Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
troche tu sie taka licytacja zrobila conajmniej jak: kiedy nalezy wymienic auto. cyk do sklepu z dziecmi i po sprawie;-P
Nasze plany jak zwykle zweryfikuje życie, możemy sobie chcieć...
jak widzi majtki to płacze
' Dla mnie dziecko jest odpieluchowane jak wola i potrafi wstrzymac do czasu az usiadzie na nocnik/sedes.
jak sobie to wyobraze to musial byc niezly widok :D jak nasiusiał na brata powiedziałam "dość, czekamy jeszcze".
- no moj tez chce spuszczac wode, a dzisiaj dorwal pedel do golenia od dziadka i chcial nim kibelek czyscic chce spuszczać wodę
czy któraś z Was działała od razu z nakladka? Bez nocnika?
jak sobie to wyobraze to musial byc niezly widok :D
A ja dalej nie mam czasu na taką kąpiel
Jak Ci napiszę że nadal wstaję w nocy to będzie Ci lżej? Dziś bagatela 3 razy, no ale dobra to tak nietypowo bo podziębiony. Kiedy jest zdrowy to budzi się w nocy raz, z reguły około północy, zanim ja się położę. Teraz mam luksus i twierdzę że się wysypiam bo był czas że wstawałam co 2 godziny :-/ Ilość pobudek zmniejszała się od około 1,5 roku do teraz, ostatnio raz zdarzyło się że przespał całą noc, ale złudzeń nie mam. Wstaję i będę wstawać jeszcze kilka lat (kolejne dziecię w planach na przyszły rok), ale jakoś przywykłam chyba ;) Najtrudniej jest kiedy po takiej nocy jak moja dzisiejsza muszę do pracy na rano wstać... W jakim wieku maluchy Wasze przestały Was potrzebować w nocy? Samo to nastąpiło?
U nas przespane noce zaczęły sie, gdy FIlip skończył 13 mcy, w sumie od dnia kiedy sam odstawił sie od cycka, nagle z dnia na dzien przestał sie budzić. Do 13 mcy było cieżko, bo budził sie bardzo czesto.
Teraz zdarzają sie dni, ze sie budzi czasami i buszuje przez godzinę ale bardzo rzadko.
bedzie płakał- to jego broń w wymuszaniu tego czego zostal nauczony
nie zrobisz tego calkowicie bez płaczu... a problem narastac bedzie. Dziecko bedzie coraz starsze i z problemem w samodzielnym zasypianiu. To Ty musisz mu pomoc i go nauczyc.
Ale ja nie jestem w stanie zastosować metod polegających na wypłakiwaniu się.