Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeSep 1st 2011
     permalink
    luczynka: Wydaje mi się, że to, czy dziecko będzie wyśmiewane w przedszkolu czy szkole za swoje imię, to nie dlatego tylko, że rodzice takie je wybrali, ale też dlatego, że rodzice tych wyśmiewających dzieci kiedyś tym dzieciom powiedzieli, że te imiona są nienormalne/śmieszne/głupie itd.

Oooo to na pewno... A ponieważ żyjemy w mega nietolerancyjnym społeczeństwie to nie widzę powodu,żeby dawać dziecku coś(imię) przez co może zwracać w chory sposób uwagę...
    --
    •  
      CommentAuthorDiamond
    • CommentTimeSep 1st 2011 zmieniony
     permalink
    ...albo mozemy dazyc do tego, zeby stac sie bardziej tolerancyjnymi ludzmi, Np poprzez mowienie swoim dzieciom, ze takie imiona sa zwyklymi imionami i tez sa ladne.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Diamond: Jaheira to dlaczego nazwalas swojego syna Wojtus? Skad wiesz, ze bedzie w przyszlosci uradowany z tego jak dla mnie przestarzalego imienia? Swiat idzie do przodu, syn w przyszlosci tez moze miec tobie to za zle... i niestety przez twoje widzimisie bedzie nosil ten swoj bagaz (jak to okreslilas) do konca zycia.

Chyba mi ręce opadły...
    Imię może w Twoim odczuciu jest przestarzałe, ale funkcjonuje od wielu pokoleń... Nie jest "wymysłem" i kaprysem w stylu Dżesika... Na pewno nie ma negatywnych konotacji i raczej mało prawdopodobne,że będzie moje dziecko ośmieszało...
    Uwierz mi,że wybór imienia dla mojego dziecka był długim procesem... A decyzja była podjęta bardzo świadomie przy rozważeniu wszystkich za i przeciw...
    I co najważniejsze- nie zaleczyłam swoich kompleksów poprzez to imię oraz nie podniosłam swojego poczucia wartości...
    --
    •  
      CommentAuthorDiamond
     permalink
    Jaheira: raczej mało prawdopodobne,że będzie moje dziecko ośmieszało...

Zycze twemu dziecku, zebys miala racje. Dzieci w szkolach potrafia byc okrutne.
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Diamond: Dzieci w szkolach potrafia byc okrutne.

ciekawe dlaczego? skąd to wynoszą?, od kogo się uczą....?
    No ale jeśli słyszą takie opinie jak niektóre głoszone tutaj, to wcale się nie dziwię. I nie chodzi tylko o imiona.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Diamond: Jaheira: raczej mało prawdopodobne,że będzie moje dziecko ośmieszało...

Zycze twemu dziecku, zebys miala racje. Dzieci w szkolach potrafia byc okrutne.

Oooo i chyba sama w końcu zrozumiałaś dlaczego moje dziecko nie jest Alwinem,Kewinem, Brajanem, Kermitem, Alwarem, Randalem, Szonem, Marlonem, Orlandem,Żerardem....

Szkoda tylko,że cały czas z uporem maniaka próbowałaś mi(i innym myślącym podobnie jak ja) tłumaczyć,że nie ma niczego złego w tym,że rodzice chcą mieć dziecko z dziwacznym imieniem...
    --
    •  
      CommentAuthorDiamond
     permalink
    Tamara74: ciekawe dlaczego? skąd to wynoszą?, od kogo się uczą....?

Wlasnie od rodzicow, ktorzy wpajaja im, sami sie wysmiewaja z tego ze Azbest, Ezdrasz czy jakis inny Brajan jest "be"
    --
    •  
      CommentAuthorDiamond
     permalink
    Jaheira: Szkoda tylko,że przez tyle,że cały czas z uporem maniaka próbowałaś mi(i innym myślącym podobnie jak ja) tłumaczyć,że nie ma niczego złego w tym,że rodzice chcą mieć dziecko z dziwacznym imieniem...

Wlasnie przez takie osoby nietolerancyjne jak Ty... Warto bylo by to w koncu zmienic.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Diamond: Wlasnie przez takie osoby nietolerancyjne jak Ty... Warto bylo by to w koncu zmienic.

