no szkoda, że nie miałaś jeszcze jednego USG po IUI, które by potwierdziło że do owulacji doszło bo jak nie doszło to pieniądze wyrzucone w błoto skoro do owulacji i tak nie dojdzie....
dziewczyny test robilam wczoraj gdzies o 12 ej dzisiaj zerklam na niego do kosza i widze drugą blada kreche nie wiem co myslec? wczoraj widzialam jedna!
-- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
Ja miałam IUI 13 lipca , 2 pęcherzyki jeden 25 , drugi 23 - lekarz nic mi nie mówił o usg po... Ale ja jestem po rocznym leczeniu naprotechnologią i od 14 lipca na pewno nie mam śluzu płodnego , więc wygląda że pęcherzyki pękły.Pytanie tylko czy coś z tego wyjdzie .Ból jajników ustał ale zaczeły boleć piersi , taki inny ból niż przed okresem tak raczej kłuje...wiem,że sie nakręcam ale ja jestem przekonana,że sie udało A ponoć wiara czyni cuda ... Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki 26 - sprawdzam
Melodie - fajny artykuł - dzięki. Jedno mi się tylko nie zgadza " seks jako nieprzyjemny obowiązek". Wydaje mi się, że bez względu na stopień zaangażowania staraniowego, żadna para nie traktuje seksu aż tak negatywnie...
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Po czym rozróżniacie czy to jeszcze plamienie czy to już okres? 24 dnia cyklu zaczęły mi się pokazywać różowe plamki, teraz 26 dzień i krew ale tylko wtedy jak gdzieś dłużej postoje np. autobus albo szybsze dojście na przystanek.
"Spożywanie dużych ilości napojów z kofeiną może obniżać kobiecą płodność – wskazują badania amerykańskie. Dzieje się tak, gdyż kofeina zaburza transport komórek jajowych w jajowodach – wynika z artykułu na łamach pisma "British Journal of Pharmacology". Artykuł.
Melodie, właśnie miałam to wrzucic, ale nie mogłam się zdecydowac gdzie. Od jutra zacznę unikac - zobaczymy czy się sprawdzi ;-). Tylko co ja zrobię bez kawy? ;-)
-- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
Hej, wszystko to może obniżać, ale nie musi. Ja od listopada poprzedniego roku nie piję wcale zwykłej herbaty (wyłącznie owocowe)i nigdy nie piłam kawy (nie lubię). Jakoś moja płodność z tego powodu nie wzrosła...
Cześć Dziewczyny! Nie przeczytałam wszystkich postów jest tego zbyt wiele ...ale proszę o pomoc i podpowiedź. Mianowicie mój mąż nie posiada ani jednego wojownika,i w zwiazku z tym czeka mnie inseminacja nasieniem z banku.Mieszkam w Łodzi i jest kilka klinik które zajmują się takimi sprawami.Mąż wszystkie dotychaczasowe badanie robił w Salve, jest bardzo zadowolony z relacji z dr Sobkiewiczem i pozostałym personelem.Natomiast mój gin prowadzący polecił mi dr Gontarka, a koleżanka poleca dr Radwana.I tu człowiek moze zgłupieć, grzebiąc w necie na każdego znajdzie się coś ... zawrót głowy...myśl jeszcze taka wpadła by sie udać do Matki Polki i próbowac na Kase Chorych...ale z tego co wyczytałam to w Matce Polce pracuje dr Radwan i tak czy siak kieruje do swojej kliniki Gameta, a pozatym jakość świadczonych usług jest żenująca.doradzcie mi gdzie się udać, czy na początek moze próbowac na nfz.Dodam,ze jeszcze nie miałam wykonywanych żadnych badań i pierwszą wizytę planuje w sierpniu(tylko nie wiem gdzie ), ile czasu trwa przygotowanie do inseminacji, jakie badania są wykonywane.
Hej, do inseminacji nie ma specjalnych przygotowań. Od 3-7 dc brałam stymulant. Ok. 11-12 dc jechałam na monitoring. Ok. 14 dc po wcześniejszym podglądzie miałam iui. Trzeba mieć ważny posiew z kanału szyjki macicy i posiew nasienia.
