Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 28th 2012
     permalink
    Krzys pojechal dzisiaj z mezem na pobranie krwi, przed i w trakcie byl dzielny bo nic nie jojczal ale po powrocie do domu wlaczyl sie cwaniak, stwierdzil ze dzisiaj to on caly dzien bedzie odpoczywal bo go prawa reka boli i ze ktos musi jego pokoik sprzatnac bo prawa reka to on pracowac nie moze skoro mu ja "poranili"
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    Ja wtedy mówię, że prawą ręką się je i jak boli prawa reka to nie można jeść i obiadu nie będzie. Poza tym w prawym ręku trzyma się pilota od TV i też boli jak się go obsługuje. :devil:
    Ale ja to wredna matka jestem... Moje dziecko w pierwszy dzień świąt z wyrzutem skarżyło się do dziadkow, że leżałam pod kocem sześć godzin a on musiał sobie sam picie nalewać...
    -- Wszystko o kawie - najnowsze forum o kawie. Miejsce dla ludzi z pasją!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a to moj by zrezygnowal i z jedzenia i z pilota a chodzil jojczal caly dzien, nie dosc ze uparciuch i indywidualista to jeszcze straszna zapadka jest; wszystko co najlepsze po mamusi odziedziczyl :wink:
    •  
      CommentAuthorPeaberry
     permalink
    U mnie łamie się przy opcji niejedzenia a skamle przy pilocie. Ręka zdrowieje w momencie. :cool:
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 28th 2012 zmieniony
     permalink
    dzielny Krzyś... Julka nie miała nigdy krwi pobieranej ale nie wyobrażam jej sobie i jej wycia :( albo może bardziej mojego ehhh Nie znoszę jak dzieci "cierpią"

Moja mama wczoraj stwierdziła, że się nudzi i nie ma co robić i jakoś tak marudziła dziwnie. Postanowiłam z młodą iść na spacer no ale moja mama w swoim marudzeniu i jakby szukaniu zaczepki spoglądając do biurka Julki powiedziała jej, że ma bałagan i powinna po powrocie posprzątać, a na to ona młoda bez namysłu: babcia to posprzątaj bo mówiłaś, że się nudzisz...
    Dzieci to wiedzą kiedy oddać dorosłym pewne słowa, :) a ten wiek jest najśmieszniejszy :)
  1.  permalink
    Poprzeglądałam ten wątek i właśnie złapałam się na tym, że jak człowiek myśli o tym, że chce mieć dziecko, to wyobraża sobie głównie takiego małego berbecia w beciku, ewentualnie biegającego, rezolutnego kilkulatka...A przecież te dzieci dorastają, zachowują się jak każdy nastolatek, bywają nieodpowiedzialne i postrzelone, pyskate i zbuntowane... :devil: przeraziłam się :D
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    od 18 lat żyję w przerażeniu a od 5 lat w podwójnym... wszystko się da :) bo nie taki diabeł straszny :)
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ladybird76: bo nie taki diabeł straszny :)

a z czasem czlowiekowi tak sie zateskni ze bierze pod uwage powtorke z rozrywki od becika przez te wszystkie bunty :wink:
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Ladybird Ty i Twoja starsza córka wyglądacie jak siostry.
  2.  permalink
    Figan, pokaz swoją gwiazdkę :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    MrsHyde: a z czasem czlowiekowi tak sie zateskni ze bierze pod uwage powtorke z rozrywki od becika przez te wszystkie bunty :wink:

Dlatego Ja po 13 latach zapragnęłam mieć drugiego bąbla przy wchodzącej w dorosłe życie starszej córce,a co jak problemy to z rozmachem od noworodka po 13 latkę :)

Święte są słowa Naszych Babć i Mam, że małe dzieci to mały kłopot a duże dzieci to duży kłopot... :)

Treść doklejona: 28.12.12 20:06
    figan: Ladybird Ty i Twoja starsza córka wyglądacie jak siostry.

