Asia i Yvone gratulacje!!! Ale super dzieciaczki juz na świecie:))) od leżenia na oddziale poporodowym już mi się tak baaaardzo zachciało, zeby Marcel był już z Nami:) Ola u mnie ok, dostaję tabletki na nadciśnienie i dzisiaj wychodzę już do domku:))) wszystkie wyniki w porządku.
<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 17.11.14 12:34</span> [quote=cerisecerise][/quote] kiedy będziesz szyła jeszcze takie cuda?:) no tak mi się podoba ta mała torba na przewijak i pieluchę, ze maaaasakra!:)
Teo, potwierdzam to co piszą dziewczyny - masaż przede wszystkim, tejpy też mogą pomóc, ale to po "nastawieniu" wszystkiego na miejsce. Masaże mogą być ryzykowne, zwłaszcza tak jak pisze agigi, w I trymestrze. Dlatego dobrze jest znaleźć człowieka zaznajomionego z tematem. Jak miałam niedawno problemy z karkiem, robił mi masaż na specjalnym krzesełku. Jak plecy czy nogi, to na łożku, na boku się robi... Jeszcze ci trochę zostało, umęczysz się bez pomocy. Bo zakładam, że paracetamol nic nie daje? Ja, a raczej mąż mój, w I ciąży rwę mi masował olejkiem olbasowym - trochę pomagało. W tej ciąży czasem mnie łapie, ale jest do zniesienia.
Livia, trzymam kciuki, choć niespodzianka pewnie już na świecie Oby tylko cała i zdrowa, żebyś już się martwić niczym nie musiała
A ja się muszę wreszcie zmobilizować do prasowania...
Kochane! Z wielka radością pragnę poinformować, ze Niespodzianka Livii okazała sie byc małą Gajusią, która jest już od kilku minut na tym świecie :) Mała wazy 2640( jesli dobrze zrozumiałam, bo nie ukrywam, ze maz Kasi trzymał sie dzielnie, podczas gdy mi łzy leciały ciurkiem) i dostała 10 punktow. Kasia czuje sie jak po cesarce, wiadomo. Ale jest na pewno najszczęśliwszą osoba, bo skrycie marzyła o córeczce!
Livia gratulacje :) czyli jednak źle podglądałaś co ma w kroku na usg ;) No i mamy dzieciaczki o takich samych imionach...chociaż nad Gają się jeszcze zastanów bo to małe złośnice są ;)
Yvoonne i Livia wielkie gratulacje Ruch na liście jak na dworcu centralnym Lady, przeczucie mnie nie myliło. Cieszę się razem z Tobą że maleństwo rośnie zdrowo i przepływy są dobre . Teraz już tylko cieszyć się kopniakami i czekać na poród w terminie.
LIVIA gratuluję zdrowej córeczki !! Mała jest po drugiej stronie brzucha, więc już nie ma się czym martwić, super Ehhh ależ emocje z tymi "Niespodziankami"
Ależ tu emocji ostatnio, no i nie wiem kiedy to zleciało, że już do pierwszej dwudziestki wlazłam. Czas mi tak zapiernicza, że to nierealne. JEszcze do położnej nie dzwonłam nawet.
Livia, gratulacje ogromne! I dzieć też nie taki maleńki, jak straszyli
A ja patrzę na listę i co widzę? Ze jeszcze w tym tygodniu mam szansę na pierwszą 5?! A zamiast prasować spać poszłam, bo pogoda pod psem, a kot tak miło mruczał Lecę po Krysię do przedszkola.
Livka bardzo ci gratukuje gajki, nie taka mala ta twoja dama, ehhh o i ja powinnam sie zaczac ogarniac skoro od dzis moge sobie odliczac miesiac do terminu.
