Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
w Szwecji jest podobnie, w Anglii tam gdzie bylam z wizyta studyjna zreszta tez
przedszkola i szkoly w wielu panstwach wychodza z zzalozenia ze nie ma zlej pogody na spacer i zabawe sa po prostu zle ubrania :)
nie wiem jak to opisac dokladnie ale w Szwecji maja dla kazdego dziecka taki specjalny kombinezon od razu z butami i jak dziecko sie ubiera to od razu ma buty i calosc na siebie tylko na zamek zapiac, dla kazdego dziecka wisi taki stroj na wieszaczku ; a zima mimo mroozu dzieciaki as na podworku po prostu odpowiednio ubrani i kremem bsmarowani.
jesli idzie o lezakowanie w mlodszych grupach to skandynawskie przedkszola slyna z tego ze maja przygotowane specjalne werandy i wlasnie na tych werandach dzieciaki lezakuja zima
Aaa, ja myślałam, że on sam tak z siebie całego Mikołaja trzasnął
moze w innych regionach Szwecji jest inaczej :)
może jej zwyczajnie smutno, że ją zabieracie od babci?
a czesto jest u tej babci?
etap jaskiniowca do du**** najgorzej wspominam
Bo on wyrasta na erudytę a nie na spritera, mój za to mówi tata, baba, daj, akuku, alo, cyci, tak, naśladuje szczekanie pieska i resztę w swoim narzeczu
Ewasmerf, a czy w życiu chodzi o to żeby osiągać wybitny sukces finansowy? ;)
Każdy odnajduje szczęście w czymś innym, znam ludzi, którzy w domu mają wszystko stare, jakieś rozklekotane meble, wygląda w domu jak na skłocie, ale za to całą kasę pompują w podróże, bo lubią takie życie
Moj maz do tej pory wzdryga sie na slowo.szkola
ale nie miec pieniedzy w obecnym swiecie
nie widzę żadnej korelacji z poziomem szczęścia ;)