Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
zamoczyć smoczek w spirytusie to wtedy będzie spało do rana- wow.. to fajne he he
No oczywiście że to prawda, ale mak ma przecież właściwości narkotyczne, więc dawanie go dziecku "żeby lepiej spało" jest... no chyba sama rozumiesz isiula
ale mak do celów spożywczych pozyskuje się z odmian nie zawierających opiatów - to raz, a druga sprawa, to substancje narkotyczne występują w soku niedojrzałych owoców i w słomie makowej, także nijak jedzenie maku nie może nikogo uśpić.
Inna rzecz, że koleżanka mojej babci (wiekowa już dziś) chwaliła się nieraz, że ona swoim dzieciom dawała do possania niedojrzałe makówki, to lepiej spały
A jak byłam w ciąży, to na anemię radziła mi powbijać gwoździe w jabłko, odczekać trochę i zjeść w ten sposób dostarczę sobie więcej żelaza.... Mówiła to serio
Hydro, no co Ty?!
Na dobre spanie też jest podtopienie dziecka w wanience
Przy kolkach trzeba smarowac brzuch smalcem
: Ooo jaki śliczny chłopczyk, przez te kolory można pomylić go z dziewczynką jak ma na imię?
Przy kolkach trzeba smarowac brzuch smalcem ;)
Ja czasami też chciałabym taki kompot... A swoją drogą, za moich czasów dzieciaki pożerały masowo mak z makówek - zresztą też do nich należałam, ale chyba w moim przypadku nie działało, bo nigdy nie chciałam chodzić wcześnie spać ak dzieci nie chciały spać to dawała im kompotu z makowin żeby lepiej spały i ponoć spały jak zabite
A jak jej brat był mały to żeby nie płakał, zawiązywały z siostrą w materiał trochę cukru, moczyły w mleku i dawały mu do ssania.
Moja mama cały czas mi powtarza, że jak będę wychodziła ze szpitala (a to będzie lipiec) z małym, to mimo tego, że będzie 30 stopni mam go bardzo ciepło ubrać, bo przecież w brzuchu miał 36 stopni i się przeziębić może.
Agi ale dziecko przez ok pierwszy miesiac nie ma ogarnietej termoregulacji stad noworodkowi zimno...