Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
... No ale jak już mu na coś pozwolę, że mi pomoże to nie da się skończyć bo jest pisk i awantura na nowo. Próbuję odwracać jego uwagę na inne zajęcie, ale nie pomaga...
czasami faktycznie traktuję Kacpra jak dorosłego o czym już mnie tu kiedyś uświadamiano
U mnie nie ma takiej opcji, może mnie boleć jak szlag, ale jak zdecyduję o czymś to tak musi być, dla jej dobra, by wiedziała, że jak coś obiecam to tak będzie. To działa w drugą stronę, jeśli obiecam Nince, że będziemy się w coś bawić, to nawet jakbym padała na pysk ze zmęczenia to obietnicę spełnię, a jeśli nie wiem czy dam radę to nie obiecuję, tylko jej mówię, nie mogę ci obiecać, bo nie wiem czy będzie czas. Bo ona pamięta wszystko i czeka na to.
Ja wiem, że jeszcze mnóstwo rożnych sytuacji przed nami. Kazdego dnia się uczę mojego dziecka. Moje dziecko uczy się mnie. Zawsze jesteśmy z mężem o krok przed histerią.I jest fajnie! :) Jakoś tak spokojniej.
takiemu maluszkowi.? dała nam skierowanie na spirometrię
uczulenia mogą pojawić się w każdym wieku i na wszystko, nie ma reguły na to. Może uczulać nawet to co wcześniej nie uczulało. do tej pory jadła w miare wszystko i nie było wiekszych problemów
my mamy tak samo- byle katar i od razu po dwóch dniach kaszel. Bierzemy na to clemastinum- jedyny który pomaga i katar mija w jeden dzień- ale niestety dowiedziałam się tego za późno. jedynie katar który spływa i osiada na gardle co powoduje kaszel
możesz złościć to jako NOP, ale pewnie już za późno. A dodam jeszcze że dokładnie 18 grudnia była szczepiona na pneumokoki a tydzień po dostała kataru
To nic stosować nie może.? "na mieszanine kain
KISSKU, jak dobrze, że raz jeszcze wróciłam do Twojej wypowiedzi, bo nie wiem jak to się stało, ale ominęłam właśnie TĘ o "wyprzedzaniu histerii". Wiesz co, Tobie kiedyś pomogła ta dziewczyna, a teraz Ty pomogłaś mnie w znalezieniu sposobu na mojego Marcello. Niby taki prosty, a jak ciężko na niego "wpaść". Myślę, ze już się odwdzięczasz tej dziewczynie, pomagając nam tu i opisując tę jak prostą (a często niezauważalną przez nas samych) metodę na zrozumienie naszego dziecka.
Ja osobiście CI ZA TO DZIEKUJE !!!!!
ak czytam to faktycznie sie takie latwe wydaje, ale nie zawsze. Sa inne dzieci, takie jak Krasnal, na ktore takie mowienie tuz przed nic nie dawalo, przynajmniej jak byl w wieku Twojej Kissku Amelki. Na Gugisia o dziwo dziala, a na Krasnala, ktory mial nawet 1,5 roku kompletnie nie
(...) jak byl w wieku Twojej Kissku Amelki
Przede wszystkim staram się wychwycić moment, kiedy córcia przejdzie do etapu histerii, pisku i krzyku.
Nie wpisał mi nic w książeczkę :/
powiem wam jak bylo.
Moje dziecko prawie półtoraroczne zaczęło robić kupę w wannie praktycznie przy każdej kąpieli
U nas w przedszkolu drugi rzut ospy.
ja wiem ze bilans jest nieobowiazkowy i kar nie ma, ale rozmawialam z pediatra i ona mowi: a niech pani idzie, co pani szkodzi, za darmo jest. wiec ide, a przy okazji oslucham malego.