Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zdyscyplinowany szacunek
Niezależnie, o jakim uzależnieniu czy współuzależnieniu mówimy, to nie jest ono w stanie wiele przesunąć granicy tego, co człowiek wyznaje i do czego byłby zdolny w warunkach niepatologicznych.
Przecież na tym polega uzależnienie, że załóżmy przykład narkotyków: osoba uzależniona nie tylko przesunie granice ale całkowicie je zniesie, posunie się do rzeczy, których nie będąc uzależnionym, nigdy by nie zrobiła czytaj prostytucja, kradzieże, napady itd... Niezależnie, o jakim uzależnieniu czy współuzależnieniu mówimy, to nie jest ono w stanie wiele przesunąć granicy tego, co człowiek wyznaje i do czego byłby zdolny w warunkach niepatologicznych.
W sytuacjach patologicznych, niecodziennych, dochodzi do głosu Cień, nasze Alter Ego
W podanych przykład chyba się mylisz. W sytuacjach jakie podajesz działą instynkt prztrwania, który jest najsilniejszą potrzebą każdego stworzenia żywego i nie wmówisz mi, że znajdzie się chociaż jedna, która w chwili zagrożenia życie nie zrobi absolutnie WSZYSTKIEGO by przetrwać. Dlatego np. jedna osoba jest w stanie zabić w obronie koniecznej, druga się tylko będzie ratowała ucieczką. Jedna ukradnie bułkę, bo jest głodna, druga umrze z głodu pod piekarnią.
A skąd ta Twoja znajoma wytrzasnęla taką terapeutkę?
Tylko zaznaczmy, że mówimy o kobietach dla których aborcja = morderstwu. Jak można twierdzić, że od połączenia komórek jest już dziecko, potępiać kobiety poddające się in vitro, uważać prezerwatywę za grzech śmiertelny a potem ze spokojem usprawiedliwiać aborcję, bo bylo sie współuzaleznionym, czy pod presja rodziny...
Aaaa, to ja chyba nie zrozumiałam
ty co ty porownujesz dzieciaka co do szkoly chodzi, samo je oddych do zlepu komorek z ktorych nie wiadomo co bedzie. Ogarnij sie! Czy w takim razie tak samo można by napisać poderżnęłam gardlo swojej 8 letniej córce
ty co ty porownujesz dzieciaka co do szkoly chodzi, samo je oddych do zlepu komorek z ktorych nie wiadomo co bedzie. Ogarnij sie!
Dobra juz nic nie pisze bo tu same wyzwiska w moja strone. Jak ktos bedzie mial pytania co do aborcji to moge doradzic i powiedziec co i jak ale pod moim wykresem tu juz nie pisze. Znowu troll przyszedł...
Jak ktos bedzie mial pytania co do aborcji to moge doradzic i powiedziec co i jak
Kaonashi, masz rację, żal takich kobiet, że nikt im nie pomógł... nie wiadomo, do czego same byłybyśmy zdolne. Przecież każdy ma swoją cenę
Faktycznie bo z tego zlepu komórek to może ufoludek wyrosnąć, albo przy dobrych notowaniach czystej krwi koń arabski...
Nie podejmuje sie sprawowac tu zadnej funkcji jak wszyscy mnie wyzywaja i sa nieprzyjemni. Chyba ze inwidualnie u mnie przy wykresie. nowa funkcja na forum...
to byś się zgodziła...?
wystarczy się zgłosic pod wykres i ladnie poprosić o radę
Jeheira? a jak już się poogarniasz to powiedz jak zrobić żeby to ten koń jednak był a nie ufoludek.