Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
troche tu sie taka licytacja zrobila conajmniej jak: kiedy nalezy wymienic auto. cyk do sklepu z dziecmi i po sprawie;-P

Nasze plany jak zwykle zweryfikuje życie, możemy sobie chcieć...

ale przychodzę tu z pytaniem. Zaczęłam kolejną próbę odpieluchowania. I zakładam Kacprowi majtki. Oczywiście nie chce siadać na nocnik, albo jak siada to nic nie robi, wstaje i robi w majty. Irytuje go ten fakt, ale nadal nie chce siusiać do nocnika. Z resztą jak już wcześniej pisałam, dla niego siusiu to kupa i informuje mnie o tym jak już ją zrobi
A teraz dodatkowo problem jest w tym, że z drzemki nie chce zdjąć pieluchy i jak widzi majtki to płacze. Nie podobał mu się pewnie fakt, że miał mokro i teraz nie chce ich założyć. I nawet nie chodzi o same majtki, bo mogę go na waleta puścić. On nie chce dać sobie zdjąć pieluchy! Tak samo kilka dni temu był problem ze zmianą. Nie chciał w ogóle jej zmieniać!
No i co tutaj zrobić? Poczekać, czy działać dalej?
jak widzi majtki to płacze
;

;

Na razie na pytanie "chcesz na nocnik siusiu", odpowiada "nie", piszczy "nie", krzyczy "nie", albo telepie głową w lewo to w prawo tupiąc nogami
;

Dla mnie dziecko jest odpieluchowane jak wola i potrafi wstrzymac do czasu az usiadzie na nocnik/sedes.'
;
Najlepsze, że w domu jak ją kładę na drzemkę w pieluszce i w 4 na 5 przypadków budzi się sucha i woła, po nocy często też. Tak czułam, że jak RAZ nie wezmę torby ze "wszystkim" to się coś zdarzy...
;

;
jak nasiusiał na brata powiedziałam "dość, czekamy jeszcze".jak sobie to wyobraze to musial byc niezly widok :D
chce spuszczać wodę- no moj tez chce spuszczac wode, a dzisiaj dorwal pedel do golenia od dziadka i chcial nim kibelek czyscic

czy któraś z Was działała od razu z nakladka? Bez nocnika?
jak sobie to wyobraze to musial byc niezly widok :D

;

;
A ja dalej nie mam czasu na taką kąpiel

Dziś to w ogóle był hardcore, bo od 1 w nocy przebudzał się co 10-20 minut
Aż rano miał oczka zapuchnięte. Nie zawsze jest aż tak źle, czasami budzi się "tylko" 5 razy, czasami raz. Daję mu pić lub smoczek, zabieram do łóżka. No ale to też nie zawsze skutkuje.

W jakim wieku maluchy Wasze przestały Was potrzebować w nocy? Samo to nastąpiło?Jak Ci napiszę że nadal wstaję w nocy to będzie Ci lżej? Dziś bagatela 3 razy, no ale dobra to tak nietypowo bo podziębiony. Kiedy jest zdrowy to budzi się w nocy raz, z reguły około północy, zanim ja się położę. Teraz mam luksus i twierdzę że się wysypiam bo był czas że wstawałam co 2 godziny :-/ Ilość pobudek zmniejszała się od około 1,5 roku do teraz, ostatnio raz zdarzyło się że przespał całą noc, ale złudzeń nie mam. Wstaję i będę wstawać jeszcze kilka lat (kolejne dziecię w planach na przyszły rok), ale jakoś przywykłam chyba ;) Najtrudniej jest kiedy po takiej nocy jak moja dzisiejsza muszę do pracy na rano wstać...

U nas przespane noce zaczęły sie, gdy FIlip skończył 13 mcy, w sumie od dnia kiedy sam odstawił sie od cycka, nagle z dnia na dzien przestał sie budzić. Do 13 mcy było cieżko, bo budził sie bardzo czesto.
Teraz zdarzają sie dni, ze sie budzi czasami i buszuje przez godzinę ale bardzo rzadko.

bedzie płakał- to jego broń w wymuszaniu tego czego zostal nauczony
nie zrobisz tego calkowicie bez płaczu... a problem narastac bedzie. Dziecko bedzie coraz starsze i z problemem w samodzielnym zasypianiu. To Ty musisz mu pomoc i go nauczyc.
Ale ja nie jestem w stanie zastosować metod polegających na wypłakiwaniu się.