Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ostatnio pisałam pracę lic. (analiza przypadków) i jedno dziecko było takie do przodu ze wszystkim, patrząc po normach to większość wyprzedzał, a w ocenie jakościowej wypadł średnio, żeby nie powiedzieć, że słabo. Drugie dziecko według norm wolniejsze (średnio o miesiąc), biorąc pod uwagę ocenę wg. Vojty spóźnione w 8 badanych umiejętnościach, ale patrząc na analizę jakościową- całkiem dobrze się prezentowało, lepiej było "zebrane", bardziej symetryczne, lepszy wzorzec ruchu.
bo moze i nie przeszkadza ale fajniej jednak nie miec problemu z nietypowa rozmiarownka. Moja siostra ma "raptem" 41 i nieraz ja trafialo jak nie bylo jej rozmiaru a but sie podobal...

A chodizć zaczeła jak miała 22 m-ce .....
;

) drogę do Ninkowego przedszkola oraz potem do domu. Odpoczał ofc na miejscu bo jak zwykle się z dzieciakami pobawić musiał, ale jednak to kawał drogi jak na takiego maluszka.
) a teraz na nogach za rączkę.

Ninka tak samo miała to myślę że to moja wina.
Ale za to wszędzie indziej elegancko. Wystarczył kawałek ziemi czy kocyk i już :) 

;
( babie dogodzić
)Więc najlepiej jak śpi w domu ale wtedy zaś każdego dnia ja od 12 do 16 udupiona.

;
Bo on owszem wszędzie usnie ale śpi krótko.
1,5 - 2 godziny.

;
Ale w sobotę jak może to spokojnie do 11 gnije

dziś młoda o 3:30 już miała pospane. Ja już z nią nie mogę, bo ostatnio obudziła się po godzinie snu i brusiła do północy, a o drugiej dzidziul się obudził i przerwa dwugodzinna w spaniu. Po czym o piątej pobudka. Dziś mam już ochotę powyskakiwać przez okno

Dla mnie te wszystkie długo śpiące dzieci są tak samo realistyczne, jak Yeti

że nie da się ich jakoś przekonać do ponownego zaśnięcia. Nie wiem, prośbą groźbą czy szantażem jakimś

Chodzi spać ok 20, ok. jednej pobudki w nocy mogę zawsze się spodziewać. Jeszcze nie zdażyło się, żeby przespała całą noc. Ale luuz... daję radę ;) Teraz odstawiam ją delikatnie od piersi, więc w nocy nadrabia to czego nie wypija w dzień........ W dzień śpi ok. 2 godzin, a jak jest pochmurno za oknem to i 3 h potrafi przespać.