Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Może tak jest, że te po przejściach, gdy tylko jest donoszona podświadomie wolą mieć już dzidziusia przy sobie.
Czy mała jest nie wiem w środę miała 2700 w usg, ale lekarz mówił, że na bank ma już 3 kg.
le uwierz mi, urodzić przed tym 38 tygodniem to jest równie wielki stres.
Mam nadzieję, że będę tu już całe 40 tyg.
Wojtek urodzony 39t3d, waga właściwa, wzrost też, skóra lekko "przenoszona" i łuszcząca, ale nie było żadnych niepokojących objawów. Mimo to w 2 dobie wysłuchali mu szmery w sercu, zostaliśmy dłużej w szpitalu, obserwacja, badania, szmer w 5 dobie nie słyszalny. Prawdopodobnie serducho musiało dojrzeć do życia poza brzuchem mamy. Jesteśmy po konsultacji kardiologicznej z potwierdzeniem, że nie ma się czym przejmować.
swoją drogą ciekawe co by było gdybym Piła ten polecany wszędzie olej rycynowy w tej czy innej postaci).
nie prosiłam mojej gin o masaż szyjki sama bez pytania go zrobiła.
Strasznie mnie przybiła informacja, że dziewczyna, która na początku stycznia miała zdrowego dzidziusia, ostatnia wizyta po 2 tyg. a on martwy, wtedy sobie myślę, a gdyby go wcześniej wyciągnęli…. Przyjaciółka miała podobną sytuację, kolejną ciążę lekarz zadecydował, aby w 37 TC zakończyć, bo nie chciał ryzykować. Dlatego nie boję się wcześniej urodzić.
Niesamowite jest, że w końcu się udało. Po prostu hormony na tym etapie powodują, że jestem mega szczęśliwa i co najważniejsze, mega pozytywnie nastawiona do porodu.