Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Te 2 szklanki mleka(bodajże) można zastapic innymi rzeczami np. zoltym serem,twarogiem
ludzie sa na nie uczuleni
To nie jest uczulenie na mleko, tylko nietolerancja laktozy
To nie do konca jest tak ze mleka krowie sklepowe sa pozbawione skladnikow, one po prostu nigdy ich nie mialy nawet jakby sie prosto krowiego cyca uczepic :P
I calkiem niedawno byla tu dyskusja na temat mleka. W dzisiejszych czasach mozna spokojnie kupowac inne mleko niz UHT.
Mleko prosto od krowy nie jest bezpieczne.
W mleczarniach jednak ktos to poddaje kontroli.
Wole uslyszec "podaje mm bo uwazam ze to dla mojego dziecka lepsze" niz "podeje mm bo mleko krowie jest zle"
Zeby nazwac cos zlym, niekorzystnym itp trzeba dowodow. Takich logicznych i naukowych. Wtedy mozna cos uwazac za fakt i pewnik. Jesli ich nie ma to jedyne co mozna napisac to to ze w twojej ocenie lub twoim zdaniem. Wtedy nie mowimy o dowodach naukowych a o przekonaniach.
Ja mleko piję.
wydaje mi sie ze mleko tu niema za duzego wplywu na zdrwowie
... a podobno mleko matki najlepsze.
spożywanie zbyt dużej ilości cukru może prowadzić do cukrzycy w wieku dorosłym
spożywanie zbyt dużej ilości cukru może prowadzić do cukrzycy w wieku dorosłym
Mysle, że w mleku modyfikowanym tego syropu, czy cukru jest tyle by nie przekraczało to dawki dziennej, a że trzylatek nie pije mleka na każdy posiłek, to też i cos słodkiego dodatkowo nie zrobi zagrożenia.
Monia, poczytaj, jak ten syrop działa na organizm
Natomiast dzieci moich kolezanek choruja duzo częściej niz Dawidek, a mleko piją (różne mm, krowie...)
że dziecko na piersi "statystycznie" mniej choruje, łagodniej przechodzi chorobę, szybciej wraca do zdrowia. I to mi wystarczy.
oo to to samo co u mnie, mleko tlyko do kawy, i bialy ser kocham teraz mocno, ale moze to organizm jakos sie domaga bo mięsa nie jem prawie wcale, odrzuca mnie, btw przepis na paste plis W każdym razie ja mleka nie wypiję pod żadną postacią oprócz kapki do kawy, przed ciążą rzadko jadłam nabiał, za to teraz mogłąbym bym jeść non stop biały ser
oo to to samo co u mnie, mleko tlyko do kawy, i bialy ser kocham teraz mocno, ale moze to organizm jakos sie domaga bo mięsa nie jem prawie wcale, odrzuca mnie, btw przepis na paste plis