Nie zarzucaj mi braku tolerancji(swoją droga ciekawe na jakiej podstawie ją stwierdzasz), jeśli nie potrafisz czytać moich postów ze zrozumieniem... Tyle ode mnie...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    DIAMOND czy nietolerancją z mojej strony jest fakt, że nie podoba mi się imię BRAJAN, KEWIN CZY DŻESSIKA ?
    bo wg mnie słowo tolerancja oznacza zupełnie coś innego...
    chyba, że się mylę

dyskryminacją by było gdybym w napotkanego na swojej drodze BRAJANA lub KEWINA zaczęła rzucać kamieniami, pluć mu w twarz czy też wyzywać od wyrzutków społoeczeństwa...

mi się tylko IMIĘ nie podoba
    ale imię to dla mnie nie to samo co osoba, która je nosi...

mogłabym nawet wyjść za mąż za BRAJANA, gdyby okazał się fajnym facetem

więc to chyba troszkę niebardzo to zarzucanie nietolerancyjności :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nigdy nie mowilismy naszym dzieciom ze ktos ma dziwne imie, nigdy sie z innych imion nie nasmiewamy bo sami mamy dwa dziwolagi w bliskiej rodzinie (pomijam ze moja ciotka lat ponad 50 dopiero jakis czas temu swoje imie zaakceptowala, takie ę ą strasznie) a nie dalej niż tydzień temu mój 4latek miał problem ze zdrobnieniem imienia bliżej nam nieznanego na Dusia i mocno to analizował. To tylko dzieci, pewnych rzeczy nie przewidzisz i nigdy byś się nawet nie spodziewał takich reakcji.
    •  
      CommentAuthorDiamond
     permalink
    TEORKA: czy nietolerancją z mojej strony jest fakt, że nie podoba mi się imię BRAJAN, KEWIN CZY DŻESSIKA ?

Nietolerancja jest wysmiewanie sie z takich imion, uwazanie, ze sa krzywdzace.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Diamond: Nietolerancja jest wysmiewanie sie z takich imion, uwazanie, ze sa krzywdzace.

właśnie, że nie bo nietolerancja to DYSKRYMINOWANIE LUDZI a nie imion, rzeczy czy przedmiotów....
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    TEORKA: mi się tylko IMIĘ nie podoba
    ale imię to dla mnie nie to samo co osoba, która je nosi...

Teo, ale dziecko tego nie rozumie i jeśli usłyszy od mamy czy taty kpinę czy osąd jakiegoś imienia to utożsamia to z konkretną osobą.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Tamara74: Teo, ale dziecko tego nie rozumie i jeśli usłyszy od mamy czy taty kpinę czy osąd jakiegoś imienia to utożsamia to z konkretną osobą.

ale ja nie mam zamiaru mojemu dziecku, czy przy moim dziecku wygłaszać takich opinii oraz poglądów :smile:
    bo wiem, że dziecko rozumuje po swojemu
    ale tu jesteśmy na forum, dorosłe baby więc wyrazić swoje zdanie chyba można :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
    • CommentTimeSep 2nd 2011
     permalink
    Mi sie podoba akurat Alwin, Alan ciut mniej,ale tylko z takiego wzgledu,ze znam jednego Alalan ,ktorego nie lubie;)
    Bo to juz tak jest,ze jednak pewne imiona kojarza nam sie z pewnymi osobami je noszacymi:)

Nie rozumiem po co tyle zadymy; Ty rodzisz, Ty nazywasz dziecko- nie ma co na zapas myslec,ze ktos tam w szkole sie smial (no chyba,ze naparwde dziwne imie sie da jak to ten przyklad Zyraf;),ale przeciez Alan to normalne imie!
    Zreszta w wiekszych miastach nie ma takiego problemu, bo chyba zadzraja sie pary, gdzie np pjciec jest obcokrajowcem i np imie dziecka tez mzoe brzmiec dziwnie,bo akurat tak a nie inaczej zdecydowali rodzice?
    Zreszta skad wiadomo czy nasze dzieci kiedys nie wyemigruja za granice? wiec taki Alan bedzie mial o niebo latwiejsze zycie wszedzie na swiecie (mam na mysli wymowe jego imienia, literowanie np w urzedach poza granicami kraju!) niz np Wojciech, Krzysztof czy inne polskie imiona ktorych sie nie da wymowic swodobnie!