Dziękuję... Lubię też ten moment kiedy Julka jest przypisywana Adrianie mojej :)
    Podobał mi się też ( może nie dosłownie ) ostatnio incydent z ochroną w sklepie, która zwinęła mi do pokoju przesłuchań Adę a mnie nie chcieli wpuścić bo myśleli, że jetem jej koleżanką he he he ale była jazda :)
  3.  permalink
    rany- a czemu zwinęli adę?
    I jak tam? Juz zgoda panuje?
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    szczypta dzień przed wigilią - przeprosiła...

W poznańskim markecie mieliśmy jazdę o 9 rano i to z winy Ady... a to z powodu faktu, że na regale w realu odchyliła wieczko srebrne kremu do buzi i to nie jednego a chyba dwóch aby powąchać bo tak jak Ja tak i ona nie znosi tych naperfumowanych. Niestety zauważyła to ochroniarka... tuż po zapłaceniu za to co mieliśmy stanowczo poprosiła Adę na bok ( NIE WOLNO OTWIERAĆ SREBRNYCH WIECZEK Z KOSMETYKÓW ).
    Niestety ze mną nie chciała rozmawiać więc udała się z Adą do pokoju przesłuchań zamykając mi go prawie przed nosem. Nie wytrzymałam, wkroczyłam i co mnie spotkało; atak ze strony kierownika ochrony, straszącego mnie policją etc i tym, że mam się nie wtrącać a w sumie kim Ja jestem bo koleżankom oni się nie będą spowiadali. W nerwach kurcze mocno nie panowałam nad emocjami bo dość głośno się darłam na gościa... ehhh jazda jakich mało :)
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    szczypta_chilli: Figan, pokaz swoją gwiazdkę :)

Ehem, wkleję fotę z już rozpakowanym prezentem, bo samego "aktu rozpakowywania" uwiecznionego w tym roku nie mam :shamed: Jak mamusia nie chwyci za aparat, to już na nikim więcej polegać nie można :devil:
    usunięto
  4.  permalink
    dobrze, ze przeprosiła... Po co Wam tekie kwasy.
    I współczuje sytuacji w sklepie. Kurcze, nie powinna otwierac ale zabieranie do pokoju przesłuchan to juz przesada :(
    ________
    Figan- móiąc "gwiazdkę" miałam na mysli córeczkę, niekoniecznie prezenty :))
    POkazuj ją koniecznie :)

Treść doklejona: 28.12.12 20:26
    edit- juz widze :) Sliczna gwiazdka i jaka kuchnia :) Fiu, fiu :)
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    A widzisz, bo my na BN mówimy Gwiazdka - obchodzimy Święta w świeckim wymiarze, że tak powiem ;-)
  5.  permalink
    rozumiem, ja mówię "Gwiazda" o mojej Hani :)
    •  
      CommentAuthorLadybird76
     permalink
    Figan córcia śliczna :) prezent świetny :)

Szczypta no ale Ja jej nie miałam za co przepraszać więc nie mam ochoty jej się też w pas kłamać... laska ma 18-lat i tez musi znać granice zachowywania się a widać czasami trzeba jej to mocno pokazać!
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Dziękuję - w sumie to Jej debiut na forum :wink:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Jak patrzę na Dalię, to raz widzę Ciebie, a raz Przemka :-)
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Po "Ciebie" mógłby być koniec zdania. :tongue:
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Gdybym nie znała Przemka, może postawiłabym tam kropkę:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Ja zawsze powtarzam, że po trudach porodu i połogu tyle mi się chociaż należy - żeby dzieć był do mnie podobny :tongue:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    _sushi_: Jak patrzę na Dalię, to raz widzę Ciebie, a raz Przemka :-)