ja jestem po inseminacji w Gamecie, nie u radwana, ale podobno to jest niezły specjalista, w ogóle jestem zadowolona z gamety, ja zaszłam w ciąże w przeciągu 2 miesięcy od pierwszej wizyty :) ale to indywidualna sprawa, ale tam wiedza co robią i jak pójdziesz na wizytę to wszystko dokładnie się dowiesz :) powodzenia
ja robiłam wszystkie badania po kolei, ciężko mi powiedzieć, które z nich były przed inseminacją, a które sie robi żeby wiedzieć jak najwięcej, ale miałam i hormony i choroby zakaźne
i drożność jajowodów :) i histeroskopię :) obejrzeli mnie bardzo dokładnie :) i znowu... to indywidualna sprawa, ale dla mnie histeroskopia była traumatycznym przeżyciem i drożność robiłam w znieczuleniu, mało przyjemne badania niestety :( ale ja mam jakies dziwne tyłozgięcie i nawet usg mnie boli
No to trochę tego wszystkiego sie uzbiera!Koleżanka namawia mnie bym najpierw spróbowała w Matce Polce, bo podobno taniej to wychodzi i jest refundowane.Ciekawa jestem jaki jest czas oczekiwania i jak sie wogóle tam dostać, bo rozumiem że tam jest jakas poradnia ( nigdy tam nie byłąm ), czy potrzebne jest jakies skierowanie, no i czy warto.Tyle się naczytałam,że o ich nie dokładności ...Jak coś wiecie to piszcie.Pozdrawiam serdecznie
taniej na pewno, jak z terminami nie wiem, za histeroskopie nie płaciłam, sama pani w recepcji powiedziała że to badanie jest refundowane z NFZ tylko musze RMUA podrzucic, za drożność zapłaciłam chyba 800 włącznie ze znieczuleniem nigdy nie korzystalam z gin z nfz, ale CZMP ma dobre opinie jesli chodzi o specjalistów
Anula36 jak tam sie do nich dostać, wystrczy w przychodni załozyć kartę czy muszę mieć skierowanie od swoje lekarza prowadzącego.Tam pracuje dr Radwan i bardzo dużo kobiet go zachwala, mam dylemat... Salve ...Gameta czy CZMP?
Wiem,ze jeżeli chodzi o jakies laobatoryjne sprawy ( hormony )to wszedzie trzeba płacic i nie ma znaczenia czy państwówka czy prywatnie.Nawet zauważyła,ze prywatnie czasem wychodzi dużo taniej ... dlatego warto sie rozejrzec i popytać.W Salve drożnośc podobno kosztuje 400 - 500 zł ...
w gamecie bez znieczulenia chyba tyle samo wybrac musisz sama :) do gamety po prostu zadzwoniłam i się umówiłam ale nie do radwana, bo strasznie długie terminy miał, zreszta radwanów jest 3 :) tatuś założyciel i chyba synowie :) nie pamiętam dokładnie ale część badań zażyczyli sobie u nich a część gdziekolwiek, ja robiłam wszystko u nich poczytaj jeszcze, podzwoń, popytaj o koszty, wybierz i POWODZENIA! :)
Dziiewczyny w czwartek bylam na usg i mailam 2 pecherzyki po 19 i endo 9 zostalam na oddziale i wczorajj rano mialam iui pecherzyki 23,22 ktore juz pekały i endo 12 ;-)Juz jestem w domu
Powieccie mi czy po iui mialascie tak silne bole ze musialascie bradz ketanol?ja mialam jak nigdy i 2 inne dziewczyny tez az z bolu bym zendlala ;-( cały czas rwie mnie podbrzusze ;-( nigdy tak nie mialam? Wspomagana bylam menopur clo jak zawsze i pregnyl ktory mialam pierwszt raz!
-- 4 lata starań, niepłodnośc idiopatyczna!5 iui nie udanych ;-(laparo nr 2 w listoparzie?
No to wczoraj było drugie IUI, a dziś rano na USG potwierdzony pęknięty pęcherzyk. Może tym razem wyjdzie... dziś jest 15 dzień. Przed iui dwa zastrzyki z Gonaptyl 0,1 i CLO od 7 do 11 dnia cyklu.
trzymam kciuki :) życzę ci cierpliwości no i przede wszystkim pozytywnych wyników leczenia :) kiedyś sie tak nie interesowałam, ale od kiedy sama się staralam, jestem w szoku ile par ma problem z zajściem :( to juz chyba choroba cywilizacyjna to strasznie niesprawiedliwe... głowa do góry! :)
Nie po prostu wyjechałam do sanatorium z innych przyczyn zdrowotnych a tu na miejscu okazało się że lekarz chce mnie wyrzucić z tego sanatorium bo podejrzenie ciąży jest przeciw wskazaniem tylko nikt mi tego nie mówił wcześniej. I 9 dnia pobierałam krew plus badanie gin (macica była mała). no i zostałam na wyjeździe.
zależy co tam zamierzasz robic w tym sanatorium, ale może byc mase przeciwwskazań, ja kiedys byłam na kręgosłup, i chyba większość zabiegów mogłaby być szkodliwa, mam znajomą która ostatnio miała też skierowanie do sanatorium ale ma słabe serce i tez jej nie chcieli wziąć, ale oni sie chyba boja różnych powikłań, nie chcą brać odpowiedzialności, a kobieta w ciąży to zawsze jakies ryzyko ja na przykład byłam u dentysty i dowiedziałam się, ze leczenie owszem, i znieczulenie też, ale higieny już mi nie zrobia bo nie mozna używać ultradźwięków, może wstrzymaj się jeszcze ze 2-3 dni i zrób bete? przeciez nie chcesz ryzykować?