Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kaszel PO chorobie, jeżeli dziecko rzeczywiście jest zdrowe, zdecydowanie powinien być suchy, mokry oznacza ciągnącą się infekcję.
to może się z tego wykluć nowa choroba.
to matki czesto nie wiedza, czy to suchy czy to mokry
U nas katary kończą sie zapaleniem płuc, przez brak nawyku kaszlenia ;(
Zaryzykowałabym nawet określenie, że jej kaszel jest turbo combo mokry
Nasza Nina jest "świetna" do chorowania, bo nie dość że dużo kaszle, to jeszcze bardzo często rzyga flegmą.
Potrafi 2-3 razy dziennie się do wanny zwymiotować.
Teo, jak tak swietnie rozpoznajesz na sluch to powiedz jeszcze czy sie odrywa do konca czy nie
I jak zwykle u Krasnala za cholerę nie mogę zbić temperatury
widzicie jak to jest, dziecko rzyga - źle, nie rzyga - też źle :P
Nic to, zapisałam Ninkę na 16:40
A próbowałaś ten KIDOFEN co wyżej pisałam ?
Mówię Ci, ponoć cuda działa bo w jednym syropie jest i Ibuprofen i Paracetamol i jak nam to pediatrzyca przepisała to Nince od razu temp spadła.
I ja nie napisałam że suchy kaszel jest lepszy niż mokry, tylko że jeżeli dziecko jest zdrowe ( ale zdrowe a nie w końcówce choroby) to ewentualny suchy kaszel nie powinien niepokoić bo to nadreaktywność oskrzeli po chorobie. Mokry natomiast, zwłaszcza przedłużający się jest podejrzany.
Widzisz a u nas ten kaszel okazal sie sygnalem alarmowym. Ta nadreaktywnosc oskrzeli tez nie moze trwac w nieskonczonosc.
Brombap, jakim cudem skoro zatoki pojawiaja sie kolo 11 roku zycia?
No w nieskończoność nie, ale kilka tygodni może. U mnie właśnie trwa od 10 lat, mam zdiagnozowaną nawykową nadreaktywność oskrzeli. O kaszlu jego rodzajach i podłożach się nasłuchałam...