Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
I już miałam z nią iść, serio. To zaś w ciąże zaszłam i wyczytałam, że się znowu nie powinno ze względu na dziecia w brzuchu
Ale to się chyba tylko tyczy żywych szczepionek
z tego samego powodu nie szczepiłam Ninki na ostatnią dawkę polio
Dziewczyny, co można podać siedmiolatce na uczulenie, poza wapnem?
Odra czy ospa poronna, Krasnal to miał po mmr, w bardzo łagodnej formie.
dała bym pisemko , że odraczam... z resztą to mi babka powiedziała, że jeśli nie chcę na razie szczepic to mam przyjśc i podpisac.
Z chlopcami tak bywa, ze z mowa zaskakuja pozniej
ruchowo to "mega rozwiniety" bo tam non stop biegal, taboret przesuwal by na niego wejsc i na wyzszych polkach grzebac, turlal sie po materacu itp
atwiej o kontakt z takim dzieckiem co mowi i zadne slowa w stylu "jeszcze ci sie odechce jego gadania" juz do mnie nie przemawiaja w takiej sytuacji
Logopeda powiedziala, ze jej to na autyzm nie wyglada bo mlody lapie kontakt wzrokowy, z tatusiem szalal po calym gabiniecie, ale sa inne schorzenie i niech neurolog go zbada czy cos mu dolega. Ogolnie mamy z nim "cwiczyc"
Hope, mówiłam, że szybko pójdzie? :)))
- no moj tez nie mial, moglam zawsze wyjsc i nawet z kolezanka zostal bez zadnych objekcji a teraz sie oglada za mna i nawet pierwszy staje w drzwiach :D U nas natomiast nigdy nie było tego lęku separacyjnego od urodzenia, dopiero koło 18 miesiąca się pojawił.
- to nie moge sie doczekac powiem wam ze kocham 4-latki. to jest chyba najlepszy wiek.
zniknley fobie z myciem glowy, z kropieniem oczu, wlasciwie wszystko da sobie zrobic. u dentysty wspolpracowal, planuje wizyte u okulity bo juz jest chyba na tym etapie, ze da sie zbadac. mowie wam, miod cud i orzechy.
- neguje.. moze pierwsze dwa miechy, bo pozniej glownie beczal jak nie spal i tylko na rekach sie uspokajal, i tak od stycznia do mniej wieciej maja kiedy zrobilo sie na tyle ladnie ze moglam na dworze siedziec wiecej a we wozku byl grzeczny. Przezylam horror istny az nauczyl sie przemieszczac kolo polowy lipca i wtedy dopiero jakas ulga. Teraz tez jest ciezko ale pierwsze pare dobrych miesiecy nie wspominam za fajnie:/ madziik, kazda matka ma inne zdanie. jak rozmawiam z sasiadkami to polowa uwaza ze najlepsze takie male do roku, niechodzace.