Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale czy ja dobrze czytam, że dzieciaki miały nauczyć się życiorysów tych, za których się przebrały? No, doprawdy, to świetna zabawa...
mało kto wie, że groby bliskich powinny być odwiedzane w dzień Zadusznych, a nie Wszystkich Świętych...
Według mnie żałosne jest to odbijanie piłeczki przez KK. Czemu ma to służyć?
chwali się, że ksiądz wyszedł z jakąkolwiek inicjatywą. Była klapa, trudno. Może za rok będzie miał większą wenę
Mało kto wie, że w dzień Wszystkich Świętych groby odwiedzamy po to, by dać zadość nadziei w to, że leżący w nich zmarli cieszą się już radością Królestwa Niebieskiego. No, ale jeśli ktoś uważa, że świętość jest zarezerwowana tylko dla grona określonego przez Magisterium Kościoła, to odwiedza tylko groby uznanych świętych, albo idzie na "swoje" 2. listopada - w Dzień Zaduszny (modlitw za dusze w czyśćcu cierpiące)
Nie podoba mi sie Halloween- mowie o tym otwarcie, nie musze dorabiać do tego ideologii.
Ze strony pani Szczuki padlo pytanie, czy w takim razie jego dzieci beda czytały "Dziady",ktore przeciez ocierają sie o okultyzm. Pan Terlikowski powiedział, ze oczywiscie, ze "Dziady" są OK. I tu juz nie rozumiem...
Kazdy wierzy w co chce, ale nie przekonuje mnie taka naciągana argumentacja, ze raz cos jest zle a za chwile juz nie.
Nie widzę tutaj potrzeby kruszenia kopii o cokolwiek.
Wszędzie słyszę ,że to jakie " amerykańskie" i ze ci, którzy się bawią bezmyslnie kopiują głupie tradycje z zachodu. I mają kompleksy.
A mnie się ten pajacyk (?) podoba Dziecku to i tak jedno, a z drugiej strony nie wiem, co za oburzenie, każdy z nas ma kości pod skórą i żyje. Nie wiem, może to dlatego, że się przez rok studiów tak kości, mięśni i organów wewnętrznych na anatomii naoglądałam, że dla mnie to taka fizjologia jak kurka nie wiem, śluz na bieliźnie (tak wróciwszy do tematyki portalu).
Za "moich czasów", a zdaje się, że wcale taka stara nie jestem,