym jakość świadczonych usług jest żenująca.doradzcie mi gdzie się udać, czy na początek moze próbowac na nfz.Dodam,ze jeszcze nie miałam wykonywanych żadnych badań i pierwszą wizytę planuje w sierpniu(tylko nie wiem gdzie ), ile czasu trwa przygotowanie do inseminacji, jakie badania są wykonywane.
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJul 26th 2011
     permalink
    Hej, do inseminacji nie ma specjalnych przygotowań. Od 3-7 dc brałam stymulant. Ok. 11-12 dc jechałam na monitoring. Ok. 14 dc po wcześniejszym podglądzie miałam iui. Trzeba mieć ważny posiew z kanału szyjki macicy i posiew nasienia.
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJul 26th 2011
     permalink
    ja jestem po inseminacji w Gamecie, nie u radwana, ale podobno to jest niezły specjalista, w ogóle jestem zadowolona z gamety, ja zaszłam w ciąże w przeciągu 2 miesięcy od pierwszej wizyty :) ale to indywidualna sprawa, ale tam wiedza co robią i jak pójdziesz na wizytę to wszystko dokładnie się dowiesz :) powodzenia
    --
  2.  permalink
    Dzięki za odpowiedzi!
    A jeszcze takie pytanko, czy badania hormonalne sa jakies robione przed insiminacją?
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeJul 27th 2011
     permalink
    ja robiłam wszystkie badania po kolei, ciężko mi powiedzieć, które z nich były przed inseminacją, a które sie robi żeby wiedzieć jak najwięcej, ale miałam i hormony i choroby zakaźne
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no i drożność jajowodów warto mieć zrobioną
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    i drożność jajowodów :) i histeroskopię :) obejrzeli mnie bardzo dokładnie :)
    i znowu... to indywidualna sprawa, ale dla mnie histeroskopia była traumatycznym przeżyciem i drożność robiłam w znieczuleniu, mało przyjemne badania niestety :( ale ja mam jakies dziwne tyłozgięcie i nawet usg mnie boli
    --
  3.  permalink
    No to trochę tego wszystkiego sie uzbiera!Koleżanka namawia mnie bym najpierw spróbowała w Matce Polce, bo podobno taniej to wychodzi i jest refundowane.Ciekawa jestem jaki jest czas oczekiwania i jak sie wogóle tam dostać, bo rozumiem że tam jest jakas poradnia ( nigdy tam nie byłąm ), czy potrzebne jest jakies skierowanie, no i czy warto.Tyle się naczytałam,że o ich nie dokładności ...Jak coś wiecie to piszcie.Pozdrawiam serdecznie
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    taniej na pewno, jak z terminami nie wiem, za histeroskopie nie płaciłam, sama pani w recepcji powiedziała że to badanie jest refundowane z NFZ tylko musze RMUA podrzucic, za drożność zapłaciłam chyba 800 włącznie ze znieczuleniem
    nigdy nie korzystalam z gin z nfz, ale CZMP ma dobre opinie jesli chodzi o specjalistów
    --
  4.  permalink
    Anula36 jak tam sie do nich dostać, wystrczy w przychodni załozyć kartę czy muszę mieć skierowanie od swoje lekarza prowadzącego.Tam pracuje dr Radwan i bardzo dużo kobiet go zachwala, mam dylemat... Salve ...Gameta czy CZMP?
  5.  permalink
    Wiem,ze jeżeli chodzi o jakies laobatoryjne sprawy ( hormony )to wszedzie trzeba płacic i nie ma znaczenia czy państwówka czy prywatnie.Nawet zauważyła,ze prywatnie czasem wychodzi dużo taniej ... dlatego warto sie rozejrzec i popytać.W Salve drożnośc podobno kosztuje 400 - 500 zł ...
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    w gamecie bez znieczulenia chyba tyle samo
    wybrac musisz sama :)
    do gamety po prostu zadzwoniłam i się umówiłam
    ale nie do radwana, bo strasznie długie terminy miał, zreszta radwanów jest 3 :) tatuś założyciel i chyba synowie :)
    nie pamiętam dokładnie ale część badań zażyczyli sobie u nich a część gdziekolwiek, ja robiłam wszystko u nich
    poczytaj jeszcze, podzwoń, popytaj o koszty, wybierz i POWODZENIA! :)
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeJul 29th 2011
     permalink
    Ja miałam drożność (hsg) robioną za darmo na NFZ. Badanie nieprzyjemne, ale po godzinie wychodzi się ze szpitala.