Moim zdaniem wazne jest aby imie szlo zgodnie z nazwiskiem, czyli np dlugie nazwisko- krotsze imie:)

Odnosze wrazenie, ze niektore osoby na tym forum sa po prostu bardzo nastawione negatywnie na imiona,ktore nie sa polskie. ale co w tym zlego ,ze chcemy nazwac tak dziecko? skad wiadomo co to dziecko bedzie robic kiedys w zyciu? Warto spojrzec na dziecko jak sie juz urodzi i zobaczyc jakie imie pasuje- wtedy najlpeiej zdecydowac; bo czasami jakkes imie nam sie podoba a po prostu do naszego dzieciatka...jakby nie pasuje:)

Gdybym byla chlopakiem 100 razy bardziej wolalabym miec na imie alan nic wojciech- i nie dlatego,ze alan nie polskie czy cos takiego,tylko,ze ladniej brzmi, latwiej sie je pisze i wymawia (gdziekolwiek jestes na swiecie!)- oczywiscie to moja opinia; ktos moze sie nie zgodzic, ze ladniej brzmi;) ale z wymowa/pisownia akurat prawda;)

Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeSep 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Tamara74: Teo, ale dziecko tego nie rozumie i jeśli usłyszy od mamy czy taty kpinę czy osąd jakiegoś imienia to utożsamia to z konkretną osobą.

dlatego myślący rodzice nie rozmawiają w taki sposób w obecności dziecka w wieku wczesnoszkolnym/przedszkolnym (ja ze swoją córką tak robię np). Gdy z mamą- nauczycielką śmiałam się z fantazji rodziców (a nie z dziecka) z Eileen co miała totalnie polskich rodziców i polskie nazwisko czy Gawła Mózgowca, byłam w gimnazjum i naprawdę nie wyśmiałabym takiego biednego dzieciaka w twarz.

A swoją drogą mama Olivii żałuje tego v. Ciekawe czy rodzice owego Gawła też się połapali jak nieszczęśliwie zestawili imię z nazwiskiem swojego syna...

chloe napisała Zreszta w wiekszych miastach nie ma takiego problemu, bo chyba zadzraja sie pary, gdzie np pjciec jest obcokrajowcem i np imie dziecka tez mzoe brzmiec dziwnie,bo akurat tak a nie inaczej zdecydowali rodzice?

owszem, mam takich, Collin i Stella brzmią bardzo ładnie z Kenijskim nazwiskiem Amatta. Ale Collin Szymański już brzmi dziwnie, nie? Więc niestety od razu widać (dosłownie, bo dzieci to mulatki) że jest to imię konsekwentne wobec jednego z rodziców, albo i nie.
    Zgadzam się z tym żeby nadawać dzieciom imiona z języka w którym dzieci żyją- chodzi mi o to że jeśli Polacy w Anglii chcą żyć na stałe to niech ich dziecko ma na imię Aidan, Eileen itp. I stąd moja obrona imion polskich, w Polsce. Niech mi ktoś powie że to nie jest konsekwentne.

PS. dziękuję za uwagę nt. spolszczania :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ale dyskusja może wracając do wątku:)
    mi się dla chłopca bo tak podejrzewam podobają imiona
    Dominik
    Damian
    Daniel
    Mikołaj
    podoba mi się zdrobnienie Antoś ale Antoni już nie:D:D
    Marcin
    a dla dziewczynki nie mam kompletnie pomysłu na razie nastawiona jestem na to że mieszka u mnie synuś jak USG zmieni front to zacznę kombinować z drugiej strony:):bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzabkaa25
     permalink
    Dziewczyny ale problem robicie... Nie można sobie normalnie porozmawiać, dorosłe jesteśmy do diaska, chyba, że tu można w samych ochach i achach...
    -- Aniołek Antoś 18tc [*] Kochamy Cię :* (ur. 22.05.2014).
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Hmmmm tak sobie czytam, ze imie FILIP takie popularne, ale ja przez swoje zycie poznalam raptem czterech i to moich rowiesnikow badz odrobine starszych :) Na naszym osiedlu jest tylko jeden Filip i to starszy od mojego : ) W ogole juz dawno tego imienia nie spotkalam ani u doroslych a tym bardziej u dzieci wiec z tymi "popularnymi imionami" to chyba jest tak, ze zalezy gdzie :) Syn mial byc Dominikiem, ale nie czulam tego i juz dlatego syn dostal "Domonik na drugie imie".