Twoja corka ma na imie Dalia? bardzo oryginalnie
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Szczypta nazywa swoją córę Gwiazdką, a ja moją - Kwiatkiem, ewentualnie Dalajlamą :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a jak ja 'zdrabniaja' w przedszkolu czy w rodzinie?
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Ja generalnie nie stosuję zdrobnień - nie jest to potrzebne, bo imię jest dwusylabowe. Ale jak już, to mówimy Dalijka i Daluś.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 30th 2012
     permalink
    wyglada na to ze moj mlody podlapal kolejnego bakcyla, od 2 dni jest wybitnie niedogodzony, nie chce jesc, wieksza czesc dnia lezy a temperatura oscyluje ledwo ok 36. Wczoraj zaczal kaslac, dzisiaj doszedl katar, bol brzucha i ucha a wczorajsze 'podejrzane' 3 krostki sie rozmnozyly i ma ich zstuk 7; podejrzewam ze moze byc to ospa ale na razie nic nie robie - jutro wizyta u pediatry. W piatek mial robiona morfo i wyniki wzorcowe, jedynie OB podwyzszone do 15 ale to mogloby wskazywac ze cos sie juz rozkrecalo.
    Z jednej strony ospa by byla wskazana bo mielibysmy to z glowy a z drugiej to nie bardzo bo na L4 bede musiala isc a tu koniec semestru i jazda w szkole jest
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 30th 2012
     permalink
    uuu Hyde oby lekko przeszedł nawet ospę ehhh
    •  
      CommentAuthorjowita
    • CommentTimeDec 31st 2012
     permalink
    no to wszystko wskazuje na ospę :/ Hyde daj znać po wizycie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeDec 31st 2012
     permalink
    krosty znikly takze to nie ospa, nie wiadomo skad i co to bylo bo dzisiaj do obejrzenia byla tylko 1szt.
    za to dychra i charczy niesamowicie, na razie inhalacje i seria lekow od laryngologa ale jakby bol ucha wrocil to mam podac antybiotyk
    •  
      CommentAuthorLadybird76
    • CommentTimeDec 31st 2012 zmieniony
     permalink
    Hyde Życzę Ci jeszcze w tym starym Roku Zdrówka dla Dzieci a w Nowym podwójnej dawki Zdrowia :)
    •  
      CommentAuthorjowita
    • CommentTimeJan 1st 2013
     permalink
    Hyde to dziwna sprawa z tymi krostami, mogla to byc jakaś reakcja alergiczna? jak mlody się czuje/

Dziewczyny zycze wam wszystkim radosnego, szczęśliwego i przede wszystkim zdrowego Nowego Roku!

Moje dzieciaki wkroczyly w ten Nowy Rok wreszcie zdrowe :) i oby się sprawdziło w tym naszym przypadku, że jaki początek roku taki i caly :)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJan 1st 2013
     permalink
    u nas przyjelo sie mowic JAKI SYLWESTER TAKI CALY ROK
    chociaz i tak mam nadzieje ze zaflukanstwo sylwestrowo-noworoczne dlugo sie nei bedzie ciagnelo

dobrego roku dziewczyny, i zdrowia szczegolnie dla dzieciakow
    •  
      CommentAuthorameliaba
    • CommentTimeJan 2nd 2013
     permalink
    hej to i ja się dołączę. Córcia skończyła 3 latka w listopadzie. Zaczyna gadać sama do siebie i wymyśla różne zabawy dziwne dla dorosłych ale wytłumaczy co robi :) Ostatnio z dłoni zrobiła coś na kształt muszli i mówiła że w środku jest kuleczka :)

Chyba te 3 lata są takie przełomowe. Dziecko bardzo dużo się uczy. Aktualnie udaje, że rozmawia z tatą przykładając telefon.

Bardzo dużo zmyśla. Uwielbia wycinać i rysować. Lubi jak się jej czyta. Sama nawet przyniesie książkę. Zabawki są wszędzie. Od września chodzi do przedszkola. I dopiero przed świętami w końcu nam wyzdrowiała. Tak ciągnęło się choróbsko za nią. Oby już przechorowała te najgorsze.

Brakuje jej jakiejś koleżanki na codzienne zabawy i wieczorami. Szczególnie było to widać podczas świąt.

