Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mati w ciagu 10 minut obsiural nam fotel, 3 razy zmienialam mu majteczki.
Bo ona prezentuje sen mocny i kamienny niczym stado niedźwiedzi w czasie zimy i nic nie jest w stanie jej obudzić.
W związku z czym mamy takie ciągi - 3 noce suche, 2 noce z mokrą pieluchą, 4 suche, 1 mokra i tak w kółko.
A jako, że śpi tak mocno, to nigdy chyba nie zacznie zwieraczy kontrolować
Ja dzisiaj samam probowalam zaczac odpieluchowywanie na calego Mlodego, ale zrezygnowalam po 10 minutach...dzieki mojemu mezowi. Mati w ciagu 10 minut obsiural nam fotel, 3 razy zmienialam mu majteczki. Nie wolal, przestal ostatnimi dniami wolac, ze chce kupke i siku, nie wiem czemu. Maz sie denerwowal non stop, zaczal sie na mnie wnerwiac, krzyczec na mnie... i zalozyl mu pieluche ;/ noi probe pierwsza spisal nastraty ;/
I jak jej się nawet zdarzy wpadka w nocy, to NIC jej to nie robi, śpi zsikana i chrapie, niezliczoną ilość razy przebierałam ją w nocy- wyciągałam z łóżka, kładłam na podłodze, zmieniałam pościel, przebierałam ją, pakowałam z powrotem do łóżka, a ona nawet się minimalnie nie wybudziła, rano wielce zdziwiona dlaczego ma na sobie inną piżamkę
Ale niefajnie mąż zareagował Niefajnie, że przy dziecku, bo to na pewno też ma na Matiego jakiś wpływ.. Ja powiedziałam Marcinowi, że jak tylko piśnie coś w stylu "ojej taka duża dziewczynka, a dalej sika w pieluchy", to go za uszy wytarmoszę, bo nie tędy droga
I tu mam pytanie, odpuścić jak na razie czy pozwolić mu sikać w majtki? Boję się tylko, że się zrazi i już w ogóle nie będzie wołał
I jak najbardziej posikanie w majtki ma dobre strony, bo dziecko czuje mokro i prędzej czy później sie zraża do tego uczucia.
Nie odpuszczać!!!
Mój tata mieszka w Holandii i mówi, że tam nawet 4-5 latki w pieluchy robią.
Co zrobic z gagatkiem, ktory nawet usiasc na nocnik ( a tym bardziej kibel) nie chce ?
Co zrobic z gagatkiem, ktory nawet usiasc na nocnik ( a tym bardziej kibel) nie chce ?
Ja dzisiaj samam probowalam zaczac odpieluchowywanie na calego Mlodego, ale zrezygnowalam po 10 minutach...dzieki mojemu mezowi. Mati w ciagu 10 minut obsiural nam fotel, 3 razy zmienialam mu majteczki. Nie wolal, przestal ostatnimi dniami wolac, ze chce kupke i siku, nie wiem czemu. Maz sie denerwowal non stop, zaczal sie na mnie wnerwiac, krzyczec na mnie... i zalozyl mu pieluche ;/ noi probe pierwsza spisal nastraty ;/
Nie miał jakiegos "wypadku" na nocniczku.
Mysmy zaczeli od tego ze wysadzalismy mlodego zawsze po spaniu na kibelek. Wstawal i pierwsze co szedl do kibelka. Z czasem zajarzyl ze musi isc siku i z czasem w ciagu dnia coraz czesciej lapal sie na tym ze trzeba isc.
I dziś była taka sytuacja, że obudziła się w dzień po godzinie (normalnie śpi i dwie) z płaczem i wołała, że chce siku.
No musicie się zdecydowac, odpieluchowujecie lub nie. Nie moze byc tak ze przy mamie jest proba chodzenia w majtusiach a tatus ma to w dupie. Dziecko ma miec czysty przekaz.
Jak namówiliście maluchy aby chciały myć zęby ???
jak sie temat zebow zaczal to i ja mam pytanie - jaka szczoteczke polecacie? bo mam jakas zwykla dla dzieci ale ona mi sie wydaje ciut za twarda. Kubus niezbyt chetnie daje mi myc zeby ale cos tam zawsze sie uda, ale chcialabym kupic mu jakas dobra, miekka szczoteczke
dlaczego mialoby jej przejść ?
my tez swojego czasu mylsimy elektrczna, ale maly jakos nie chcial, potem znowu chcial, potem znow nie i teraz widze ze znow sie lapie za elektryczna wiec musze dokupic koncowke. tez uwazam ze najlepsze sa elektryczne. mozna myc krocej a efekt taki jak dluzsze pilowanie reczna szczotka.
oj zart taki, dzieci maja po porstu rozne fazy. dzis cos lubia, jutro nie.
Czy zapalenie spojówek możne być tylko na jednym oku? Podobno w żłobku panuje teraz zapalenie spojówek. Mała ma jedno oczko spuchnięte. Byliśmy dziś u pediatry mamy stosować przez pięć dni kropelki dicortineff jedną kroplę trzy razy dziennie. I jak za dwa dni się nie poprawi to okulista.