Kurna, wysłałam i nie wysłało - Livia, ogromne, ogromne, TAAAAKIE gratulacje! Niech Wam się Gaja zdrowo chowa, niech ma pociechę z rodziców i brata, a Wy z niej :))) Strasznie wzruszona jestem :)
Hej, hej. Dawno mnie tu nie bylo, ale czasu brak. Bylam dzis na genetycznych. Bedzie drugi chlopiec:)))) w badaniach wszystko w normie, jednak przeziernosc karkowa w gornych granicach normy. Teraz bardzo wazne bedzie co wyjdzie z krwi. Ale na odbior wynikow jestem juz umowiona u genetyka z konsultacja. Przeziernosc jest 2,4 mm a granica jest 2,5 mm. Pisze z tel. wiec nie mam mozliwosci zmiany listy. Dopiszcie mi prosze chlopca.
Livia przeogromniaste GRATULACJE!!!!!!!!! ja też po cichutku obstawiałam dziewczynkę a utwierdzało mnie te że mniejsza itd:) i się sprawdziło super ale się cieszę!!!!! czekamy na zdjęcie relacje:) a Gaja wcale nie taka malutka pewnie do 40 tyg spokojnie by i ponad pół kilo dobiła;) a z resztą za 2-3 tyg to już będzie ważyła ponad 3,5kg;)
Dzięki dziwczyny za kciuki. Już jesteśmy po wizycie. Wszystko w porządku :) Przezierność karkowa 1.5mm, wymiary Dziecia zgodne z terminem, serucho jak dzwon. Małe nie chciało się tylko obrócić, ale po 10 min się udało. Nie chcialam jeszcze znać płci, bo lekarka powiedziała, że widać ale to by jeszcze na 100% nie było. Nie chciałam więc się nastawiać, wolę poczekać, niż się później zdziwić.
Hej. Dswno tutaj sie nie udzielalam ale podczytuje Was regularnie. Ogromne gratulacje dla rozpakowanych mamus i kciukasy za czolowke. My juz po USG polowkowym i bedze druga dziewczynka :-) Malutka zdrowa,wszystko wporzadku :-) Niunia prosze dopisz mi dziewczynke to juz ja nie bede wklejac listy.
Calypso super wieści. Marzenka fajnie że wracacie do domku. Ewulka ja skierowanie jako takie do szpitala dostałam miesiąc temu. Ale z tego co wiem nie jest ono potrzebne już teraz. Lekarz na ostatniej wizycie czyli tydzień temu kazał mi się kłaść do szpitala jakbym nie urodziła 7 dni po terminie. Natomiast położna która prowadzi szkołę rodzenia mówiła o 4 dniach. I chodzi tu o termin wpisany w karcie ciąży. Ja też mam skierowanie na morfologię i mocz jeszcze raz ale zrobić mam je dzień przed terminem jakby co. Tymczasem dziś wziełam się za mycie podłóg na kolanachSeksu mąż odmówił ze względu na to cyt: " grozi to porodem"
Brombap, będę pierwszą w Polsce Płciowidzką. Zarejestrowane jako consulting/doradztwo. Na razie pracuję nad reklamą i wizytówkami, ale póki co mam siedem zadowolonych klientek i 100% pokrycia w moich wróżbach. Moja ósma klientka - Flavia nadal czeka na tę ach jakże zbędną formalność potwierdzającą moje płciowidzenie - usg.
Skierowanie chyba nie jest ootrzebne u nas w dniu terminu idzie sie do szpitala na ktg i czeka na rozwoj sytuacji, ale generalnie od terminu to szpital przejmuje opieke.
Czesć dziewczyny chciałam wam podać link do YT abyście ogladneły piekny film jak powstaje cud,wiem ze z większość z was boi otwierać sie linków wiec wpiszcie w YT "Cud miłości"ja jestem rozczulona mimo ze już mam 2 wspaniałe córeczki i mam nadzieje że w tym cyklu dołacze do Was. Trzymam kciuki za was i za wasze maleństwa
Frag nie to zebym narzekala,ale jakbys mi przepowiedziala corke radosc by byla wieksza.. no i wiecie frag przepwiada osobom ktore sa juz w ciazy wiec jeszcze musi popracowac nad warsztatem, bo o ile na corke bym sie kiedys zdecydowala to na czwartego syna chyba juz nie.