    • CommentAuthorAgula1073
    • CommentTimeJul 30th 2011
     permalink
    Dziiewczyny w czwartek bylam na usg i mailam 2 pecherzyki po 19 i endo 9 zostalam na oddziale i wczorajj rano mialam iui pecherzyki 23,22 ktore juz pekały i endo 12 ;-)Juz jestem w domu

Powieccie mi czy po iui mialascie tak silne bole ze musialascie bradz ketanol?ja mialam jak nigdy i 2 inne dziewczyny tez az z bolu bym zendlala ;-( cały czas rwie mnie podbrzusze ;-( nigdy tak nie mialam?
    Wspomagana bylam menopur clo jak zawsze i pregnyl ktory mialam pierwszt raz!
    -- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, ja miałam straszne bóle po stymulantach, ale nie brałam niczego. Ponoć pregnyl tak działa...
    • CommentAuthorAgula1073
     permalink
    Efiaa tak myslam ze ten pregnyl bo przedtem mialam ovitrel i nic mnie nie bolalo ;-)niby przez plemniki tak boli mi podano 40 mil
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    mnie też bardzo bolało, nie mogłam się wyprostować, ale następnego dnia przeszło, musisz to przeczekać, dasz radę, trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeAug 2nd 2011
     permalink
    No to wczoraj było drugie IUI, a dziś rano na USG potwierdzony pęknięty pęcherzyk. Może tym razem wyjdzie... dziś jest 15 dzień. Przed iui dwa zastrzyki z Gonaptyl 0,1 i CLO od 7 do 11 dnia cyklu.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
    • CommentTimeAug 2nd 2011
     permalink
    Trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeAug 4th 2011
     permalink
    Czy 4 dni po inseminacji może być spadek temperatury ?
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
    • CommentTimeAug 8th 2011
     permalink
    może być spadek :)
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Coś ciche to forum. Nie ma już Weteranek?
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    może wszystkie są na "przyszłe mamusie" :) tam jest spory ruch :) tego zresztą życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthordzemilun
    • CommentTimeAug 9th 2011
     permalink
    ja jestem jeszcze na polu walki, ale teraz przez pół roku zacznę brać visanne - lek na endo , więc jeszcze trochę poczekam aż będę mamą:sad:
    •  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeAug 9th 2011
     permalink
    trzymam kciuki :) życzę ci cierpliwości no i przede wszystkim pozytywnych wyników leczenia :)
    kiedyś sie tak nie interesowałam, ale od kiedy sama się staralam, jestem w szoku ile par ma problem z zajściem :( to juz chyba choroba cywilizacyjna
    to strasznie niesprawiedliwe...
    głowa do góry! :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
    • CommentTimeAug 11th 2011
     permalink
    czy 9 dni od inseminacji test z krwi powinien być wiarygodny czy trzeba dłużej czekać ?
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    jeszcze kilka dni :) ja zrobiłam po 12, ale słyszałam opinie, że powinno się ze 14 poczekać
    pewnie nie wytrzymałas i nasikałaś na płytkę? :)
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Nie po prostu wyjechałam do sanatorium z innych przyczyn zdrowotnych a tu na miejscu okazało się że lekarz chce mnie wyrzucić z tego sanatorium bo podejrzenie ciąży jest przeciw wskazaniem tylko nikt mi tego nie mówił wcześniej. I 9 dnia pobierałam krew plus badanie gin (macica była mała). no i zostałam na wyjeździe.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    zależy co tam zamierzasz robic w tym sanatorium, ale może byc mase przeciwwskazań, ja kiedys byłam na kręgosłup, i chyba większość zabiegów mogłaby być szkodliwa, mam znajomą która ostatnio miała też skierowanie do sanatorium ale ma słabe serce i tez jej nie chcieli wziąć, ale oni sie chyba boja różnych powikłań, nie chcą brać odpowiedzialności, a kobieta w ciąży to zawsze jakies ryzyko
    ja na przykład byłam u dentysty i dowiedziałam się, ze leczenie owszem, i znieczulenie też, ale higieny już mi nie zrobia bo nie mozna używać ultradźwięków, może wstrzymaj się jeszcze ze 2-3 dni i zrób bete? przeciez nie chcesz ryzykować?
    --
    • CommentAuthorAgula1073
     permalink
    kochane dziewczyny!!mi sie nie udala 4 iui ;-( chyba bede podchodzic do drugjej laparo!jest mi tak smutno ;-(
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    :cry:
    tak mi przykro :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Mnie też strasznie przykro...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.