Czasami udaje, że gotuje, ma taką swoją kuchnię. Lubi pomagać w kuchni robić ciasto :) A najlepsze bajki to Kubuś Puchatek (ostatnimi czasy), seria bajek z Barbie i myszka miki. Lubi bawić się też lalkami. Śpiewać, budować domy i wierze z klocków. A po za tym to złote dziecko, kochane przez wszystkich! Rozpieszczane ale w granicach :) Często zakłada sobie na głowę koronę i mówi że jest "księżniczką Fiją" cokolwiek to znaczy :)
    •  
      CommentAuthorbrombap
    • CommentTimeJan 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Amelio, witaj:)
    Twoja córeczka jest księżniczką, a moja niekiedy bywa "królewną krewetką":-)
    elfika: ale czy kontrola po antyku powinna odbywac sie na dzieciach zdrowych czy chorych????

U nas jest tak,ze na zdrowych przewaznie bilanse i szczepienia.W rejestracji powinni powiedziec gdzie sie kierowac,ale raczej na zdrowe.Po antybiotyku organizm oslabiony i bardziej podatny na wszelkie zarazki.
    --
  7.  permalink
    czesc Amelia :) przychodz czesto :)
    Elfika, ale myslisz,że mała złapałaby coś dzisiaj i juz by była goraczka? To chyba niemozliwe- przeciez choróbsko potrzebuje czasu na wyklucie...
    U mojej Hani była podobna sytuacja- najpierw dostała antybiotyk , dawaliśmy przez zalecone 5 dni potem było ok, a po 4 dniach goraczka wróciła. Po prostu choroba była niewyleczona i wróciła ze zdwojona siłą. No i dawaliśmy kolejny antybiotyk :confused:
    •  
      CommentAuthorameliaba
    • CommentTimeJan 3rd 2013
     permalink
    Nie wiem jak ale zarażać można nawet do tygodnia po wyleczeniu. Moja córcia miała podejrzenie zapalenia płuc (nie pytajcie się mnie czemu napisałam podejrzenie - bo tacy lekarze są do dupy że sami nie wiedzieli, no ale powiedzmy że zapalenie) i była na antybiotyku przy wypisie ze szpitala napisali za 3 dni żeby się zgłosić do poradni. Przy rotawirusie też napisali 3 dni. Nawet jeśli dziecko nie ma objawów to może zarażać, więc chyba powinno albo przeczekać kilka dni w domu do pełnego wyleczenia i jako zdrowe dzieci albo w tych dniach co jest zalecona wizyta ale z chorymi dziećmi.
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    Dla mnie oczywiste jest że do kontroli po antybiotyku idę do dzieci chorych. A kontrola wg uznania lekarza. Zwykle jednak chodzę bo ja trzęsidupa. jedyne co mnie wkurza, to umawianie na godzine, przyznanie numerka, a potem przychodzimy punktualnie i okazuje się ze 50-cio min poslizg. I stoimy w tej zasmarkanej, zakichanej poczekalni i łapiemy...
    Mój młody po sylwestrowych ariach zachrypnięty jak przepita mewa. Jutro więc chyba odwiedzimy lekarza :/

Amelia witaj :)

Szczypto Hania już skończyła Ismigen?
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    jowita: Dla mnie oczywiste jest że do kontroli po antybiotyku idę do dzieci chorych.