Mojemu mezowi przeszlo przez mysl, zeby nadac naszemu dziecku imiona (Erton, Aron, Alan) na czesc kogos tam, nie pytajcie bo nie pamietam), ale powiedzialam, ze nigdy sie na to nie zgodze i jego koledzy tez mu uswiadomili, ze z naszym bardzo polsko brzmiacym nazwiskiem bedzie brzmialo to nie inaczej jak smiesznie i pretensjonalnie :)

A dzieci wysmiewaja w szkole nie tylko "przez rodzicow", bo wynosza to z domu, tylko zwyczajnie dzieci sa bardzo spostrzegawcze i same potrafia wylapac pewne rzeczy. Jak tylko ktos jest inny w grupie w mig podlapia temat do wysmiewania....

Moja mama (nie jest Polka) wpadla na pomysl, ze jak urodze sie chlopcem to bede miala na imie....PATRYCJO. Nie Patryk tylko Patrycjo!! Mamma za duzo czau we Wloszech spedzila, bo to wloskie imie PATRIZIO i wydawalo jej sie zupelnie normalne. Ale mam szczescie, ze jestem kobieta, bo dzieci rugaly by mnie nie tylko za to ze bylam grubsza, ale rowniez za imie, ktore u nas jest damska forma Wolacza :D

Uwazam, ze imie powinno nadawac sie tez odpowiednio do nazwiska tak zeby tworzylo sluchowo jakas calosc.
    --
    •  
      CommentAuthormarion
     permalink
    Popieram MsMartina, żeby nadawać dzieciom imiona z języka, w którym dzieci żyją.

Podoba mi się większość imion nadawanych od lat w Polsce. Nie ma znaczenia czy są aktualnie "na czasie" np. Kuba, Michał, Szymon lub czy są staromodne np. Staś, Franio, Jaś itp., ale nie przekonują mnie Brajany, Andżeliki, Natany, Nicole itp. Jest wiele imion w polskim kalendarzu, które zostały zapomniane. Słyszałam np. ostatnio o malutkim Leonardzie - jak dla mnie bardzo fajne, rzadkie i oryginalne, ale wg mnie nie skłaniające raczej do wyśmiewania. A to, że dzieci w przedszkolu czy szkole się naśmiewają, to wina rodziców, bo sami nakręcają do tego własne dzieci.

Czytałam kiedyś artykuł, na temat sposobu nadania imienia dziecku - była tam taka propozycja, że ze względu na to, że w dzisiejszych czasach coraz więcej ludzi krąży po Europie/świecie za pracą, szkołą itp., żeby nadawać takie imiona dzieciom, aby obcokrajowcy nie mieli z nim większych problemów. I nie chodzi tu o nadawanie imion tylko zachodnich, ale także i tych polskich, tylko że bez "ą, ę, ż" itp. oraz dobrze by było, gdyby miały swoje odpowiedniki w innych krajach.

Luczynka – Cyryl jak dla mnie super! :-)

A mój roczny syn ma na imię Henio. I nie obchodzi mnie wcale, czy się komuś podoba czy nie :-) Nazwiska dziwnego czy obciachowego nie mamy, zaczyna się na H, więc imię pasuje.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    MsMartina: Zgadzam się z tym żeby nadawać dzieciom imiona z języka w którym dzieci żyją- chodzi mi o to że jeśli Polacy w Anglii chcą żyć na stałe to niech ich dziecko ma na imię Aidan, Eileen itp. I stąd moja obrona imion polskich, w Polsce. Niech mi ktoś powie że to nie jest konsekwentne.

