Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moja panna potrafi nawet loda nie dokończyć latem - serio, najczęściej nie dojada.
Wiec, nie zgadzam sie z tym, ze dziecko sie rzuci na zakazane ;) To wszystko zalezy od wychowania, od tego co rodzice i dzieci w kolo jedza ;)
Wiec, nie zgadzam sie z tym, ze dziecko sie rzuci na zakazane ;) To wszystko zalezy od wychowania, od tego co rodzice i dzieci w kolo jedza ;)
- no to akurat u nas nie dziala :P A mimo to jakiś czas na przyjęciu w przedszkolu Hania tak się obżarła tymi beznadziejnymi ciastkami kupnymi, że wieczorem zwymiotowała.
Mam nadzieję, że przynajmniej będzie to dla niej nauczka, bo kolejnym razem już była ostrożniejsza
U nas w przedszkolu nie ma słodyczy - na urodziny mamy przynosić owoce, warzywa jakieś, jakie dzieci lubią lub bakalie, orzechy. I działa. Bardzo duży nacisk kładą tam na zdrowe odżywianie.
Co nie znaczy, że przestała dawać słodkie, bo już miał żelki w buzi... Ale widzę, że już pochowała 10, a zostawiła 4 :)....
I nie zgadzam się, że rzucanie się na coś to kwestia wychowania... Niektóre dzieci serio są łakome... Nie raz widziałam zażenowanie rodziców, pouczanie, upominanie...
A moze ich rodzice tez tak robia w domu? Nie wiadomo..
Frag to widzę, że pasowaliby do siebie
Dopiero Gugi mnie nauczył pokory i lekkiego zwątpienia w to, że to tylko nasza zasługa ;) To jest dziecko wychowywane w taki sam sposób, a rzuca się na najgorsze syfne słodycze, na rzeczy, których nawet ja nie tkne, jego brat robi "obrzydliwa" minę, a Gugi jakby nigdy nic. I to jest dziecię, które dla slodycza jest w stanie nie jeść cały dzień...
o ja byłam młodsza i ja nie słodyczowa..