A w naszej przychodni takiej zasady nie ma: że po antybiotyku to do dzieci chorych. "Kryteria" są takie: jeśli dziecko ma temperaturę, wymioty, biegunkę, kaszel, katar, wysypkę - to poczekalnia dzieci chorych; w przypadku braku powyższych objawów, dziecko jest przyjmowane w gabinecie dla dzieci zdrowych.
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    Figan a z drugiej strony - stawiając się w sytuacji matki, ktora przyszla do dzieci zdrowych z niemowlakiem do szczepienia, chuchasz i dmuchasz na swoje maleństwo, nie czulabyś sie nie tak, wiedząc że siedzisz obok dziecka, które wlasnie skończylo antybiotyk, owszem nie ma temperatury itd ale nie wiadomo czy jest doleczone?
    --
    •  
      CommentAuthorfigan
     permalink
    Jowita, ale - nawet w sytuacji gdy siedzisz w poczekalni obok zdrowej z pozoru osoby, to też nie masz pewności, czy już w jej organizmie nie zaczęła się jakas infekcja.. gdyby moje dziecko skończyło antybiotyk i nie miało żadnych objawów chorobowych, to tak - poszłabym do kontroli na stronę dzieci zdrowych. Myślę, że bardziej czułabym się nie tak siedząc wśród rozgorączkowanych, kaszlących dzieci, z dzieckiem po antybiotykach, które byłoby bardziej narażone na nową infekcję.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    u mnie w przychodni w ogole nie ma podzialu na dzieci chore i zdrowe :/
    malutka przychodnia 3 gabinety lekarskie, gabinet szczepien, gabinet zabiegowy, toaleta i pom.socjalne tylko
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    Będę obstawać przy swoim i takie zasady sa w naszej przychodni. Owszem, można zlapac zarazki wszedzie, ale osobiście nie chcę narażać zdrowych maluchów. To tak jakbym puszczała mlodą tuż po ostatniej dawce antybiotyku do przedszkola i lała na to czy ewentualnie sieje jeszcze zarazki.

Treść doklejona: 03.01.13 19:42
    u nas wlasnie jest podzial na skrzydla, z osobnymi wejsciami, więc raczej pilnuje się tego żeby się nie "mieszać".
    --
  8.  permalink
    Jowita- przepraszam- dopiero dzis zauwazyłam pytanie.
    Tak- skonczyła Ismigen.
    Podczas brania tabletek w 3 miesiącu rozłożyła sie nieźle. No ale tfu tfu, na razie jest ok.
    •  
      CommentAuthorjowita
    • CommentTimeJan 6th 2013
     permalink
    no Zuza bierze 6 dzień i od wczoraj znów kaszle... dziewczyny normalnie ręce mi opadają i ryczeć sie chce... od listopada przescigamy sie w chorobach. Taki kołowrotek - Igor, Zuzia, ja Mąż i od nowa... W sylwestra Igor tak spiewał ze zachrypł, szybko z krtani rzuciło sie na oskrzela. I znów (!!!) antybiotyk. W piątek byłam z nim u lekarza a w sobote zaczeła kaszleć Zuza... faszeruję ją teraz czym sie da, zeby to zwalczyć ale jutro raczej pójdę z nia do lekarza bo juz mam czarne wizje powtórki sprzed świąt, a na dyżur nie chcę jechać bo tam pewnie sama grypa w poczekalni... Oczywiście i ja już coś złapałam.
    Lekarz podejrzewa, ze to wina alergii że tak szybko łapia oskrzela. Ja też tak myśle. Mam teraz zapisywac skrzętnie, co jedli, pili, w czym mieli uprane ubrania, które mają na sobie, jakiej perfumy ja używałam danego dnia... mam być detektywem.
    --
    •  
      CommentAuthorjowita
     permalink
    elfika mam zamiar, bo chcę również zrobić antybiogram, bo potem 2 tyg tego samego antybiotyku i okazuje sie ze nie doleczone i trzeba dac inny
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Jowi jak moja Gabrysia brala ribomunyl to tez za kazda sesja byla od razu chora i na dodatek dostawala uczulenia na brodzie :/ ponoc niektore organizmy tak walcza, oby jednak u was lek zadzialal bo na mojej to nic nie robilo wrazenia
    •  
      CommentAuthorPeaberry
    • CommentTimeJan 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Wklejam mojego chorowitka. Zdjęcie nie oddaje całego uroku Nieletniego, bo miał wtedy gorączkę niestety.

Klik
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.