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    zabkaa25: Nie można sobie normalnie porozmawiać, dorosłe jesteśmy do diaska, chyba, że tu można w samych ochach i achach..

no tak wychodzi, że tu tylko och i ach trzeba :wink::wink:

chloe28: Odnosze wrazenie, ze niektore osoby na tym forum sa po prostu bardzo nastawione negatywnie na imiona,ktore nie sa polskie.

no i dobre wrażenie odnosisz :smile:
    ale co nie wolno nam ?
    Wam się podobają imiona zagraniczne a nam nie więc po co ten przytyk ? :smile:

Trisha: Uwazam, ze imie powinno nadawac sie tez odpowiednio do nazwiska tak zeby tworzylo sluchowo jakas calosc.

no dokładnie
    i sorry [bez obrazy dla nikogo] ale ALWIN ZAJĄC brzmi wg mnie co najmniej śmiesznie a imię ALWIN w tym przypadku nie jest w 1 % odpowiednie do nazwiska....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    chloe28:
    Odnosze wrazenie, ze niektore osoby na tym forum sa po prostu bardzo nastawione negatywnie na imiona,ktore nie sa polskie. ale co w tym zlego ,ze chcemy nazwac tak dziecko? skad wiadomo co to dziecko bedzie robic kiedys w zyciu?

Kiedyś rodzice nadawali dzieciom imiona Isaura i Leoncio, bo ulegli serialowej modzie...Może nawet chcieli być nowocześni... I jeśli ktoś mi nadal będzie mówił,że Isaura Kowalska, albo Leoncio Nowak nie jest pretensjonalnie... No cóż... Na to samo naraża się dzisiejszych Alwinów, Brajanów, itp... Ale jeśli ktoś chce być "oryginalny"/"nowoczesny" i robić ze swojego dziecka maskotkę...
    Cóż jedni rodzice rozumieją,że dziecko to nie zabawka/zwierzątko a inni widać nie...
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    chloe28: Odnosze wrazenie, ze niektore osoby na tym forum sa po prostu bardzo nastawione negatywnie na imiona,ktore nie sa polskie. ale co w tym zlego ,ze chcemy nazwac tak dziecko? skad wiadomo co to dziecko bedzie robic kiedys w zyciu?

A jeśli ktoś chciałby nazwac syna Jezus? W krajach hiszpańskojęzycznych to imię jest (lub było) dośc popularne, ale chyba żadne dziecko w Polsce go nie nosi (przynajmniej nie pojawia się w "rankingach")
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Kaonashi: A jeśli ktoś chciałby nazwac syna Jezus?

Jezus Ocipa... Żeby nie było- takie nazwisko w Polsce występuje...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    TEO zejdz ze mnie wreście twoje zdanie już znamy sto razy się powtarzasz!!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    marlenazajac: TEO zejdz ze mnie wreście twoje zdanie już znamy sto razy się powtarzasz!!

wreszcie :tongue:

poza tym to nie ja latam za Tobą po innych topikach i daję "eeeeeee" ni z gruchy ni z pietruchy przy postach kierowanych do innych osób :smile:
    więc jak ktoś na kimś siedzi to raczej Ty na mnie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorask28
     permalink
    "Jezus Ocipa... Żeby nie było- takie nazwisko w Polsce występuje..."
    .
    Co jak co ale to już chyba przegięcie, szkoda dziecka:sad:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Alwin niestety zawsze pozostanie dla mnie wiewiorka :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    przestań wykorzystywać moje nazwisko do swoich głupich komentarzy ok!!!!!!!!!!!!!!
    bo sobie tego nie życze może co ? :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
  1.  permalink
    Marlena chillax, jak nie chcesz, żeby to ktoś wykorzystywał to po co nazwisko podajesz?
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ta pomyłka to tylko z szybkiego pisania bo już mnie zaczynasz porządnie wkurzać
    nie masz prawa wykorzystywać mojego nazwiska do twoich komentarzy bo TOBIE siE tak podoba !!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    To popularne nazwisko, może nie chodzi o Twoje :wink:.
    :peace:
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Marleno, nie latwiej wymyslic jakiegos nicka na forum i pozostac anonimowym?
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    to jest mój login i tyle jak weszłam pierwszy raz na tą stronkę to nie wiedziałam że jak tak napisze swój login to będzie się on pokazywał wszędzie ok???
    nie wiedziałam na czym to polega teraz już wiem !
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Jeśli chcesz zmienic login napisz do Damazego.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    marlenazajac: przestań wykorzystywać moje nazwisko do swoich głupich komentarzy ok!!!!!!!!!!!!!!
    bo sobie tego nie życze może co ? :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:

A czy to nie przypadkiem Ty parę postów wyżej poprosiłaś o opinię? A może nie zdajesz sobie sprawy,że człowiek oprócz imienia ma i nazwisko... Więc siłą rzeczy imię, o które pytałaś zostało zestawione z nazwiskiem...

