Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Jeszcze nie wiem. Na razie nie pozwalają mi wstawać.
Raczej na bank leżenie będzie wskazane. Ja po założeniu szwu usłyszałam, że sam szew nic nie pomoże, jeżeli nie przystopuję i nie spędzę kolejnych tygodni na leżąco (nie tylko od lekarzy w szpitalu). Nie miałam odwagi sprawdzać, co będzie, jeśli się do tych zaleceń nie zastosuję...
Hydro, a kiedy ci zdjęli szew i jak to wyglądało?
Dziewczyny wczoraj dostałam telefon z kliniki odnośnie wyników testu pappa ... Według doktora coś jest nie tak :( zaleca zrobienie testu nifty za 2 tys.
Usg pięknie ryzyko zespolu downa 1:4000 jedynie obwód głowy i kość udowa w dolnej granicy ale podobno dzidek tak mały ze sie precyzyjnie zbadać nie dało ... Przy crl 4,6 nt 1,4 ... Drugi pomiar crl 4,8 nt 1,15. Pozostałe parametry w normie.
Z testu pappa ryzyko wzrosło do 1:635 ...
Nie wiem co o tym myślec ... Jestem absolutnie załamana
Hmmm... No właśnie.... Bo ja czuję silne naciski z przodu i tak się zastanawiam czy to nacisk na szyjkę czy może tak po prostu...
I jak to jest ze na jednym usg nt 1,4 a na drugim zdjęciu 1,15
Lekarz powiedział ze "wyniki wskazują ze coś jest zle" nie moze być tylko jest nie tak jak być powinno.
Ale to chyba kwestia wieku co nie? No bo jednak jestem starsza o 3 lata.
Lekarz nie może miec pewności, że jest coś źle. Na pewno.Moze mówić o tym, że jest ryzyko, ale nie że coś jest źle i koniec.Lekarz nie jest jasnowidzem.
A jak się dziś czujesz???
Mag a Ty pamiętasz jakie miałaś te ryzyka w ciąży z Patrycją ?
Wszystko mnie drażni!!!
Dlatego ja, podobnie jak Sardynka, też nie robiłam badań z krwi.
USG wyszło dobrze (pod kątem przezierności, kości nosowej i zastawki trójdzielnej), ryzyko 1:3000 więc uznałam, dziecko zdrowe.
Z Ninką też na USG poprzestałam.
Mój lekarz również robi genetyczne przy ok. 6cm nie mniej. Mówi, ze wtedy jest miarodajne, więc być może te niskie wartości kości udowej itd to właśnie dlatego, że za mały Dzieć.
Trzymajcie za nas kciuki bo po 3 poronieniach i teraz mega nerwowej ciazy mam wrażenie ze Bóg nie moze być tak bardzo cyniczny ....
Mangaa a Ty za chwilkę już to genetyczne będziesz miała, co nie ?
Tzn dzieć Twój, wiadomiks że nie Ty
Dodatkowo mam mutacje MTHFR która potencjalnie zwiększa ryzyko urodzenia dziecka z zd ale ta sama mutacje posiada 40% społeczeństwa !