Heh... Ludzie o coś pytają i chyba tylko po to,żeby usłyszeć ach i och na dany temat... Jeśli tak źle znosisz tu w wirtualnej rzeczywistości opinie nt. ewentualnego imienia swojego syna, to co będzie w realu... Pierwszy egzamin z gotowości na oryginalne imię chyba oblałaś...
    --
  2.  permalink
    Ech, to nieobeznanie z netem :wink: No to teraz Marlena nie płacz, bo sama sobie "krzywdę" zrobiłaś :wink:

Jaheira - nie wierzę, naprawdę jest takie połączenie? Okropne :sad:
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Wiewiórka i zając to naprawdę nie jest dobre połączenie. Pozostaje wierzyć, że za parę lat dzieci nie będą już kojarzyć filmu Alvin i wiewiórki.

Nie wiem, co to się stało, ale parę lat temu na studiach na przedmiocie kultura języka polskiego nauczono mnie, że nadawanie polskim dzieciom obcojęzycznych imion jest niezgodne z ustawą o ochronie języka polskiego.
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    kaonashi
    no pewnie nazwisko i akurat imie też no nie??? hahahaha
    wez mnie nie rozsmieszaj
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Marleno przepraszam a pisałaś swoje nazwisko? bo przeoczyłam może -> ok przepraszam juz doczytałam.... no cóż nie skupiam sie aż tak na nickach
    Spotkałam sie z imieniem Jeszua -> nie wiem jak pisane ale dla mnie to hmm niby ładne ale jednak nie pasuje mi
    Mój syn to Nataniel i okazuje sie ze to co chciałam by było łatwiej okazało sie utrudnieniem ponieważ wiekszosć osób słyszących dopytuje czy Natan czy Natanael - polska wersja jest mało znana z tego wynika. Ale nie spotkałam sie z żadna krytyką nawet od strony teścia któremu imię się podoba
    --
  3.  permalink
    Josaris - może być lepszy problem, teraz jest moda na "odświeżanie" filmów dla dzieciaków w 3D (nowy Kubuś, Smurfy) - Alvin też czeka w kolejce...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Josaris: Wiewiórka i zając to naprawdę nie jest dobre połączenie. Pozostaje wierzyć, że za parę lat dzieci nie będą już kojarzyć filmu Alvin i wiewiórki.

Była jeszcze bajka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    HarleyQuinn: Jaheira - nie wierzę, naprawdę jest takie połączenie? Okropne :sad:

Na pewno jest takie nazwisko... Ja po prostu zrobiłam zestawienie z Jezusem bo ktoś zapytał jakby to było tak w Polsce dac dziecku na imię...
    I myślę,że to zestawienie chyba najbardziej dobitnie pokazuje jak można ośmieszyć dziecko...
    --
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    ja nie płacze ! śmiać mi się chce i tyle
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    marlenazajac: kaonashi
    no pewnie nazwisko i akurat imie też no nie??? hahahaha
    wez mnie nie rozsmieszaj

Marleno, to taki żart był dla rozładowania atmosfery... dodałam tam też wink :wink: i peace :peace:... trochę dystansu by się przydało
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    zestawienie ALWIN KRÓLIK jest dla mnie co najmniej śmieszne i zupełnie do siebie nie pasujące :wink::wink::wink:

lepiej ? :devil: :devil::devil::devil:

i nie unoś się tak bo zachowujesz się jak rozwydrzona 14-latka :devil::devil::devil:
    --
  4.  permalink
    Jaheira - noo, bo już się przestraszyłam :bigsmile: Ale faktycznie można zestawieniem dziwnego imienia z nawet zwykłym nazwiskiem ośmieszyć...
    •  
      CommentAuthormorela1
     permalink
    nie używaj mojego nazwiska i tyle ja się Ciebie nie czepiam to zrób to samo !
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.